Liikkumisesta Marokossa

Perheloma

Olemme lähdössä joulukuussa Agadiriin. Meitä on vanhemmat ja lapset 5v. ja 13.v. Tuskin jaksamme rannoilla makailla, vaikka säätkin suosivat. Ajattelimme käydä päivämatkalla Essoirassa ja ehkä parin päivän retkellä Marrakeshissa eli olla yhden yön siellä. Mitenkähän nuo välit kannattaisi liikkua. Kuinka kauan kestää esimerkiksi bussimatka Agadirista Essoiraan tai Marrakeshiin? Joku kirjoitti aiemmissa ketjuissa, että bussiliput kannattaa ostaa etukäteen. Kai niitä saa kuitenkin samana päivänä?

Emme ajatelleet varata hotellia Marrakeshista etukäteen. Emme ole vielä missään maailman kolkassa jääneet ilman hotellia, mutta miten lienee Marrakesh joulukuussa? Onko jollain jotain kokemusta? Kalevi S taisi tietää ainakin yhden hotellin? Emme odota mitään luksusta, vaan kohtalainen riittää.

4

1145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Agadirista

      Minä ja vanhempani olimme 18.12.-25.12.1995
      kun olin yläasteen 9. luokalla,
      Agadirissa hotelli Karam hotellissa.
      Hotelli oli pieni mutta tosi siisti hotelli.
      Matka oli Aurinkomatkojen matka.
      Kävimme Aurinkomatkojen retki Marrakeshiin retkellä linja-autolla.
      Matka linja-autolla Agadirista Marrakeshiin kesti n. 3 tuntia.

    • Ottiatuotaja

      Olin tuollapäin reissussa viimeksi helmikuussa reilut kymmenen vuotta sitten. Silloin bussilippuja sai samana päivänä ja vaikka itse bussistakin, vaikka kerran viskasivat Essaouirassa täpötäydestä bussista ulos jonkun mummelin kun tämmöinen valkoinen mies pyrki myöhässä sisään bussin jo lähdettyä.

      Marrakeshissa kaikenlaisia halpoja hotelleja löytyi vanhankaupungin kortteleista keskustorin takaa, eikä kauemmas kannata majoittuakaan koska tori on niin keskeinen tapahtumapaikka. Noita hotelleja voi tosin joutua seulomaan, kannattaa tietää mitä haluaa. Hintataso on tosin niin halpa, että voisi tietysti kerrankin harkita jopa luksushotelliakin (siinä lähellä oli legendaarinen La Mamounia), joskin silloin voi joutua tekemään varauksen etukäteen.

      Marokossa omatoimimatkalla on hyvä osata jonkun verran ranskan kieltä ja paikallisia tapoja/kulttuuria. Melkeinpä suosittelisin ensikertalaiselle matkanjärjestäjän organisoimaa reissua, jos kehitysmaamatkailusta ei ole aiempia kokemuksia.

    • Mainittuihin kaupunkeihin Essaouiraan ja Marrakechiin pääsee joko kaukoliikenteen busseilla tai sitten matkatoimistojen retkibusseilla.Kaukoliikenteen bussit lähtevät Taljbortin kaupunginosasta aivan läheltä Hotelli Sindibadia.Samalla kadubnpätkällä on useiden bussiyhtiöiden pieniä toimistoja.Agadiristä ei ole junayhteyksiä muualla Marokkoon, joten bussit ovat yleensä aivan täynnä.Tämän vuoksi suosittelen matkalipun ostamista aikaisemmin. Saattaahan paikan saada vielä samana päivänäkin. Edestakaista lippua ei ole voinut ostaa (ainakaan maalis-huhtikuussa -06).Näissä kaukoliikenteen busseissa ei ole yleensä wc-tiloja.Matka Agadiristä Marrakechiin kestää noin 4 tuntia. Essaouira on lyhyemmän matkan päässä. Muistaakseni noin 170 km.Sinne matka kestää kolmisen tuntia.- Toinen mahdollisuus on matkustaa matkatoimistojen retkibusseilla. Ainakin Aurinkomatkoilla bussi pysähtyy Imin ta Nouten kylässä. Pysähdyspaikka on kahvila, jossa on mm eurooppalaistyyliset wc-tilat.Retket ovat yleensä päiväretkiä eli aamulla meno ja illalla paluu.Ne eivät sovellu matkoihin jossa yövytään. Sekä Essaouirassa että Marrakeschissä on kyllä eritasoisia hotelleja.Itse olen yöpynyt Marrakechissä Rex-nimisessä hotellissa. Tähtiä taisi olla 2.Tosin siitä on jo joitakin vuosia. Hotelli oli ihan ok, ja se sijaitsee aivan Sadunkertojien torin eli Djema El Fnan vieressä.Myös Essaouirassa on useita pieniä hotelleja.Olen siellä yöpynyt Medinassa eli vanhassa kaupungissa .Hotellin nimeä en muista. Jos olen yöpynyt niin ennen päätöksen tekemistä olen pyytänyt päästä katsomaan huonetta. Lupa on aina myönnetty, ja yleissilmäyksellä näkee hieman huoneen tasoa ja vuodevaatteita.- Joku kirjoittajista mainitsi Agadirissä hotelli Karamin.Tämä hotelli ei ole vuosiin enää kuulunut matkanjärjestäjien hotellihin.Hyvää matkaa.

    • eessi

      Vinkkiä jos aioitte käyttää marokkolaisia busseja. On hyvä idea maksaa muutama euro enemmän ja käyttää parempia bussifirmoja. Tultiin viime keväänä Marrakeshistä Essoiraan bussilla 8 tuntia halvimmalla mahdollisella bussilinjalla. Matkaa on siis joku 200 km. Pysähdyttiin jokaisen kävelijän kohdalla ja apukuski kävi kysymässä tarvitsiko kyseinen henkilö kyytiä. lopulta lattiatkin oli täynnä matkustajia. Matkan alkuosan pahoinvoinut matkustaja passitettiin takapenkille jossa oksentelu jatkui, ruokatunnilla sama mies oli jo paremmassa kunnossa ja päätti vetää oikeen kunnon lounaan. Tulos oli arvattavissa.
      Hotelleista sen verran että suosittelen tinkaamista ja huoneiden tarkastusta, välttyy turhilta ylläreiltä!
      Marokko on kyllä mahtava maa! Tarvitaan vaan hirveesti kärsivällisyyttä ja seikkailuhenkeä!! Silmät kiinni ja sekaan vaan!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2359
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      57
      1360
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1069
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe