5,7 jatkuu

busteri09

Korjaus: siis teerellä ja sitä pienemmillä riistalinnuilla olen käyttänyt kokovaippaluotia ja metsoon olen aikeissa siirtyä käyttämään puolivaippaa!

8

2428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pilkku seiska

      Itse olen tyytyväinen kyseiseen kaliberiin,just passeli lintuhommiin.Takavuosina saalista syksyisin hyvinkin.
      Mutta oletko varma osumista esim.siipi osumassa lintu näyttää putoavan hyvin,mut kummiinkii vähän kieppumalla.Kanalinnut juoksevat äkkiä ja kauskin jos pelkkä siipi on poikki.

    • halukas

      myymään asetta? voisin ostaa.

      • busteri09

        Empä taida luopua aseestani. On muuten uskomattoman tarkka. Kohdistin 150 metriin ja ampuu euron kolikkoon mahtuvaa kasaa, jos keli aivan tyyni.
        Päällä Swarovski 2-9*32.


      • samaa
        busteri09 kirjoitti:

        Empä taida luopua aseestani. On muuten uskomattoman tarkka. Kohdistin 150 metriin ja ampuu euron kolikkoon mahtuvaa kasaa, jos keli aivan tyyni.
        Päällä Swarovski 2-9*32.

        mieltä pilkku seiskan kanssa laukauksen osumakohdasta.Itselle kävi viimeksi juuri niin, että teeri tippui puusta,mutta sitä ei löytynyt puun juurelta:-)Onneksi lumessa oli jäljet ja lintu löytyi sadan metrin päästä.Laukaus oli osunut siipeen.

        Kannattaa myös kiinnittää huomiota linnun lentotapaan,jos/kun lintu lähtee lentoon laukauksen jälkeen.Normaalisti ohilaukauksen jälkeen lintu räpyttää vimmatusti siipiään ja lentää niin kaus kuin pippuri kasvaa.Jos laukaus on osunut suolille,lintu joko tipahtaa puusta voimakkaasti alaspäin ja liitää(ei räpytä siipiä) tai lähtee lentoon suoraan ylöspäin.Tuollainen lintu lentää/liitää 200-300 metriä ja menee puun juurelle kuolemaan.

        5.7:lla voi joskus onnistua ampumaan ns."pönttölaukauksen".Luoti voi osua lintuun(ei osu pahaan paikkaan linnun kannalta),mutta lintu jatkaa matkaa.Lintu ei välttämättä kuole siihen lainkaan.

        Itsellä kokemusta ainoastaan kokovaippaluodeista.Teeret ja metsot tippuu vallan mainiosti.Tiedä häntä,josko puolivaippasella nuo "pönttölaukaukset"olisivat estettävissä.Onneksi niitä ei ole itselle kuunaan sattunut.


    • kokemukset

      222rem.(5,7).Kaliiberina tarkka, mutta aika paha repijä. Risuherkkä myös. Ollut joskus suosittu lintupyssynä. Nykyään löytyy kyllä parempiakin,jotka eivät ole niin risuherkkiä eivätkä revi lintua riekaleiksi. Esim:308.

      • sako222+leupold6*36

        vaikka osuu hyvin. Jos menee läpi keskeltä takaa vähän ylhäältä rangan alta ja täkkien päältä. Kerrankin lähti ukkoteeri ihan virheettömästi lentoon, lensi 250 m ja kuoli ilmassa kesken lennon. Onneksi lähti aukolle ja pystyi seuraamaan. Luoti vaan oli mennyt siististi läpi rikkomatta mitään. Siinä selitys joskus käsittämättmille ohilaukauksille..


    • Haverisen Jokke

      Olen yhdeksän vuotta käyttänyt kyseistä asetta lintujahdissa ja sakon 3.2g speedhead paukkua ja pitää myöntää että linnut tulee kun rapikivi alas kun vaan oikeaoppisen osuman saa. Suoli osuman ammut vahingossa millä vaan aseella ja linnun käyttäytymisen jokainen tietää mutta ihmettelen kun toiset väittää tämän rikkovan lintua. Kymmenien lintujen pudotus kokemuksella voin sanoa että yleensä vain siisti reikä menny läpi. Selkärankaan osuessaan luoti saattaa kääntyä mutta ampumakulmista riippuen lihat säilyy lähes poikkeuksetta. Toivottavasti jokainen ottaa järjen käteensä jos edes ajattelee puolivaipan käyttöä lintu jahdissa. Hei haloo!
      Edellä mainittu ase on vielä rekyyliltään miellyttävä ja lähes olemattoman potkun jälkeen näet vielä kiikarista linnun putoamisen. Otappa hirvi kaliiberin aseella hieman hankala tuki millon mistäkin mahdollisesta tervaskannosta tai oksan haarasta kun näet linnun puuhun. Varovasti tuettu ase ja sulla on rinkula silmälulmassa ja laukauksen jälkeen arvailujen varassa putosko vai lähtikö.

    • peuso

      itsellä tollanen sakon 222 mag. ollut vajaa kymmenen vuotta ja kyllä on linnut totellu. Hyvä tapa varmistaa saaliin alas tulo on ampua sitä päähän, paitsi tietenkin jos matkaa on paljonkin yli 100 metriä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1286
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1185
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      51
      852
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      73
      743
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      29
      742
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      724
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      59
      718
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      58
      717
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      655
    Aihe