Sukupuoliherpes

raccula

Sain viime kesänä hölmöstä yhden illan jutusta herpeksen. Itkin monta päivää ajatellen, että nyt on elämä ohi. Sain viikon sairanlomaa ja kymmenen päivän lääkekuurin, 5 pilleriä päivässä! Olo oli helvetinmoinen. En juonut koko oireilun aikana juuri mitään, koska pissaaminen oli yhtä tuskaa. Valehtelematta voin sanoa, etten ole ikinä tuntenut sellaista kipua, mitä herpes minulle tuotti. Muutama viikko siinä kului makoilemalla haarat levällään, kun mitään ei voinut tehdä ja pienikin hankaus sattui.

Sittemmin olen vähän rauhoittunut asian suhteen, koska eihän herpes kuitenkaan tapa! Oireet ovat uusineet vain mutaman kerran kuukautisten yhteydessä ja vain muutamana rakkulana.

Nyt kuitenkin asia on alkanut kovasti taas kaihertaa mieltä. Olen hiljattain alkanut seurustella ja seksiä olemme harrastaneet ilman kondomia. En tiedä onko se yleistä, mutta tauti voi tarttua oireettomanakin ja nyt mietin sitä koko ajan! Todella stressaavaa. Totta kai yksinkertaista olisi käyttää kondomia, mutta ei se ole sama asia, ei pääse niin lähelle toista.

Tiedän vain, että jos kumppanini saa tartunnan, tunnen valtavan häpeän lisäksi syyllisyyttä. Sukupuolitauti on minulle todella arka asia, enkä ole kertonut siitä kenellekään, enkä halua tai pystykään. Lisäksi hetki sitten luin, mitä riskejä raskauteen ja synnytykseen herpes voi aiheuttaa. Ja pala tuli taas kurkkuun. Olen vasta 18-vuotias ja tämä tuntuu kauhealta taakalta, mistä en voi syyttää kuin itseäni. Jos vain saisin muuttaa yhden asian elämästäni, se olisi se kesäinen yö (eikä seksi ollut edes hyvää!!)

Olisi niin hienoa kuulla muiden ihmisten kokemuksia/mielipiteitä/kommentteja asiasta! On tärkeää tietää, etten ole ainoa ja että olisi edes joitain kelle jakaa ajatuksia, kun ystäville ym. en uskalla puhua.

115

69276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiusaa minuakin

      minuakin - joskaan en ole sitä saanut mistään, se on vain tullut verenkierrossa (huuliherpes). Mä tiedän, että se tuntuu tosi pahalta. Mulla, kun mä joudun tyhjentään rakkoni 6 x päivässä katetrilla ( ohut letku ), on pesut ennen ja jälkeen katetroinnin, vuotaa verta, on haavoja ( kait limakalvot kuivat) ja herpesrakkulat on. Mä tiedän, edes osittain, miltä Sinusta tuntuu. Mä en ole mennyt lääkäriin, viime käynnistä jäi "paska maku" kun oli kovat umpparikivut ja valkovuoto runsaana, oli varmasti joku bakteeri tai jotain ja lääkäri vaan oli sitä mieltä, että mä kuvittelen vaan ja yleislääkärikin oli laittamassa mua psykiatriselle kuvittelun takia. Onneks mut leikattiin toisen lääkärin toimesta ja saatiin pahoin tulehtunut umppari poistettua tähystyksellä. Tosin siitä on 9 kk seurauksena virtsaumpi ( jonka takia katetroinnit) ja vasemmalta kun menivät instrumentteineen, poistivat epähuomiossa ( ? ) munasarjan... ja virtsarakossa ei oo enää hermotoimintaa...

      Mä oon pahoillani, mulla ei oo tietoo todella, että mikä auttais, mä oon ittekin sitä miettiny. Mutta mulle ainaskin huuliherpekseen auttaa IRTO PUUTERI. Mä tiedän, että kuulostaa hassulta, mutta näin on juttu! Mulle se on huuliherpekseen tehonnut.

      Mä vaan tiedän, että se on tuskaa. Yritä mennä lääkäriltä hakeen kuuria.

      Mä toivon Sulle kovasti paranemista ja jaksamista. Ja sitä paitsi... herpes voi olla verenkierrossa kulkeva juttu, ainakin mulla on. Eikä oo ikinä ollu mitään sukupuolikontakteja.

      • minä..

        alapään herpes ja huuliherpes ovat kaksi täysin eri asiaa. Molemmat voi olla veressä, vain toinen tai ei ollenkaan. Mutta ne ei ole sama asia.

        Tämä juuri selitettiin meille.


      • minä vain
        minä.. kirjoitti:

        alapään herpes ja huuliherpes ovat kaksi täysin eri asiaa. Molemmat voi olla veressä, vain toinen tai ei ollenkaan. Mutta ne ei ole sama asia.

        Tämä juuri selitettiin meille.

        Hahhaa. Katsoppas netistä uudempaa tietoa..

        Jos vaikka suuseksiä harrastettaessa miehellä on huuliherpes, niin se voi aiheuttaa naiselle sukupuoliherpeksen alapäähän..


      • Lääkäri
        minä vain kirjoitti:

        Hahhaa. Katsoppas netistä uudempaa tietoa..

        Jos vaikka suuseksiä harrastettaessa miehellä on huuliherpes, niin se voi aiheuttaa naiselle sukupuoliherpeksen alapäähän..

        Huuliherpes voi tarttua suuseksillä alapäähän, mutta sen voi hoitaa pois. Se ei aina muutu sukupuoliherpekseksi ! :)


      • Anonyymi
        Lääkäri kirjoitti:

        Huuliherpes voi tarttua suuseksillä alapäähän, mutta sen voi hoitaa pois. Se ei aina muutu sukupuoliherpekseksi ! :)

        Kyllä muuttuu genitaaliherpekseksi etkä sitä "hoida pois" simsalapim vaan kärsit siitä loppu elämäs


    • Toivottavasti puhdas

      Tässä viime päivät netti on sauhunnut ja google laulanut eniten etsiessäni tietoa noista oudoista rakkuloista mitkä mulla riesana.Lekuriin menossa 2,5 viikon päästä ja voin sanoa että jokainen päivä on ollu yhtä hermoilua.Kun ei oikeesti tiedä mikä on,ne rakkulat vaan on tuolla vaikka joka aamu toivon et olisvat kadonneet yön aikana.Toivon sydämeni pohjasta että ei olis mitää kuolemanvakavaa sillä elämäniloa löytyy ja lapsentekohaaveitakin on..Mutta kaikki ketkä tän lukee,pitäkää mulle peukkuja!

    • Dooris

      Hei!
      Olen 47v nainen ja minulla on ollut genitaaliherpes n. 30 vuotta. Ensinhän siihen ei ollut mitään lääkettä, mutta jossain vaiheessa alettiin tarjoilla asikloviiriä. Siitä ei ollut mainittavaa apua, tauti olisi hävinnyt itsestäänkin siinä ajassa, jonka kuuri kesti.
      Itse sain kuitenkin kymmenkunta vuotta sitten ainetta nimeltä Valtrex, (vaikuttava aine valasikloviiri) ja se tehosi loistavasti. Valtrex tosiaan lopettaa viruksen lisääntymisen välittömästi ja oireet katoavat heti. Aine on kyllä hävyttömän kallista, mutta ei asikloviirikään halpaa ole, varsinkaan kun siitä ei ole erityisempää hyötyä.
      En ole onnistunut tartuttamaan ketään koskaan, vaikka viimeisin suhteeni kestänyt jo 11 vuotta.

      • Anonyymi

    • Eunekkkkki

      Moikka, luulen että mullakin on sukupuoliherpes, vaikka en ole ollut ikinä yhdynnässä tms. Esinahkani takana on yksi n. 0.5 cm kokoinen rakkula, ja siihen hieman kirvelee. Mihinkään muualle ei satu, muutaku siihen rakkulaan. MITÄ TEEN?!
      AUTTAKAA!

    • kokenut

      hei sinä!:D Mäkin menin tossa viime viikolla pariin otteeseen yhden illan juttuun, ja viime ke menin lääkäriin alapään kirvelyn takia ja kuumetta oli melkee 39, sieltä minusta otettii kokeita ja näytteitä,epäiltiin että on virtsatien tulehdus, mutta pe. oma lääkärini soitti ja sanoi että ei virtsasta mitään näkynyt ja et kannattaa mennä uudestaan lääkäriin. No pe. menin sitten samaan paikkaan mutta eri lääkärille ja se siel sit kyseli oireit ja muita. otettiin muutama näyte taas ja sitte lääkäri lähetti mut suoraan heti naistenklinikalle tauti osastolle, jossa tehtiin kaikki mahdolliset gynegologiset testit ja muut. Sinä päivänä minulla todettiin sukuelinherpes, ja minut jätettiin sinne vuodeosastolle. siellä sain sitten suonen sisäsesti lääkkeitä pari kertaa päivässä ja suun kautta otettavia myös tosi paljon. Tulehdusarvot oli tosi korkeella, joten he päättivät pitää mut siel tähän maanantaihin asti.
      Pe. se että joudun jäämään sinne oli ihan paniikki, en ole koskaan ollut sairAALASSA yötä ja muutenkin kivut oli ihan mahdottomat. Huonetoverikin siellä metelöimässä joka yö niin ei saanut unta ollenkaa.. olin ihan väsynyt. Siellä ne jopa antoi minulle geeliä mitä sai laittaa alapäähän, joka puuduttaa alueen, mutta sekään ei auttanut virtsatessa. Tänään pääsin kotiin ja kuuri jatkuu antibiooteilla vielä viikon. ja herpes lääkkellä. Ja olo on muuten hyvä, mutta kauhea pelko mennä vessaan kun tuntuu että ei kestä sitä kirvelyä mikä tulee siinä virtsatessa.
      Jos haluat puhua lisää, niin voit mailata. olisi kiva puhua tästä jonkun kokeneen kanssa. Ihan on uusi juttu minulle, vaikka kyl sain tosi paljon tietoa ja muuta sieltä lääkäreiltä.

      • itsellä eri stoori

        Vähän mahtavaa, että kipusi otettiin tosissaan ja pääsit vuodeosastolle! Minut vaan passitettiin kotiin jonkun sinkkisalvan ja puudutuaineen kanssa, jonka teho kesti sen 10 minuuttia. Olisipa minuakin palvellut noin ammattimaista porukkaa! Onneksi sentään joku on saanut hyvää kohtelua.


    • cap

      rukoilen että joku vastaisi tähän viestiin, olen niin onneton ja kaikista eniten olen sekaisin !!! en ymmärrä ollenkaan koko taudista mitään, tänään sain lääkkeet ja se miten olen sen saanut on arvoitus! edes lääkäri ei osannut sanoa, kun en ole edes suudellut poikaa pitkiin aikoihin, koskaan edes ole ollut mitään seksisuhteeseen viittaavaa ja nyt minulla on seksitauti! seksitauti !! olen viisitoistavuotias tyttö ja täysin shokissa koska en tiedä mistä olen voinut tämän saada ! olen lukenut jopa että kissoilla esiintyy herpesvirusta, meidän kissalla kun on sen tapaista ja nyt olen ihan hermona josko se olisi vaikka tullut siitä. alapään herpes on aiheuttanut minulle kovaa kuumetta ja kävely on vaikeaa, kutiaa ja kirvelee, eniten kuitenkin itkettää ja ihmetyttää kun mitään en ole tehnyt !!

      • raccula

        Et siis ole koskaan ollut lainkaan sukupuoliyhteydessä? Harrastanut suuseksiä? Tauti nimittäin ei välttämättä oireile heti, se voi piileskellä pitemmänkin aikaa, toisilla ei oireita tule koskaan!
        Itselläni on herpes ollut nyt vuoden, eli sain sen 17 vuotiaana, ja myönnettäköön oman tyhmyyteni takia yhdenillanjutusta. Olin aluksi masentunut (vieläkin välillä..). Ei sitä ikinä pysty täysin unohtamaan, välillä kummittelee mielessä joka päivä. Itse olen päässyt todella helpolla! Rakkuloita on tullut vain muutaman kerran ensimmäisen tuskallisen oireilun jälkeen. Toivottavasti sulla käy samoin! Helpompi nauttia elämästä ja miettiä niitä kaikkia hyviä asioita, kun ei koko ajan tarvi kärsiä kivuista ja kirvelystä.
        Mutta tosiaan vastausta en sulle osaa antaa, mistä taudin olet saanut, jostain kuitenkin!
        Mutta hirveesti tsemppiä! Kyllä se siitä, meitä tartunnan saaneita kuitenkin on yli 20 % Suomen kansasta, et ole yksin. Iän myötä suhtautuminen tautiin muuttuu ja sen kanssa kyllä oppii elämään.


      • cap
        raccula kirjoitti:

        Et siis ole koskaan ollut lainkaan sukupuoliyhteydessä? Harrastanut suuseksiä? Tauti nimittäin ei välttämättä oireile heti, se voi piileskellä pitemmänkin aikaa, toisilla ei oireita tule koskaan!
        Itselläni on herpes ollut nyt vuoden, eli sain sen 17 vuotiaana, ja myönnettäköön oman tyhmyyteni takia yhdenillanjutusta. Olin aluksi masentunut (vieläkin välillä..). Ei sitä ikinä pysty täysin unohtamaan, välillä kummittelee mielessä joka päivä. Itse olen päässyt todella helpolla! Rakkuloita on tullut vain muutaman kerran ensimmäisen tuskallisen oireilun jälkeen. Toivottavasti sulla käy samoin! Helpompi nauttia elämästä ja miettiä niitä kaikkia hyviä asioita, kun ei koko ajan tarvi kärsiä kivuista ja kirvelystä.
        Mutta tosiaan vastausta en sulle osaa antaa, mistä taudin olet saanut, jostain kuitenkin!
        Mutta hirveesti tsemppiä! Kyllä se siitä, meitä tartunnan saaneita kuitenkin on yli 20 % Suomen kansasta, et ole yksin. Iän myötä suhtautuminen tautiin muuttuu ja sen kanssa kyllä oppii elämään.

        en ole ollut minkäänlaisessa seksuaalisessa yhteydessä keneenkään, olen hyvin kokematon ujouteni takia enkä ole edes ensisuudelmaani kunnollisesti saanut, puhumattakaan suuseksistä tai muusta intiimistä kosketuksesta. kävin tänään sukupuolitautiklinikalla ja kolmen päivän päästä on viljely valmis, jonka halusin teettää ollakseni aivan varma. sielläkin syvästi ihmettelivät mistä olen voinut taudin saada. kuitenkin herpesviruslääkityksellä nyt olen ja toistaiseksi se tuomio on ja pysyy. eniten ärsyttää se että olen rampannut lääkäriltä lääkärille äitini kanssa ja kaikki ovat ottaneet itsestäänselvyytenä sen, että jossain seksuaalisessa kontaktissa kuintenkin olen ollut, vaikka kuinta totuutta olen painottanut. kai se on vain helpompi painaa asia villaisella ja heittää resepti kinttuihin. ainoastaan sukupuolitautien klinikalla asiaan ollaan suhtauduttu vakavasti. siellä lääkäri sanoi, että on hirveä vääryys saada sukupuolitauti tällaisella selittämättömällä tavalla.


      • cap
        cap kirjoitti:

        en ole ollut minkäänlaisessa seksuaalisessa yhteydessä keneenkään, olen hyvin kokematon ujouteni takia enkä ole edes ensisuudelmaani kunnollisesti saanut, puhumattakaan suuseksistä tai muusta intiimistä kosketuksesta. kävin tänään sukupuolitautiklinikalla ja kolmen päivän päästä on viljely valmis, jonka halusin teettää ollakseni aivan varma. sielläkin syvästi ihmettelivät mistä olen voinut taudin saada. kuitenkin herpesviruslääkityksellä nyt olen ja toistaiseksi se tuomio on ja pysyy. eniten ärsyttää se että olen rampannut lääkäriltä lääkärille äitini kanssa ja kaikki ovat ottaneet itsestäänselvyytenä sen, että jossain seksuaalisessa kontaktissa kuintenkin olen ollut, vaikka kuinta totuutta olen painottanut. kai se on vain helpompi painaa asia villaisella ja heittää resepti kinttuihin. ainoastaan sukupuolitautien klinikalla asiaan ollaan suhtauduttu vakavasti. siellä lääkäri sanoi, että on hirveä vääryys saada sukupuolitauti tällaisella selittämättömällä tavalla.

        herpesviljely osoittautui negatiiviseksi. sen sijaan vaiva ei ole hävinnyt minnekään, kunhan vääriä lääkkeitä olen syönyt osaamattoman lääkärin väärän diagnoosin vuoksi. Kaikille herpestartunnan saajille, vaatikaa viljelyä, älkää tyytykö silmämääräiseen diagnoosiin ! sillä omalla kohdallani se oli väärä ja se päästi oikean vaivani vain pahenemaan kuntoon jolloin en selviytynyt ilman puudutusta vessassa käymisestä. ja toisekseen! käyttäkää sukupuoliklinikan palveluja ja lääkäreitä, sillä heillä on ammattitaito ja osaaminen tällaisissa asioissa.


      • Jusku15v

        Minäkään en ole ollut sukupuoliyhteydessä, enkä harjottanut suuseksiä. Minulla on todettu sukupuoliherpes. Kipu oli sietämätöntä!! Puhuin äidilleni asiasta mitä lääkäri oli sanonut. Äiti uskoi, etten ole ollut minkäänlaisessa sukupuoliyhteydessä. ensin luulimme äitini kanssa sen olevan hiivatulehdus. En järkytyksen takia ollut puhunut asiasta ensin 4 päivään, vaan kärsin yksisteni. Kuumetta oli yli 39.


      • herpes allergikko
        cap kirjoitti:

        en ole ollut minkäänlaisessa seksuaalisessa yhteydessä keneenkään, olen hyvin kokematon ujouteni takia enkä ole edes ensisuudelmaani kunnollisesti saanut, puhumattakaan suuseksistä tai muusta intiimistä kosketuksesta. kävin tänään sukupuolitautiklinikalla ja kolmen päivän päästä on viljely valmis, jonka halusin teettää ollakseni aivan varma. sielläkin syvästi ihmettelivät mistä olen voinut taudin saada. kuitenkin herpesviruslääkityksellä nyt olen ja toistaiseksi se tuomio on ja pysyy. eniten ärsyttää se että olen rampannut lääkäriltä lääkärille äitini kanssa ja kaikki ovat ottaneet itsestäänselvyytenä sen, että jossain seksuaalisessa kontaktissa kuintenkin olen ollut, vaikka kuinta totuutta olen painottanut. kai se on vain helpompi painaa asia villaisella ja heittää resepti kinttuihin. ainoastaan sukupuolitautien klinikalla asiaan ollaan suhtauduttu vakavasti. siellä lääkäri sanoi, että on hirveä vääryys saada sukupuolitauti tällaisella selittämättömällä tavalla.

        hei kaikki onnettomat, jotka selaatte näitä vanhojakin juttuja avun saamiseksi. Itse tällä hetkellä ILMEISESTI (huomenna lääkäriin ja toivottavasti diagnoosi) kärsin herpeksestä. Kaikki jotka ihmettelette herpestä, lohdutuksen sana: jos on yliherkkä ja allerginen, pahasti tai edes muutamalle asialle, voi herpes ilmaantua herkästi jostakin syystä. Itse en ole ollut ikinä sukupuoli yhteydessä, mutta puhuessani saíraanhoitajalle, hän sanoi että yliherkkyys voi puhkaista herpeksen. Huokaiskaamme siis helpotuksesta että vaiva on lääkittävissä!


