Siksi hämähäkki

JayBay

YYh Byyh! Hämähäkit on niin ällöjä ja rumia! Miksi kukaan pitää semmoisia! Sehän on eläinrääkkäystä!

No kuulkaas

-Hämähäkit ovat kiehtovia, ja kauniitakin. Itsekin niitä ennen pelkäsin, ja tietyllä tapaa pelkään vieläkin, mutta niiden kauneus voittaa. Kaikkeen oppii.

-Hämähäkkejä ei tarvitse käyttää lenkillä 30 asteen pakkasella niinkuin koiria, Niille ei tarvitse vaihtaa hiekkaa pissalaatikkoon niinkuin kissoille, ne eivät pidä helvetin moista ääntä yöllä niinkuin monet jyrsijät.

-Hämähäkit ovat varmasti kaikista helppohoitoisin eläin mitä on olemassa. Vastaväitteitä?

-Hämähäkki on terraariossaan, en puutu sen elämään, eikä se minun. On silti hienoa että voi omistaa palan luontoa.

-Terraarioeläimiä pidetään enemmän harraste- kuin lemmikki eläiminä. Niitä ei ole tarkoitus silitellä, vaan niistä on tarkoitus oppia, niitä voi keräillä, niitä voi seurata jne.

-Luonnossa hämähäkit saattavat elää koko elämänsä neliömetrin kokoisella alueella, ja ne ovat koko ajan saalistajien ja sääolosuhteiden armoilla. Eli se joka väittää että tarantellalla, joka ei oikeastaan tajua mistään juuri mitään, on huono olla terraariossa, jossa se saa ruokaa, jossa sillä on hyvät olosuhteet, on aika tietämätön ja tyhmä. Hämähäkit toimivat 'sit and wait' periaatteella, eli kököttävät paikallaan niin kauan kuin saalis juoksee nenän eteen. Näin luonnossa, ja terraariossa.

Että semmoista. Pidän itsekin koirista, kissatkin ovat ihan siedettäviä, mutta en niitä itselleni tällä hetkellä hankkisi. En silti ole tallomassa joka ikistä kissaa mitä näen. Jos totta puhutaan, niin mielestäni esimerkiksi jyrsijöiden ja lintujen pitäminen on paaaaaljon epä eettisempää kuin hämähäkkien. Mutta ei siitä sen enempää. Että näin eräillä vähän ajateltavaa.

7

916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Loossi

      Tuossahan tuli totuuksia roppakaupalla :)

      Todellakin tarantula kuten monet muutkin hämähäkkieläimet kuuluvat erittäin helppohoitoisiin eläimiin. Ovat kauniita, vievät vähän tilaa ja ylläpitokustannukset ovat lähes olemattomat.

      Monet eivät yksinkertaisesti ymmärrä miten hienoja eläimiä nämä voivatkaan olla. Kyseessä ei suinkaan ole olio mikä ei muuta halua kuin vahingoittaa ihmistä.

      Ja mitä älykkyyteen tulee niin tarantulia pidetää jopa hiiriä älykkäämpinä eläiminä. Tarantulan muistia pidetään lajiin katsoen poikkeuksellisen suurena.

      Tarantulat ovat myös pitkäikäisiä. Naaraiden elinikä voi yltää yli 30 vuoteen kun taas urokset jäävät sinne 5-8 vuoden tienoille. Monilla hämähäkkieläimillä (varsinkin tarantuloilla) on mahdollisuus uusiutumiseen. Esim. Katkennut raaja kasvaa nahanluontien yhteydessä takaisin ja jos eläin sattuu menettämään hampaansa voi eläin aterioida imumahansa kautta kunnes hampaat seuraavissa nahanluonneissa (molteissa) kasvavat takaisin

      Tunnen hämähäkkipelon myös oikein hyvin itsekin. Kärsin siitä nuorempana mutta vanhemmiten se on siirtynyt täysin syrjään.

    • ....?

