Anturat

Rikki

Liika lumella / jäällä ulkoilu on saanut nartun etujalan anturan auki. Ontuu toista jalkaa jonkun verran ja myös muissa tassuissa alkavia halkeilemia. Olen laittanut reilun kerroksen helosania ja ideaaliside sukat yöksi jalkaan. Viikko mennyt eikä papane. Help.

7

1978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rasvaa

      Olisiko valkovaseliini tai bepanthen rasvaisempia. Bepantheniä käytetään sairaaloissa jopa palovammoihn. Kysyisin sinuna eläinlääkäriltä apua. Soita ja kysy neuvoa. Soittaminen ei maksa kuin puhelun hinnan

      • amityville

        on ollut anturoiden halkeilua ja tassun välien haavautumia. Eläinlääkäriltä kannattaa kysyä neuvoa. Meille neuvottiin varpaiden huhtelemista laimennetulla Betadinella. Bakteerien pois saamiseksi. Mutta runsasta käyttöä tulee välttää, koska voi vaikuttaa kilpirauhaseen. Olen kokeillut myös tassuvaseliinia,jota saa eläinkaupoista ainakin ja tummelia(juuri sitä lehmän tissirasvaa)ennen kuin koira menee hangelle.Tai muulloinkin, kun anturat näyttävät kuivilta ja kaipaavat rasvausta. Nämä siis meille annettuja neuvoja, mutta varminta on aina eläinkohtaisesti selvittää asiaa eläinlääkärin kanssa. Tassujen vauriot voivat johtua erilaisista syistä.Erityisesti tuota Betadinea ei kannata suinpäin lähteä kokeilemaan, jollei sitä nimenomaan eläinlääkäri suosita. Nämä vain minun koiralle annettuja ohjeita, eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen.


    • m-li

      Vaiva on vaikea ja joskus hidas paranemaan. Jos tassun välit ei ole auki, eli pelkästään antura rikki, voit rasvata paksulti millä tahansa rasvaisella perusvoiteella. Tuo helosan on siitä hyvä, että sillä on myös antiseptinen vaikutus. Ulosmennessä kannattaa antura teipata lääketeipillä ja laittaa töppönen jalkaan, ettei mene pahempaan suuntaan. Ja tosiaan, yöksi sukat jalkaan ja vaikka vähän jeesusteippiä ympärille, että pysyy.

      • Sit jos yöks töppöset jalkaa niin löysälle ne töppöset. kokemuksesta voin kertoo et tassut kamalat, jos sukat tiukassa. Meil ohjeeks annettu et puhistaa hyvin ja voidella tassut. kaiken näkösiä aineita meil käytös. Desinfioivista suikeista betadineen ja tassurasvasta ihan perusvoiteisiin.


    • amityville

      Tulin sulta kyselemään,että joko olette saaneet apuja koiran anturoiden hoitoon? Kävittekö eläinlääkärissä? Toivottavasti tyttelinne on saanut "tossut" kuntoon ja on jo paranemaan päin!Tuossa viime viikolla käytin omaa ja vanhempien koiraa samalla eläinlääkärissä. Omallani löytyi niitä nisä kasvaimia ja vanhempien koiralla varpaanvälit kutiaa ja punottaa. Aristelee lumella kävelyä, sen verran kiusallinen vaiva. Koira sai antibiootti kuurin ja silmätipat, kun sillä on myös se kolesteroli kasauma toisessa silmässä. Ilmeisesti myös herkkyyttä tullut silmätulehduksiin,jota pahentanut talvinen tuuli.
      Antoi ohjeeksi kastaa tassut kaarevassa maljassa laimennettuun betadineen. Niin, että tassu kastuu kunnolla. Kuiviin tassuihin voi käyttää myös hajustamattomia voiteita kuivumisen ennalta ehkäisemiseksi.

      • alkuper. kysyjä

        Ei parantunut kotikonstein ja käytin ell. Sanoi, että SUOLA aiheuttaa eniten tuota tassujen halkeilua näin talvisin ja sen voi helpoiten välttää huuhtomalla koiran tassut joka kerta kun tullaan sisälle. Varpaan väleissä meillä ei ollut mitään ongelmaa, yksi antura oli aika isosti halki. Sen se lääkäri teippasi ja antoi mukaankin sitä teippiä sitten. Muutoin hoito oli samanlaista kuin täällä ohjeistettu: apteekin perusvoidetta ja yöksi sukat jalkaan. Vähällä liikunnalla mentiin ja enää ei onnu lainkaan.


      • amityville
        alkuper. kysyjä kirjoitti:

        Ei parantunut kotikonstein ja käytin ell. Sanoi, että SUOLA aiheuttaa eniten tuota tassujen halkeilua näin talvisin ja sen voi helpoiten välttää huuhtomalla koiran tassut joka kerta kun tullaan sisälle. Varpaan väleissä meillä ei ollut mitään ongelmaa, yksi antura oli aika isosti halki. Sen se lääkäri teippasi ja antoi mukaankin sitä teippiä sitten. Muutoin hoito oli samanlaista kuin täällä ohjeistettu: apteekin perusvoidetta ja yöksi sukat jalkaan. Vähällä liikunnalla mentiin ja enää ei onnu lainkaan.

        että apua on saatu ja tassut voivat jo paremmin!Aivan, itse en tuota suolaa osannut ajatellakkaan, kun itse asun maalla ja täälä on vähän hiekkaa,paljon loskaa ja teitä ei aurata juuri koskaan.=/Suolaa ei raaskita laittaa ollenkaan. Vaikka autojen kannalta parempi kun ei suolata. No joo, ei poiketa aiheesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe