Kertomus

viime kesän

kotimaan matkasta.
Viime kesä oli kaverilleni ja minulle "juhlakeä". Oli 20. peräkkäinen vuosi, kun olimme lähdössä perinteiselle kesävaellukselle upeisiin Kilpisjärven maisemiin. Sitä varten olimme jo edellisenä talvena tehneet erikoissuunnitelman ja päättäneet uhrata matkaan hiukan enemmän rahaa, sekä lentää yksityisellä vesitasokoneella suoraan Kittilästä Suomi-neidon käsivarren päähän, Norjan rajan tuntumaan ja viettää siellä perinteistä juhannusta.
Itse menin sitten Kittilään muilla kyydeillä, mutta Kaverini tuli sinne Finnairin sinivalkoisilla. Sinne asti menikin kaikki suunnitelmien mukaan, mutta sitten aloimme ihmetellä, kun kaverini matkatavaroita (rinkka kaikkine tunturi- ja vaellusvarusteineen) ei kuulunut eikä näkynyt. Hihna vain pyöri tyhjänä edessämme. Alkoi iskeä paniikkia päälle, sillä olihan läheisessä rannassa kone ja lentäjä meitä odottamassa. Siitä sitten kävelimme lähtöselvitystiskille ja aloimme selittää asiaamme. Emme oikein alkuunkaan päässeet, kun virkailija löi kaavakkeen eteemme ja sanoi, että täyttäkää tämä. Yritimme siinä selittää hänelle jatkokuljetussuunnitelmaamme, mutta ei hän suostunut kuuntelemaan meitä ollenkaan. Täytimme siinä kaavakkeen ja palautimme sen virkailijalle ja saimme kuulla, että pari vuorokautta voi mennä, ennen kuin tavarat tulevat. Kaverillani oli matkavarusteet yllään, (T-paita, farkut ja kävelykengät) joten emme voineet ajatellakaan nyt menevämme suoraan erämaahan. Sitten sovimmekin vesitason kipparin kanssa, että hän lennättää meidät Kilpisjärvelle, jossa odotamme kadonneita matkatavaroita. Näin sitten teimme, juhannusaaton, joka meidän piti perinteisesti tunturissa viettää, synkistelimme hotellin pihapiirissä. Kahden vuorokauden kuluttua saapuivat sitten vihdoin kadonneet varusteet. Täksi ajaksi jouduimme hommaamaan omaan laskuumme majoituksen ja samoin tuli ylimääräisiä syömisiä ym. siellä. Teimme sitten kuitenkin vaelluksemme ja kotiin päästyämme lähetimme noista ylimääräisistä majoituksista ja ruokailuista korvauspyynnön Finnairille. Yritimme saada myös jonkinlaista korvausta tuosta pieleen menneestä "elämyslennosta" tunturijärvelle.
Tuli sitten aikanaan vastaus Finnairilta. Tyly sellainen. "Näitä sattuu, emme ole korvausvelvollisia". Aina tähän asti olen ihaillut Finnairia ja ollut erittäin tyytyväinen saamiini palveluihin, mutta - nyt en ole enää.
Tavallisina työtä tekevinä kansalaisina olimme joutuneet säästämään puoli vuotta tuota "elämysmatkaa" varten, joka sitten, kiitos Finnairin, meni totaalisesti pieleen. Eikä mitään anteeksipyyntöjä, tai korvauksia, vain tyly "emme ole korvausvelvollisia".
Kyllä jäi paha maku suuhun.
Paikalliselta taksikuskilta Kittilässä saimme kuulla, että viime kesänä oli useampana päivänä viikossa Finnairin lennoilla Kittilässä vastaavia tapauksia, eli ihmiset tulivat lomalle, mutta matkatavarat huitelivat muissa maisemissa.

3

1026

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kulut

      "Täksi ajaksi jouduimme hommaamaan omaan laskuumme majoituksen ja samoin tuli ylimääräisiä syömisiä ym. siellä. Teimme sitten kuitenkin vaelluksemme ja kotiin päästyämme lähetimme noista ylimääräisistä majoituksista ja ruokailuista korvauspyynnön Finnairille. Yritimme saada myös jonkinlaista korvausta tuosta pieleen menneestä "elämyslennosta" tunturijärvelle".???? -Olisi varmaan pelkästään tämän henkilön, jonka matkatavarat katosivat, pitänyt hakea korvauksia yksinään. Eipä lentoyhtiöden tarvitse yhden henkilön matkatavaroiden katoamisesta koko kaveriporukan kuluja maksamaan.

    • Yliperän Kulkija

      Tuntuu lähes mahdottomalta uskoa juttuasi.
      matkatavarakuitti on todistus siitä,että matkatavarat on olleet olemassa.
      En usko juttuasi,että Finnair ei olisi korvannut.

    • Minun matkalaukkuni jäi kerran tulematta, ja kun sen parin päivän päästä kävin noutamassa, sen sivuvetoketju oli rikki.
      Finski olisi korvannut, jos olisin täyttänyt pitkän litanian, korjauttanut laukun ja liittänyt laskun lomakkeeseen.
      Korjautin laukun pikasuutarilla, mutta sivuvetoketjua ei voinut sen jälkeen avata kokonaan. (Vika ei ollut pikasuutarissa vaan laukun mallissa)
      Uutta laukkua tuskin olisi kustannettu, joten jätin korjausmaksuanomuksen tekemättä.

      ****

      Seuraava tapaus taas ei ollut Finskin syytä.
      Vanhempani tulivat Keski-Euroopasta ja odottelivat hihnan keskivaiheilla. Isäni oli näkevinään sinisen laukun hihnan alkupäässä. Hänen kohdalleen sitä ei kuitenkaan tullut.
      Kun he aikansa odottivat, hihnalla oli enää yksi sininen laukku. Isäni oli sitä mieltä, ettei laukku ollut hänen. Lopulta laukku pyöri yksinään hihnalla, ja äiti nappasi sen. Laukussa ei ollut nimilappua, ja äiti arveli sen pudonneen.
      Kotona isä avasi laukun, jossa oli päällimmäisenä naisen pitsiyöpaita.
      Samassa soi puhelin, ja vihainen naisääni kiljui, että te olette ottanut minun laukkuni!
      Kuin viilipytty isä ilmoitti, että asia oli päinvastoin ja sen voisi todistaa paikalla ollut henkilökunta, joka oli tollottanut hihnan ääressä seisonutta vanhaa pariskuntaa ja hihnalla pyörivää laukkua, joka ei ollut pariskunnalle kelvata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe