kannattaako?

kokiksi?

olen abi ja tuleva ammatti on aika hakusessa vielä. kuitenkin kokkaus on kiinnostanut aina ja olisi mukava kuulla mielipiteitänne siitä, kannattaisiko minun lukion jälkeen hakeutua oopiskelemaan kokiksi? mitenkä kokin työajat yleisesti? onko siis aina pelkkää ilta-yötyötä ja millaisia työaikoja teillä on? Onko illalla jonkin urheilulajin harrastaminen siis mahdotonta?Entä palkka? saako lisiä tms.? elääkö palkalla, vai joutuuko koko elämänsä säännöstelemän ja tinkimään? Onko päätöksenne opiskella kokiksi kannattanut?tarinoita, vinkkejä tms. kaikki vastaanotetaan. mol.fi- sivut olen jo tutkinut. :)

25

16231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seuraavasti

      sitä mieltä että jos sinulla harrastus haittaa työntekoa niin älä ainakaan ryhdy kokoksi...
      ja jos nyt kuitenkin aijot alalle varaudu siihen että palkka on pieni työtä paljon ja ainakin ravintoloissa helvetillinen työtahti ja stressi ja työajat painottuvat iltaan... lisiä tulet saamaan juuri senverran kun jaksat tehdä iltaa ja viikonloppuja.

    • Stogen

      Voit ylioppilaana lukea alan ammattikorkeakoulututkinnon. Kokki ammattina on keskiasteen tutkinto (=korvaa lukion). Saattaa olla, että jossain on myös ylioppilaskokkiammattikoulu kaksivuotisena, mutta se ei siis johda siitä eteenpäin. Restonomina voit mennä keittiöön (vaatii kädentaidonharrastusta) tai sitten muihin palvelualan esimiestehtäviin. Ainakin pääkaupunkiseudulla kyseeessä on Haaga-Helia AMK.

      • kokiksi

        okei toi restonomi kuullostaa hyvältä, ettei nyt mene tämä lukio ihan "hukkaan"....kiitos!


      • kokker
        kokiksi kirjoitti:

        okei toi restonomi kuullostaa hyvältä, ettei nyt mene tämä lukio ihan "hukkaan"....kiitos!

        Ei se aina ole iltatyötä, on paljon lounasruokaloita, henkilöstöravintoloita joissa ei tarvi olla iltaisin ja viikonloppuisin. Jos se kokkaus tosissaan niin paljon kiinnostaa, yksi vaihtoehto on suurtalouskokki ja muutaman käytännön vuoden jälkeen esimieskoulutus/ tai restonomi opiskelut. Itse kokin työ on minusta kauheeta ja teen sitä pitkin hampain (joudun tuuraan meidän kokin lomat ja saitsut)ja palkkakin on sitä tavanomaisen surkeeta. Kato pamin sivuilta, niin ehkä ylioppilaana tulet toisiin ajatuksiin.


    • Larry The Chef

      24v kokin ja keittiömestarin duunia tehneenä voin kertoa että.....
      Kovaa duunia
      Suhteessa huono liksa.
      Harrastukset voit unohtaa.
      Ystävät putoilee pois elämästä.
      Parisuhteen ylläpito on lähes mahdotonta.
      Jos ajattelit hankkia lapsia...unohda!
      Valtaosa duunikavereista on jollain tavoin omituisia, se voi olla sekä että -!
      Huumori alalla ja alan ihmisten kesken on kovaa, julmaa, pervoa, rajua, eli jos et kestä niin....
      Kokin työ on n60% muuta kuin ruuan valmistusta.
      Jos kuvittelet että kyökissä on kölvejä, tiskareita, apulikkoja, kuuraajia niin hei haloo ne hävis jo viime vuosituhannella.
      Ja mikä parasta....vaikka tekisit annoksen täydellisesti, juuri niin kuin se kuuluu tehdä, voi asiakas haukkua sinut alimpaan helvettiin kaikkien kuullen ja sinä voit vain nöyristellä ja pyydellä anteeksi ja tunnustaa kuinka huono olet.

      Mutta....jos kestät kaiken sen paskan ja et hajoita selkäsi polviasi päätäsi avioliittoasi voi kokin ammatti olla ihan hyvä vaihtoehto.
      Tietysti täytyy sinulla olla myös tatsi tehdä ruokaa ja se ei ole ihan läpihuutojuttu!

