Aihe

huskyn ulkoilu

Elviira_

No niin husky ihmiset, voiko teidän koiran päästää vapaaksi kun lähdette esim metsään kävelylle. Saako sen hyvin tulemaan takasin? Mä pidän aika usein mun pikku hukkaa vapaana metsässä kun ei ole muita, mutta pihalta se aina häviää katsomaan muita koiria. voiko sellasen kytkeä pois että husky alkaisi enemmän kunnioittamaan ja tottelisi?

12

1331

  Vastaukset

  • juttu johon olisi kannattanut kiinnittää huomiota kun huskyn otit. On ihan yleisesti tiedossa, että husky ei pysy vapaana pihalla, vaikka kuinka kouluttaisi. Varsinkin jos kyseessä on nuori koira. Nimittäin pystykorvat ovat sen verran itsepäisiä, että toimivat oman päänsä mukaan. Husky ei siis ole saksanpaimenkoira, joka pysyttelee omalla pihalla.

  • huskyt saavat aidatussa pihasssa olla vapaana, mutta ei ikinä porttien ulkopuolella.Pihassa pysyvät ihan kiltisti muttta jos vapaaksi päästät niiden ulkopuolella niin ne on kun nato-ohjukset kun ne siitä lähtee. niin pitkälle kun tietä riittää juoksevat,ja turha huudella perään.Suosittelisin pitämään huskyn kytkettynä kun metsään tai mihin tahansa menetkin, niillä kumminkin tuo omille teille lähteminen on jotenkin luontaista. Vai voitko katsoa itseäsi rehellisesti peiliin enää sen jälkeen jos tietoisesti päästät huskyn vapaaksi ja jotain sattuu..mahtaako muuten pikku hukka olla meidän koiran pentuja?tuo nimi kuulostaa kauhean tutulta.Täyttiko tai täyttääkö hukka kohta vuoden?

   • Tämä yksilö on kohta puolitoista vuotta ja ei ihan puhdas rotuinen, sisältää myös malamuuttia. Mutta esim. isäni metsästää ja ottaa pojan aina mukaan vaikka jänismetsälle eikä se sieltä ole minneen karannut kiertelee ympäriinsä mutta takas tulee. mutta kertahan se sit on ensimmäinenkin.


  • Käy kattomas www.siperianhusky.fi. Siel menos keskystelu huskyn vapaana juoksuttamisesta.

  • Itselläni on kolmivuotias huskynarttu, ja kertomuksesui kuulosti aika tutulta. Omalla pihalla, ja metsässä missä muita koiria ei näy eikä ole autoteitä, voin pitää koiraani vapaana ja se tottelee kuin unelma. Heti kun vastaan tulee toinen koira, saattaa koirani miettiä uudestaan tuleeko luokseni vai meneekö haistelemaan.

   Husky kuitenkin on sellainen rotu, joka valitsee yhden ainoan ihmisen johtajakseen, ja vähättelee muiden ihmisten käskyjä ja pyyntöjä. Oma koirani ei edes liikahda jos siskoni huutaa häntä, saati sitten tottele kun hän on koiran kanssa lenkillä. Jos itse en ole kotona saattaa koira helposti karata kotoa ja lähteä omille teilleen. Nuorempana se teki usein sitä kun oli vanhemmillani hoidossa. Parhaimmillaan oli lähtenyt jopa 6km päähän.

   • Paha on jos tule taksin se OK


  • Moi!

   Itselläni on kohta 2v uros husky.. Asustelen kaupungissa joten koira puistoissa on usein tullut oltua ja luokse koira tulee hyvin kunhan se vain tietää että on jotain herkkua mukana, jos ei mitään taskusa ole luokse tuleminen on koiran omasta kiinnostuksesta kiinni..

   Metsässä käydessä "kaukana isoimmista teistä" koira pysyy koko ajan näkö etäisyydellä ja tulee luokse kutsuttaessa, kerran on lähtenyt rusakon perään juoksemaan mutta silloinkin oli näkymättämissä vain noin 2 min..

   Pakko vielä mainita että vaikka kyseessä onkin husky ne ei ole sen tottelemattomampia kuin mikään muukaan rotu. Koulutus pitää vaan olla erilasita kun esim. sakemannille.. Huskyt ei pidä turhasta toistosta, ne tekee kerran saavat herkun ehkä toisenkin, mutta kolmatta kertaa samaa asiaa ei ihan hetkeen tehdä, oli sinulla millainen herkku hyvänsä!

  • Elikkäs me otettiin huskyn ja saksanseisojan sekotus pentu...näyttää aivan huskylle..mutta se syö pikkukiviä ja ei opi millään sisäsiistiksi...oliko kukaan tai sinä vaikkapa valmis neuvomaan mitä teen sen riiviön kanssa...ja sitten vielä tuosta ulkoilu kysymyksestä..että se tykkäisi olla irti mutta jos päästän se harvemmin tulee enää mun luokse vaikka kutsun...se antaa tulla lähelle mutta sitten se karauttaa karkuun..mikä neuvvoksi??

   • pojat söi pentuna pieniä kiviä oikein urakalla,noh joskus kivet ei olleet niin pieniäkään,mutta älä huoli kyllä ne normaalia tietä ulos sieltä tulee.kyllä se ajan myötä oppii sisäsiistiksi.viet heti sen pihalle kun se on syönyt tai se herää.kyllä se pikkuhuljaa alkaa käsittämään jutun juonen.Edelleen olen sitä mieltä että huskyjen ei tule olla vapaana lenkillä tai metsässä.tai sitten suosittelisin tottelevaisuuskoulua, tosin en tiedä mahtaako noihin jääräpäihin mikään tehota...:)sitä virhettä älä tee että menisit sen tässä vaiheessa antamaan pois.kyllä se siitä oppii kunhan se kasvaa niin olen varma, että sulla tulee olemaan vielä maailman ihanin koira, olet vain jämpti ja oikeudenmukainen omistaja.Kärsivällisyyttä ja hermoja se kyllä kysyy...


   • Itellä on husky/malamuutti pentu..Pidän pentua aina vapaana kun käyn metsässä ja pelloilla kävelyllä.Makupaloja on mukana ja aina välillä pyydän koiraa tulemaan luokse ja annan tällöin aina makupalan siitä hyvästä kun tulee luokse. Keskustassa ja omalla pihalla en uskalla päästää irti koska lähtee helposti muiden ihmisten perään.Itse olen kumminkin päättänyt mennä tottelevaisuuskouluun ja pentukouluun koiran kanssa jos sieltä saisi vielä vähä apuja!:)


  • Oma husky on pian vuoden ikäinen eikä se pihasta kauas lähde? Ei se kuule eikä näe kun komentaa mutta pysyy piha alueella

  • Hysky on niin kiltti, että hyvin voi pitää irti kaupungissaskin jos hänellä on D/D-lonkat

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   417
   22714
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14980
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   382
   14636
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10855
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   5869