Hahniin helmikussa

ilona60

Olemme varanneet mieheni kanssa lennot Hahniin helmikuussa. Tarkoitus olisi kierrellä Moselin viinilaaksoa vuokra-autolla. Netissä on runsaudenpula majoituspaikoista, ja kaupungit ja kylät näyttävät toinen toistaan idyllisimmiltä, joten ei pysty päättämään, minne menisi. Olemme ajatelleet vuokrata ns. ferienwohnungin tai vastaavan, ei hotellimajoitusta.

Kannattaisiko asettua yhteen paikkaan, ja kierrellä sieltä käsin katselemassa nähtävyyksiä, etäisyydet kuitenkin näyttävät olevan aika pienet, eikä ole tarkoitus ahnehtia liikaa kerralla? Lento Hahniin saapuu illalla, joten ensimmäisenä iltana ei ainakaan kovin pitkälle viitsisi ajaa. Miten esim. Traben Trabach tai Bernkastel Kues, onko kokemuksia? Pidämme hyvästä ruuasta ja juomasta, joten olisiko jollain vinkkejä kivoista ja idyllisistä ruokapaikoista/viinituvista? Yleensäkin, miten tuohon aikaan vuodesta on paikat auki, kun ei ole mikään sesonkiaika?

5

897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sisse

      Hei, itselläni on kokemuksia vain kesäkeleistä, mutta olemme vaihtaneet asuinpaikkaa - näin ei tarvitse illastaa samoilla seuduilla ja muutenkin kiva vaihtaa yöpymispaikkaa - saa usemapia kokemuksia. Omalla kohdalle on osunut joka kerta todella hyvää palvelua. Majapaikkoina on yleensä olleet pienet pensionaatit tai B&B-paikat (lähinnä pienviininviljelijät, Weingut)), mutta yksi erikoisempi paikka oli Koblenzissa Ehrenbreitsteinin linna, jossa yövytiin. Aika nasta paikka. Zell am Moselissa yövytty useamminkin, kun on siinä kentän lähellä (mm. Pension Schier Kaimtin puolella).

      Etäisyydet vähän hämää, jos ajelee joenrantaa, saa tehdä aika mutkaa ja lenkkiä, ajo hidasta, koska aina uusi kylä vastassa. Jossain mutkia voi oikoa ns. mantereen kautta, noustaan jyrkästi ylös kylästä "ylängölle". Suosittelen hyvää karttaa, meillä on pikkutarkka alueen kartta, josta paljon iloa. Käykää katsastamassa pari linnaa, mm. Burg Eltz Münstermaifeldissä hieno.

      Voi, voi, hyviä viinitupia herkkuineen on niiiin paljon ettei niitä voi luetella, kävele hetki jollain kävelykadulla ja heti on useita valittavana! Huonoa ei ole vielä koskaan vastaan tullut tässäkään lajissa ;) Suurin ongelma on todella valinnanvaikeus. Mutta jos haluat jotain linkkiä, niin alla yksi, mistä valita yhdistettyä maja- ja ruokapaikkaa:

      http://www.wein-wg.de - valkkaa winzersuche, ja ruksi haarukat ja punkka sekä alue, niin saat kivoja majapaikkoja, pelkillä haarukoilla niitä ruoka- ja juomapaikkoja. Tätä kautta löydetty monta kivaa paikkaa. Toki ao kylien omilta sivuilta tekee myös hyviä löytöjä.

      Mukavaa matkaa!

    • minä vaan

      Hahnista etelään kannattaa ajaa jonkun matkaa ainakin seuraavana päivänä. Ei ole pitka matka Strasburgiinkaan. Hanin ja Strasburgin välissä on paljon hyviä, pieniä gasthauseja, Flamkuehen voi tilata ja viihtyä. Tuntuu vähän ihmeeltä että noin heppasilla tiedoilla matkaan lähdette yleensä.

    • Pecco

      Mosel on upea. Kannattaa vaihtaa majapaikkaa joka päivä. Ensimäinen yöpyminen voi hyvin olla esim. juuri Traben-Trarbachissa. Muita upeita kohteita ovat mm. Bernkastel-Kues ja Saksan vanhin kaupunki, Trier. Luxemburgissa voitte myös piipahtaa. Ajoaika Hahnista on vain runsas tunti.

      Myös Reinin alueella on upeita paikkoja. Oma suosikkini on maalauksellinen Bacharach, jonne ajomatka Hahnista on vajaa tunti. Koblenz on myös mahtava kaupunki. Reinin laakso on todella upea lukuisine linnoineen ja maalauksellisine kylineen ja kaupunkeineen.

      Olen jo tehnyt neljä kertaa pidennetyn viikonloppumatkan Ryanairilla Hahnin alueelle. Kentän sijainti on loistava keskellä yhtä Saksan upeimmista matkailualueista. Autonvuokraus on kätevää ja tarjonta ja hintataso ovat miellyttävä kokemus. Kentältä on helppo lähteä liikkeelle mihin suuntaan tahansa.

      Tästä linkistä on hyötyä:
      http://flyhahn.com/

      • ilona60

        Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Meille tulee varmasti mukava talviloma. Nähtävää tuntuu olevan tosiaankin useamman matkan verran, mutta jostainhan on aloitettava! Ehkä seuraava reissu sitten kesällä tai viininkorjuuaikaan syksyllä.


    • Syyskuun alussa

      Moselin alue kokonaisuudessaan on varsin viehkoa. Aikaa kannattaa varata reilusti.
      Olen kaksi kertaa vieraillut viinijuhlilla Bernkastel-Kuesissa. Mainiot juhlat - suosittelen.
      Mutta varaa hotelli ajoissa, oman varaukseni tein jo keväällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10646
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3023
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1646
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1458
    Aihe