      PS. Sillä Restonomin tittelillä ei käytännössä ole mitään arvoa. Jos yrität sillä esittää jotain ensin se vanhempi kokki pyyhkii perseensä sillä todistuspaperilla sen jälkeen leivittää sen, paistaa sen ja pakottaa sinut syömään sen.

      • Oops.

        Kuten myös rav.alalla yli 20-vuotta olleena, papereilla ja koulutuksella ei töitä tehdä.Ne antavat pienehkön pohjan työssäoppimiseen. En ole vieläkään valmis, eikä taivas ole auennut vaikka itsekin olen restonomi. Opiskellut työn ohessa. Mutta onnea kaikille alalle pyrkiville!


    • hullun hommaa

      tervetuloa vaan keittiömaailmaan! Itse siitä haaveilin teininä kokin ammatista ja kokkikoulut tuli käytyä, mutta sitten kun arki koitti kokin hommissa niin eipä se nyt mitään herkkua ole! Sulla pitää olla helvetin hyvää paineen- ja stressinsietokykyä, joustavuutta työhön ja kokoajan kauhea kiire. Mieluummin kokki kuin restonomi. Ravintolapäällikön saappaisiin en ikinä astu, sillä jotkut firmat ajavat päälliköt täysin piippuun! Ja restonomeja ei kauhean mielellään palkata ainakaan kokin/keittiötyöntekijän hommiin, he eivät siinä duunissa kauaa viihdy.. Mutta jos keittiötyöt kiinnostaa mene ihmeessä opiskelemaan.. Kaikilla on erilaiset mielipiteet ja näkemykset asiasta, muuta sulla voi olla joskus toiset, jotkut pitää ja jotkut taas ei..

    • jepuliskepulis

      Ite en oo ravintola alalla, mutt veli ja ukko on.

      Molemmat on ollu duunis suurtalouskeittiös ja ravintolakeittiös.

      Ravintolakeittiös voi olla hiljasta pitkään - ei tilauksia, lehden lukua, röökin polttoa ja muodokkaitten tarjoilijoitten kans juttelua (jos ei ne oo hinteliä miehiä, mukavia silti). Sitte voi äkkiä olla hommia niin, että oksat pois. Kaikki haluu lehtipihvin klo.23 ja kokki paistaa. Työ on paljon iltaa ja viikonloppua.

      Työpaikkakeittiö / suurtalouskeittiö: Etuna se, että voi saada päivätyön (hyvä juttu, ku on kersoja ja että saa viikonloput vapaata). Huonoa voi olla se, että teet hienon ruuan ja vedät sen cutteriin (vanhukset ja lapset), useissa työpaikkaravintoloissa on HUUTAVA keittiömestari, joka luulee, ettei sitä ymmärretä jos ei se huuda korvan takana täysiä. Sitte vie se pointti, että työmaaruokaloita voi kilpailuttaa minkä tahansa firman alle (amiga,sodexho jne.), että se vaki duuni voi heilua.

      Toisaalta, näinpä kerran pikkujouluissa erään työmaaköökin (firman omistama) kokin palkkakuitin ja se oli 4000 euroo/kk, että kyllä siinäkin voi tienata, jos pelaa korttinsa oikein.

      Ei oo pelkoa, että mun ukko tai veli pelais muutaku rentoo elämää ;)

      Onhan sieki kai mahdollisuuksia tehä mitä haluu, edetä uralla? En tiedä.

      • Kauhasen Veli

        Tuo näkemäsi 4000,- sisälsi lomarahat ja irtisanomisbonuksen.

        Todellisuus on 1600-2500 haarukassa. 99 %:sti.


    • köökkerska

      ...ajattelekaan kokiksi lukion jälkeen !!!!
      itsekin olen ollut alalla 20 vuotta. tehnyt kokin ja vuoromestarin hommia (ravintola) ensin 14 vuotta, lukenut esimiehen erik.amm.tutkinnon, ollut esimiehenä niin yksityisellä kuin suurtaloudessa.
      Saldo: -ensimmäiset 14 vuotta kirjeenvaihtoa aviopuolison kanssa jääkaapin oven välityksellä
      - ei yhtään yhteisiä juhlapyhiä
      - kavereita nähnyt tosi harvoin
      - harrastaminen vaikeaa, jos viikonloppu/ iltamenoja, joutunut maksamaan työkavereille vuoron vaihdoista (kalliiksi tulee)
      -vatsa paskana ( ressistä)
      - ranteet ja selkä vaivannu jo 90- luvun alusta
      - unettomuutta
      - vaikka siirtyisi "normaaleihin" työaikoihinh, ei opi tavallista unirytmiä...
      - ravintolatyö ei tullut enää kyseeseen perheenlisäyksen jälkeen 8et näkisi lastasi koskaan...)
      - palkka ei ole häävi, (alalla pidetään tes.sin palkkoja normaaleina, vaikka tes on MINIMI)kokemusta saa olla sata vuotta eikä sekään välttämättä vaikuta...
      - rankan työn lisäksi osattava ottaa palautetta vastaan (myös negat. vaikka mielestäsi olisit onnistunut...)