      Pitääkö hämähäkin terraariota siivota? Itselläni ei siis ole moista otusta mutta mielenkiinnosta kysyn. Ja on se kumma miten toiset voi pitää hämähäkkejä ja toisilla on niin kova kammo. Itse kuulun kammoaviin =)

      • Loossi

        Kyllähän se tarvitsee siivota. Lajista riippuen täydellinen puhdistus 4-12kk välein.Tähän vaikuttaa se onko kyseessä kaivautuva kovan kosteuden vaativa laji tai ei juurikaan kaivava kuivemman kelin tarantula (ääripäät). Sellaisia joutuu tekemään useammin, että vaihdat vesikuppiin vedet ja korjaa ruoantähteet pois (hämis siivoaa ne monesti itse vesikuppiin tai terran kaukaisimpaan nurkkaan pesästään)sekä ulosteet jotka myöskin monesti päräyttää kauaksi kolostaan.


    • ihania

      Mulla on ollut enemmänkin hämyjä, enää ei ole kuin seitsemän tarantulaa. Moni on kysynyt miksi, ja joka kerta on ollut yhtä vaikea sanoa.Ei sillä,että sitä olisi vaikea kertoa, etten tietäisi, vaan sillä,että on niin vaikea saada toista-kammoavaa- uskomaan mitä puhuu.Jotenkin tulee hölmö olo kun puhuessaan alkaa oikein innostumaan aiheesta,ja toinen vaan tuijottaa suu auki,että MITÄ??

      Mikä niissä ainakin viehättää.. niitten vastakohtaisuus: hitaus -nopeus. Hämy voi kököttää paikallaan vaikka kuinka pitkään. Jos yrität tuijottaa, jotta näkisit sen liikkeet,katse herpaantuu nopeammin, ja yleensä siinä vaiheessa kun hoksaa taas kohdistaa silmänsä hämyyn, se onkin ihan jossain muualla.
      Samaan kuuluu myös se,miten äärimmäisen nopeasti tarantula hyökkää. Tästä saa toisinaan kieltämättä hyvät annokset adrenaliinia, ehkä siitä tulee jotenkin riippuvaiseksi. Kauniita ne on, ja moltit (nahanluonnit) on aina yhtä ihmeellistä katsottavaa.

      Olen välillä miettinyt myydä noita,etenkin T.blondia ja A.genigulataa,mutta kun ne on jotenkin niin persoonallisia ei raatsi. Hirmu paljon niistä pitäisi maksaa, kun ovat /- kämmenen kokoisia ja useamman vuoden ikäisiä naaraita kumpikin.

    • HÄMIKSET.............

      Omiin oloihinsa. Sinne, missä niiden OIKEA paikka on.
      En tosiaankaan pidä hämähäkeistä, pelkkä ajatuskin saa puistattamaan mutta ennemin koira ja kisa ja mikä muu eläin, kun hämähäkki!
      MITÄ JÄRKEÄ ON MONIJALKAISESSA OTUKSESSA?? JACK!
      Kyllä kunnon kotikoira ja kisut hämikset voittaa.
      Ne ovat sentään suloisia ja ymmärtäväisiä, toisin kuin jossain lootassa piilekselevä häkki.

      • devilived

        otuksessa, jolla on VAIN NELJÄ jalkaa? Kerrassaan pöyristyttävän tylsä ajatus. Hämähäkissä on siis katseltavaa kahden kissan edestä.


    • ploo

      kaikilla saa olla oma mielipiteensä. mutta miksi tänne tulla sitä ruikuttamaan että HYI. pysykää sitten vain sielä koira keskustelujen puolella juttelemassa koirista.
      itse en ottaisi tarantulaa lemmikiksi siltikään. mutta olisi kyllä ihanaa päästä irti tästä hämähäkkipelosta. vaikka enemmän pelkään pientä huonehämähäkkiä huoneen seinällä, kuin TERRASSA olevaa tarantellaa. uskon että tarantella on helppohoitoinen ja ihan mukava lemmikki. ihmiset on erilaisia jotkut vain haluavat hieman erikoisemman lemmikin kuin toiset! :D niin minäkin. pidän skorpioneista (ja nehän ovat tarantulalle sukua) mutta en hämähäkeistä. HALUAISIN pitää niistä, mutta joku niissä saa vaan minut pudisuuttamaan.:/ kerran jo meinasin päästä irti pelostani kun olimme mökillä niin kauan ja rupesin tottumaan niihin. mutta en näköjään lopullisesti. ://

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe