nesteiden viennistä koneeseen

tyhmä (?) kysyjä

Enpä tiedä, onko tämä niin hirveän tyhmä kysymys, vaikka sen tähän osastoon pistänkin, sillä kyllä kaiken informaation pitäisi olla niin selkeää, että kaikki sen ymmärtävät.

Joka tapauksessa kysymys on tämä: Uudet turvamääräykset rajoittavat nesteiden vientiä matkustamoon, ja ohjeissa sanotaan mm. että nesteet on pakattava niin ja niin suureen läpinäkyvään uudelleensuljettavaan muovipussiin...
Joten: Onko nyt siis olemassa jokin kentällä (lähtöselvityksestä tai turvatarkjastuksesta) saatavana oleva tietynlainen muovipussi, joka on sitten ainoa joka kelpaa? Ja jos itse käyttää jotain kaupasta ostamaansa muun valmistajan pussia, turvatarkastajat heittävät sen roskiin, kun pussi on vääränlainen, vaikka suurinpiirtein täyttäisi vaatimukset?

Omasta mielestään vitsikkäiden vastaajien ei kannata vaivautua kommentoimaan. Tarvitsen varman tiedon tärkeää lääkepurkkia varten. Saahan se tiedon toki muualtakin, mutta ajattelin että jos onnistuisi tästä nopeimmin.

13

2166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • grip-pussi

      Laitat lääkkeesi tavalliseen täysin läpinäkyvään minigrip-pussiin, niin ei pitisi olla minkäänlaisia ongelmia sen suhteen!

    • käy se oma pussi

      Lehdistötiedote
      26.10.2006

      Käsimatkatavarasäännökset muuttuvat talviaikataulukaudella

      Nesteiden kuljetusta koskevat viranomaisten uudet määräykset tulevat voimaan 6.11.2006. Kaikki matkustamoon tuotavat nesteet on esitettävä turvatarkastuksessa. Määräyksiä sovelletaan kaikissa EU-maissa sekä Norjassa, Islannissa ja Sveitsissä. Matkustamoon voi ottaa mukaan käsimatkatavarana enintään 56 cm x 45 cm x 25 cm kokoisen laukun.

      - Tärkein haaste meille on saada mahdollisimman moni matkustaja, matkanlähtöpisteestä riippumatta, tietoiseksi uusista rajoituksista. Erityisesti tämä koskee kaukoliikenteemme jatkomatkustajia esimerkiksi Aasiasta tai Venäjältä. Jokainen matkustaja, joka tuntee uudet rajoitukset ja toimii niiden mukaisesti saapuessaan turvatarkastukseen, on voitto kotiin, sanoo Finnairin turvapäällikkö Kaarlo Karvonen.

      Henkilö voi viedä matkustamoon nesteitä käsimatkatavarana, kun:
      - nesteet on pakattu enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin
      - 100 ml pakkaukset mahtuvat enintään 1 l kokoiseen uudelleensuljettavaan ja läpinäkyvään muovipussiin

      Nesteitä ovat mm. juoksevat ja jähmeät seokset, geelit, tahnat ja voiteet, kuten esimerkiksi hammastahnat, hiusgeelit, juomat, keitot, siirapit, geelimäinen huulipuna, hajuvedet, partavaahdot, aerosolit ja muut vastaavat aineet. Nesteitä eivät ole mm. kiinteä huulipuna, huulirasva, lääketabletit ja jauheet.

      Rajoitus ei koske:
      - matkan aikana käytettävää vauvan ruokaa tai juomaa
      - nestemäisiä lääkkeitä, joita tarvitaan matkan aikana
      - muuta nestettä, jota tarvitaan lääkärin määräyksestä matkan aikana
      - erityisruokavaliota tarvitsevien henkilöiden juomaa

      Lääkkeiden ja vauvan ruoan tai juoman aitous on pyydettäessä todistettava turvatarkastuksessa. Nestepakkaukset sisältävä pussi, vauvan ruoka tai juoma, lääkkeet ja mahdolliset muut nesteet, jotka halutaan kuljettaa matkustamossa, on esitettävä turvatarkastuksessa.

      • hate

        Niin,matkustamoon voi viedä 6.5.2007 lähtien laukun joka on enintään 56x45x25 mitoiltaan.Tuota päivämäärää ennen nykyisten mittojen mukaan eli 45x35x20.


    • grip-pussi2

      voi olla tietysti niinkin että lentokentältä saa tarvittavan pussin, kuten allaolevasta uutistekstistä voisi ymmärtää.
      Mutta kannattaa silti varautua ja käydä ostamassa
      1 litran tilavuuden omaavia muovipusseja mukaan.


      31.10.2006
      EU-maiden lentokentillä astuvat ensi maanantaina voimaan tiukennetut ohjeet nesteiden kuljettamiseksi käsimatkatavaroissa. Sen jälkeen yksi matkustaja voi viedä matkustamoon nesteitä enintään yhden desilitran kokoisissa pakkauksissa, joiden tulee mahtua yhden litran kokoiseen läpinäkyvään muovipussiin, joka läpivalaistaan.

      Helsinki-Vantaan lentokentän matkustajapalveluiden apulaisjohtaja Kari Salonen kertoi tiistaina, että lentokentällä on varauduttu uusiin määräyksiin. Kentällä on maanantaina normaalia enemmän henkilökuntaa opastamassa matkustajia, ja lähtöauloihin tuodaan myös pakkauspöytiä nesteiden uudelleen pakkausta varten.

      Salosen mukaan turvatarkastus kestää jonkin verran aiempaa kauemmin, joten kentälle kannattaa saapua hieman tavallista aikaisemmin.

    • lauantaina

      menossa espanjaan , aion pakata shamppoon, hoitoaineen ja ihonpesunesteen pikkupulloihin max.1dl koska joudun allergian takia käyttämään ns. omia pesuaineita.Vien ne käsimatkatavaroissa sekä lääkkeet myös.
      Isälläni on paljon lääkkeitä ja niiden reseptejä emme saa mukaan , mutta iskän lääkkeet on sellaisessa annospussiletkussa jossa on isän, lääkkeen ja annostelijan nimi, riittänee.

      Minäkin taidan käydä ostamassa minigrip pusseja ,vaihdan sitten kentällä jos tarvitsee.

      On ihana päästä vähän aurinkoon , on niin kylmää ja lumista.

      Hyvää matkaa kaikille , minne sitten menettekin!!!!

      • läpinäkyvää

        Pussin ei tarvitse välttämättä ola muovipussi, vaan esim. läpinäkyvä meikkipussikin käy, kunhan on tarpeeksi pieni (1l) Vetoketjullinen versio kaiketi kestää apremmin kuin minigrip-pussi. Siinä on oiva markkinarako jollekkin meikkipussinvalmistajalle...?


    • hoax

      Allekirjoittanut pähkäili että menee hankalaksi jos ei omaa vesipulloakaan saa olla mukana, mutta uudet säännökset sallivat tyhjän muovisen vesipullon viemisen. Turvatarkastuksen jälkeenhän ei kukaan tule noiden putelien tai nesteiden perään kyselemään, joten vesipullon voi täyttää vaikkapa wc-hanasta, ja voíla, 1.5l vesipullo kulkee edelleen lämpimiin maihin mukana :)

      • koneeseen?

        Tuon viimeisen viestin nerokkaassa WC-keksinnössä jäi vain ihmetyttämään miksi lentokoneeseen pitäisi viedä vettä? Sitä nimittäin on koneessa ilmaiseksi tarjolla niin paljon kuin haluaa.


      • aallaa
        koneeseen? kirjoitti:

        Tuon viimeisen viestin nerokkaassa WC-keksinnössä jäi vain ihmetyttämään miksi lentokoneeseen pitäisi viedä vettä? Sitä nimittäin on koneessa ilmaiseksi tarjolla niin paljon kuin haluaa.

        pussin pitää olla uudelleen suljettava ns minigrip eli läpinäkyvä meikkipussi ei käy.

        Eivät ala mittaamaan kokoa turvassa, maanantaina on henkilökuntaa auttamssa turvan jonoissa mutta pussi pitää matkustajan itse hankkia.


      • leppis
        koneeseen? kirjoitti:

        Tuon viimeisen viestin nerokkaassa WC-keksinnössä jäi vain ihmetyttämään miksi lentokoneeseen pitäisi viedä vettä? Sitä nimittäin on koneessa ilmaiseksi tarjolla niin paljon kuin haluaa.

        ...terveiset spanairin lennolta, 2,5 dl vesipullo maksoi 2e. Siis myös aterian yhteydessä. Ihmettelin sitä minäkin.


      • meikkipussi
        aallaa kirjoitti:

        pussin pitää olla uudelleen suljettava ns minigrip eli läpinäkyvä meikkipussi ei käy.

        Eivät ala mittaamaan kokoa turvassa, maanantaina on henkilökuntaa auttamssa turvan jonoissa mutta pussi pitää matkustajan itse hankkia.

        Kylläpäs läpinäkyvä meikkipussi käy, ei sen tarvitse olla juuri minigrip-pussi.


      • hoax
        koneeseen? kirjoitti:

        Tuon viimeisen viestin nerokkaassa WC-keksinnössä jäi vain ihmetyttämään miksi lentokoneeseen pitäisi viedä vettä? Sitä nimittäin on koneessa ilmaiseksi tarjolla niin paljon kuin haluaa.

        Sen verran olen oppinut, että kun sitä vettä haluaa, niin jopa vartissa tai puolessa tunnissa voi saada täydessä koneessa lentoemon hihasta kiinni ja sen vesitilkan mukiin, joten mieluummin otan oman pullon josta voin juoda koska haluan.
        Toinen ongelma on siinä, että kun elopaino ylittää 120kg niin sitä ei yli 10h lennolla halua koko aika pitää tarjotinta alas kiilaamassa mahalaukkua, joten sen tavallisen mukin pyörittely onkin sitten toinen juttu kun ei erillisiä 'mukitelineitä' koneissa ole, joten vesipullo voi olla vaikka ylösalaisin ilman että sieltä vesi tulee pois ennenkuin sitä haluaa nauttia. Avonainen muki on takuulla vartin sisällä kaatunut syliin ja loppumatka sujuu tunnelmassa kuin olisi kussut housuun.


    • Anonyymi

      Onko nämä alle 100ml nesteet pakattava muovipussiin, vai voiko kuljettaa irrallaan, jos on selvää, että ne mahtuisivat litran muovipussiin? Esim. jos mukana on vain yksi hammastahna, onko se pakattava muovipussiin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1669
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1518
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1159
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1114
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1092
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      6
      1002
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      974
    8. 6
      960
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      2
      960
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      954
    Aihe