      Ja sokerina pohjalla: olen alle 40, mutta luultavasti polvissa on rustonpehmentymätauti tai nivelrikko... (vain ja ainoastaan työn aikaansaannoksia..)ja tiedän liki kymmenkunta entistä työkaveria, joilta on leikattu jalkaa, kättä, olkapäätä rasitusvammojen/ kulumien takia jne...

      Että arvaa HRAMITTAAKO, etten itse käynyt sitä lukiota aikoinani ?? Olisi helpompi päästä esim. alan opettajaksi tai kouluttajaksi tms..
      Että mietihän vielä...

      • faktaa.

        Olen ollut 20 vuotta ja 5 kuukautta ravintolankeittiössä töissä, joista 9 vuotta kokkina ja loput keittiöpäällikkönä.TES:n palkalla olin ensimmäiset 11 kuukautta ja sen jälkeen AINA sopimuspalkalla.Kaksi lasta on jo toisella kymmenellä ja rouvan kanssa ollaan samalla työpaikalla jo viidettä kertaa! Perhe voi erittäin hyvin.Tällä hetkellä keittiöpäällikön työn voin tehdä helposti "yhdellä kädellä". Seuraavaksi odottelen kun 3K:ta menee rikki.Ei mitään terveydellisiä ongelmia. Työt mahdollistaa harrastukset.Muistakaa pitää se toistaitoinen ravintolapäällikkö poissa niskastanne!Terveisin Lari


      • ööö...
        faktaa. kirjoitti:

        Olen ollut 20 vuotta ja 5 kuukautta ravintolankeittiössä töissä, joista 9 vuotta kokkina ja loput keittiöpäällikkönä.TES:n palkalla olin ensimmäiset 11 kuukautta ja sen jälkeen AINA sopimuspalkalla.Kaksi lasta on jo toisella kymmenellä ja rouvan kanssa ollaan samalla työpaikalla jo viidettä kertaa! Perhe voi erittäin hyvin.Tällä hetkellä keittiöpäällikön työn voin tehdä helposti "yhdellä kädellä". Seuraavaksi odottelen kun 3K:ta menee rikki.Ei mitään terveydellisiä ongelmia. Työt mahdollistaa harrastukset.Muistakaa pitää se toistaitoinen ravintolapäällikkö poissa niskastanne!Terveisin Lari

        ...ollut ns. "pippelilisä" !!! Jos et sattunut tietämään, niin tä ei ole tasa- arvoinen maa, vaan köökissäkin miehet tienaa enemmän samoista töistä...
        Mitä se sun 3K.ta tarkoittaa?


      • Kokkiraakki

        Tosi osuva ja totisinta totta tuo sinun mielipiteesi/asiasi/FAKTATIETOSI!
        Ei kannata alkaa kokin hommiin, saatikka keittiötöihin, vihoviimeistä paskahommaa ja pienipalkkaista.
        Samat taustat suurinpiirtein minulla kuin sinullakin.


      • keittäjätär
        Kokkiraakki kirjoitti:

        Tosi osuva ja totisinta totta tuo sinun mielipiteesi/asiasi/FAKTATIETOSI!
        Ei kannata alkaa kokin hommiin, saatikka keittiötöihin, vihoviimeistä paskahommaa ja pienipalkkaista.
        Samat taustat suurinpiirtein minulla kuin sinullakin.

        näin voi olla mutta sama helvetti on lääkäreillä, sairaanhoitajilla, poliiseilla, palomiehillä ymsymsyms.. ja heilläkin on huonot palkat (kuulemma...)mutta meillä kokeilla on kutenkin heihin verrattuna säädylliset työajat, ei olla aamu kolmelta tai neljältä keittämässä (poikkeuksia harvassa), ei olla jouluaattona päivystämässä, eikä meidän työssä käsitellä muitten ihmisten henkiä..

        jo ammattitauteja löytyy, ranteet sökönä, selkä paskana, jalat tunnottomia. mut missä ammatissa ei ole?

        taukoja ei sitten ole ku rysähtää, et mene syömään ku on 20 bongia rivissä, kusella saat käydä jos olet yhtä nopea ku minä ja siin menee alta minuutin, jos onni potkii saat istua ja syödä mut siihen ei sais men enemmän ku n. 7min aikaa..

        mut hyvät puolet, voit vaikuttaa työvuoroihin aika lailla, riippuen paikassa..tästäsyystä suosin yksityisiä..

        työkaverit on ku perhe, puhut avoimesti heille asiasta ku asiasta(riippuu tietty työporukasta)

        sitä vihasempi ku olet sitä paremmin sujuu työ-> raivon voimalla

        olo on semmoinen että olet jotain saanu aikaseks ku pihalle olet viskonu yli 500 annosta.

        ja jossai paikoissa on palkkiota hyvin hoidetuista hommista.

        neuvoni on että valitse työpaikkasi huolella muutaman vuoden jälkeen ku kokemusta on kertyny!

        mulla lienee se ns unelma työnantaja, joka huomioi kaikkia työtekijöitä vaikka hän omistaa monta muutakin ravintolaa, ja tämä ei ole S.K!

        tuli sit vaan mieleen yks juttu, te kaks jotka olette olleet alalla 20 vuotta ja valitatte siitä, miks helvetissä ette vaihtanu alaa aikaisemmin sitten?
        älytöntä vinkumista asiasta joka ei ole ku oma vika..

        ja btw..itte kans suht kauan näitä hommia tehny ettei tarvii tulla mussuttamaan että mistäs mä sen tiedän ku todennäkösesti olen niin nuori vielä..


      • Paskapaikoissa ollut
        keittäjätär kirjoitti:

        näin voi olla mutta sama helvetti on lääkäreillä, sairaanhoitajilla, poliiseilla, palomiehillä ymsymsyms.. ja heilläkin on huonot palkat (kuulemma...)mutta meillä kokeilla on kutenkin heihin verrattuna säädylliset työajat, ei olla aamu kolmelta tai neljältä keittämässä (poikkeuksia harvassa), ei olla jouluaattona päivystämässä, eikä meidän työssä käsitellä muitten ihmisten henkiä..

        jo ammattitauteja löytyy, ranteet sökönä, selkä paskana, jalat tunnottomia. mut missä ammatissa ei ole?

        taukoja ei sitten ole ku rysähtää, et mene syömään ku on 20 bongia rivissä, kusella saat käydä jos olet yhtä nopea ku minä ja siin menee alta minuutin, jos onni potkii saat istua ja syödä mut siihen ei sais men enemmän ku n. 7min aikaa..

        mut hyvät puolet, voit vaikuttaa työvuoroihin aika lailla, riippuen paikassa..tästäsyystä suosin yksityisiä..

        työkaverit on ku perhe, puhut avoimesti heille asiasta ku asiasta(riippuu tietty työporukasta)

        sitä vihasempi ku olet sitä paremmin sujuu työ-> raivon voimalla

        olo on semmoinen että olet jotain saanu aikaseks ku pihalle olet viskonu yli 500 annosta.

        ja jossai paikoissa on palkkiota hyvin hoidetuista hommista.

        neuvoni on että valitse työpaikkasi huolella muutaman vuoden jälkeen ku kokemusta on kertyny!

        mulla lienee se ns unelma työnantaja, joka huomioi kaikkia työtekijöitä vaikka hän omistaa monta muutakin ravintolaa, ja tämä ei ole S.K!

        tuli sit vaan mieleen yks juttu, te kaks jotka olette olleet alalla 20 vuotta ja valitatte siitä, miks helvetissä ette vaihtanu alaa aikaisemmin sitten?
        älytöntä vinkumista asiasta joka ei ole ku oma vika..

        ja btw..itte kans suht kauan näitä hommia tehny ettei tarvii tulla mussuttamaan että mistäs mä sen tiedän ku todennäkösesti olen niin nuori vielä..

        Sinä älä tule mussuttamaan meille, jotka olemme olleet 20vuotta samassa paikassa. Sinä et tiedä paskan vertaa tästä alasta kun noin kirjoitat. Olet todellakin nuori kirjoituksestasi päätellen..Entäpä kun sinulla on muksuja, jotka tarvitsevat työn jälkeen loppu"vapaastasi"huomiota ja et pysty relaamaan sen tappotahtityövuorosi jälkeen?
        Sinulla ilmeisesti kiva työpaikka, mutta kaikilla ei sitä ole! Tajusitko? Katotaan ja kuulostellaan sitten kun olet kasvanut n.10 vuotta, mitä mieltä olet sitten?


      • keittäjätär
        Paskapaikoissa ollut kirjoitti:

        Sinä älä tule mussuttamaan meille, jotka olemme olleet 20vuotta samassa paikassa. Sinä et tiedä paskan vertaa tästä alasta kun noin kirjoitat. Olet todellakin nuori kirjoituksestasi päätellen..Entäpä kun sinulla on muksuja, jotka tarvitsevat työn jälkeen loppu"vapaastasi"huomiota ja et pysty relaamaan sen tappotahtityövuorosi jälkeen?
        Sinulla ilmeisesti kiva työpaikka, mutta kaikilla ei sitä ole! Tajusitko? Katotaan ja kuulostellaan sitten kun olet kasvanut n.10 vuotta, mitä mieltä olet sitten?

        miks vitus et vaihda työpaikkaa?????
        tommonen määrä kokemusta ja jämähdät johonkin omasta mielestä paskaan paikkaan???????
        ja niist muksuist kuitenkin vielä, miten jotkut jotka painaa ihan helvetisti näitä hommia saa sen sujumaan.

        eli sun omasta kirjotuksesta sen verran että taitaa joo ola kokemusta, mut jos todellakin vaan olet rivikokki niin olet ilmeisesti aika helvetin kunniahimoton etkä tahdo edetä uralla..
        mut empä tiedä mikä tittelis on..

        ämmät sen paskan työilmapiirin aikaseks saa; tommosella vinoperse asenteella!
        kyllä taatusti kuitenkin tiesit siinä vaiheessa ku lapsia pantiin alulle että mikä tämä ala on..

        joko osaat ja haluut, tai sit et! mihin kuulut itse?


    • työajoista....

      Työajat riippuu hyvin paljon siitä työskenteleekö suurtalous vai ravintolakokkina. Ravintoloissa on ne paskimmat työajat. Hyvin vkonloppu painotteista. Suurtalouksissa pääsee yleensä kohtuu aikaisin himaan ja duunia n. joka kolmas vkonloppu. Mutta hyvin paikkakohtaisia nämäkin asiat...

      Lähdehän ihmeessä opiskelemaan kokiksi! palkka ei kylläkään tähän duuniin houkuttele....hmph

    • osku..

      Töitä kyllä riittää, jos ei muuta sitten irtoa.

      • jeppe696969

        ainut hyvä puoli on et osaa tehä himassa muutaki ku makaroonia


    • on kerrottu

      ammatin hyviä ja huonoja puolia (enemmistönä huonot). Työ ei millään alalla ole aina ruusuilla tanssimista, ei vaika niin väitetäisiin. Keittö työtä on monenlaista kuten olet lukenut. Huippu hetkiä tulee alalla kuin alalla harvoin ja toisille ei koskaan... Itse olen ollut raviontolassa töissä 20 vuotta ja voin sanoa että....pääsääntöisesti olen viihtynyt , toki tulee huonoja päiviä , huonoja työpaikkoja vastaan jos käydään asiaa ruotimaan syvällisemmin. Työkaverit tulee korvaamaan kaveripiirisi mikä on , no jokaisen päätettävissä hyvä/huono asia. Kiirettä joudut sietämään ja joskus myös aiheetonta haukkumista niin työnantajan kun asiakkaitten puolelta( vanhan neuvo; älä välitä mutta ota opiksi)Palkkaus on huono, mutta ei suomipoika / tyttö halua maksaa palvelusta ainakaan ravintolassa. Kukaan muu ei pysty sinua auttamaan ammatin valinnassa kuin sinä itse. Työajat ovat ravintoloissa ilta/viikonloppu painotteisia. Perhe / muu sosiaalinen elämä on itsestään kiinni miten sen sotkun pystyy hoitamaan. Tärkeintä ammatissa on pysyä selväjärkisenä .

    • äitix2

      paljonko on tessin palkkaus? jos ette tiedä tarkkaa niin edes noin?

      keittiötyöntekijän? ei kokin.

    • NBOE

      No,kokki työ oon ihan jees,mutta aika raskasta oon välillä.
      Kyllä jää yleensä aikaan tehdään muutakin kuin työssä oleminen:D
      Täydän tunnistan kuka sä oot:D

    • the chef

      Itse tein alan vaihdoksen ravintola-alalle pari kuukautta sitten. Onhan alalla kiire ja hikoilla saa kuuman hellan ääressä. Ruokatauot voi unohtaa, hyvä jos juomaan ehtii jossain vaiheessa. Itse olen laihtunut n. 4 kiloa kun aloitin kokkaamisen. Halusin kokiksi jo teininä ja intohimo ruuanlaittoon suorastaan räjähti, kun siirryin alalle!! Jos intohimoa on tehdä hyvää ruokaa niin kannattaa kokeilla. Miten minä olen pärjännyt alalla, ja yli 20 vuotta alalle olleet on kehunut minua, minulla on omat säännöt: Hengitä rauhallisesti aina, keskity siihen mitä teet, kiireessä älä hermostu tai ala hötkyillä, pidä mieli rauhallisena hektisessäkin tilanteessa, keskity siihen mitä teet ja keskity siihen mitä teet. Itse rakastan tuota menoa. Kyllä se palkka siitä nousee. Mutta jos helppoa rahaa hakee alalta, niin unohda tämä ala. Lähtökohta on, että haluaa tehdä hyvää ruokaa!!

    • Itsekin kokkaamisesta pidän mutta ammattina se on ihan muuta kuin telkussa näkee, unohda noi Jamie Oliverit ym hohdokkaat luomutelkkukokkaajat. Koulussa saatetaan opiskella kastikereseptiikkaa, leivontatekniikoita ym laajasti, mutta sitten työelämä ei todellakaan ole sitä samaa.

      Se homma on kiireistä, likaista ja stressaavaa. Siellä joudut yksin tekemään tiskaajanhommat, esivalmisteut jne. ellei siellä ole harjoittelijoita hyväksikäytössä.

      Jos kärsii keskittymisvaikeuksista ja jännityksestä kuten minä, niin tämä vaikeuttaa tekemistä entisestään - järjestely ja organisointi ovat tärkeää.

      Alalla on paljon ketjuja, jotka käyttävät aivan liikaa tyyliä pakastin -> sulata -> laita esille. Restel oivana esimerkkinä, kaikki paikat samoja paitsi logo ja nimi.

      Riippuu paikasta tietysti minkälaista siellä on olla töissä. Palkkatasokaan ei ole mitään päätä huimaavaa, mutta kyllä sillä pitäisi toimeen tulla ellei ole suunnitelmissa kesämökit koirat farmarit jne.

      Itse tässä harkitsen alan vaihtoa jos ihan totta puhutaan. Onhan tuo ok hommaa, mutta ei todellakaan kaikille sopiva juttu. Myös tähän ammattiin pitää olla luovuutta ja inspiraatiota, jos meinaa pidemmälle päästä.

    • Anonyymi

      Ihan koiran hommaa palkka huono ja nykyään tettetään siivoustyöt kokeilla. Ruokaa ei saa laittaa rauhassa, kyttäystä ja simputusta.

      Pitäisi jaksaa tehdä perseestä perämoottoriin kaikki ja apuja et saa. Muuta kuin negatiivistä palutetta.

      Palkka kurja ja koko ala sairas, ravintolat,yksityiset, hoitoliatokset jne.

      Kuulemma Mehiläisessä kokki on siivojakin ja heille solutetaan huonesiivuouksia, yleisiä tiloja, asiakkiden huomeita jne. Eihän kokeilla ole mitään siivoojan koulutusta.Vielä pitää laittaa ruokaa, hoitajat istuvat kansliassa leventämässä peräänsä. Heille ei kuulu mikään.

      Nykyään hoitajat laiskoja , mitä vähemmällä pääsee sen parempi, asiakkaat jää hoitamatta ja mennään sieltä mistä aita on matalin.

      Vältä yksityisiä Mehiläistä, sillä työpaikka on todella ankea ja pitää tehdä kaikkea naama hymyssä, johtajat osaamattomia ja useallakaan ei ole alan osaavaa koulutusta.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe