Zoomin vaikutus

Kuvanlaatu

No niin.
Puhtaana amatöörinä halajaisin toimivaa pokkaria, ja niinpä otin kokeeksi Olympus u740 jossa 5 x optinen zoomi jne. No, en kyllä aio sitä ostaa koska värikohina oli varsinkin sisäkuvissa tosi paha ja salama todella tehoton.
Kysymys kuuluukin; voiko zoomin "määrä" vaikuttaa kuvanlaatuun, ts jos olis vain 3 x zoom (u700) niin olisko laatu parempi vai samaa?

5

1354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainakin jos

      noita experttejä on uskominen. Tai siis sanotaan näin että heidän puheistaan on saanut sellaisen käsityksen että zoomissa se valovoima voi heikentyä kun zoomia käyttää ja siksi suositellaan että käytettäis sitä zoomia vaan hyvin valaistuissa paikoissa.

      Muutenkin mä vähän ihmettelen ja oon pettynyt Olympukseen koska kuvittelin että Olympuksella vanhana perinteikkäänä kameravalmistajana olisi tarjolla hyviä kameroita. Mutta sitten mun silmiin osui sivusto Steve's Digicams jossa on aika seikkaperäisesti kerrottu tietoja erilaisista kameroista, niin teknisiä ominaisuuksia, käyttöominaisuuksia mm. toiminnallisuuden, valikoiden ym. suhteen ja ennenkaikkea sitten vielä näytekuvia jotka on otettu kyseisellä kameralla. Pettymys on aikamoinen kun mä vertasin esim. Olympuksen FE-sarjaan kuuluvalla kameralla otettuja kuvia mm. erääseen HP:n kameralla otettuihin ja vaikka HP:ta parjataan varsinkin tällä palstalla paljonkin niin täytyy sanoo että HP kyllä sai paljon laadukkaampia kuvia aikaan kuin Olympus.

      Kannattaa siis käydä Steve's Digicams-sivustolla,
      http://www.steves-digicams.com

      Tuolta voi löytyä apua kameran valintaan. Sivusto on kyllä enkkua joten jos enkku ei taivu niin joku muu sivusto olis hyvä suomeksi, ehkä digicamera.net

      http://www.digicamera.net/

      • varmasti tietävä

        Ei tarvi luulla mitään. Valovoima on aina merkitty objektiiviin joten voit siitä tarkistaa helposti että valovoima tosiaan heikkenee zoomatessa. Järkkäreihin löytyy vähän kalliimpia objektiiveja joissa on sama valovoima läpi koko zoomialueen. Tuohan on nyt sellainen perusasia joka jokaisen kameranomistajan pitäisi tietää. Jos ei tiedä, niin sitten ihmetellään kun kuvat ei aina onnistu kuten suunnittelee. Kamerankäyttö helpottuu kun ymmärtää vähän sen toimintatapoja.


    • Miguel1983

      Miten tämän nyt vasta-alkajalle selittäisi... salamalla kuvattaessa kuvan valoisuuteen vaikuttaa mm. valovoima, joka ilmaistaan F-arvolla. Esim. F 2.8-4,9, eli laajakulmapäässä ihan kelvollinen 2.8 ja zoomin ääripäässä keskinkertainen 4.9.

      Eli mitä pienempi luku, sen parempi pimeässä. Ne menee tälläisillä portailla, eli valon määrä kaksinkertaistuu kun mennään pienempään päin: F11, F8, F5,6, F4, F2,8, F2, F1,4, F1

      Kandee kuvata laajakulma-asetuksella, silloin ompi paras valovoima käytössäsi. Jos oikeaoppisesti kuvataan muotokuvia, pitäisi zoomin olla ääriasennossa, eli tulisi mahdollisen luonnollisen näköistä jälkeä.

      Itse zoomin määrä ei vaikuta, vaan se valovoima, salaman teho, käyttökelpoinen ISO -herkkyys (200 vaiko 800??) ja ilman salamaa kuvattaessa kuvanvakaaja auttaa kummasti.

      Sisällä kandee ihmeessä kuvata salamalla, ellei sitten kuvaa jalustan kanssa. Hitaat suljinajat, korkea herkkyys kohinan kera, keinovalo jne. on hyvä syy kuvata salaman kanssa. Järjestelmäkameran salama kääntyy mihin vain, joten seinän ja katon kautta saan upea valaistuksen kohteeseen.

      • ???????

        UltraZoom - SP-550

        Mites tuon kameran valovoima sitten kun kuvataan esim. ulkona aamuhämärissä tms. ei kirkkaassa päivänvalossa.. Jos ymmärsin oikein niin valovoimaisuu 2,8-4,5.. Tarkoitan, onko tuosta pitkästä zoomista hyötyä muulloin kuin keskipäivällä, jos tarvii saaha keskinkertaisia kuvia. Eli en halua järkkäriä, mutta haluan kuvata hieman kauempaa kuin vierestä..


      • Miljoona kuvaa takan
        ??????? kirjoitti:

        UltraZoom - SP-550

        Mites tuon kameran valovoima sitten kun kuvataan esim. ulkona aamuhämärissä tms. ei kirkkaassa päivänvalossa.. Jos ymmärsin oikein niin valovoimaisuu 2,8-4,5.. Tarkoitan, onko tuosta pitkästä zoomista hyötyä muulloin kuin keskipäivällä, jos tarvii saaha keskinkertaisia kuvia. Eli en halua järkkäriä, mutta haluan kuvata hieman kauempaa kuin vierestä..

        Vierestä ei kannata ottaa - rupea vaikka toisen olkapäille. Siten näät sen naapurin aidan taa ja pitkällä putkella ehottomasti!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe