Kirjoitetaanko Suomessa premarin-lääkettä?

Sellu

Kyselempä vain että määräävätkö suomalaiset lääkärit premarin merkkistä valmistetta vaihdevuosien hoitoon? Jos joku syö kyseistä lääkettä niin onko kyseisillä henkilöillä tietoa miten kyseinen lääke on valmistettu?
Kyseistä lääkettä tai sen keskeisintä raaka-ainetta, eli kantavana olevan tamman eli siis raskaana olevan hevosen virtsaa kerätään katetrilla ympäri vuorokauden . hevonen seisoo samassa paikassa päivästä toiseen samassa paikassa pystymättä liikkumaan tai edes nukkumaan makuullaan. hevonen on kantavana ja sen varsat yleensä tapetaan koska tammat ovat suuria ja ne astutetaan pienillä oreilla, eli varsoista tulee "sekarotuisia" ja niillä ei ole hevosmaailmassa kovinkaan paljon jalansijaa, voidaan ajatella että sekarotuisia, niinkuin koiratkin ovat.
jokainen jolla on ollut katetri tietää kuinka epämiellyttävä se on, tämä katetri on näillä raskaana olevilla hevosillä yötä päivää.
tätä on jatkunut jo vuodesta 1942 mutta on tullut "julkiseen" tietoon parikymmentä vuotta sitten. arviolta n. 80 000 hevosta kuolee tämän takia vuosittain.
"Premarin is central to what is called "hormone replacement therapy" ("HRT"), although it replaces only estrogen, not progesterone or the other naturally occurring hormones whose levels drop after menopause. This makes any estrogen medically controversial." eli jos oikein osaan suomentaa niin se korvaa vain estrogeenin, ei progesteroonia tai muita hormooneja joiden taso laskee vaihdevuosien aikana, ja tätä estrogeeniä voidaan tehdä myös teollisesti, eli hevoset kärsivät turhaan.
en ole mikään kettutyttö, mutta tämä tieto hevosihmisenä ja nuorena naisena järkytti. pyytäisinkin että jos suomessa joku tätä lääkettä syö,niin kysyisi siihen teollisesti valmistettavan vaihtoehdon. lisää aiheesta
http://www.equineadvocates.com/premarin.html ja
http://en.wikipedia.org/wiki/Premarin ja
http://www.femfatalities.com/feat-wyethVictory.asp
http://www.premarin.org/

7

1322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viattomat

      luontokappaleet joutuvat kärsimään ihmisten takia. Näistäkin vaihdevuosista: olen vakuuttunut, että ennen oireet ei olleet niin pahoja, koska ihmiset söivät käsittelemätöntä ruokaa, eikä sellaista teollista sotkua, mitä kaupat nykyään on väärällään.

      Ihmiset myös liikkuivat luonnollisesti ulkoilmassa, eivätkä kököttäneet päivät pitkät asennossa, jossa veri ei edes kunnolla kierrä sukuelimissä, puhumattakaan jumittuneista niskoista, hartioista jne.

      Mitä epäluonnollisemmaksi ihminen tekee elämänsä ja elinympäristönsä, sitä enemmän se saa kärsiä myös niistä vaivoista, mitä epänormaali, epäluonnollinen elintapa mukanaan tuo.

      Amerikassa hormoneja on napsittu täysin rutiiniluontoisesti jo vuosikymmeniä. Sääliksi käy tammaparkoja; satojatuhansia viattomia uhreja kulutustaivaan tiellä.

      Mitä tulee alkuperäiseen kysymykseen: käsittääkseni Suomessa käytetään lähinnä synteettisiä valmisteita.

    • Seije

      Kyllä ihminen on julma. Inhottavaa!

    • Onneksi_ei_myydä

      Kun tuo laittomia lääkkeitä myyvä lääketrokari kaivoi tämän 10 vuotta vanhan ketjun esiin, niin jatketaan hieman ketjun aiheesta.
      Premarin ei ole myynnissä Suomessa, mutta sitä on muualla maailmassa myytävänä (siksi tuo lääkesalakuljettajakin sitä mainostaa). Suomessa käytetään synteettisiä estrogeeneja vaihdevuosihoitoon. Tuntuu oudolta miksi muualla maailmassa vielä käytetään tätä tammankusesta erotettua estrogeenia, eihän se ole edes ihmisestrogeenin kanssa yhtenevä.

    • Premarin

      Premarin on ollut myynnissä joskus 20 vuotta sitten.

      • Onneksi_poistui

        Kyllä, kun ei ollut kehitetty vielä synteettistä estrogeenia.


    • gfghfdghfdh

      Suomessa ja vaikkapa Amerikoissa on erilaiset hoitolinjat. Samoin meillä Suomessa on selkeästi omanlainen geeniperimä, omanlainen ilmasto ja ruokavalio ym. Eli vaihdevuositutkimus ei ole vertailukelpoinen eri maiden kesken, vaan pitäisi suosia paikallisissa oloissa tehtyjä tutkimuksia. Tämä menee asian sivusta, mutta ihan vaan naistentautien eksperttien vinkkinä, mikäli seuraa kovin tarkkaan ulkomaista tutkimuslinjaa.

      Eläimiä hyväksikäyttävää tutkimusta on ollut ja on liene yhä meilläkin. Esim. raskaustestit tehtiin pitkään hiirikokeilla. Tuskinpa eläinkokeistakaan on päästy eroon lääketieteessä. Samoin lähes kaikki lääkkeet sisältävät eläinperäisiä ainesosia. Eli jos haluaa elää luomusti, niin koettaa keksiä myöskin vaihtoehtoisia hoitoja erilaisiin vaivoihin. Ja monia vaivoja voi toki ehkäistä ennaltakin. Itse olen sitä mieltä, että elämäntavat ja elämäntilannetekijät vaikuttavat myös paljon vaihdevuosioireiluun. Ja näihin kumpaankin voi vaikuttaa.

      • Aiheetta_enempään

        Viestisi meni nyt pahasti metsään. Tässä tapauksessa ei ole kyse eläinkokeesta vaan kyseenalaisesta lääkkeen valmistustekniikasta. Euroopan maat ovat tämän huomioineet eikä kyseinen lääke ole siksi myynnissä.

        Oletko edes nainen kun aloit selittämän että elämäntapavalinnoilla voisi vaikuttaa menopaussiin. Ellet ole itse kärsinyt kyseisistä oireista, on paha puhua "luonnonmukaisista" hoitokeinoista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe