Thaimaa vai

Florida?

Ensi kesäksi mietin jo kohdetta perheellemme (7 henkeä) ja kandidaatteja ovat nuo kaksi.
Kertokaa Thaimaassa kävijät oletteko kärsineet vatsataudeista?
Onko todella niin että Floridassa (luultavasti Fort Lauderdalessa) on mahdotonta lomailla ilman vuokra-autoa?
Syövätko pienetkin lapset mielellään Thaimaalaista ruokaa?
Kummassa olisi ilmat suosiollisemmat kesällä?
Floridan myrskyt epäilyttävät, mutta Thaimaan sadekausi ei niinkään.
Erilaisuutensa vuoksi Thaimaa olisi ehkä viemässä voittoa, mutta toivoisin kuulevani muiden mielipiteitä.
Lapsiemme iät vaihtelevat 16 ja neljän välillä.

5

761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • venezuela27pvpäästä

      Kävin itse ensimmäistä kertaa thaimaassa joulukuussa 2005. Vatsataudeista en kärsinyt, vaikka söin aterioita niin ravintoloissa kuin 'katukeittiöissäkin'; yhden imodiumin taisin 2vk aikana syödä kun oli vatsa normaalia löysemmällä, mutta mitään ongelmia ei sen suhteen ollut (ja imodium tehosi).
      Ruoka sopi ainakin Phuketissa periaatteella 'vauvasta vaariin', eli turistipaikoissa ruoka on turisteille sopivaksi tehtyä (lue: ei mausteita), joten oli allekirjoittaneelle lievä pettymys. Toisella viikolla alkoi jo löytymään paikkoja mistä sai vähän enemmän makua ruokaan, mutta tulisuuden suhteen ei kannata pelätä, löytyy ihan 'kaurapuuro' tason mauttomuuttakin. Mäkkäriä, subway:tä ym. löytyy myös jos lapset niistä pitävät suomessa.

    • Himomatkailija

      Tuossa mainitsemassasi Floridan kohteessa olin kerran, eikä toista kertaa sinne mene. Oikeastaan siellä ei ollut mitään eksoottista.

      Myös Thaimaa on tuttu maa, jonne olen menossa joulukuussa jo seitsemännen kerran. Thai-ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia. Ruoka on hyvää, ja se maistuu myös lapsille. Ennen matkaa erilaisen bakteerikannan takia kannattaa syödä niitä maitohappopillereitä, joita saa apteekista ilman reseptiä.

    • thaimaa..

      Tai ainakin niin minä valitsisin, jo kaksi kertaa jenkkilän länsirannikolla käyneenä. Viime kerralla entistä tympääntyneempi jenkkien touhuun!

      Mitä tulee lasten syöntiin, miten ronkeleiksi olet heidän opettanut?! Eivät syö jenkkilässäkään muuta kuin hampurilaisia, jos oikein nirsoja ovat. Thaimaassakin saa taatusti vähän maustettua "tavallista" ruokaa. Mukaan maitohappobakteeripillereitä lapsille ja aikuisille konjakkia.

      Jos pysyttelet kävelymatkan säteellä hotellista, et tarvitse vuokra-autoa. Muuten renttakaara on musti.

      • Me kaikki

        vanhemmat opetamme lapsemme ronkkeleiksi.
        Kuuluu jokaisen kunnollisen kansalaisen kasvatusideologiaan. Tällä teemalla psykologitkin rinta rottingilla kilpailevat palstatilasta mediassa.
        Meilläkin muksut juuri istuivat ruokapöydässä viettämässä päivittäisen "tätä ruokaa en siedä"-hetken. Harjoitukset päättyvät yhteiseen laatanheittohetkeen. Jopa naapurin kakarat kykenevät tähän, vaikkakaan eivät paljon muuhun...

        Aikuisen oikeasti: Joskus pelkkä ympäristön
        vaihdos voi pienissä lapsissa aiheuttaa ruokahaluttomuutta, varsinkaan jos ei ole muutenkaan hyvä lapsi syömään.
        Olen kokenut tämän vuosien varrella useasti ja siksi osaankin siihen varautua: avuksi pehmeämpään laskuun uuteen ruokakulttuuriin otan mukaan paketin meidän lempparipuuroa. Se kelpaa aina ja joka paikassa.


    • lapsiperhe

      Hei!Olemme käyneet lastemme kanssa Fort Lauderdalessa sekä Thaimaassa (Bangkok,Hua Hin ja Pattaya).FL:ssa oli tosi pitkät matkat kaikkialle eikä juurikaan mitään nähtävää.Shoppailu tosin oli taivaallista!!Ruokapaikkoihin,kauppoihin ja muihin juttuihin ei oikein ilman autoa päässyt,ja iltaisin oli pimeän tullen sen verran "pelottavaa" ettei viitsinyt paljon hotellilta lähteä.Jenkit olivat kyllä puheliaita ja aina ihastelivat lapsiamme.Joten ei mitään pahoja muistoja jäänyt,mutta ehkä joku Disneyland olisi ollut parempi vaihtoehto lapsiperheelle.
      Thaimaassa vaaleita lapsiamme palvottiin.Välillä se kävi hieman hermoille totta puhuen.Mutta olo oli turvallinen iltaisinkin,uskalsi liikkua iltaisin kaduilla,Bangkokissakin.Mitä ruokaan tuli,no,ihan kaikkea ei aina pidä suuhunsa pistää.Pysyimme aika länsimaalaisella linjalla.Hotelleissa oli aivan mahtavat aamiaiset,niistä unelmoin edelleen!Ja toki Thaimaan kulttuuri poikkeaa niin paljon omastamme että eihän sitä oikein voi jenkkilään verrata.Eli kivoja kohteita ovat nuo molemmat,riippuu paljon perheestä mitä lomalta haluaa!Merta ja aurinkoa löytyy molemmista!Ja pitkä lento on edessä! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe