mikä ois sopiva rotu meille?

ollaan aateltu ottaa dobermanni kotiin,mutta se tuntuu vaativan liikuntaa päivittäin,onko se tosi. meillä kyllä on 1500m2 oma aidattu tontti jossa se vois olla irti,lisäksi sen pitäis tarjeta olla välillä talvellakin ulkona,ja kuulostaa se olevan kova haukkumaankin,ei hyvä koska naapureita on lähellä.oisko joku muu koira rotu parempi,ehdotuksia otetaan vastaan?

8

1117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • frage

      olla parempi kun et hommais mitään kotieläintä,ei se 1500 neliöö riitä mihinkään,on pakko lähtee kunnon lenkille joka päivä jos se ei saa tarpeeksi liikuntaa niin tulee kiukkuinen räksyttäjä

    • euutsi

      unohda tämä rotu kokonaan!
      Dopperilla ei ole laisinkaan alusvillaa. Sen karvakerros on tosi ohut, vaikkei helposti uskoisi. Pihalla ei tule pärjäämään talvella, vaikka olisi puku päällä.

      Lisäksi toope ei tule hullua hurskaamaksi ( varsinkaan nuorena) pelkästä lenkkeilystä. Se tarvitsee johdonmukaista koulutusta ja aivotyötä! Se ei sovellu mielestäni ensimmäiseksi koiraksi ja suurimmalle osalle ihmisistä ollenkaan.

      Toope on hieno rotu oikeissa käsissä, mutta kokemattomissa ja alle 100% uhrautumisella ja sitoutumisella saat siitä vain ongelman itsellesi ja muille.

      Toivon, että etsit kaveriksesi jonkun muun, kuin palveluskoiran. Huom!

      • m-li

        Ottamatta sen enempää kantaa kysyjälle sopivaan rotuun, että omalla puolitutulla on täällä pohjoissuomessa häkkikoirina dobberi rhodesiankoira. Molemmilla on lämmitetty koppi. Hyvin pärjäävät ulkona. En väitä, että olisi oikein tms., totean vain, että näkyy jostain taikovan alusvillaa, jos on tarvista.


      • wawa
        m-li kirjoitti:

        Ottamatta sen enempää kantaa kysyjälle sopivaan rotuun, että omalla puolitutulla on täällä pohjoissuomessa häkkikoirina dobberi rhodesiankoira. Molemmilla on lämmitetty koppi. Hyvin pärjäävät ulkona. En väitä, että olisi oikein tms., totean vain, että näkyy jostain taikovan alusvillaa, jos on tarvista.

        Ei voi taikoa alusvillaa, kun ei ole mistä taikoa. Dobbereitten alusvillan puute ei suinkaan johdu lämpösistä takkatulista tai hupaisista talvitakeista vaan yksinkertaisesti geeneistä. Niille vain sitä ei kasva! Mutta lämpösessä kopissa pärjää kyllä, tosin itse en dopsuani ulkona pitäisi. Ulkokoiriksi kun on näille leveysasteille niin paljon sopivampiakin rotuja!


      • Eläintarhalainen
        m-li kirjoitti:

        Ottamatta sen enempää kantaa kysyjälle sopivaan rotuun, että omalla puolitutulla on täällä pohjoissuomessa häkkikoirina dobberi rhodesiankoira. Molemmilla on lämmitetty koppi. Hyvin pärjäävät ulkona. En väitä, että olisi oikein tms., totean vain, että näkyy jostain taikovan alusvillaa, jos on tarvista.

        olis tosi hyvä olla dobberilla talvella, varsinkin jos alkaa olla pakkasta enemmän ku -10. Se on meinaan tutkittu juttu et dobbereiden sydänviat johtuu todella usein siitä et ne on saanut liikaa kylmää, sydämeen kerääntyy nestettä.
        Että eipä ole ulkokoiraksi toopesta.


    • Eläinrääkkääjä

      Vitsin hullu, unohda koiran hankinta kokonaan!! Koirat tarttee liikuntaa päivittäin, oli se sitten kuinka pieni koira tahansa. On munkin yhellä tutulla koira, ja se on kyl sitä mieltä, et koira saa paljon enemmän liikuntaa, kun se asuu kerrostalossa. Se mun tuttu on elämänsä aikana asunut kahessa omakotitalossa, ja asuu ny kerrostalossa, ja sillä on saksanpaimenkoira ja kultainennoutaja, ja ne saa ihan tarpeeks liikuntaa, kun se vie ne monta kertaa päivässä lenkille, ja sillonkin kun se on mökillä, se vie niit kuitenkin lenkille. ET JÄRKI HOI, ÄLÄ JÄTÄ. KOIRA ON ELÄVÄ OLNETO, JA SILLÄ ON TUNTEET JA KAIKKI, ISO KOIRA TARTTEE LIIKUNTAA. JOS SEN JÄTTÄÄ PIHAAN YKSIN, EI SE SE SIINÄ LIIKUNTAA SAA. JA TÄLLÄ KYSEISELLÄ KOIRALLA EI OLE KUNNON KARVAA. OLET OIKEA IDIOOTTI JA ELÄINRÄÄKKÄÄJÄ JOS OTAT KOIRAN, JA JÄTÄT SEN PIHALLE SIINÄ TOIVOSSA, ET SE ITE ÄLYIS LIIKKUU!!!!!!!

    • Nimetön

      En suosittele Dobermannia teille jos ette sen kanssa rupea mitään palveluskoira jupinoita harrastamaan. Doobermanni on suht'koht vaativa rotu, joka tarvitsee liikunnan ohella myös aivotyöskentelyä (pelkällä liikunnalla ei toopea väsytetä).
      Toiseksi, Dobermanni EI ole ulkokoira eli EI siis pärjää ulkona talvisin.
      Olettekos ajatelleet jotain muitakin rotuja mistä pitäisitte?
      Ulkokoiriksi soveltuvat mm.

      - alkukantaiset metsästysrodut (pystykorva, karhukoirat etc.), mutta nämä rodut ovat ahkeria kaukkujia ja metsästys on niillä verissä.

      - Arktiset rodut (samojedi, huskyt, malamuutit, laikat etc.) tuo Samojedi ei tietääkseni edes ole mikään kovasti haukkuva rotu. Huskyillä on tapana haukkua ja ulvoa.

      ja sitten on nöffit, bernit, leonbergit, maremmat ja monet muut paksuturkkiset (yleensä vielä isot rodut), jotka pärjäävät myös ulkona. Ovat reviiriään vahtivia, joten joskus haukkuvat (ei siis mitään "turhanpäiväistä räksytystä").

      Joten onhan näitä eri vaihtoehtoja, mutta omasta mielestäni koiran paikka on siellä missä omistajakin on. Ymmärsin tuosta sinun viestistäsi, ettei koira nyt suinkaan kokoaikaansa viettäisi ulkona vai?
      Entäs luonne? onko teillä aikaisemmin ollut koiraa vai onko ensimmäinen nyt sitten harkinnassa? Noilla kyseisillä roduilla mitä äsken tuossa luettelin on paljon eroja. Jotkut ovat miellyttämishaluisempia kuin toiset. Toisten turkki vaatii enemmän kuin toisten etc. joten teidän pitää tarkasti miettiä mitä koiraltanne haluatte ja kirjoittaa kaikki ylös. Kun jo tiedätte mitä haluatte ja mihin tarkoitukseen, on helpompi sitten siitä lähteä valitsemaan teille sopivinta rotua.

      Toivottavasti löydätte itsellenne mieluisen rodun! :)

    • kuin aiemmatkin

      Eli, jos et ole valmis uhraamaan aikaa ja näkemään vaivaa koiran (olkoon rotu mikä hyvänsä)koulutukseen ja liikkumiseen, niin hankkikaa vaikka jokin muu lemmikki. Dobberi ei, ainakaan minun mielestäni, kuvauksenne perusteella sovi teille ollenkaan? Ihmettelin itseasiassa, että mistä syystä tuli ylipäätään mieleen kyseinen rotu, noilla "vaatimuksilla"?

      Koira tarvitsee etenkin pentuna, kaiken mahdollisen ajan sen kanssa oloon, jotta se mm.oppisi "talon tavoille". Turha vuosien päästä alkaa torumaan koiraa asioista, joita se pennusta asti on saanut jo tehdä.

      Kaikista koirista voi tulla "räksyttäjiä", jos ei sitä opeta olemaan haukkumatta alituiseen, eikä sillä ole muutakaan tekemistä.

      Omat koirat (eivät dobbereita) tarhassa päivät, mutta silti niitä lenkitetään useamman kerran päivän aikana. Näin säilyy koirien, oma ja naapureiden mielenrauha. =)

      Tämän ei sitten ollut tarkoitus olla kuitenkaan saarna, vaan toivottavasti löydätte kuitenkin sen itsellenne sopivan rodun ?! Ottaen huomioon ylläolevat ja vastauksissa ilmitulleet seikat. =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      260
      2832
    2. 197
      2822
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2395
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      207
      1886
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1348
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1162
    Aihe