      • jk
        herpes allergikko kirjoitti:

        hei kaikki onnettomat, jotka selaatte näitä vanhojakin juttuja avun saamiseksi. Itse tällä hetkellä ILMEISESTI (huomenna lääkäriin ja toivottavasti diagnoosi) kärsin herpeksestä. Kaikki jotka ihmettelette herpestä, lohdutuksen sana: jos on yliherkkä ja allerginen, pahasti tai edes muutamalle asialle, voi herpes ilmaantua herkästi jostakin syystä. Itse en ole ollut ikinä sukupuoli yhteydessä, mutta puhuessani saíraanhoitajalle, hän sanoi että yliherkkyys voi puhkaista herpeksen. Huokaiskaamme siis helpotuksesta että vaiva on lääkittävissä!

        hei ottakaa huomioon ,että äitillänne voi olla myös herpes! ei kyllä varmaan sitä tunnusta! synnytyksessä voi tarttua lapseen,näin olen jostain lukenu,eli siis älkää lynkatko mua! ps. ei seksiä 5v. herpeksen takia (vaki suhteessa)!


    • oih

      hei!

      täysin "v..." on todella paskamaista, en uskalla olla enään edes yhdynnässä kumenkaan kanssa etten vain tartuttaisi, olen mies ja varmasti nämä naiset ihmettelevät asiaa, kun en rakastelekaan. tuleen niin syyllinen olo. haluaisin kertoa että yhdynnässä kanssani voit saada herpeksen.. no sehän on varma miten siinä kävisi voi "på.." miten eteenpäin?

    • Ccarrie

      Heippa.
      Sain tietää herpeksestäni vasta muutamia kuukausia sitten. Multa ei otettu mitää näytteitä tai verikokeita, lääkäri sanoi vaan näkemisen perusteella sen olevan herpes. Voiko olla mahdollista että oisi joku muu jos lääkäri oli väärässä tjtn? Vai onko toi ihan normaalia? Lääkärin mukaan ensimmäinen kertani oli tosi lievä ja helppo. En ole toista kertaa rakkuloita saanut. Tapasin melkein vuosi sitten ihanan miehen, mutta olin aluksi vain ns. toinen nainen ja seksiä ei harrastettu. Halusin jossain vaiheessa eroon miehestä ja tiesin hänen olevan tosi mustasukkainen ja menin sitten ja harrastin seksiä vanhan partnerin kanssa ja ilmeisesti häneltä tuli tämä tartunta. Kaduin jo seuraavana aamuna tekoani. Nyt olen vain ja ainoastaan se yksi ja ainoa hänelle. Onnekseni olen aikas rakastunut.
      Seksiä odottelin tosi pitkään ja kun se vihdoin tapahtui en edes ajatellut herpestäni ja seksiä sitten harrastettiinkin viikko kaksi tosi paljon sen jälkeen. Vasta kun kaverini kysyi, että ootko kertonu herpeksestäs jo, niin silloin välähti. Ja jotenki sen kertominen tuntu ihan hirveen vaikeelta ton jälkeen. Just kun oli kaikki hyvin ja seksielämä loisti niin piti kertoa tollanen juttu. No sain asian monien kyynelten jälkeen kerrottua ja hän oli niin kuin ei mitään. Kertomisesta on nyt aikaa n. 2kk eikä olla seksiä harrastettu sen jälkeen. Kaikkea muuta kylläkin. Vasta pari viikkoa sitten hän kertoi, että oli kiukuiussaan siitä etten kertonut ajoissa. Asiasta puhuttiin taas. Ja kysyin, että haittaako se ja hän sanoi ettei se haittaa liikaa et seksiä kylä tulee olemaan. Nyt kuitenkin hän sanoi, että vaikka kuinka yrittää kyllä se häiritsee. Ymmärrän, enkä tietenkään vaadi häntä olemaan välittämättä.
      Ja kun hän se vihaa kortsun käyttöä enkä nyt tiedä mikä ratkaisu keksitään tähän seksiin.
      Auttakaa mua ja kertokaa mitä mun pitäis tehdä. Asia vaivaa mua enkä osaa suhtautua tähän vielä mitenkään.

      • thiii

        hei :) minulla todettiin n. vuosi sitten sukupuoliherpes. olin todella masentunut ja pettynyt itseeni. kaksi viikkoa kieriskelin itsesäälissä ja söin viiden päivän lääkekuurin jossa otettiin 5 pilleriä päivässä, mutta ne eivät tehonneet ja menin lääkäriin uudestaan. silloin minulle sanottiin että siellä ei olekkaan mitään sukupuoliherpestä ja olin asiasta aivan ymmälläni. kuukausia annoin asian olla, mutta sen tarpeeksi vaivatessa päätin hakeutua yksityiselle lääkärille kun jotenkin luotto siihen edelliseen paikkaan oli kadonnut. Niinpä siis menin yksityiselle gynekologille, josta sain lähetteen ihotautien poliklinikalle. siellä näytepalan ottamisen jälkeen selvisi että minulla on hikirauhastulehdus, eikä sillä ole mtn tekemistä sukupuoliherpeksen kanssa :) että jos asiat vaivaa ne kannattaa tarkistaa ennen kuin uskoo mitä sattuu :)


    • hämmnetynyt!

      Hei raccula! itse olen 17 v tyttö ja epäilen vahvasti et mulla ois kans sukupuoliherpes!! Ainakin rakkuloista voisin niin päätellä, tosin mitään kipua ei ole ollut. Olin nimittäin nyt kesällä ulkomailla ja tapasin erään paikallisen pojan ja suutelimme pariin otteeseen, mutta seksiä emme harrastaneet (olen vielä neitsyt). Se on yksi syy mikä olisi musta kauhean kohtuutonta jos tämä nyt herpes on! sehän kuitenkin voi tarttua myös suutelun välityksellä, eikö? Oon nyt ihan paniikissa! Olen muutenkin aika maltillinen ja en yleensä tee mitään harkitsematonta ja en IKINÄ olisi voinut uskoa et näin vois käydä just mulle mut eihän kukaan ikinä suunnittele ittelleen tällästä. miten olinkin niin tyhmä etten tullut ajatelleeksi!!!! mua ahistaa mun loppuelämä ja tulevat seurustelut vaikka tiiän ettei yks herpesvirus nyt ole niin paha ku miettii mitä kaikkee ihmiselle voi tulla. En seurustele tällä hetkellä.
      No, tosiaan vielä ei voi sanoa onko kyseessä 100 varmasti herpes mutta olen aika varma et on :< Mitään kipua ei kyllä ole ollut, ehkä välillä kutinaa. Olisi hyvä keskustella jonkun kohtalotoverin kanssa tästä aiheesta enemmänkin

    • nimimerkki

      Itsekin olen ilmeisesti saanut tartunnan kumppaniltani. Oireina kuumeilua, rauhasten turvotusta ja kipuilua nivusissa sekä rakkuloita häpyhuulissa yms.

      Mietin vain, että onko kannattavaa käyttää vakisuhteessa kondomia, jos molemmilla osapuolilla on todettu herpes? Eihän asialle voi siinä vaiheessa enään mitään, kun viruksen on jo saanu kannettavakseen..?

      • Rouva?

        sain herpeksen reilu vuosi sitten, kun mies oli käynyt tallinnassa ja ottanut siellä suuseksi- palvelua ja muuta ei tarvittu, minä sen sain eikä mies mitään oireita!
        Ensi kokemus oli niin kamala etten sen jälkeen ole yhdynnässä ollut, enkä tiedä koska taas uskallan sillä pelkään niin kovin jos samat kivut tulee taas!!!


    • Rush3121

      Moikka! Mulla on täysin sama tilanne, tuntui kuin olisin omaa tekstiäni lukenut!
      Kävin viime viikolla gynellä, kun oli alapäähän ilmestynyt kivulias rakkula. Hän totesi herpeksen ja nyt olen 5 pvän kuurilla.
      Olen 18-vuotias, sain tartunnan yhden illan jutusta pari kk sitten (VAIKKA KÄYTIN KONDOMIA!!) ja hetkisen tuntui että elämä loppuu.Miksi minä? Mitä pahaa oon tehnyt että ansaitsen sukupuolitaudeista ehkä kivuliaimman ja karseimman (aidsia lukuunottamatta) KOKO LOPPUELÄMÄKSENI VAIKKA KÄYTIN EHKÄISYÄ. Epäreilua mun mielestä. Olen muutenki ollut aina porukan aivot, aina vauhkonnut ehkäisyn tärkeydestä jne.. Mulla on myös lapsihaaveita, ja olisi mukavaa seurustellessa harrastaa seksiä ilman kondomia. Plus että en ole kertonut tästä kenellekään enkä todellakaan suunnittele kertovani.
      Tiedätkö muuten mitään tehokasta lääkettä millä saisi oireet katoamaan edes melkein, tai tartuntavaaran mahdollisimman pieneksi? Itse syön tällä hetkellä Zoviraxia, enkä huomaa mitään helpotusta..

    • näillä mennään...

      Mä oon 25-vuotias ja selvinnyt tänne asti ilman sukupuolitauteja vaikka yhdenillan juttuja on joskus nuorempana tullut harrastettua oikein kunnolla. Nykyisin oon huomattavasti rauhallisempi ja hyvä jos pari kertaa vuodessa harrastan seksiä. Mullakin se oli epämääräinen yhdenillan juttu josta sain genitaali herpeksen. Mies sammu kesken kaiken ja muutenkin se ilta meni niin metikkoon kuin vain voi. Ja sitten vielä sain tämän sukupuolitaudin. Arvatkaa olenko kiittänyt itseäni!

      Se oli lauantai ku kävin sen pojan luona ja seuraavana keskiviikkona ilmaantui flunssan omainen kuume ja särky (joka säteili nivusista jalkoihin). Perjantaina ilmesty rakkulat mutta olin niin hölmö etten osannut vaatia lääkäreitä hoitamaan minua. Olen vasta muuttanu uudelle paikkakunnalle ja oli muuten pikkusen vaikeaa saada terveyskeskuksesta palvelua kun olet toispaikkakuntalainen. Eli perjantaina soiteltuani terveydenhoitajat, päivystykset ja lääkärit lävitse päätin että odotan viikonlopun yli ja se oli virhe!

      Loppujen lopuksi pääsin maanantaina hoitoon kun lupasin ja vannoin vaihtavani kirjat heti nykyiselle asuinpaikkakunnalleni, mutta tilanne oli jo todella paha. Vessassa käynti oli helvettiä, särkylääkkeet eivät auttaneet, kuume oli korkea, ja eri tyyppiset säryt ja kivut vaivasivat. Oli tulehduskipua, oli nivusista säteilevää kipua, oli hankauskipua, oli lihaskipua, oli kipua virsatessa yms... istuminen ja käveleminen olivat yksinäänkin kamalaa, mutta kun piti pukea vaatteetkin lääkäriin menoa varten päälle, niin se oli sietämätöntä.

      Sain 10 päivää sairaslomaa joka ei ollut yhtään liikaa! Sain 10 päivän reseptin Aclovir 200mg tapletteina sekä yhtäpitkäksi aikaa 800 buranaa. Koko 10 päivää makasin kotona sängyssä ja rukoilin että aika kuluisi nopeampaa.

      Nyt pari kuukautta on kulunut ja tää herpes uusiutui ensimmäistä kertaa. Onneks se ensimmäinen kerta on pahin, mutta ei tää vieläkään mitään helppoa ole. Pari rakkulaa on tullut ja kaikki vanhat kivut ovat takaisin, onneksi vain 1/10 niistä alkuperäisistä kivuista.

      • nhki86

        Hei, jos tämä auttaa jotakuta niin olen taas tehnyt hyvän teon kai =)
        Mulla oli pari vuotta sitten kuumetta, kurkkukipua, rakkuloita ja kaikki ne oireet mitä nyt on olemassa, virtailu oli hyvin kivuliasta ja tuli loraus kerralla. Ainoa hyvä puoli oli laihtuminen, kokonaiset 15kiloa kahdessa viikossa. Lääkärillä olin vissiin 3 kertaa, nielu näyte ja verikokeet. Eivät mitään erikoista löytäneet, laittoivat mua penicilliini kuurille vain ja sanoivat että jotain tulehdusarvoja ovat vähän korkealla. Tauti meni ohi, ja mä jatkoin mun elämää silloisen miehen kanssa. Sitten mulle todettiin toinen sukupuoli tauti, mitä olin saanut mieheltä varmaan. Klamydiaa hoidettiin helposti mutta mies halus lähteä tutkimaan myös itteään. Kun hän tuli kotiin hän sanoi että he soittavat ja kertovat tuloksen myöhemmin viikolla, sitten kun soitto tuli ja he sanoivat että se oli herpes. Asia selvisi paremmin kun luin oireista, ja mä tiesin heti että se oli multa... Meidän suhde lähti aika jyrkkään laskuun sen jälkeen koska miehellä oli pahat oireet eikä seksi varmaan sen takia maistunut. Erottiin noin vuosi sitten todennäköisesti myös tän syyn takia. Eron jälkeen mulla oli kyllä sutinaa ja kaikkee mutta aina kun oli yhdynnässä niin ajatteli että mitä jos mä tartutan häntä. Luin täs pari päivää sitten että jos se on oireeton riski ei ole yhtä suuri tartuttaa toista. Silloin kun on rakkuloita tai haavoja riski on suurempi ja se tarttuu kuulemma helpommin mieheltä naiselle. Lukekaa netissä tästä, se helpottaa mieltä tosi paljon...ainakin mua että en ole ainoa joka oli tyhmä ja harrasti ilman kortsua. En ollut yhteydessä hänen kanssaan sen jälkeen että hän mahdollisesti tartutti mua niin en voi olla varma jos se oli hän, tartunta voi tulla suuseksissä tai kosketuksesta myös...ja huuliherpes voi tartuttaa sukupuolielintä niin kannattaa kattoo kuka antaa "suuhoitoa" sinulle pojat! En ole kertonut nykyiselle poikaystävälle asiasta, me ollaan harrastettu seksiä ilman kortsua koska olen hormooniehkäisyllä mutta pelkäänpä että olisi pitänyt kertoa hänelle. Olen ollut hyvin oireeton ton ekan kuukauden helvetin jälkeen mutta silti on olemassa se riski. Se mikä mua huolestuttaa eniten on kai tulevaisuudessa mun raskautta(mitä toivottavasti tulen kokemaan) ja miten se homma menee sitten. Muuten olen ollut aika iloinen, ne ekat päivät kun tiesi olivat kyl vähän semmoiset että elämäni on ohi mut ei se ole niin.
        Jos te nuoremmat tytöt ihmettelette miten te olette saaneet tätä niin se ei aina ole oma syy kuten esim mulla. joskus synnyt sillä viiruksella, joskus se on suudelma taiintiimistä koskettelua. mutta kertokaa ehdottomasti, minäkin ajattelin tehdä näin jos suhteeni jatkan(mikä on vielä epävarma etäisyyden ja haluuttomuuden takia).
        Jos haluatte keskustella enemmän tästä niin voi aina ottaa yhteyttä.


    • broitsu

      Tässä nyt munkin tarina...

      Olen tuntenut jo yli puolivuotta itseäni vanhemman miehen (itse olen 19 ja hän 31).
      Ensinmäisen kerran kun menin hänen luokseen olin
      todella humalassa. Olemme harrastaneet jo puolivuotta säännöllisesti seksiä ilman kumia, koska olin itsestäni varma että olen puhdas ja kun olen moneen kertaan häneltä kysynyt niin oli hänkin. Koko ajan olen ollut vielä se toinen nainen.

      Viime perjantaina menin hänen luokseen (humalassa taas) ja harrastimme rajua seksiä.
      Lauantaina oli alapääni kipeä, mutta en uskonut sen olevan mitään vakavaa, luulin että se oli tullut vain seksistä.
      Sunnuntai iltana se paheni todella pahaksi. En pystynyt käymään vessassa, joten en voinut syödä enkä juoda. Kuumetta on ollut jotku 39 astetta jo monta päivää. Tiistaina hakeuduin lääkäriin ja testejä tehtiin vaikka kuinka paljon. Illalla soitin kyseiselle miehelle ja kysyin että onko hän nyt aivan varma että on ollut koko ajan puhdas. Tähän hän tokaisee että "oonhan mä sulle kertonut että mulla on ollu teinistä asti herpes, kerroin sen sulle jo ekalla kerralla mutta olit niin humalassa". Mä luotin tohon mieheen ja luulin että se välittää musta. Ihan omaa tyhmyyttähän tää on, mut oon niin monta kertaa kysynyt tota asiaa siltä ja se on aina vakuuttanut olevansa puhdas. Kaverit vaan sanoo et haasta se oikeuteen, mut miten, ja miten se muka poistais tän kivun.

      Oon koko ikäni haaveillut lapsista ja nyt en varmaankaa voi ikinä saada omia. Itken jatkuvasti tosta kirvelystä ja siitä henkisestä kivusta mikä ei helpota ollenkaa.

      Pakko lähtee kohta sairaalaan koska en oo syönyt tai juonut mitää kahteen päivään. Sen verran oon juonut että olen särkylääkkeet saanut alas.

      Tuntuu niin pahalta ku tää on ihan oma vika...

      • täti

        Hei,
        minulle kävi myös niin, että seurustelin (ja edelleen seurustelen) "puhtaan" miehen kanssa, ja niin vaan sain herpestartunnan. Minulle eka kerta oli hyvin tuskallinen ja pitkällinen, ei niinkään ne rakkulat vaan niiden ohessa syntynyt muu hermostollinen tulehdustila. Sain lääkäriltä diagnoosin, että herpesvirus oli karannut johonkin hermojuuriin, ja sen vuoksi mulla oli viikkokausia kovaa särkyä lantiossa, lonkissa, reisissä, alaselässä. Kovasti meni mielikin alas.
        Miesystäväni oli asiasta hyvin hämmentynyt. Hän ei kuulemma todella tiennyt kantavansa herpesvirusta, hänellä ei ole ollut koskaan minkäänlaisia oireita. Ja kyllä mä sen haluan uskoa. Lääkäri totesi, kun kerroin tästä, että niin, se on miehellä usein täysin oireeton! Sepäs kiva, ajattelin minä..
        Tämän ekan "puhkeamisen" jälkeen nyt n. vuoden sisään on ilmestynyt pari kolme kertaa herpesrakkula, joka on kyllä kipeä, mutta ei mitään siihen ekaan kertaan verrattuna, kun silloin rakkuloita tuli useampiakin, ja lisäksi se hermosärky. Lantion seudulla tuntuu yhä vielä jotain aavesärkyä aika ajoin, lääkärin mukaan se voi jäädäkin sellaiseksi pysyväksi rasituskivuksi. Toisaalta olen ollut huomaavinani, että se särky voi olla myös ensi oire tulollaan olevasta rakkulasta? Liittyyhän huuliherpekseenkin kuulemma jotain ennakkotuntemuksia, särkyä tai vihlontaa. Rakkulaa olen hoitanut apteeksita saatavalla Vectavir-voiteella. Se on tuntunut nopeuttavan paranemista, ja sitä enemmän se auttaa, mitä nopeammin hoksaa, että rakkula on tulossa.
        Kyllä tämän kanssa voi elää, vaikka tietysti harmittaa. Miehen kanssa ollaan edelleen yhdessä.. Kondomia ei käytetä, ja mitäpä sillä enää on väliä, kun tartunta on kumminkin molemmilla. Tietysti silloin, jos mulla on rakkula, ei harrasteta seksiä.
        Lapsiasia mietityttää vähän minuakin. Joku täällä kirjoitti, ettei voi tämän takia ikinä saada lasta... No ei se nyt niin sentään ole, älä sure. (Ellet sitten tarkoittanut, että sulle on taudin ohessa tehty joku operaatio tai tullut joku muu vika, minkä takia et voi saada lasta... sorry jos näin oli.) Mutta olen kyllä lukenut, että jos kantaa genitaaliherpesvirusta, tehdään automaattisesti keisarinleikkaus. Herpes voisi olla syntyvään lapseen tarttuessaan hengenvaarallinen. Vakava juttu.
        Mutta tämän kanssa nyt eletään.. Se kyllä myös mietityttää, että mitä jos seurustelusuhde tähän nykyiseen mieheeni päättyy ja joudun joskus uutta suhdetta aloittamaan? Mutta sitä en murehdi nyt, kun asia ei ole ajankohtainen.
        Ja se pitää kuitenkin muistaa, että Suomessa on tosiaan n. 20% kohtalotovereita, ei tämä niin kauhea ja eriskummallinen vaiva ole.
        Tsemppiä kaikille!


      • nhki86

        Mulla oli kuukausi tota kipua ja kuumetta että sen on vain kestettävä, juo paljon vaikka sattuis niellä ja lääkärin antamat lääkkeet eivät paljon auta siihen kipuun kyllä mutta lieventävät sitä, jos sinulla on onnea et tarvitse kokea sitä uudestaan, minulla on rauhaset tällä hetkellä turvonneet kaulassa ja tiedän syyn olevan juuri tämä viirus.Ei se kannata haastaa häntä oikeuteen, se vain kestäis aikaa ja rahaa. Parasta on vain yrittää elää mahdollisimman normaalisti toki jos uuteen suhteeseen menee niin kodoomia kannattaa käyttää jos siitä ei tule vakavampaa suhdetta. sitten jos se aika tulee niin kerro riskeistä, jos sinulle ei tule oireita rakkuloitten muodossa tän jälkeen niin riski on pienempi, mutta silloin kun on rakkulat niin kannattaa olla ilman seksiä.(tai vähintään kondoomin kanssa) mä sain valtavasti tietoa netissä kun surffailin ja luin muitten kokemuksia ja lääkärisivuilta. raskaus on muistaakseni mahdollista, mutta voit tartuttaa viirusta lapsellesi...en ole täysin varma tästä mut en ole vielä kuullut että ei saisi lapsia =/
        yritä kestää...ja ota tukea meiltä jos tarvitset.


      • Nimetön
        nhki86 kirjoitti:

        Mulla oli kuukausi tota kipua ja kuumetta että sen on vain kestettävä, juo paljon vaikka sattuis niellä ja lääkärin antamat lääkkeet eivät paljon auta siihen kipuun kyllä mutta lieventävät sitä, jos sinulla on onnea et tarvitse kokea sitä uudestaan, minulla on rauhaset tällä hetkellä turvonneet kaulassa ja tiedän syyn olevan juuri tämä viirus.Ei se kannata haastaa häntä oikeuteen, se vain kestäis aikaa ja rahaa. Parasta on vain yrittää elää mahdollisimman normaalisti toki jos uuteen suhteeseen menee niin kodoomia kannattaa käyttää jos siitä ei tule vakavampaa suhdetta. sitten jos se aika tulee niin kerro riskeistä, jos sinulle ei tule oireita rakkuloitten muodossa tän jälkeen niin riski on pienempi, mutta silloin kun on rakkulat niin kannattaa olla ilman seksiä.(tai vähintään kondoomin kanssa) mä sain valtavasti tietoa netissä kun surffailin ja luin muitten kokemuksia ja lääkärisivuilta. raskaus on muistaakseni mahdollista, mutta voit tartuttaa viirusta lapsellesi...en ole täysin varma tästä mut en ole vielä kuullut että ei saisi lapsia =/
        yritä kestää...ja ota tukea meiltä jos tarvitset.

        Elämäni oikeasti on hajoamassa käsiini.
        en tiedä onko se herpes vai mitä se on, mutta minulle tuli er'ään laisia "finnejä" alapähäni.. Niitä on monta ja niitä on myös sisälläni.
        Virtsatessa kirvelee ja istumine" koko peniksen vartensa pituudelta


      • Nimetön
        nhki86 kirjoitti:

        Mulla oli kuukausi tota kipua ja kuumetta että sen on vain kestettävä, juo paljon vaikka sattuis niellä ja lääkärin antamat lääkkeet eivät paljon auta siihen kipuun kyllä mutta lieventävät sitä, jos sinulla on onnea et tarvitse kokea sitä uudestaan, minulla on rauhaset tällä hetkellä turvonneet kaulassa ja tiedän syyn olevan juuri tämä viirus.Ei se kannata haastaa häntä oikeuteen, se vain kestäis aikaa ja rahaa. Parasta on vain yrittää elää mahdollisimman normaalisti toki jos uuteen suhteeseen menee niin kodoomia kannattaa käyttää jos siitä ei tule vakavampaa suhdetta. sitten jos se aika tulee niin kerro riskeistä, jos sinulle ei tule oireita rakkuloitten muodossa tän jälkeen niin riski on pienempi, mutta silloin kun on rakkulat niin kannattaa olla ilman seksiä.(tai vähintään kondoomin kanssa) mä sain valtavasti tietoa netissä kun surffailin ja luin muitten kokemuksia ja lääkärisivuilta. raskaus on muistaakseni mahdollista, mutta voit tartuttaa viirusta lapsellesi...en ole täysin varma tästä mut en ole vielä kuullut että ei saisi lapsia =/
        yritä kestää...ja ota tukea meiltä jos tarvitset.

        Elämäni oikeasti on hajoamassa käsiini.
        en tiedä onko se herpes vai mitä se on, mutta minulle tuli er'ään laisia "finnejä" alapähäni.. Niitä on monta ja niitä on myös sisälläni.
        Virtsatessa kirvelee ja istumine" koko peniksen vartensa pituudelta


      • Nimetön
        nhki86 kirjoitti:

        Mulla oli kuukausi tota kipua ja kuumetta että sen on vain kestettävä, juo paljon vaikka sattuis niellä ja lääkärin antamat lääkkeet eivät paljon auta siihen kipuun kyllä mutta lieventävät sitä, jos sinulla on onnea et tarvitse kokea sitä uudestaan, minulla on rauhaset tällä hetkellä turvonneet kaulassa ja tiedän syyn olevan juuri tämä viirus.Ei se kannata haastaa häntä oikeuteen, se vain kestäis aikaa ja rahaa. Parasta on vain yrittää elää mahdollisimman normaalisti toki jos uuteen suhteeseen menee niin kodoomia kannattaa käyttää jos siitä ei tule vakavampaa suhdetta. sitten jos se aika tulee niin kerro riskeistä, jos sinulle ei tule oireita rakkuloitten muodossa tän jälkeen niin riski on pienempi, mutta silloin kun on rakkulat niin kannattaa olla ilman seksiä.(tai vähintään kondoomin kanssa) mä sain valtavasti tietoa netissä kun surffailin ja luin muitten kokemuksia ja lääkärisivuilta. raskaus on muistaakseni mahdollista, mutta voit tartuttaa viirusta lapsellesi...en ole täysin varma tästä mut en ole vielä kuullut että ei saisi lapsia =/
        yritä kestää...ja ota tukea meiltä jos tarvitset.

        Elämäni oikeasti on hajoamassa käsiini.
        en tiedä onko se herpes vai mitä se on, mutta minulle tuli er'ään laisia "finnejä" alapähäni.. Niitä on monta ja niitä on myös sisälläni.
        Virtsatessa kirvelee ja istuminen. Miehelläni on koko peniksen vartensa pituudelta näitä paiseita.. mikä minua vaivaa? lääkärissä en uskalla käydä koska pelkään...


      • n86hki
        Nimetön kirjoitti:

        Elämäni oikeasti on hajoamassa käsiini.
        en tiedä onko se herpes vai mitä se on, mutta minulle tuli er'ään laisia "finnejä" alapähäni.. Niitä on monta ja niitä on myös sisälläni.
        Virtsatessa kirvelee ja istuminen. Miehelläni on koko peniksen vartensa pituudelta näitä paiseita.. mikä minua vaivaa? lääkärissä en uskalla käydä koska pelkään...

        et ole ainoa jolla on näitä oireita varmasti. paras tapa on silti käydä lääkärissä. se voi olla joku allergia vaikka, jos oot ollu yhdynnässä ilman kodoomia niin kannattaa mennä. muuten se voi olla joku muu asia mikä ärsyttää sitä. kävin itse lääkärissä vasta sen jälkeen että sairastuin kuukaudeksi ja laihduin ihan sikana kun en voinut syödä. vaikka se on kuinka noloa ym. niin noloompaa on kieltäytyä seksistä ilman syytä tai et halua kertoo syytä, ei ole kivaa myöskään jos sattuu kun virtsaat saat varmasti jotain lääkettä lääkäriltä. ei kannata pitkittää sitä myöskään koska jos se on tulehdus niin se paheentuu vain ja sitten joudut sairaalaan jonkun asian takia mitä olisi voinut ehkäistä, jos olet nuori niin terveydenhoitajan kautta voi pyytää lääkärin tapaamisaikaa ja niillähän ei ole oikeutta kertoa vanhemmille jos sitä pelkäät. neuvoni on mene lääkäriin. apteekista voi toki ostaa huuliherpekselle tarkoitettua zovirax tai jotain muuta asikloviiria sisältävää joka rauhoittaa sitä mutta jos et ole varma asiasta niin älä tuhlaa rahojasi siihen =)


      • uvwf55b5
        n86hki kirjoitti:

        et ole ainoa jolla on näitä oireita varmasti. paras tapa on silti käydä lääkärissä. se voi olla joku allergia vaikka, jos oot ollu yhdynnässä ilman kodoomia niin kannattaa mennä. muuten se voi olla joku muu asia mikä ärsyttää sitä. kävin itse lääkärissä vasta sen jälkeen että sairastuin kuukaudeksi ja laihduin ihan sikana kun en voinut syödä. vaikka se on kuinka noloa ym. niin noloompaa on kieltäytyä seksistä ilman syytä tai et halua kertoo syytä, ei ole kivaa myöskään jos sattuu kun virtsaat saat varmasti jotain lääkettä lääkäriltä. ei kannata pitkittää sitä myöskään koska jos se on tulehdus niin se paheentuu vain ja sitten joudut sairaalaan jonkun asian takia mitä olisi voinut ehkäistä, jos olet nuori niin terveydenhoitajan kautta voi pyytää lääkärin tapaamisaikaa ja niillähän ei ole oikeutta kertoa vanhemmille jos sitä pelkäät. neuvoni on mene lääkäriin. apteekista voi toki ostaa huuliherpekselle tarkoitettua zovirax tai jotain muuta asikloviiria sisältävää joka rauhoittaa sitä mutta jos et ole varma asiasta niin älä tuhlaa rahojasi siihen =)

        onko mahollista että on hiv jos olisi jo joku toinen sukupuolitauti ? mua pelottaa ku mun penis on täynä punaisia pilkkuja :S kipua ei ole.


      • shys
        uvwf55b5 kirjoitti:

        onko mahollista että on hiv jos olisi jo joku toinen sukupuolitauti ? mua pelottaa ku mun penis on täynä punaisia pilkkuja :S kipua ei ole.

        Mitä jos terskan pää on ihan punanen ? ja seksin jälkeen oli heti seuraavana päivänä lämpöö 37,5
        Pitäisikö käydä lääkärissä ?


      • Herpeksen myöskin saanut tyttö

        Itse sain herpeksen tossa reilu puolivuotta sitten. Oireilen kerran kuussa noin. se tuntui kamalalta kun sai tietää että itellä on semmonen. mutta hyvin oon sen kans selvinny vaikkakin välillä on alapää kipee. Lapsia voitte hankkia vaikka teillä onkin herpes. Jos se on aktiivitilassa niin sillon lapsi syntyy keisarinleikkauksella. eikä se ole pahin mahdollinen sukupuolitauti. mun mielestä ehkä kaikkein vähäisin mitä voi saada. se ei aiheuta sulle muuta kun sillon tällön kipua, mutta kaikki muut sukupuolitaudit aiheuttavat enemmän. esim. klamydia.. jos sitä ei hoida ajoissa niin se menee munuaisiin ym. hapatiitit ym on paljon parempia. asian kanssa oppii elään eikä se ole vaarallinen


    • :(

      Kauheeta tuskaa tuottaa ne näppylät.. Mikään ei voi oikeesti sattua niin paljon. Virtsatessa tekis mieli vaan huutaa tuskasta. Lääkäri määräsi myös 5 tablettia päivässä. Toivottavasti auttais! Kuumettakin ollu ja muutenki oksettava olo. Kerroin myös kumppanille, ja hän sanoi olevansa pahoillaan. Uskon kyllä sen, kun niin vilpitön oli. Mut miten tosiaan jatkossa? En ainakaa pysty kertomaan tosta. Toivottavasti toi suhde kestäis, ni ei tarttis huolehtia kertomisesta. mut epäilenpä.

    • junggu

      moikka, itte oon 15v tyttö ja sain tartunnan poikaystävältäni joka itse ei tienny et sillä on herpes. ittellä kans kokoajan kamala olo söin lääkkeitä justii paripäivää sitte loppu ja täst paranee päi toivottavasti. Kusemine sattuu vielki helvetisti ja joo tekis mieli vaan maata haarat levällä oikeestaa vielki vaik rakkulat o jo oikeestii suurinosa menny pois. ja tuntuu ko elämä kaatuis päälle. pojalla on kans huono olo ja syyttää kokoaja itteensä siittä ko tartutti mut. sellane olo et elämä ei o enää sama et siin yhes yös meni elämä pilalle ja justii aatella et jos muksuja joskus nii neki voi saada sen. olis kiva puhua sun kans ko ittelläkään ei ketään kelle puhua ja ne kelle voi puhua nii ne ei kuitenkaa ymmärrä mua tän taudin suhteen
      mu sähköposti/mese o : [email protected]
      voit listätä jos haluat puhua mun kas ja ois ihan kiva : >

    • ihmetteleväpuoliso

      tässä oma tarinani. olimme seurusteelleet reilusti yli puoli vuotta etäsuhteessa ja jälleen olimme olleet pari viikko erossa johtuen välimatkasta. kun nyt sittentaas tapasimme oli daamini itkuinen ja ihmettelin mikä nyt on. illemmalla hän sitten kertoi puhjenneesta genitaaliharpeksestä, jolloin omat uudet iho-oireeni genitalialueellani saivat nimen. hän kovasti selitti, että herpes voi tulla mistä vaan ja olla oireettomana niin, että voi tietämättää olla kantaja. no, siinä tilanteessa (muiden läsnäollessa oven takana) en voinut enempää alkaa tenttaamaan taudista. tuolloin hänellä oli valtavat tuskat koko viikonlopun ja alapään vaivojen lievennykseksi hän kokeili kaikki mahdolliset. hänellekin siis tauti oli uusi ilmiö tuskineen ja rakkuloineen.
      voiko olla niin, että jostain syystä ensimmäisen reilun puolen vuoden aikana jostain syystä ko tauti olisi ollut hiljaa lepotilassa daamillani hänen tietämättään ja yhtäkkiä sitten aktivoitunut? minua on vaivannut ajatus, että josko daamillani on ollut se kuuluisa yhden illan juttu edellisenä viikonloppuna kun emme tavanneet ja sitä kautta herpes sitten tullut keskelle suhdettamme? ennen hänen tapaamistaan minulla ei ole ollut herpeksen oireita koskaan.
      monet tässä stringissä ovat kertoneet tietävänsä tarkalleen milloin, missä ja keneltä on tartunnan saanut. onko minua siis yritetty sumuttaa ja jättää osa totuudesta kertomatta? olemme edelleen yhdessä ja vietimme ihana joulun ja uuden vuoden.

      • caranel

        Ihmettelen minäkin, voiko herpes olla tartunnan jälkeen lepotilassa - jopa vuosikausia? Itselläni ei ole ollut mitään sukupuolitauteja, eikä myöskään miehelläni. Olemme olleet 1,5 vuotta yhdessä, eikä syrjähyppyjä ole ollut. Nyt sitten kuitenkin aloin viime viikolla oireilla (alkoi hiivatulehduksesta, jonka gyne totesikin minulla olevan), perjantaina haavaumia ja turvotusta, lauantaina ekat rakkulta ja olo yhtä hel...tiä. Maanantaina kävin gynellä, joka otti rakkuloista herpesviljelyn ja määräsi Zovirax-kuurin (5krt/pv 5 pv ajan). Olo edelleen todella tuskainen.

        Mutta siis voiko olla niin, että miehelläni on virus ollut jo pitemmän aikaa (vuosia) ja se nyt aktivoitui flunssan myötä? (Oli kipeänä viikko sitten.) Tai voiko olla niin, että minä olen saanut tartunnan joskus vuosia sitten ja se nyt vasta aktivoitui?

        Parisuhteemme ei toivottavasti tästä haavoitu, ei ainakaan tämänhetkisten tuntemusten mukaan, sillä osaamme puhua avoimesti kaikista asioista. Mutta siltikin pelottaa. Tosin vielä on viimeinen ripaus toivoa... jos herpesviljely onkin negatiivinen... mutta sitten voi olla, että kyseessä on jotain ihan muuta ja kenties vielä vakavampaa.


      • Mayah__

        ... kuulin juuri viime viikonloppuna eräältä naistentautien erikoislääkäriltä herpeksestä sellaisen mukavan pikku tietoiskun. Kuulemma ihmisistä, joilla on yli 10 seksikumppania, puolella on herpesvirus elimistössään. Siis joko tietäen tai tietämättään! Se virushan on sellainen, että se voi uinua elimistössä ties kuinka kauan ilman, että varsinainen hepres puhkeaa (tulee rakkuloita). Eli kyllä, naisesi on voinut aikaisemmin saada sen viruksen joka on sitten jostain syystä puhjennut. Usein sen puhkeamisen saa aikaan joku muu sairaus tai stressi...

        Vähän sama juttu on papilloomaviruksen kanssa, se on monella elimistössään eikä välttämättä aiheuta mitään oireita, mutta sitten voi kondylooma tullakin jossain vaiheessa.


      • näin on
        Mayah__ kirjoitti:

        ... kuulin juuri viime viikonloppuna eräältä naistentautien erikoislääkäriltä herpeksestä sellaisen mukavan pikku tietoiskun. Kuulemma ihmisistä, joilla on yli 10 seksikumppania, puolella on herpesvirus elimistössään. Siis joko tietäen tai tietämättään! Se virushan on sellainen, että se voi uinua elimistössä ties kuinka kauan ilman, että varsinainen hepres puhkeaa (tulee rakkuloita). Eli kyllä, naisesi on voinut aikaisemmin saada sen viruksen joka on sitten jostain syystä puhjennut. Usein sen puhkeamisen saa aikaan joku muu sairaus tai stressi...

        Vähän sama juttu on papilloomaviruksen kanssa, se on monella elimistössään eikä välttämättä aiheuta mitään oireita, mutta sitten voi kondylooma tullakin jossain vaiheessa.

        herpes ja allergia herpes allergikko29.3.2010 14:51 hei kaikki onnettomat, jotka selaatte näitä vanhojakin juttuja avun saamiseksi. Itse tällä hetkellä ILMEISESTI (huomenna lääkäriin ja toivottavasti diagnoosi) kärsin herpeksestä. Kaikki jotka ihmettelette herpestä, lohdutuksen sana: jos on yliherkkä ja allerginen, pahasti tai edes muutamalle asialle, voi herpes ilmaantua herkästi jostakin syystä. Itse en ole ollut ikinä sukupuoli yhteydessä, mutta puhuessani saíraanhoitajalle, hän sanoi että yliherkkyys voi puhkaista herpeksen. Huokaiskaamme siis helpotuksesta että vaiva on lääkittävissä!


    • _iseree_

      Hei, olen sinua vähän reilu kymmenen vuotta vanhempi, ja sairastin pari kuukautta sitten herpeksen, näyte rakkuloista oli positiivinen (elämäni hirvein kokemus kun niitä rakkuloita revittiin pumpulipuikolla auki!), ja lääkäriin juoksin tietysti heti kun pari päivää oli kutissut, kirvellyt ja kun vihdoin katsoin peilillä tilannetta, meinasin pyörtyä. Alapää oli täynnä isoja, kamalia, kipeitä, vuotavia rakkuloita. Kuulostaa niin tutulta tuo monta päivää tuskissaan oleminen. Minä kyllä join paljon vettä (kannattaa vaikka sattuu!), koska elimistö tarvitsee nestettä parantuakseen! Lisäksi sain tulehduskipulääkkeitä sen viruslääkekuurin ohessa. Lääkäri pisti lähetteen kaikkiin muihinkin testeihin varmuuden vuoksi. Yleisoireena minulla oli myös kuumetta, silmäsärkyä, hirveää nivussärkyä ja turvonneita imusolmukkeita. Olin tosi kipeä.

      Minulla kanssa meinasi maailma melkein romahtaa, oma tyhmyys, miten olen humalassa harrastanut seksiä puolituttujen kanssa (jotka kaikki ovat sanoneet käyneensä vastikään testeissä, ja että mitään ei koskaan muka ole ollut!). Ei kannata uskoa miehiä. Valehtelee mitä vaan saadakseen paljasta. Pahinta omassa tapauksessani on, että minulla on ollut useampia seksikumppaneita vuoden aikana, enkä tiedä keneltä olen tämän saanut, ja kehen tartuttanut tiemättäni!

      Näitä foorumeita ja muita en ole paljon viitsinyt lukea masentumisen pelossa. Varsinkin tuo lapsensaantiasia pelottaa ja huolestuttaa. :(

      Mutta, herpesoireeni paranivat kuitenkin lopulta, ja olen ollut iloinen siitä että tauti ei ole kertaakaan vielä toista kertaa uusinut, ei edes menkkojen yhteydessä. Joten, en jaksa murehtia sitä koko ajan, enkä pitää maailmanloppuna. Virheistä oppii, ainakin jatkossa suojautumaan paremmin! Tsemppiä sulle! Et todellakaan ole yksin!

      • kiitos lääkärille

        Rauhoittelen tässä - jos joku näitä vanhoja viestejä selailee epätietoisuudessaan. Itse sain herpeksen todennäköisesti yhden illan jutusta (tosin mistä niistä kaikista - sitä en tiedä itsekkkään). Samojen kysymysten ja pelkojen kanssa olen paininut. Minulla on lapsi - syntynyt ihan normaalisti alateitse, ajoissa ennen laskettua aikaa aloitettiin estolääkitys (ehkä aclovir, en muista ihan satavarmasti). Lapseni isän kanssa olemme lempineet aina ilman kondomia, tosin olen aina ilmoittanut jos pieniäkin tuntemuksia on ollut että virus olisi aktivoitumassa. Mieheni ei ole sairastunut tämän 8 vuoden aikana.

        Syön estolääkityksenä Aclovir 400mg kahdesti päivässä - nykyään vaan silloin jos sairastun flussaan ja sitten muutaman päivän ennen kuukautisia. Rakkuloita on ollut ehkä kahdesti vuodessa ja nekin silloin kun olen ignoorannut alkavat oireet enkä ole ottanut estolääkettä. Myös etelän lomamatkoille estolääkitys on ehdoton, ekat päivät auringossa saa herpeksen villiintymään.

        Tosin - on mahdollista että virus tarttuu myös oireettomana, mutta näin ainakaan meillä ei ole käynyt. Minä ainakin elän ihan täysipainoista perheellisen naisen elämää. Vaiva on kiusallinen, muttei missään tapauksessa maailman loppu.


      • Ruiner
        kiitos lääkärille kirjoitti:

        Rauhoittelen tässä - jos joku näitä vanhoja viestejä selailee epätietoisuudessaan. Itse sain herpeksen todennäköisesti yhden illan jutusta (tosin mistä niistä kaikista - sitä en tiedä itsekkkään). Samojen kysymysten ja pelkojen kanssa olen paininut. Minulla on lapsi - syntynyt ihan normaalisti alateitse, ajoissa ennen laskettua aikaa aloitettiin estolääkitys (ehkä aclovir, en muista ihan satavarmasti). Lapseni isän kanssa olemme lempineet aina ilman kondomia, tosin olen aina ilmoittanut jos pieniäkin tuntemuksia on ollut että virus olisi aktivoitumassa. Mieheni ei ole sairastunut tämän 8 vuoden aikana.

        Syön estolääkityksenä Aclovir 400mg kahdesti päivässä - nykyään vaan silloin jos sairastun flussaan ja sitten muutaman päivän ennen kuukautisia. Rakkuloita on ollut ehkä kahdesti vuodessa ja nekin silloin kun olen ignoorannut alkavat oireet enkä ole ottanut estolääkettä. Myös etelän lomamatkoille estolääkitys on ehdoton, ekat päivät auringossa saa herpeksen villiintymään.

        Tosin - on mahdollista että virus tarttuu myös oireettomana, mutta näin ainakaan meillä ei ole käynyt. Minä ainakin elän ihan täysipainoista perheellisen naisen elämää. Vaiva on kiusallinen, muttei missään tapauksessa maailman loppu.

        Hei!

        Tämä on pahinta tuskaa ja kipua mitä oon ikinä kokenut. Miten kauan teillä kesti rakkuloiden ilmestymisestä siihen että ne paranevat?

        Oma tarinani menee näin: alkoi alapäässä kuumottelu ja kutina ja virtsaaminen sattui lopulta hemmetisti. Luultiin ensin hiivasieneksi, lääkitys ei auttanut. Sitten luultiin virtsatietulehdukseksi, lääkitys ei auttanut. Lopulta huomasin rakkulat joita siinä vaiheessa oli jo paljon, ja kipu oli sietämätöntä. Päivystyksestä sain kaksi antibioottikuuria, Kefexin ja Trikoxol ja 600 Buranaa (joka ei muuten auta kipuun YHTÄÄN MITENKÄÄN). Nyt olen vuorokauden syönyt noita antibiootteja eikä olo ole helpottanut ollenkaan.

        En pysty tekemään mitään, alapää on niin läpeensä kipeä että ei voi kuin itkeä. Jokainen vessareissu on painajainen joka pelottaa jo etukäteen, niin paljon kirvelevät nuo rakkulat. En pysty kipujen takia nukkumaan, hädin tuskin edes kävelemään. Kuinka kauan tätä vielä kestää? Rakkuloiden ilmestymisestä on nyt kaksi päivää.

        Ihmettelen vähän että lääkäri ei heti tunnistanut tätä herpekseksi. Hän katsoi rakkulat ja tunnusteli sisältä myös (jossa on myös tulehdus), mutta kun kysyin mitä hän luulee sen olevan, sanoi hän vain että bakteeritulehdus joka lähtee antibiooteilla. Kysyin myös pitäisikö minun mennä sukupuolitautitesteihin johon hän totesi että "nojoo.... voithan sinä tietysti käydä...". Tunnistan oireeni kaikista näistä kirjoituksista ja taudinkuva sopii muutenkin, kuinkahan lääkäri ei vain voinut sanoa että on kyseessä herpes? Olisin kovasti kaivannut jotain voidetta rakkuloihin, tämä tuska vie järjen. Uskaltaisikohan hakea herpekseen tarkoitettua voidetta ilman että tätä on virallisesti todettu? On vaan niin hemmetin vaikea olla, eikä nuo antibiootit ole saaneet mitään helpotusta aikaan.

        Enemmän kuin mitään muuta kaipaisin vinkkejä miten olette saaneet helpotettua oloanne pahimmassa vaiheessa? Epätoivohan tässä iskee...


      • joppppppp
        Ruiner kirjoitti:

        Hei!

        Tämä on pahinta tuskaa ja kipua mitä oon ikinä kokenut. Miten kauan teillä kesti rakkuloiden ilmestymisestä siihen että ne paranevat?

        Oma tarinani menee näin: alkoi alapäässä kuumottelu ja kutina ja virtsaaminen sattui lopulta hemmetisti. Luultiin ensin hiivasieneksi, lääkitys ei auttanut. Sitten luultiin virtsatietulehdukseksi, lääkitys ei auttanut. Lopulta huomasin rakkulat joita siinä vaiheessa oli jo paljon, ja kipu oli sietämätöntä. Päivystyksestä sain kaksi antibioottikuuria, Kefexin ja Trikoxol ja 600 Buranaa (joka ei muuten auta kipuun YHTÄÄN MITENKÄÄN). Nyt olen vuorokauden syönyt noita antibiootteja eikä olo ole helpottanut ollenkaan.

        En pysty tekemään mitään, alapää on niin läpeensä kipeä että ei voi kuin itkeä. Jokainen vessareissu on painajainen joka pelottaa jo etukäteen, niin paljon kirvelevät nuo rakkulat. En pysty kipujen takia nukkumaan, hädin tuskin edes kävelemään. Kuinka kauan tätä vielä kestää? Rakkuloiden ilmestymisestä on nyt kaksi päivää.

        Ihmettelen vähän että lääkäri ei heti tunnistanut tätä herpekseksi. Hän katsoi rakkulat ja tunnusteli sisältä myös (jossa on myös tulehdus), mutta kun kysyin mitä hän luulee sen olevan, sanoi hän vain että bakteeritulehdus joka lähtee antibiooteilla. Kysyin myös pitäisikö minun mennä sukupuolitautitesteihin johon hän totesi että "nojoo.... voithan sinä tietysti käydä...". Tunnistan oireeni kaikista näistä kirjoituksista ja taudinkuva sopii muutenkin, kuinkahan lääkäri ei vain voinut sanoa että on kyseessä herpes? Olisin kovasti kaivannut jotain voidetta rakkuloihin, tämä tuska vie järjen. Uskaltaisikohan hakea herpekseen tarkoitettua voidetta ilman että tätä on virallisesti todettu? On vaan niin hemmetin vaikea olla, eikä nuo antibiootit ole saaneet mitään helpotusta aikaan.

        Enemmän kuin mitään muuta kaipaisin vinkkejä miten olette saaneet helpotettua oloanne pahimmassa vaiheessa? Epätoivohan tässä iskee...

        saat lääkäriltä aclovir kuurin joka auttaa 2 päivässä, on olemassa myös puuduttavaa salvaa,pyydä sitä,


    • ----

      Itse sain kanssa herpeksen tuossa tasan kaksi viikkoa sitten ja tämä viimeinen 1,5 viikkoa on kyllä ollut yksi elämäni tuskaisimmista. Vessassa käydessä aina teki mieli vetää itsensä narun jatkoksi ja koko ajan kirveli ja tietysti yöllä revin sitten ihoa rikki unissani jne, joka vielä pahensi tilannetta. Kutina, kirvely ja outo vuoto ilmestyivät pari päivää seksin jälkeen ja rakkulat ja haavaumat hieman myöhemmin. Samoin kurkkukipu alkoi heti parin päivän jälkeen. Kuumetta minulla ei ollut, mutta väsymystä ja nivuskipua kylläkin jonkin verran. Ja myös virtsarakon ja emättimen välinen alue oli todella herkkä kosketukselle.

      Kaksi päivää sitten kävin gynekologilla, joka varmisti omat epäilykseni taudista ja määräsi 5 päivän kuurin Zoviraxia jota olen sitten tässä jo kolme päivää nappaillut 5 kertaa päivässä. Haavaumien kirvely oli kyllä sitä edellisenä iltana/yönä jo vähentynyt tosi paljon, (olisiko alkanut jo itsestään parantua) eikä sitä nyt enää ole oikeastaan yhtään. Mutta tuo Zovirax toi sitten omat vaikutuksensa eli heti perjantai-iltana nousi kuume ja huimasi, enkä lauantaina voinut mennä töihin vaikka olo päivällä olikin paljon parempi. Lihas-/nivelkipuja on myös ollut varsinkin rintarangan alueella ja reisissä. Tänään kylläkin enää lähinnä vain liikkuessa. Lauantaiyönä minulla oli myös hiukan kuumetta, mutta tänään se ei ainakaan vielä ole noussut (eikä toivottavasti nousekaan). Onko muilla tullut lääkkeistä tuollaisia oireita? Kurkkukipu on kyllä onneksi tänään hävinnyt eikä kutinaakaan enää pahemmin ole.

      Tuolle tutulleni, jolta sain herpeksen, soitin gyneltä tulon jälkeen ja hän sanoi ettei ollut tiennyt, että hänellä voisi sellainen olla. Kuulemma ei ole ollut mitään oireita, eikä tietysti ollut tuota älynnyt testata kun oli vähän aikaa sitten muissa testeissä käynyt. Nyt mietin uskoako tuota vai ei, vaikka toisaaltahan se on nyt jo ihan sama kun tähän on päädytty. Omaa tyhmyyttänihän menin harrastamaan seksiä ilman suojaa.

      Kuinka usein teillä muilla uusii herpes?

      • VALTREX

        Terve kaikki kohtalontoverit!

        Kokeilkaa ihmeessä Valtrexia lääkityksenä. Maksaa enemmän, mutta teho on huomattavasti parempi. Itse maksan mielelläni siitä, että kivut poistuvat 24h tunnin kuluessa. Kokemusta tästä on 17v ajalta ja samaa mieltä ovat olleet muutkin jotka ovat käyttäneet molempia lääkkeitä. Sama juttu jos on paha ongelma huuliherppeksen kanssa, niin Valtrex toimii huomattavasti paremmin. Ton läääkkeen lisäksi ei zovirazia välttämättä tarvitse käyttää, koska rakkulat katoavat muutamassa päivässä ja kivut itsellä poistuvat seuraavaan päivään mennessä. Itse en ole tarvinnut edes särkylääkkeitä ekan päivän jälkeen. Lääkkeitä voi käyttää myös ennalta ehkäisevästi. Kun alatte tuntea painetta alapäässä, niin sitten vaan pilleri kurkusta alas ja näin vältät näin koko rumman. Ajan kanssa opitte tuntemaan ne ennakko oireet. Itselleni tulee mm. hillitön sanoinkuvaamaton väsymys, sen jälkeen paineen tunne alapäähän. Lapsen sain ja synnytin täysin normaalisti. Asiasta ei tehty numeroa neuvolassa tai synnytyssairaalassa. En tarvinnut lääkkeitä ennen synnytystä. Herppes haittaa synnytyksessä vain jos se on aktiivinen. Tuolloin tehdäänkin alapää synnytyksen sijaan keisarinleikkaus. Ja lopuksi huonot uutiset bilettäjille. Alkoholi laukaisee herppestä. Vinkkinä sen verran että kannattaa aina matkustaessa ottaa lääkkeet mukaan. Itse olen sanonut kavereille että mulla on paha huuliherppes, johon otan noita lääkkeitä. Näin ei tartte piilotella pillereitä ja ne voi "häpeämättä" kantaa mukanaan. Kaikille tsemppiä ja rakkulatonta kesää!


      • mitä tehdä?
        VALTREX kirjoitti:

        Terve kaikki kohtalontoverit!

        Kokeilkaa ihmeessä Valtrexia lääkityksenä. Maksaa enemmän, mutta teho on huomattavasti parempi. Itse maksan mielelläni siitä, että kivut poistuvat 24h tunnin kuluessa. Kokemusta tästä on 17v ajalta ja samaa mieltä ovat olleet muutkin jotka ovat käyttäneet molempia lääkkeitä. Sama juttu jos on paha ongelma huuliherppeksen kanssa, niin Valtrex toimii huomattavasti paremmin. Ton läääkkeen lisäksi ei zovirazia välttämättä tarvitse käyttää, koska rakkulat katoavat muutamassa päivässä ja kivut itsellä poistuvat seuraavaan päivään mennessä. Itse en ole tarvinnut edes särkylääkkeitä ekan päivän jälkeen. Lääkkeitä voi käyttää myös ennalta ehkäisevästi. Kun alatte tuntea painetta alapäässä, niin sitten vaan pilleri kurkusta alas ja näin vältät näin koko rumman. Ajan kanssa opitte tuntemaan ne ennakko oireet. Itselleni tulee mm. hillitön sanoinkuvaamaton väsymys, sen jälkeen paineen tunne alapäähän. Lapsen sain ja synnytin täysin normaalisti. Asiasta ei tehty numeroa neuvolassa tai synnytyssairaalassa. En tarvinnut lääkkeitä ennen synnytystä. Herppes haittaa synnytyksessä vain jos se on aktiivinen. Tuolloin tehdäänkin alapää synnytyksen sijaan keisarinleikkaus. Ja lopuksi huonot uutiset bilettäjille. Alkoholi laukaisee herppestä. Vinkkinä sen verran että kannattaa aina matkustaessa ottaa lääkkeet mukaan. Itse olen sanonut kavereille että mulla on paha huuliherppes, johon otan noita lääkkeitä. Näin ei tartte piilotella pillereitä ja ne voi "häpeämättä" kantaa mukanaan. Kaikille tsemppiä ja rakkulatonta kesää!

        Hei!

        Olen 21-vuotias, ja ilmeisesti herpes tullut jostakin entisestä suhteesta.. Nyt olen ollut 1,5 vuotta onnellisesti parisuhteessa, kummallakaan ei ole ollut oireita tuolla alueella. Pari viikkoa sitten tuli lievää kutinaa ja näyppyjä alapäähän, mutta en ole huomannut niiden puhjenneen tänä aikana. Kävin sukupuolitautien poliklinikalla vähän yli viikko oireiden alkamisesta ja sieltä sanottiin että näyttää emätintulehdukselta. Mutta kun kävin toisella lääkärillä tarkastuskäynnillä, niin hän sanoi että herpekseltä näyttää!! Mitä tuosta nyt pitäisi ajatella? Kuulemma näytteitä ei kannata enää näpyistä ottaa, koska niissä ei olisi enää virusta... Joudummeko siis poikaystäväni kanssa elämään epätietoisuudessa siihen asti jos ja kun oireita ilmaantuu?


      • Kärsivä
        VALTREX kirjoitti:

        Terve kaikki kohtalontoverit!

        Kokeilkaa ihmeessä Valtrexia lääkityksenä. Maksaa enemmän, mutta teho on huomattavasti parempi. Itse maksan mielelläni siitä, että kivut poistuvat 24h tunnin kuluessa. Kokemusta tästä on 17v ajalta ja samaa mieltä ovat olleet muutkin jotka ovat käyttäneet molempia lääkkeitä. Sama juttu jos on paha ongelma huuliherppeksen kanssa, niin Valtrex toimii huomattavasti paremmin. Ton läääkkeen lisäksi ei zovirazia välttämättä tarvitse käyttää, koska rakkulat katoavat muutamassa päivässä ja kivut itsellä poistuvat seuraavaan päivään mennessä. Itse en ole tarvinnut edes särkylääkkeitä ekan päivän jälkeen. Lääkkeitä voi käyttää myös ennalta ehkäisevästi. Kun alatte tuntea painetta alapäässä, niin sitten vaan pilleri kurkusta alas ja näin vältät näin koko rumman. Ajan kanssa opitte tuntemaan ne ennakko oireet. Itselleni tulee mm. hillitön sanoinkuvaamaton väsymys, sen jälkeen paineen tunne alapäähän. Lapsen sain ja synnytin täysin normaalisti. Asiasta ei tehty numeroa neuvolassa tai synnytyssairaalassa. En tarvinnut lääkkeitä ennen synnytystä. Herppes haittaa synnytyksessä vain jos se on aktiivinen. Tuolloin tehdäänkin alapää synnytyksen sijaan keisarinleikkaus. Ja lopuksi huonot uutiset bilettäjille. Alkoholi laukaisee herppestä. Vinkkinä sen verran että kannattaa aina matkustaessa ottaa lääkkeet mukaan. Itse olen sanonut kavereille että mulla on paha huuliherppes, johon otan noita lääkkeitä. Näin ei tartte piilotella pillereitä ja ne voi "häpeämättä" kantaa mukanaan. Kaikille tsemppiä ja rakkulatonta kesää!

        Löysin ihanan unelmien poikaystävän, hän oli mukava ja niiin hyvännäkönen !


      • 14.v tyttö
        Kärsivä kirjoitti:

        Löysin ihanan unelmien poikaystävän, hän oli mukava ja niiin hyvännäkönen !

        Auttakaa hyvät ihmiset! Huomasin eilen illalla et mulla on näppylä alapäässäni. Oikeestaan se ei oo iha sukupuolielimessä vaan vähä sen reunalla. Mulla on ollu myös kurkku kipee muutaman päivän ajan ja voimakkaasti nuhainen olo. Nyt sit tuli vähä kuumettakin. Voisko nää oireet liittyä näppylään? Luin ainakin jostain et noi on mahdollisia oireita tässä sukupuoliherpeksessä. Voisko se olla kyseessä vai mitä tää sitten on?
        En oo koskaa ollu kenenkään kanssa niin et herpes ois voinu tarttuu muilta. Oon vasta 14.v ja siks tää tuntuukin niin kauheelta ajatukselta. Mulla on ollu herpes monia kertoja nenässä ja ekaa kertaa (saatto olla) myös huulessa pari kuukautta sitten. En oo ees iha varma siitä kun se lähti nii nopeesti pois ja oli huulten reunassa josta se oli vaikeempi nähdä. Se näppylä alapäässä on noin puolen sentin kokonen ja eilen se oli punainen ja sitten alkoi "rikkoutumaan" ja sisältä tuli kellertävää nestettä. Hyi! Vois tietysti mennä käymään lääkärissä mut tuntuu nii vastenmieliseltä mennä tällästä sinne esittelee. Pliis, vastatkaa joku ees, jos satutte jotain pientäkin tästä tietämään!


      • yö-kyöpelikö?
        14.v tyttö kirjoitti:

        Auttakaa hyvät ihmiset! Huomasin eilen illalla et mulla on näppylä alapäässäni. Oikeestaan se ei oo iha sukupuolielimessä vaan vähä sen reunalla. Mulla on ollu myös kurkku kipee muutaman päivän ajan ja voimakkaasti nuhainen olo. Nyt sit tuli vähä kuumettakin. Voisko nää oireet liittyä näppylään? Luin ainakin jostain et noi on mahdollisia oireita tässä sukupuoliherpeksessä. Voisko se olla kyseessä vai mitä tää sitten on?
        En oo koskaa ollu kenenkään kanssa niin et herpes ois voinu tarttuu muilta. Oon vasta 14.v ja siks tää tuntuukin niin kauheelta ajatukselta. Mulla on ollu herpes monia kertoja nenässä ja ekaa kertaa (saatto olla) myös huulessa pari kuukautta sitten. En oo ees iha varma siitä kun se lähti nii nopeesti pois ja oli huulten reunassa josta se oli vaikeempi nähdä. Se näppylä alapäässä on noin puolen sentin kokonen ja eilen se oli punainen ja sitten alkoi "rikkoutumaan" ja sisältä tuli kellertävää nestettä. Hyi! Vois tietysti mennä käymään lääkärissä mut tuntuu nii vastenmieliseltä mennä tällästä sinne esittelee. Pliis, vastatkaa joku ees, jos satutte jotain pientäkin tästä tietämään!

        Onko kellään tietoa/kokemusta (todetun) herpeksen puhkeamisesta mekaanisen ärsytyksen seurauksena? Esim. jos rakastelee usempana iltana peräkkäin tms.
        Itellä ei oo yli vuoteen ollut mitään oireita, mutta ilmaantupa taas kun käytin canestenia hiivatulehdukseen. Kirvely alko seuraavana päivänä lääkkeen laiton jälkeen, ja eniten oli siellä mihin lääkkeen jämät keräänty. Siitä parin päivän päästä olikin sitten rakkula ilmestynyt.

        Minkä hintaista toi Valtrex on?-kiitos!:)

        ps.Kirvely ei oo niin karmeeta vessassa käydessä jos käyttää käsisuihkua samaan aikaan, mieluiten vielä viileällä vedellä. Pitäkää kuitenkin näpit erossa alapäästä suihkuttelun aikana, jos kädessä on pienikin haava!! -Onnistuin saamaan sormen päässä olevaan viiltohaavaan samanmoisen näpyn.


      • j
        yö-kyöpelikö? kirjoitti:

        Onko kellään tietoa/kokemusta (todetun) herpeksen puhkeamisesta mekaanisen ärsytyksen seurauksena? Esim. jos rakastelee usempana iltana peräkkäin tms.
        Itellä ei oo yli vuoteen ollut mitään oireita, mutta ilmaantupa taas kun käytin canestenia hiivatulehdukseen. Kirvely alko seuraavana päivänä lääkkeen laiton jälkeen, ja eniten oli siellä mihin lääkkeen jämät keräänty. Siitä parin päivän päästä olikin sitten rakkula ilmestynyt.

        Minkä hintaista toi Valtrex on?-kiitos!:)

        ps.Kirvely ei oo niin karmeeta vessassa käydessä jos käyttää käsisuihkua samaan aikaan, mieluiten vielä viileällä vedellä. Pitäkää kuitenkin näpit erossa alapäästä suihkuttelun aikana, jos kädessä on pienikin haava!! -Onnistuin saamaan sormen päässä olevaan viiltohaavaan samanmoisen näpyn.

        1. Sen voi saada perintönä vanhemmiltaan, ei siis tarvitse välttämättä olla sukupuoliyhteydessä kenenkään kanssa.
        2. Se voi oireilla esim naisilla kuukautisten yhteydessä, yleiskunnon heikentyessä, stressistä jne
        3. Se voi tarttua vaikka ei oireilekaan
        4. voit olla kantaja tietämättäsi
        5. lääke auttaa joillakin ja joillakin ei, yleisesti lääkkeet lieventävät kipua ja saattavat nopeuttaa paranemista.
        n 1/5 koko väestöstä kuuluu herpeksen omistajiin
        Mikäli olet nuori ja epävarma siitä onko sinulla herpes, mene lääkäriin, sieltä saat varman tiedon, etkä turhaan huolestu kaikesta netistä saatavasta tiedosta.


      • brabra
        j kirjoitti:

        1. Sen voi saada perintönä vanhemmiltaan, ei siis tarvitse välttämättä olla sukupuoliyhteydessä kenenkään kanssa.
        2. Se voi oireilla esim naisilla kuukautisten yhteydessä, yleiskunnon heikentyessä, stressistä jne
        3. Se voi tarttua vaikka ei oireilekaan
        4. voit olla kantaja tietämättäsi
        5. lääke auttaa joillakin ja joillakin ei, yleisesti lääkkeet lieventävät kipua ja saattavat nopeuttaa paranemista.
        n 1/5 koko väestöstä kuuluu herpeksen omistajiin
        Mikäli olet nuori ja epävarma siitä onko sinulla herpes, mene lääkäriin, sieltä saat varman tiedon, etkä turhaan huolestu kaikesta netistä saatavasta tiedosta.

        Onko tuo runsas 'limainen' valkovuoto normaalia herpeksen aikana? Itse huomasin maanantaina ensimmäiset kaksi rakkulaa ja nyt torstaina niitä on vain lisääntynyt emättimen alueelle sekä peräaukon alueelle.. Rakkuloiden kirvely virtsatessa tekee tuskaa, kuten näköjään kaikilla muillakin! Mutta myös virtsa-aukkoa kuumottaa ja kirvelee virtsatessa.. Onko muilla tuota oiretta? Kuumetta/muita oireita ei ainakaan vielä ole ilmaantunut, mutta hieman höpö olo on pari päivää jo ollut. Voisiko runsas valkovuoto viitata bakeetriin/tulehdukseen emättimessä? Olen Ensiviikon tiistaina menossa gynelle tuomiota kuulemaan.


      • Surullinen:(!
        brabra kirjoitti:

        Onko tuo runsas 'limainen' valkovuoto normaalia herpeksen aikana? Itse huomasin maanantaina ensimmäiset kaksi rakkulaa ja nyt torstaina niitä on vain lisääntynyt emättimen alueelle sekä peräaukon alueelle.. Rakkuloiden kirvely virtsatessa tekee tuskaa, kuten näköjään kaikilla muillakin! Mutta myös virtsa-aukkoa kuumottaa ja kirvelee virtsatessa.. Onko muilla tuota oiretta? Kuumetta/muita oireita ei ainakaan vielä ole ilmaantunut, mutta hieman höpö olo on pari päivää jo ollut. Voisiko runsas valkovuoto viitata bakeetriin/tulehdukseen emättimessä? Olen Ensiviikon tiistaina menossa gynelle tuomiota kuulemaan.

        Hei brabra voisitko kertoa mitä lääkärisi sanoi oliko sinulla se?

        Olen ollut aivan tuskissani viimeiset neljä päivää. Ihmettelin kun pestessäni itseäni kirveli aivan jumalattomasti ja seuraavana aamuna virtsaaminenkin oli aivan liian kamalaa ja on vieläkin. Peräaukossa on useita haavoja ja häpyhuulissa kaksi isompaa paisetta ja yksi isompi rykelmä täynnä pienenpiä paiseita, sekä klitoriksen päällä kondylooman näköinen paise. Olen vain toivonut että tämä ei ole herpes vaan joku muu, eräs kaverini epäili kondyloomaa, sillä se todettiin minulla muutama viikko sitten ja ilmeisesti ollut jo puoli vuotta. Olin muutaman viikon harrastamatta seksiä ja nyt harrastin sitä monesti monena päivänä tauon jälkeen ja en kerennyt käymään suihkussa heti perään joten voisiko olla että kondyloomat olisivat siitä ärtyneet noin pahaksi? Lisäksi valkoista vuotoa tulee, jota epäilen hiivasienitulehdukseksi, joka loppui tabletin laitettua. Lisäksi menkat alkoivat ja olen aivan tuskissani! Osaisiko joku auttaa??!!


      • sh.
        Surullinen:(! kirjoitti:

        Hei brabra voisitko kertoa mitä lääkärisi sanoi oliko sinulla se?

        Olen ollut aivan tuskissani viimeiset neljä päivää. Ihmettelin kun pestessäni itseäni kirveli aivan jumalattomasti ja seuraavana aamuna virtsaaminenkin oli aivan liian kamalaa ja on vieläkin. Peräaukossa on useita haavoja ja häpyhuulissa kaksi isompaa paisetta ja yksi isompi rykelmä täynnä pienenpiä paiseita, sekä klitoriksen päällä kondylooman näköinen paise. Olen vain toivonut että tämä ei ole herpes vaan joku muu, eräs kaverini epäili kondyloomaa, sillä se todettiin minulla muutama viikko sitten ja ilmeisesti ollut jo puoli vuotta. Olin muutaman viikon harrastamatta seksiä ja nyt harrastin sitä monesti monena päivänä tauon jälkeen ja en kerennyt käymään suihkussa heti perään joten voisiko olla että kondyloomat olisivat siitä ärtyneet noin pahaksi? Lisäksi valkoista vuotoa tulee, jota epäilen hiivasienitulehdukseksi, joka loppui tabletin laitettua. Lisäksi menkat alkoivat ja olen aivan tuskissani! Osaisiko joku auttaa??!!

        oireile tuolla tavoin, kyllä se herpekseltä kuulostaa. Miksi ihmeessä et mene gynelle, nythän se olisi hyvä testata?!

        Kondylooma ei muistuta paisetta, kondylooma on syylä.

        Herpes voi oireilla pelkin haavauminkin, ei aina ole rakkuloita.

        Kondy ei oireile haavoin.

        "Osaisiko joku auttaa??!! " Lääkäri osaa, saat reseptin, lääke vähän helpottaa oloa


      • temexi
        sh. kirjoitti:

        oireile tuolla tavoin, kyllä se herpekseltä kuulostaa. Miksi ihmeessä et mene gynelle, nythän se olisi hyvä testata?!

        Kondylooma ei muistuta paisetta, kondylooma on syylä.

        Herpes voi oireilla pelkin haavauminkin, ei aina ole rakkuloita.

        Kondy ei oireile haavoin.

        "Osaisiko joku auttaa??!! " Lääkäri osaa, saat reseptin, lääke vähän helpottaa oloa

        Minulla todettiin herpes 5 viikkoa sitten rakkulat ja kirvely loppuivat 3 viikon kuluttua söin myös antibiootin siihen... mutta sitten tuli nähä haavat jotka ovat tosi ilkeitä niin mikä näihin haavoihin auttaa vai ovatko ne aina tossa muistuttamassa? Kiitos vastauksista niiltä jotka aiheesta tietävät /ovat kokeneet


      • Eräs huolestunut
        temexi kirjoitti:

        Minulla todettiin herpes 5 viikkoa sitten rakkulat ja kirvely loppuivat 3 viikon kuluttua söin myös antibiootin siihen... mutta sitten tuli nähä haavat jotka ovat tosi ilkeitä niin mikä näihin haavoihin auttaa vai ovatko ne aina tossa muistuttamassa? Kiitos vastauksista niiltä jotka aiheesta tietävät /ovat kokeneet

        Sain herpestartunnan noin viisi vuotta sitten poikaystävältäni. Joka on ollut koko tämän ajan oireeton eikä siis tiennyt kantavansa tautia... Kait. Alkuun oireet olivat todella pahat, samanlaiset mitä muutkin ovat täällä kuvailleet. Herpes on uusinut mulla aika tiheään, joskin viime vuosina uusimisväli on hieman harventunut. Sen sijaan tuntuu, että taudin oireet ovat muuttuneet. Itse herpesrakkulat eivät mulla yleensä aiheuta pahimpia oireita, vaan kauheinta on se ihan JÄRJETÖN väsymys, joka mulle nykyisin tulee. Kroppa tuntuu sillon tosi raskaalta ja kaikki toiminta (aivo- tai fyysinen...) vaatii ihan hirveetä ponnistelua. Keskittymiskyky herpaantuu ja muisti pätkii. Päällimäisenä on siis se hurja väsymys ja raskas tunne kropassa. Ootteko muut kokeneet samaa? Lisäksi mulla liittyy siihen myös hengitysoireet, hengittäminen tuntuu myös raskaalta. Arvelin ensin, että nämä oireet olisivat jotain muuta, mutta paljon on tutkittu eikä mitään selitystä ei ole löytynyt. Aikamoinen epäluulo siis kalvaa edelleen. Ei tosin ole 100 % varmaa, liittyvätkö oireet herpekseen.

        Itseäni helpottaisin kovasti, jos muut voisitte kertoa mahd. tarkasti oireistanne. Tästä kun ei oikeen voi muualla puhua... Se kai onkin pahinta. Herpes on kuitenkin isosti elämään ja omakuvaankin vaikuttava asia.


      • .....
        14.v tyttö kirjoitti:

        Auttakaa hyvät ihmiset! Huomasin eilen illalla et mulla on näppylä alapäässäni. Oikeestaan se ei oo iha sukupuolielimessä vaan vähä sen reunalla. Mulla on ollu myös kurkku kipee muutaman päivän ajan ja voimakkaasti nuhainen olo. Nyt sit tuli vähä kuumettakin. Voisko nää oireet liittyä näppylään? Luin ainakin jostain et noi on mahdollisia oireita tässä sukupuoliherpeksessä. Voisko se olla kyseessä vai mitä tää sitten on?
        En oo koskaa ollu kenenkään kanssa niin et herpes ois voinu tarttuu muilta. Oon vasta 14.v ja siks tää tuntuukin niin kauheelta ajatukselta. Mulla on ollu herpes monia kertoja nenässä ja ekaa kertaa (saatto olla) myös huulessa pari kuukautta sitten. En oo ees iha varma siitä kun se lähti nii nopeesti pois ja oli huulten reunassa josta se oli vaikeempi nähdä. Se näppylä alapäässä on noin puolen sentin kokonen ja eilen se oli punainen ja sitten alkoi "rikkoutumaan" ja sisältä tuli kellertävää nestettä. Hyi! Vois tietysti mennä käymään lääkärissä mut tuntuu nii vastenmieliseltä mennä tällästä sinne esittelee. Pliis, vastatkaa joku ees, jos satutte jotain pientäkin tästä tietämään!

        no itelläki on alapääherpes ja oon itekki 14v ja tnä vuonna täytän 15v ja tnää sain tietää et mull on alapääherpes ja vituttaa iha sairaasti ja syytän vaa sitä yht jätkää jolta sain sen ja se käytti muo hyväkseen ja vaik en ees ois halunnu panna... nii saan kiittäää sitä ja ny tuntuu et elämä on perseestä ja kannattaa mennä gynegologille... mäki kävin tnää siel


      • ....
        ..... kirjoitti:

        no itelläki on alapääherpes ja oon itekki 14v ja tnä vuonna täytän 15v ja tnää sain tietää et mull on alapääherpes ja vituttaa iha sairaasti ja syytän vaa sitä yht jätkää jolta sain sen ja se käytti muo hyväkseen ja vaik en ees ois halunnu panna... nii saan kiittäää sitä ja ny tuntuu et elämä on perseestä ja kannattaa mennä gynegologille... mäki kävin tnää siel

        Itsellekkin todettiin tossa 1,5kk sitten sukuelinherpes.. Siinä ajassa kaksi kertaa uusinut ja nyt on taas oireet alkaneet. Rakkuloita on noin 7 tai 8 ja tuska mitä hirvein. Kävely ei suju muutakun pakottamalla ja pakkohan se on opiskelemassa käydä. Huomenna oli päivystykseen tarkoitus mennä kun eivät enään TK:sta suostuneet määräämään ja käskettiin samalla jatko tutkimuksiin niin nopean uusiutumisen takia. Tunteet ovat aivan sekaisin enkä oikein tiedä mitä ajatella itkeä vai nauraa.? Muutenkin stressaa tarpeeksi ja sitten tämmönen vielä.
        Päähän tässä sekoo...


      • ....
        .... kirjoitti:

        Itsellekkin todettiin tossa 1,5kk sitten sukuelinherpes.. Siinä ajassa kaksi kertaa uusinut ja nyt on taas oireet alkaneet. Rakkuloita on noin 7 tai 8 ja tuska mitä hirvein. Kävely ei suju muutakun pakottamalla ja pakkohan se on opiskelemassa käydä. Huomenna oli päivystykseen tarkoitus mennä kun eivät enään TK:sta suostuneet määräämään ja käskettiin samalla jatko tutkimuksiin niin nopean uusiutumisen takia. Tunteet ovat aivan sekaisin enkä oikein tiedä mitä ajatella itkeä vai nauraa.? Muutenkin stressaa tarpeeksi ja sitten tämmönen vielä.
        Päähän tässä sekoo...

        Ja ensimmäisellä oireilukerralla kuume nousi 39.6 muilla kerroilla ei pahemmin ole noussut


    • toivotonpoika

      Moi olen tehnyt sukupuoli yhdyntää noin 7-8 ikäisenä ehk jopa 3-4 kertaa tai useamminkin edellisessä maassa ja nyt kun olen Suomessa ja poskelleen tällähetkellä sukupuolesta ja mietiskelen olisko itselni sukupuoli tautia.. En ole varma olenko ikinä käynnyt virtsa testeissä olen siis poika/mies silloin kun tein yhdyntää mull ei ole avannut kunnolla esinahka. En tiedä mitä tekisin tressaan paljon mutta en silti uskalla kertoo vahemmille. Antakaa neuvoja mitä minun pitäisi tehdä asian suhteen ja olen nyt 14 kohta15.

    • Hätääntynyt

      Tämä kysymys koskee naisia:

      Kuinka pian olette pystyneet harrastamaan seksiä sukuelinherpeksen jälkeen?

      Itse sain tartunnan kuukausi sitten, oireet hävisivät noin kolme viikkoa sitten, mutta vieläkin seksi sattuu. Tuntuu kuin alapäässä olisi haavoja. Luulin, että parantuminen olisi tapahtunut paljon nopeammin, mutta mitä ilmeisimmin olin väärässä.

      Haluaisin tietää millaisia kokemuksia muilla on ollut? Onko jotain, mikä on kipuun auttanut? Itseäni tämä asia ahdistaa tosi paljon, enkä oikein ole löytänyt asiaa koskevaa tietoa. Gyne sanoi että "olisi hyvä olla harrastamatta seksiä vähään aikaan", muuta tietoa häneltä ei irronnut.

      • loma pilalla

        haluaisin tietää kuinka kauan menee kun aloittaa lääkekuurin


    • Herpeksen uhri

      Samoja oireita oli mullakin kuin monilla täällä. Sain herpeksen kesäkuun alussa ja koko kesä meni oireillessa. Todettiin kakkostyypin herpes ja määräsivät Valavir nimistä lääkettä 2 kertaa päivässä viiden päivän ajan ja voidetta nimeltä Fucidin. Valaviria kuulemma saa ottaa kun seuraavan kerran tulee oireita ja jos uusiutuu todella usein niin on kai olemassa estolääkitys. Oireet helpottuivat noin kolmessa päivässä huomattavasti. Ja parissa viikossa oli olo suht normaali.
      Mutta onko normaalia että oireiden loputtua alkoi hillitön kutina joka kesti elokuun loppuun asti eli kolme kuukautta. Vähän aikaa oli täysin normaali olo mutta eilen uusiutui ensimmäisen kerran ja sama kutina alkoi taas. Kutinaa on emättimen sisällä, häpyhuulissa, sen ympärillä ja peräaukossa eli lähes koko alapää. Todella inhottavaa. Fucidin voiteesta ei ole ollut apua. Ja Valavir on auttanut muuten mutta ei kutinaan. Lisäksi ennen uusiutumista alkoi tulla valkovuodon tapaista höttöä alapäästä, varmaan liittyy jotenkin herpeksen oireisiin? Harrastin seksiä vajaa viikko sitten ensimmäisen kerran sitten tartunnan ja siitä parin päivän kuluttua alkoi kutina ja eilen oli taas alapää kipeä ja aloitin Valavir kuurin. Ei kai tämä uusiudu joka kerta kun harrastaa seksiä?? Turhauttavaa.
      Toivottavasti kutina loppuu nopeemmin kuin kolmessa kuukaudessa. Onko muilla ollut vastaavaa? Täällä oli mainittu Valtrex niminen lääke, pitäisi varmaan kokeilla sitä, minkä hintainen se on, tietääkö joku?
      Ahdistaa myöskin tuleva seurustelu, haluuko kukaan seurustella tautisen kanssa. Tällä hetkellä onneksi viihdyn sinkkuna mutta jos joskus haluaa seurustella niin mitenköhän miehet suhtautuu. Suht yleinen vaiva tuntuu olevan että ehkä löytyy sellainen mies jolla on jo tämä. Mutta vituttaa jos aina seksin jälkeen puhkee herpes.
      En syytä sitä miestä (tuttu yhden illan juttu) jolta tämän sain, tuskin hän tahallaan sitä tartutti.
      Joku kertoi täällä että alkoholi laukaisee myös herpeksen, olen juonut joka viikonloppu siitä lähtien kun tämän sain ja nyt vasta uusiutui. Menkat ollu pari kertaa ja stressiä ja yksi flunssa. Mutta yhdyntä vasta laukaisi uudestaan. Eli ilman seksiä loppuikä :) toivottavasti ei.

      • Eri tarkoitukseen

        Fusidiinia käytetään erityisesti stafylokokki-bakteerien aiheuttamien tulehdusten hoitoon. Minulle on kirjoitettu Fucidinia pahaan hiivatulehdukseen, joten lääkäri halusi ilmeisesti varmistaa että bakteeritkin kuolevat. Herpekseen se ei auta, mutta mahdollisesti parantaa sen seurauksena tulleita tulehduksia.


      • kip5

        Mullekin määrättiin Fucidinia kirvelyä lievittämään, mutta lukiessani tuoteselostetta säihkähdin, kun siinä lukee (portugalinkielisessä versiossa) "älä käytä tätä voidetta jos sinulla on herpes"... Mitähän tässä pitäisi sitten ajatella? Jätin käyttämättä.
        Kolme lääkäriä ovat katsoneet ja olleet sitä mieltä, että genitaaliherpes on, tosin ensimmäinen epäili ensin hiivaa ja jotain muuta tulehdusta. Viruslääkitys päällä, mutta toistaiseksi ei ole auttanut. Labratuloksia odotellessa.


    • huolestunut..

      "Mutta olen kyllä lukenut, että jos kantaa genitaaliherpesvirusta, tehdään automaattisesti keisarinleikkaus. Herpes voisi olla syntyvään lapseen tarttuessaan hengenvaarallinen. Vakava juttu"

      pitääkö paikkansa? ikävää jos näin on, itse epäilen kanssa herpestä

    • helppppp!!

      oon 17 vuotias tyttö ja oon neitsyt. mul on ollu just edellä mainittuja oireita jo 3 päivää. kirvely ja loputon kutina on aivan kauheaa!! nukkuminenkin on vaikeaa. kuumetta ei oo ollu mutta alapäässäni on haavoja ja rakkuloita. aaltoilua on myös ilmennyt tosi paljon ja välillä tuntuu että jopa pyörryn. Minulla on hirveä jano koko ajan.
      Luulen saaneni tartunnan kun harrastin suuseksiä n. 2 viikkoa sitten poikaystäväni kanssa. miten kutinaa ja kirvelyä voisi ehkäistä tai lieventää? ja kannattaisiko hankkiutua kynekologille tai lääkäriin?

    • vinkkiä!

      Jos on kipua virtsatessa niin auttaa kun käsisuihkulla suihkuttaa alapäätä samalla kun istuu pöntöllä pissalla! kuulostaa tyhmältä, mutta toimii ainakin mulla. ei tosin koskaan ole ollut TODELLA pahoja oireita....

    • elämäpilalla

      oon 15 vuotias ja sain tartunnan yhdeltä mieheltä,en olis itse halunnut harrastaa seksiä mutta ei ollut vaihtoehtoja..en ole kertonun herpeksestä kenellekkään,en tiedä mitä pitäisi tehdä..voiko joku kertoa mikä olisi järkevintä minun tilanteessani :(

      • Anonyymi

        K 17.1.2012 23.11.
        Et voi olla 15 vuotias. Olet syntynyt Laatokan karjalassa suomalaisten vanhempiesi lapsena talvisodan jälkeen.


    • Kylmyys aktivoi myös

      Minulla Herpes aktivoituu aina silloin kun en ole pukeutunut tarpeeksi lämpimästi ja kylmä ilma tuntuu takapuolessani. Jos on tuulinen ilma ja tuuli puhaltaa takin alta takapuoleeni niin oireet alkaa melkein heti. Minulla siis kylmyys aktivoi viruksen. Virus on paljon heikentynyt vuosien mittaan ja aiheuttaa vaan rakkulan tai pari takapuoleen. Tuntuu vähän ja menee ohi itsekseen. Joskus laitan Fucidinia, jos tuntuu kipeältä.
      Siis se eka kerta on se pahin. Sen jälkeen oireet hyvin paljon lievempiä ja ihan siedettäviä. Tämän kanssa voi ihan hyvin elää ja unohdan koko asian välillä. Ei todellakaan ole mikään maailmanloppu!
      Pitäkää takapuoli lämpimänä, älkää rakastelko kylmässä autossa tai muutenkaan kylmissä paikoissa eikä kylmiä suihkuja ja talvella villahousut jalkaan. Pitkä takki on aina parempi kuin lyhyt.

    • Typerä ihminen

      Olin viime viikon perjantain ja lauantain välisenä yönä sukupuoliyhdynnässä ulkomaalaisen miehen kanssa joka myös väitti ettei ole sukupuoliotauteja ja tyhmyyksissäni en älynnyt kysyä kondomiakaan. No, sillä kaikenlisäksi oli jotain pieni penisimplantteja peniksessään joka oli outoa. Seuraavana aamuna alapääni oli erittäin kipeä ja luulin sen johtuvan niistä palleroista. Alapää tuntui erittäin turvonneelta ja kipeältä, vessassa istuminen otti kipeää ja oli nturvonnut olo. Illalla oireet pahenivat, en pystynyt kävelemään kunnolla ja alapää ihan turvoksissa etten nähnyt sinne ja kosketuskin otti kipeää. Ja sitten tuli pissatulehdus johon sain lääkkeet maanantaina, sen jälkeen tuli kuumeilu päivällä töissä ja illalla kotona. Söin särkylääkkeitä jotka ei kauaa auta, heikko olo ja vähän ruokahaluttomuutta iltaisin... Ja rakkulat pahentuneet alapäässä, visvaa tulee niistä ja emättimestä koko ajan.. Näiden juttujen jälkeen olen vain itkenyt epäonneani ja tyhmyyttäni miten mulle voi käydä näin..Huomenna naistentautien poliklinikalle kontrollikäyntiin. Multa poistettiin dermoidikystat munasarjoista 3 kk sitten jonka luultavasti aiheutti 2 vuotta sitten tullut klamydia joka oli paha ja kaiksi kertaa senkin sain hyväuskoisena taas... Vittu että voi vituttaa ihmistä..mitä seuraavaksi AIDSI?? Miten voi koskaan seurustella ja kertoa että joo omistan herpeksenkin..ja mä olen aina rakastanut seksiä ja saan vaan tauteja hyväuskoisena ihmisenä. Tämä on kamalaa. Toivon ettei kukaan kärsi näistä samoista asioista enää, mutta on meitä näköjään muitakin...Oireet ovat samat kuin teillä muilla ja luultavasti huomenna saan tuomion. Hyvä että nytkään voi pista tai istua ilman inhottavaa tunnetta...

      • Pidä itsestäs huolta

        Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Niin se vaan on.
        Mutta asiaan, ensioireet herpeksessä ovat helvetilliset. Sen jälkeen käy niin, että virus siirtyy lepotilaan ja aktivoituu aina silloin tällöin. Usein herpes ei oireile enää niin hurjalla tavalla kuin ensimmäisellä kerralla. Kun herpes on aktiivinen, se myös tarttuu helposti. Lepotilassa tarttuvuus naisesta mieheen on todella pieni, joten edelleenkin voit nauttia seksistä. Moni kantaa herpesvirusta ja miehistä monet ovat myös asiasta tietämättömiä, joten maailmanloppu tämän ei suinkaan ole.
        Aikanaan, kun synnytät ja virus on silloin aktiivisena, tehdään useimmiten keisarileikkaus, ettei lapsi saa tartuntaa ja sairastu siitä vakavasti.


      • Typerä ihminen
        Pidä itsestäs huolta kirjoitti:

        Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Niin se vaan on.
        Mutta asiaan, ensioireet herpeksessä ovat helvetilliset. Sen jälkeen käy niin, että virus siirtyy lepotilaan ja aktivoituu aina silloin tällöin. Usein herpes ei oireile enää niin hurjalla tavalla kuin ensimmäisellä kerralla. Kun herpes on aktiivinen, se myös tarttuu helposti. Lepotilassa tarttuvuus naisesta mieheen on todella pieni, joten edelleenkin voit nauttia seksistä. Moni kantaa herpesvirusta ja miehistä monet ovat myös asiasta tietämättömiä, joten maailmanloppu tämän ei suinkaan ole.
        Aikanaan, kun synnytät ja virus on silloin aktiivisena, tehdään useimmiten keisarileikkaus, ettei lapsi saa tartuntaa ja sairastu siitä vakavasti.

        Niin, olet oikeassa. olen itkenyt koko eilisen päivän tätä ja sitä etten tajunnut mennä ajoissa lääkäriin. En ollut koskaan lukenut tuosta ja kun pissatulehdus tuli heti yhdynnästä seuraavana yönä, luulin sen olevan sitä. Mutta luulisi jo edellisistä klamydioista ja dermoidikystien leikkauksen jälkeen olevan viisaampi, mutta pidinkin tauon etten 2 kk harrastanut, ja ajattelen että jso sellainen tilanne tulee niin kondomi pakko. Mutta nyt se jäi ja luotin typerään paskaan panooni.. ittu. Mulla on jo lapsikin, ja melkein jo pelottaa että sillekin tarttuu se mutta kai mä silti saan pussata sitä poskelle aiheuttamatta vaaraa :O?? Tänään kävin lääkärissä ja tuota ällöttävää nestettä valuu koko ajan ja rakkulat tuntuu, mutta lääkäri sanoi että ne on lähes hävinny vaikka haavaumia on..no zoviraxia sain ja 5 päivää kuuri kestää. Olo on aika tuskallinen kokoajan ja töissä olo vaikeaa kun kuumetta ja raajojen lötkistymistä havaittavissa..Sitten anto mulle flagylia kun sanoin että haisee vähän hiivaiselle tuo kellertävä juttu mutta eikö sitä tule aina kun on rakkulat ja emättimestä kans??
        Sano et osta zovirax voidetta mutta sehän on huuliherpekseen käykö muka alapäähän? en ostanu ku ei apteekkarikaan tienny..Jos joku tietää kertokaa! toivottavasti tämä vaiva katoaa pian, vaikka ikuisesti jää, ihan ku ois saanu aidsin..itken kokoajan asiaa ja siskoki yrittää lohduttaa mutta eipä auta oikeen ja mietin pitääkö heti jos nyt miestä saan suhteeseen kanssani, kertoa että tämmönen löytyy sitten-. voiko suutelussa tarttua? Tuntuu niinku olisin joku likanen tautinen huora ja soimaan itteäni kokoajan tapahtuneesta ja sitä miestä. Mutta kiitos vastauksesta, onneksi en ole ainut joka kärsii-- tuo kuseminen pelottaa eniten kun kirvelee joka kohtaa ninku ois tulipallo alapäässä... sais loppua tämä ällöttävä vuotokin..


      • Pidä itsestäs huolta
        Typerä ihminen kirjoitti:

        Niin, olet oikeassa. olen itkenyt koko eilisen päivän tätä ja sitä etten tajunnut mennä ajoissa lääkäriin. En ollut koskaan lukenut tuosta ja kun pissatulehdus tuli heti yhdynnästä seuraavana yönä, luulin sen olevan sitä. Mutta luulisi jo edellisistä klamydioista ja dermoidikystien leikkauksen jälkeen olevan viisaampi, mutta pidinkin tauon etten 2 kk harrastanut, ja ajattelen että jso sellainen tilanne tulee niin kondomi pakko. Mutta nyt se jäi ja luotin typerään paskaan panooni.. ittu. Mulla on jo lapsikin, ja melkein jo pelottaa että sillekin tarttuu se mutta kai mä silti saan pussata sitä poskelle aiheuttamatta vaaraa :O?? Tänään kävin lääkärissä ja tuota ällöttävää nestettä valuu koko ajan ja rakkulat tuntuu, mutta lääkäri sanoi että ne on lähes hävinny vaikka haavaumia on..no zoviraxia sain ja 5 päivää kuuri kestää. Olo on aika tuskallinen kokoajan ja töissä olo vaikeaa kun kuumetta ja raajojen lötkistymistä havaittavissa..Sitten anto mulle flagylia kun sanoin että haisee vähän hiivaiselle tuo kellertävä juttu mutta eikö sitä tule aina kun on rakkulat ja emättimestä kans??
        Sano et osta zovirax voidetta mutta sehän on huuliherpekseen käykö muka alapäähän? en ostanu ku ei apteekkarikaan tienny..Jos joku tietää kertokaa! toivottavasti tämä vaiva katoaa pian, vaikka ikuisesti jää, ihan ku ois saanu aidsin..itken kokoajan asiaa ja siskoki yrittää lohduttaa mutta eipä auta oikeen ja mietin pitääkö heti jos nyt miestä saan suhteeseen kanssani, kertoa että tämmönen löytyy sitten-. voiko suutelussa tarttua? Tuntuu niinku olisin joku likanen tautinen huora ja soimaan itteäni kokoajan tapahtuneesta ja sitä miestä. Mutta kiitos vastauksesta, onneksi en ole ainut joka kärsii-- tuo kuseminen pelottaa eniten kun kirvelee joka kohtaa ninku ois tulipallo alapäässä... sais loppua tämä ällöttävä vuotokin..

        Joo, kyllä zovirax käy alapäähänkin. Jatkossa laita zoviraxia HETI, kun tunnet hiukankin herpeksen ilmaantumisen oireita. Ajoissa laitettu lääke saattaa estää rakkulavaiheen tulon kokonaan.


      • ap
        Pidä itsestäs huolta kirjoitti:

        Joo, kyllä zovirax käy alapäähänkin. Jatkossa laita zoviraxia HETI, kun tunnet hiukankin herpeksen ilmaantumisen oireita. Ajoissa laitettu lääke saattaa estää rakkulavaiheen tulon kokonaan.

        Ajattelin vain kun siinä tuubissa lukee että ei suositella limakavoille. siis se pieni putkilo? En ostanut sitä eilen ja nyt on tullu semmosia paiseita ja kaikenlisäksi menkat, istuminne, nouseminen, käely hankalaa eikä ainakaan vielä kuuri ole napannut...Eli pitäskö nyt heti ostaa tota zoviraxia?? ettei kirvele enempää? mulle annettiin hiivaankin se zacylin vai mikä se on missä 10 päivää laitetaan puikko emättimeen, mutta sattuu se laittaminen niin ettei meinaa hermot kestää.. On tämä kamala vaiva. varsinkin kun kirvelee kaikki hankaukset ja alapää täynnä paiseita ja verta nyt kun menkat... Millon tää olo loppuu?? mulle tulee öisin kuume.. viime yönä oli varmaan 100 astetta.en pystynyt liikkumaan enkä hengittämään, tärisin ja paleli jatkuvasti.. ihan outoa, lopulta oli pakko hakea lääke kun pystyin liikkumaan täristen-..Meinasin soittaa ambulanssinkin kun tuntui ettei henkeä saa mutta onneksi hetken päästä itkettyäni se alkoi hiipumaan se kramppi tärinä eikä paikat enää jännittäneet itsekseen.. siis järkyttäviä oireita. Niin ku kuolemaa tekis.


    • Viheliäinen vitsaus

      Veemäinen vitsaus

      Minulla puhkesi sukupuoliherpes joitakin vuosia sitten. Sain sen silloiselta kumppaniltani. Kokemus oli todella tuskallinen ja katkeroitti. Virtsaaminen oli niin kivuliasta, että lopulta en kyennyt siihen ollenkaan, ja minut jouduttiin katetroimaan. Sain puudutusvoidetta ja pystyin sen jälkeen hoitamaan vessa-asiat vähemmällä tuskalla. Taudin saaminen on harmittanut todella, ja mielessäni on pyörinyt ajatus, etten varmaan enää tule seurustelemaan, enkä ainakaan saamaan lapsia. Todella surullinen ajatus. Eihän tämä mikään HIV ole, mutta silti, parantumaton, tarttuva ja ilkeä vitsaus. Se on myös uusinut minulla useaan otteeseen ja viime kuussa lopetin juuri puoli vuotta kestäneen estolääkityksen, jonka sain, koska uusiminen tapahtui niin tiheään. Koitetaan kestää. Jos seurustelee, niin kantamastaan taudista on kyllä kerrottava
      kumppanilleen ehdottomasti. Siinä sen sitten näkee, onko rakkaus aitoa, mutta rehellinen täytyy olla.

    • typerä ihminen

      Tottahan tuo on.. Nyt taudin saamisesta on jo yli viikko ja yli viikko ja alkaa olla ehkä hitusen paremmat fiilikset, nyt pystyn jo koskemaan alapäähäni, rakkulat melkein menneet piiloon mutta kuseminen ei ole edelleenkään mieluisaa mutta olenpahan säästynyt katetroinnilta ja muulta tuskapuuhalta. vaikka tässä molempina päivinä ollut jo parempi olo, siis eilen ja tänään on silti huomenna mentävä vielä lääkärille kun haluan jotain apua tähän oloon, eritoten yöllä on kipeät paikat ja sitä nestettä kun valuu yhtenään enkä pysty tai uskalla sitä flagylia laittaa kun se sattui viimeksi niin kammottavasti. täytyy toivoa että tauti ei uusiudu koskaan, vaikka epäilen että uusiutuu taas jonkun vaivan yhteydessä.. Esim irtsatientulehdukset on mulle sitte niin_ ei uusi juttu_. Mutta kiitos kun olette avanneet tämän keskustelun, saan jotakin voimaa ja taustatukea, se merkkaa jo paljon. ja saa lähetellä lisää kokemuksia tänne ne jotka ei vielä ole, mukava käydä lukemassa... tai no ei nIIn mukava mutta auttaa itteään. Tässä kun itsekin haluaisin seurustella enkä enää ikinä harrasta yhen illan juttuja, siitä kaikki lähtee ku ei tajua kondomia käyttää, tai viitti. Typerys *
      Jospa saisin nyt pian oireettomaksi itseni niin elämä jatkuisi ja vois jo alkaa "pehkoa" leikkaamaan :) Tuo suihkussa käyntikin tuntui sujuvan ilman kirvelyä persiissä...Kuuri on siis syöty (zovirax) ja voide loppui..joten buranat nyt hetken auttaa tässä hädässä..toivottavasti määrää mulle vielä jotain muuta.Ku toi töissä oleminen on joskus aika hankalaa kun pitää istua.

    • Neitsyt

      Kaikille tiedoksi, jotka ihmettelevät miten voivat omistaa herpeksen vaikkeivat ole olleet minkäänlaisessa seksuaalisessa kanssakäymisessä, että herpesviruksen on voinu saada vaikka äidiltä syntyessään ja sitten se puhkeaa jossain vaiheessa elämää syystä tai toisesta. Herpes on myös todella yleinen ja monet kantavat sitä tietämättään.

    • lohduton tyttöystävä

      Täs ois mun pikku tarina näiden muiden joukkoon..

      Olen 19v tyttö. Sain herppeksen joskus viime joulukuussa pojalta jota silloin tapailin. Ensioireet olivat ihan järkyttävät, ja tottakai tuntui kuin kaikki olisi pilalla eikä voisi enää koskaan nauttia seksistä niikuin ennen ym.
      Sen jälkeen mulla ei kuitenkaan ole uusuitunut herppes kertaakaan! Se ei perjaatteessa oo muuttanu elämääni mitenkään ja kaikki on niikuin ennen....toisaalta mikään ei oo niikuin ennen.. Koska se on osa mua nyt ja aina enkä pääse siitä koskaan eroon.

      Tammikuussa tapasin erään pojan baarissa ja siitä sitten päädyttiin samaan sänkyyn myöhemmin...ja harrastimme seksiä ilman kumia. Vaikka olin todella humalassa olin silti tietoinen herpeksestäni, mutta en siltikään tehnyt aloitettakaan kondomin käytön eteen..(käytän kuitenkin e-pillereitä) Mitä siinä kohtaa voisi sanoa "hei mulla on herppes, käytetään kortsuu" ...jätkällä varmaan aika nopsaa hiipuis halut..
      Aamulla sitten ruvettii tutustuu toisiimme vähän muillakin tasoilla, ja huomasin että hän oli tosi mukava poika. Tähän päivään mennessä asiat on edenny siihen että seurustelen tämän pojan kanssa.

      JA NYT tullaan asiani ytimeen......poika ei tietenkään tiedä että minulla on herppes. Ja harrastamme seksiä ilman kumia aina. Poika on itse sanonut useaan otteeseen että vihaa kumin käyttöä, ei kuulemma tunnu miltään... Suurimman osan ajasta en edes muista koko herppestä, varsinkaan kun olen poikaystäväni kanssa. Kaikki vaan on hyvin ja oon niin onnellines hänen kanssaan. Mutta sitten välillä kun olen yksin niin asia tulee taas mieleeni ja se ahdistaa niin paljon... Tottakai mun pitäis kertoo sille mut miten ja millon ja.... emmä tiiä se tuntuu vaa niin vaikeelta. Ja mua hävettää ja nolottaa ja pelottaa.. Entä jos se ei pysty sulattaa sitä, eikä se haluu enää seksiä mun kaa? Entä jos se ei voi antaa anteeks et oon salannu näin kauan silt jotai tommost? Entä jos se ei voi enää luottaa muhun? Entä jos se ei haluu enää seurustella mun kaa.... Miten voin olla näin hirvee ja itsekäs ihminen!! Tuntuu niin hirveeltä.. Ja mikä pahinta tää seurustelu ei tunnu miltää yheltä suhteelta muiden joukossa, vaan joltai paljon suuremmalta. Oon ollu ennenki ihastunu ja rakastunukki, mut ikin en oo tuntenu tälläsii tunteit jotai jätkää kohtaan... Oon niin rakastunu tähä poikaa ja kaikki tuntuu vaa niin täydelliseltä ja ihanalta... Mut sit tää v**** herppes on vaa pilaamassa kaiken!! MIKSI!

      Pakko mun on kertoo... Ehkä pitäis tehä se jo tänää... Pitäkää mulle peukkuja!
      En kyl tiiä miten kestän sen jos se ei enää haluu olla munkaa tekemisis sitku saa tietää... Jos se ei haluu mua kun mul on herppes miks joku muukaa haluis?! Ja jos mult puuttuu rakkaus elämästä, nii tuntuu et eläminen on ihan turhaa...

    • Been there,done that

      Virus on ärhäkkä alussa, mutta rauhoittuu vuosien mittaan ja siirtyy latenttivaiheeseen lepäämään; saattaa olla 5 vuottakin levossa ilman MITÄÄN oireita.(eli ei aktivoidu silloin edes kylmästä, alkoholista, menkoista tai auringosta, etelänmatkoista tms ). Oireet lievenevät huomattavasti vuosien mittaan eikä kannata tuhlata rahojaan lääkkeisiin (Zovirax, Aclovir jne) koska ihan yhtä nopeasti oireet katoavat ilmankin ! Suotta vain rahat tuhlaantuu ja maksa/ munuaiset rasittuu noissa vahvoissa lääkkeissä, sillä ne tosiaankin rasittavat maksaa. Ilmankin pärjää aivan mainiosti!
      Sekä yskänrokko= huuliherpes, että alapään herpes saattavat käsien välityksellä tarttua SILMIIN ja sitten kun se alkaa uusia silmässä, se aiheuttaa myöhemmin sarveiskalvon samentuman ja sokeutumisen. Muistakaa aina pestä kädet hyvin saippualla, varsinkin piilolinssien käyttäjät ! Kyllä muutamat näpyt vielä alhaalla kestää, mutta sokeutua ei mokoman riesan takia halua kukaan !
      Ne, joilla tämä tulee ekaa kertaa ja virtsaaminen on kivuliasta; käyttäkää käsisuihkua tai pissatkaan pesuvadissa/ ammeessa mikä on viileää vettä täynnä.

      Jos olette sairastaneet vesirokon, se on myös herpes-virusperheeseen kuuluva virus, ja saattaa olla tekemisissä myös näiden muiden virusten puhkeamisen kanssa ( täällä arvuuteltiin, että allergia voi laukaista herpesviruksen aktivoitumaan, mutta se voi olla myös "vesirokko- isoäiti-herpes-virus" jonka on lapsena sairastanut. Vesirokon jälkeen saattaa puhjeta vyöruusu, jonka myös aiheuttaa herpes-virus.


      Tässä vielä vähän siitä silmästä:
      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00325

      Sarveiskalvontulehduksen yleisimpiä aiheuttajia ovat virukset ja näistä tärkeimpinä herpesvirukset, joista tavallisin on myös huulissa esiintyvä yskänrokkovirus (ks. «Herpes eli yskänrokko (Herpes simplex)»1). Sen aiheuttaman sarveiskalvontulehduksen oireena on kipu, roskantunne, kyynelvuoto ja valonarkuus silmässä.Sarveiskalvon tulehduksen yleisimpiä aiheuttajia ovat virukset ja näistä tärkeimpinä herpesvirukset, joista tavallisin on myös huulissa esiintyvä herpes simplex -virus. Sidekalvotulehduksesta (ks. «Punainen silmä»2) poiketen yskänrokkoviruksen aiheuttamissa sarveiskalvotulehduksissa yleensä ei esiinny rähmää, vaikka sidekalvo saattaakin punoittaa.
      Joskus silmän seudulla pääasiassa vyöruusuna esiintyvä vesirokkovirus (ks. «Vyöruusu (Herpes zoster)»3) voi tulehduttaa myös sarveiskalvon. Vyöruusun aiheuttamaan silmätulehdukseen liittyy yläluomen ja usein nenän seudun punoitus ja rakkulainen ihottuma.

      vesirokkovirus

      (VZV) varicella-zostervirus; herpesviruksiin kuuluva vaipallinen DNA-virus, vesirokon ja vyöruusun aiheuttaja; ks. DNA-virus

      • saastainen

        "Oireet lievenevät huomattavasti vuosien mittaan eikä kannata tuhlata rahojaan lääkkeisiin (Zovirax, Aclovir jne) koska ihan yhtä nopeasti oireet katoavat ilmankin !"

        Mä oon nyt kaks vuotta oottanu että nää oireet menis pois ja tänään huomasin että virus oli levinny näppyineen uuteen paikkaan, alueelle missä koskaan ennen ei ole ollu! Niin että' kerropa nyt kauanko vielä täytyy odottaa että tää häipyy, tähän asti on ollu oireita lähes joka viikko!


    • kivulias1

      Mulla alko la vähän outo tunne alapäässä..No siitä se sitte lähti pahenemaan ja tuli haavaumat. Maanantaihin mennessä koko alapää ihan turvonnu pissalla käyminen täyttä helv....koko ajan särki ja sattu. Soitin lääkärille koska töitä en olis pystyny tekemään. Hiivaahan sitä epäiltiin, tietysti, noh hiivalääkkeet auttanu ja herpekseltä ei kuulemma näyttäny ja menin seuraavana päivänä uudestaa pahempien kipujen kanssa ja nyt turpos myös nivusten imusolmukkeet nyt otettii herpesnäyte ja virtsa sekä veri. Sain antibioottia ja just noita herpes lääkkeitä 5pv kuurin.
      Toivon vaan että joku noista nyt auttaa ihan sama mikä sitten on mutta tätä tuskaa ei jaksaisi enää. Pelottaa kun täälläkin lukee et kauan on mennyt että taas ok ):
      Tuomiota odotellessa..Tän lukeminen kyllä helpottanut, etten ole yksin ja maailma ei kaadu. Mutta mitä jos ei ookkaan herpes vaan joku muu ja joudun kärvistelemään edelleen jos tämä kuuri ei tehoa!

    • tulkaa mukaan :)

      http://p4.foorumi.info/hsv/index.php

      Liittykää tuonne! Sivusto on "vanha" mutta siellä on nykyään ihan aktiivista keskustelua. Omaa mieltä on ainakin tsempannut kun voi vaihtaa ajatuksia samanhenkisten kanssa.

    • herpes3

      Sain sukupuoliherpeksen oireettomalta partnerilta 24-vuotiaana. Minulla on siis ollut se jo 13 vuotta. Koin kauan olevani saastainen, ja minulla herpes puhkesi päälle jatkuvasti uudelleen hormonitoiminnan mukaan kivuliaana noin kerran kuussa ja ehti tuskin parantua, kun taas oli päällä. Psyykkinen vointini oli ihan koetuksella tämän taudin takia. Ajattelin, ettei kukaan koskaan tahdo seurustella kanssani, jne. Murehdin tolkuttomat määrät, ja sukupuolitautien polin lääkäreiltä ei juuri lohtua saanut, edelleen on useimmalla terveydenhuoltoalan ihmisellä ihmisten kohtaamisen taito erittäin hakusessa.

      Kuumat pointit kaikille epätoivoisille kärsijöille nyt kokemuksen syvällä äänellä:
      - sai Asiclovir-lääkkeet erittäin pitkäaikaiseksi estolääkkeenä, söin niitä varmaan 7 vuotta putkeen koko ajan. Tämän jälkeen tilanne on helpottanut ja otan kuurin tarvittaessa. Parhaimmassa tapauksessa meni 1 vuosi ilman puhkeamista ja ilman lääkettä. Nyt taas tullut. Stressi ym vaikuttaa.

      - olen kertonut kumppanilleni asiasta. Mielestäni jos itse tietää taudista, on velvollisuus kertoa, koska toisella täytyy olla oikeus päättää itse tartunnastaan. KENELLEKÄÄN ei asia ole ollut ongelma (ihme kyllä). Voi kertoa, että 25% suomalaisista aikuisista kantaa virusta. Suurin osa ei itse tiedä. Voi käyttää kumia ja luopua siitä sitten myöhemmin. Oma moraalini ei kestä sitä, etten kertoisi, koska jos olisin itse voinut aikanaan valita, niin olisin valinnut toisin.

      - tämä ei tosiaan ole HIV, (ja sitäkin voi nykyään hoitaa, huom!) , eikä ole niin leimaava miltä tuntuu, miettikää nyt, joka 4 tyyppi kuka vastaan kävelee kantaa virusta.

      - ja sinä, joka mietit kertoako pojalle, kerro. Miehiin taudit noin yleensäkin tarttuvat hankalammin kuin naiseen (johtuu limakalvon pienemmästä määrästä) , joten on mahdollista, ettei hänellä sitä vielä ole. Yhtä mahdollista on, että ehti tarttua.

      - oli miten oli, tämän kanssa voi elää, vaikka olisi jatkuvasti uusiva, kuten minulla on ollut. Asian kansa oppii elämään, se EI RAJOITA mitään oikeasti, kun vastuullisesti toimit itse, ja hanki lääkäristä ACLOVIR/asiclovir resepti (tietävät kyllä) ja pidä sitä valmiina, jos tunnet että nyt puhkeaa, niin heti kuuri päälle, helpottaa tai estolääkkeenä koko ajan, jos olet kuin minä.

      Valitettavasti nämä taudit leviävät, ja vielä enemmän, kun ihmisillä on monia suhteita sen yhden aviopuolison sijaan, tämä on seurausta vain siitä toiminnasta. Näillä mennään, elämä ei lopu herpekseen. Jos joku teidät hylkää herpeksen takia (mitä minulle ei siis ikinä ole käynyt, vaikka olen kertonut HETI ), niin sellaisen tyypin antaa mennä.

    • Hengissä selvinnyt

      Tässä vinkkejä genitaali/sukupuolihepeksestä selviämiseen! Toivottavasti voin olla avuksi!
      Minulle sukupuoliherpes oli järkytys, mutta haluan sanoa, että ennen kuin tuomitsette poikaystäviänne (niin kuin minä tein) kannattaa ottaa huomioon, että miehellä ei välttämättä ole sukupuoliherpestä, ainoastaan huuliherpes. Huuliherpes voi tarttua suuseksin yhteydessä ja muuttaa muotoaan sukupuoliherpekseksi. Pitkän keskustelun jälkeen poikaystäväni kanssa tulimme siihen päätökseen, että hänellä ei ole sukupuoliherpestä. Ainoastaan huuliherpes. Tiesin huuliherpeksestä, mutta en tiennyt, että se voi tarttua silloinkin kun sitä ei näy.
      Sukupuoliherpes oli maailman kivuliain tauti, ainakin minulle. Aluksi oli hirveää odotella tuloksia lääkäristä ja juoksin päivystyksessä useamman kerran ja pyysin lääkkeitä, mutta lääkärit eivät halunneet antaa lääkettä, koska eivät olleet saaneet tuloksia, vaikka oireet viittasivat täysin sukupuoliherpekseen. Pissaaminen oli hirveän kivuliasta ja se melkein itketti joka kerta. Sen jälkeen jopa kävely tuotti vaikeuksia ja se teki hirveän kipeää. Lopulta jäin vain sänkyyn makaamaan, enkä uskaltanut kertoa kenellekään asiasta, mikä tietenkin oli vähän tyhmää.
      Lopulta minulle soitti terveyskeskuksesta ihana mieshoitaja (jonka vastaanotolla olin käynyt aikaisemmin), joka pelasti päiväni. Hän soitti ihan ilman, että olin edes pyytänyt soittaa ja tarkisti miten voin. Hän sentään oli ymmärtänyt, että jos ihminen ei pysty kävelemään niin asiat ovat todellakin pielessä! Kerroin hoitajalle, että oireet ovat vain pahentuneet. Hoitaja lupasi jutella lääkärin kanssa ja onneksi hän sai lääkärin pään kääntymään ja lääkäri kirjoitti minulle lääkkeet, vaikka tuloksia ei vielä ollut. Päädyttiin siihen, että jos ei kahden päivän sisällä helpota niin sitten luultavasti on toinen tauti. Sain puhelinreseptin viereiseen apteekkiin ja kävin hakemassa lääkkeet. Lääkkeet alkoivat heti auttaa ja lopulta testikin näytti, että kyseessä on sukupuoliherpes. Paranemisessa meni päiviä ja oli todella kivuliasta kävellä ja käydä yliopistolla joka päivä. Pahinta asiassa oli se, että ensimmäinen lyhyt lääkekuuri ei auttanut, se ei vienyt kaikkia oireita pois, ja jouduin soittamaan taas lääkäriin pyytääkseni lisää lääkkeitä. En ymmärrä miksi minulle annettiin niin lyhyt lääkekuuri, taisi olla 5 päivää, ei se riittänyt mihinkään. Kahden tai kolmen viikon jälkeen herpes uusiutui jälleen ja yhä aivan mielettömän kivuliaana. Soitin lääkärille, että nämä nykyiset lääkkeet eivät auta, tämä tauti oli aivan helvetillinen. Sain onneksi uudet lääkkeet, FAMVIR125mg, siinä otetaan 2 tablettia kerralla 3 kertaa päivässä, ja se todellakin tehosi. Suosittelen sitä sinulle jos sinulla on yhtä helvetilliset oireet kuin minulla. Jos oireet eivät mielestäsi katoa täysin viidessä päivässä, syö kaksi lääkekuuria putkeen eli 10 päivää (näin neuvoi lääkäri) ja se auttoi minua! Kannattaa pyytää respeti, jossa on useampi lääkekuuri (varalle). Koska, jos tulee taas tulehdus ja ei ole lääkkeitä saatavilla niin oireet pahenevat todella nopeasti. Minulla uusiutui vielä pari kertaa herpes, mutta opin tunnistamaan oireet ja heti kun huomasin, että herpes alkoi oireilla, aloitin kuurin. Silloin oireet eivät puhjenneet todellakaan pahiksi vaan siedettäviksi. Kipu ei ollut silloin mitään edelliseen verrattuna.
      Joskus luin, että joku kirjoitti netissä, että oli selvittänyt, että sinkki auttaisi, ettei herpestä tulisi enää, tai ainakin ennaltaehkäisevänä. Olin itse niin kypsänä uusiutiviin herpestulehduksiin, että ajattelin kokeilla vaikka siitä ei mitään lääkätieteellistä tutkimusta olekkaan. Söin sinkkiä ainakin puoli vuotta ja sen aikana minulle ei tullut herpestä. En tiedä johtuiko se siitä, että ajan myötä herpes ei välttämättä oireile yhtään vai auttoiko sinkki. oli mikä oli, mutta olen tyytyväinen, ettei enää ole tullut herpestä ja aikaa tartunnasta ja ensioireita on nyt vuosi.
      Jos olet juuri saanut tartunnan niin toivottavasti ohjeistani oli sinulle apua. paras mitä voit tehdä on, että jos oireesi ovat helvetillisiä niin vaadit lääkkeitä, koska jos jäät odottelemaan tuloksia, joissa saattaa mennä päiviä, oireet vain pahenevat ja jos ne jo nyt ovat sietämättömät, voin sanoa, että pahemmaksikin voi ja todennäköisesti menee. Tuntuu, että kaikki lääkärit eivät oikeasti tajua, kuinka hirveä tauti se on. Jos sinulle myöhemmin sitten todetaan joku muu sairaus niin ei ole maailman loppu, että olet syönyt herpeslääkekuurin. Jos herpestä epäillään sen perusteella mitä lääkäri on tutkinut ja nähnyt, silloin se tod. näköisesti on se. Joten toivon, että kukaan ei joudu kärsimään yhtä paljon kuin minä vaan tajuaa, että oireet voivat pahentua ja tajuavat VAATIA lääkkeitä.

      • Hengissä selvinnyt

        Lisäksi:

        Toinen todella ikävä seuraus herpestulehduksesta oli yhdyntäkipu. En ymmärrä miksi kaikkien lääkäreiden mielestä, (joiden vastaanotolla kävin) yhdyntäkipu ei liittynyt herpestulehdukseen. Minulla oli tulehdukset jo hoidettua viikkoja sitten ja oireita ei ollut, silti yhdyntä tuotti vaikeuksia ensimmäistä kertaa elämässäni. Se oli aluksi niin kivuliasta, että siitä ei tullut mitään. Vaivaa kesti kuukausia, ja jouduimme pitämään taukoakin seksin harrastamisesta (1-2kk). Lisäksi luulen, että minulle jäi sukupuoliherpeksen kivuista sellaiset traumat, että jotenkin se vaikutti ihan kaikkeen ja varsinkin seksiin. Jonkin ajan jälkeen aloimme käyttää entistä enemmän liukuvoidetta ja jouduimme hidastamaan tahtia seksin alkuvaiheessa, koska nimen omaan "ensimmäinen työntö" oli todella kivuliasta. Lopulta pääsin eroon yhdyntäkivuista, mutta se ei tapahtunut nopeasti. Vieläkin joudun pyytämään miestäni, tai oikeastaan hän tekee sen automaattisesti, eli hän joutuu tekemään ensimmäisen työnnön todella hitaasti ja minua kuunnelleen, muuten se on kivuliasta. Kun ensimmäinen työntö on ohi, niin seksi onkin sen jälkeen paljon nautittavampaa. On todella tärkeää, että kumppani tajuaa kuinka paljon kipua naisella on, jotta nainenkin voi nauttia seksitä. Silloin osan seksistä joutuu tekemään täysin niin kuin nainen sanoo, muuten siitä ei tulisi mitään.
        Nykyään en edes muista, että minulla on herpes ja se on positiivinen asia. Tietenkin traumat siitä jäi ja harmittaa kun esim. seksissäkin joutuu vielä ottamaan huomioon tietyt asiat, mutta ainakin suunta on hyvä. Ja pysyn rauhallisena kun minulla on kaapissa muutaman herpeslääkepakkaus varalla, jos herpes taas ilmoittaa tulostaan. Mutta onneksi viimeisimmät kerrat eivät olleet kivuilaita, muuten olisi elämä mennyt tosi hankalaksi. Aina kannattaa kuitenkin muistaa sen olemassaolo ja pakata lääkkeet varalle esim. ulkomaanmatkalle.


    • Layly

      Osaako kukaan sano, että jos molemmalla kumppaneista on sukupuoliherpes (olemassa, nyt elimistössä), onko korsun käyttö silti hyvästä? Ja mitenkäs suuseksi (esim.jos mies antaa naiselle)?

      Kiitos, jos joku osaa auttaa!

      • kysymyksesi

        Jos molemmilla kumppaneilla on herpes ei ole välttämätöntä käyttää kondomia. Kondomi suojaa siis kyllä muilta taudeilta ja raskaudelta, mutta jos käyttää muuta ehkäisyä niin ei kondomi ole välttämättä tarpeellinen, paitsi jos sillä hetkellä on rakkuloita.


    • jantski1

      Aika moni on harrastanut seksiä tai ainakin suutelemista useankin kanssa. Olevat ja tulevat kumppanit tuskin muuta kuvittelevatkaan. Siksi herpeksen mahdollisuuskin on ihan luontevaa kertoa vaikka heti. Ja jos seksikokemuksia ei ole (mikä on sekin ihan normaalia) ja silti on saanut herpeksen, niin senkin voi kertoa heti. Helpottaa kummasti ja on tulevaisuuden kannalta parempi tie, kuin salailu. Tsemppiä!

    • Crystal

      Hei Raccula

      Ihan ensin annan kultaisen neuvon: Kerro rehellisesti nykyiselle kumppanillesi
      tapahtuneesta ja ehdottomasti kondomi käyttöön jos toinen " puhdas ".
      Nimittäin itse olin tyhmyyttäni " uhri " luottamalla nykyiseen mieheeni ja sain tartunnan pian seurustelumme alkukuukausina.
      Miehelleni tartunta tapahtunut jo parikymmentä vuotta sitten ja edellinen vaimo selvisi muutamalla rakkulalla.
      Mieheni " unohti " kertoa suhteen alussa kantavansa tätä kiusankappaletta asukkinaan. Ja minulle se sitten lankesi ikuiseksi riesaksi ja sitä se todellakin on ollut.
      Tämä tauti on petollinen. Voi olla pitkiäkin aikoja, vuosiakin oireeton mutta sitten iskee puun takaa ja täydeltä laidalta.
      Ikävä yllätys ja ikuinen kutsumaton vieras. Itselleni aiheuttanut erilaisia kipuja ja tulehdusten lisääntymistä. Lukemattomat lääkekuurit heikentää vastustuskykyä ja henkinen helvetti ei tilannetta helpota.
      Vaikka kyse ei kuolemantaudista , syyt ja seuraukset voi olla kohtalokkaat. Salassa pitäminen voi maksaa suhteen menttämisen ja se tärkein.....toisen , kumppanin tereveyden.
      Jos voisin muuttaa elämässäni yhden asian, sen kesäisen kuukauden.Maksan tyhmyydestäni kallista hintaa...mutta seksi sentään oli hyvää.
      Kyllä tämän kanssa oppii elämään,mutta vaikeaa seon varsinkin silloin kun taudilla täysi höyry päällä.
      Tsemppiä sinulle ja mennyttä ei voi muuttaa mutta tulevaa voi.
      Tsemppiä sinulle.

    • Tyttö14v.

      Moikka! Mä oon 14v. Tyttö ja mullakin on herpestä vaikka en ikinä ole harrastanut seksiä. Ensimmäisen kerran kun rakkulat tuli en tiennyt mitä ne oli ja ajattelin että hiivaa. Menin gynegolikille ja se se vilkas vaan tosi nopeesti ja sano että joo se on varmaa hiiva ja anto lääkkeet, mutta ei tehonnu. Menin uudestaan uudelle ja yllätykseksi vastassa olikin kaverin äiti joka on siellä töissä ja menin ihan paniikkiin. Suostuin sitten lopulta äidin suostuttelemana menemään sinne ja tämä kaverin äiti oli paljon tarkempi ja pyysi käymään verikokeissa ja todettiin että se on herpes ja sain siihen oikeat lääkkeet jotka tehos. Ja tiedän tunteen noista kivuista ne oli ihan hitveitä! Kaverit luuli että liiottelen kun olin viikonpois koulusta kun en voinu kävellä ja pissaaminen tuntu ku olis puukolla tökitty alapäähän. Mua neuvottiin laskemaan vettä samaan aikaan kun virtsaan niin ei satu niin paljoa ja se kyllä auttoi yllättävän paljon! Jos näitä rakkuiloita tulee niin rohkeasti vaan gynegolikille ennenkuin ne pahenee!

    • Tyttö14v.

      Moikka! Mä oon 14v. Tyttö ja mullakin on herpestä vaikka en ikinä ole harrastanut seksiä. Ensimmäisen kerran kun rakkulat tuli en tiennyt mitä ne oli ja ajattelin että hiivaa. Menin gynegolikille ja se se vilkas vaan tosi nopeesti ja sano että joo se on varmaa hiiva ja anto lääkkeet, mutta ei tehonnu. Menin uudestaan uudelle ja yllätykseksi vastassa olikin kaverin äiti joka on siellä töissä ja menin ihan paniikkiin. Suostuin sitten lopulta äidin suostuttelemana menemään sinne ja tämä kaverin äiti oli paljon tarkempi ja pyysi käymään verikokeissa ja todettiin että se on herpes ja sain siihen oikeat lääkkeet jotka tehos. Ja tiedän tunteen noista kivuista ne oli ihan hitveitä! Kaverit luuli että liiottelen kun olin viikonpois koulusta kun en voinu kävellä ja pissaaminen tuntu ku olis puukolla tökitty alapäähän. Mua neuvottiin laskemaan vettä samaan aikaan kun virtsaan niin ei satu niin paljoa ja se kyllä auttoi yllättävän paljon! Jos näitä rakkuiloita tulee niin rohkeasti vaan gynegolikille ennenkuin ne pahenee!

    • Maria1121992

      Hei!

      Itse sain 4 päivää sitten ensimmäiset oireet, aamulla kun heräsin, virtsaaminen kirveli. Olin juonut alkoholia runsaasti edellisenä iltana ja ajattelin että jos se vaikka vain johtuisi siitä. Kokopäivän jatkui kirvely ja istuminen tuntui ikävältä, mutta muuten ei alapäässä näkynyt mitään oireita. Illalla lähdin terveyskeskukseen päivystykseen jossa otettiin pika-virtsakoe ja jotkut valkosolut olivat korkealla tai jotakin, todettiin että mahdollisesti virtsatulehdus mutta ei ole 100% varmaa. Ja olin aika epävarma itsekin asiasta koska aiemmin kun on ollut virtsatietulehdus niin täytynyt käydä kokoajan wc.ssä, nyt taas ei tarvinnut ravata mutta aina silloin kun piti käydä niin kirveli niin kovasti.
      Ilta oli jo myöhä kun pääsin lääkärille ja lääkäri kuunteli nopeasti tarinani mutta ei edes katsonut että mikä on, ja totesi että hiivatulehdus, ehkä.. No kävin hakemassa canestania "hiivatulehdukseen" ja kun pääsin kotiin niin huomasin että uloimmat häpyhuulet oli kuin "rinkulana" täynnä vaaleita ns rakkuloita. Ja niin turvonnut alapää! Kauhistuin! Ja istuminen sattui vielä enemmän.. Laitoin hiivalääkkeet, ei auttanut yhtään... Seuraavana päivänä käveleminenkin sattui ja rakkulat olivat vielä levinneet! Kävin terveyskeskussa kertomassa tilanteeni mutta eivät välittäneet mitenkään päin, sanoivat että "juo vettä ja ota buranaa, soita huomenna niistä virtsaviljelytuloksista, heido..". Varasin ajan yksityislääkärille. Päivä 3, pääsin gynegologille, totesi heti että herpes. Maailma romahti. 5 päivän kuuri 5 tablettia päivässä Zoviraxia, mutta mitään muuta ei määrännyt! Kauheat kivut, vaikea istua, kävellä, nukkua, pissata ja mikä pahinta... käydä töissä!

      Ps. Olen 20vuotias nainen ja kihloissa, seurustellut nyt 1,5vuotta 13 vuotta vanhemman miehen kanssa. Meillä kummallakin on ollut paljon kumppaneita ennen toisiamme, mutta ei yhtään sivullista kumppania yhdessäolomme aikana, ja se on varma. Miksi yhtäkkiä tälläinen sukupuolitauti pukkaa tulemaan??!! V*ttaa! Sen on siis jompikumpi saanut jo aikoja sitten (luultavasti mies) ja nyt sitten vasta tuli oireileva vaihe. Miehelleni ei tullut kuin muutamia haavaumia, jotka paranivat melkein heti, ja mulla on alapää niin kipeä että melkein pitää rukoilla!

      Yksi mitä olemme miettineet mistä olisi voinut tulla on se että meillä on kylässä käynyt viimeaikoina kaveri jolla juuri reilu viikko sitten oli erittäin näkyvä aktiivinen huuliherpes, ja hän kosketteli huuliaan sormillaan ja on sitten käyttänyt meidän tietokoneita, wc.tä, jopa kahvinkeitintä, likaisilla sormillaan, ja kuten mahdollista on, huuliherpes ja genitaaliherpes voi sekoittua! ja kysyin tätä silloin jo gynekologilta ja sanoi että kaikki jolla herpesvirus on AKTIIVISENA, voi tarttua HELPOSTI!!

      Jos nyt nämä alkuhetket edes helpottais, niin eiköhän tää maailma vielä valoisammalta näytä... Mutta oi, tietääkö joku niitä jotain hyviä vinkkejä millä puuduttaa tämä kipu! ?

      Jaksamista kaikille samojen vaivojen kanssa kamppaileville!

    • miteneteenpäin

      Mulle ilmestyi pari päivää sitten kutiava ja kirvelevä näppylä, luin netistä juttuja ja "lohduttauduin" ajatuksella, että se olisi "vain" kondylooma(katoaa ajan myötä), mutta kyseessä olikin herpes!
      Sain 10 päivän lääkekuurin, mutta ei se juuri oloa paranna, olen itkenyt koko päivän. Olen vasta 20-vuotias ja tuntuu, että koko loppu elämä olisi pilalla, vain yhden kännisekoilu yhdenyön-jutun takia.
      Kaikkein surullisinta on, että tapasin juuri ennen puhkeamista aivan ihanan miehen, joka tahtoo olla kanssani. Meillä oli suojaamatonta seksiä(silloin kun herpes ei ollut vielä aktiivinen), ja nyt pelkään että olen tartuttanut hänetkin. En uskalla, enkä tiedä miten kertoa, koska hävettää niin paljon..
      Olen yrittänyt vältellä häntä ja keksinyt tyhmiä tekosyitä, ettemme harrastaisi seksiä ja pelkään, että miehen kiinnostus kohta loppuu, kun en ole ehdotellut tapaamisia ja torjunut hänet... :(
      Häneltä tuskin tartuntaa olen saanut, koska oireet tulivat niin pian. Ehkä tästäkin selvitään, mutta vielä en osaa muuta kuin itkeä..

      • Kanssaeläjänainen 23

        Voitte nussia kondomia käyttäen, mutta voitele aina kortsu öljyllä ennen kuin alatte panna. Sitten hoida hyvin pilluasi, pese usein pelkällälämpimällä tai haalealla vedellä ja seuraa tiulannetta. Voi parantua itsestäänkin, vaan mene varmuuden takia sukupuolitautienpoliknikalle tutkimuksiin. Älä nussi kuin vain sen oman mies kumppanisi kanssa. Vältä masturbaatiota ja dildoja ainakin kuivana.


      • N-ussitaanko

        Ihanan rajusti kirjoitettu.


    • kuljeskelu

      Acikloviir 400mg aamulla, sama illalla estolääkkenä koko elämän. Lopetin syömisen ja 2kk olin vapaa, sitten tuli ja voimakkaampi kuin ennenkin. Lääkkeiden kanssa se pysyy sisällä koko ajan kuljeskellen sinne ja takaisin(pistäminen), esille ei tule.

      • Turhaapaniikkia

        Täällä 19 v nuori nainen luuli myös näiden lukuisien kauhuskenaarioiden jälkeen että mullakin on herppes. No tänään kävin lääkärillä ja mulla oli stafylokokki bakteeri tullut sheivauksen seurauksena, joten lääkäriin kannattaa mennä ennen kuin diagnosoi itselleen tämän taudin ! Ei se herppes nyt kuitenkaan kaikilla ole ja vaikka olisikin ei se elämä siihen kaadu! Ja epäilin herppestä, koska yhdenillan jutussa kondomi hajosi ihan totaalisesti ja muutama päivä tämän jälkeen oireet kummasti tulivat.. Eli siis rohkeasti vaan gynelle, ja tästä lähin käytän aina joka ikinen kerta kondomia, koska ensi kerralla en välttämättä selviä vain säikähdyksellä !


      • oireet
        Turhaapaniikkia kirjoitti:

        Täällä 19 v nuori nainen luuli myös näiden lukuisien kauhuskenaarioiden jälkeen että mullakin on herppes. No tänään kävin lääkärillä ja mulla oli stafylokokki bakteeri tullut sheivauksen seurauksena, joten lääkäriin kannattaa mennä ennen kuin diagnosoi itselleen tämän taudin ! Ei se herppes nyt kuitenkaan kaikilla ole ja vaikka olisikin ei se elämä siihen kaadu! Ja epäilin herppestä, koska yhdenillan jutussa kondomi hajosi ihan totaalisesti ja muutama päivä tämän jälkeen oireet kummasti tulivat.. Eli siis rohkeasti vaan gynelle, ja tästä lähin käytän aina joka ikinen kerta kondomia, koska ensi kerralla en välttämättä selviä vain säikähdyksellä !

        Minkälaisia oireita tuo stafylokokkibakteeri teki?


    • Vanha rouva tietää

      Nussikaa vähemmän eri miesten kanssa niin ei tarvitse holtittomana pelätä tauteja!

    • Valavir

      Ehdottomasti kerro totuus.Se on sinun velvollisuus kun kyseessä sukupuolitauti.Se mitä sinun kumppani sillä tiedolla tekeekin, on hänen valinta. Pahinta on jättää kertomatta.Syy ja seuraus voi olla suhteelle kohtalokas..Kyseessä on kuitenkin vastuu toisen terveydestä..Rohkeasti vaan-rehellisyys kannattaa ...tässäkin asiassa.

    • Epätietoinenherpeksestä

      Ihana kuulla melkein sama tarina! On todellakin lohduttavaa kuulla etten ole ainoa! Mullakin typerästä yhden illan jutusta herpes (seksi oli surkeaa kaiken hyvän lisäksi).. oli kivuliainta mitä olen koskaan kokenut. Kävely oli tuskaa yms. Nyt olen asian kanssa elänyt 3 viikkoa ja kauhulla odotan puhkeaako se mulla uudestaan ja millaisena. Tuntuu etten enää koskaan voi aloittaa seirustelusuhdetta kenenkään kanssa, koska kuka nyt haluaisi seurustella kumppanin kanssa jolla on herpes?? Olen tällä hetkellä masentunut koska tuntuu että elämäni on pilalla..
      lapsia olen aina halunnut, mutta tällä hetkellä sekin tuntuu mahdottomuudelta.. ;(

      • kroonikko

        Vuosi sitten minulla todettiin genitaaliherpes. Kyllähän se tuntui siltä, että elämäni loppui siihen ja edelleen melkein joka päivä se on jossain kohtaa mielessä. Enkä itsekään ole voinut sen jälkeen kuvitellakaan seurustelusuhdetta tai sitä että pitäisi kumppanille kertoa tästä, enkä ottaa riskiä tartuttaa toiseen. Ainut helpottava asia, että ikäni jo sellainen kun diagnoosin sain, ettei tarvitse miettiä enää perheenperustamista tai lapsia. Jos niin olisi, näkisin tulevaisuuteni aika toivottomana.


    • tytön

      Minulla todettiin viime viikon tiistaina herpes. Olen yhen virheliikkeen tehnyt ja harrastin suojaamatonta seksiä ja heti napsahti. Seuraavana iltana seksistä oli maha sekaisin, siitä koko ajan paheni alapää rupes kutiseen, luulin olevan hiivaa. Sitten tuli näpyt ja kipu luulin että kondylooma. Kipu paheni ja paheni.. Aivan järkyttävä ei pystyny käymään pissalla. Viikon aikana en varmaan käyny ku jonku kerran vessassa kun pelotti se kipu jopa suihkun kanssa oli aivan kauheaa.. Takapuolen lihaskivut jalkakivut oli tosi tosi tuskaa. Kävely oli niinku kakat housuissa kävelyä. Farkkuja ei voinu kuvitellakkaan laittavansa jalkaan koska hankasivat. Tuntu ihan samalta kuin ois just synnyttäny jopa pahemmalta.. Soitin lääkäriin ja pääsin hoitajalle seku yritti levittää ja kattoa pomppasin ilmaan ja melk. Tuli itku kun sattui niin hirveästi. Laitto heti mut lääkärille ja sielt tuli heti et tää on herpes. Sain 5päivän kuurin autto aluksi.. Lähti näpyt yms kivut helpotti mut nyt uudestaan ruvennu kutiseen varmaan pakko soittaa lääkärille uudestaan et tarvin uuden kuurin että ei kerkeä mennä yhtä pahaksi. Tässä vielä paha et olen tavannu justiinsa aivan ihanan miehen.. Ja nyt mietin uskallanko kertoa hänelle vai odotanko ja katonko tuleeko susteesta mitään.. Kauheet omantunnon tuskat ja pelot et jos ei halua olla missään tekemisissä tämän takia. :(

    • TyttöjenTartuttaja

      Hirveesti on kauhutarinoita, mutta onko kukaan päässyt kerta tai kuurilääkityksen jälkeen oireista kokonaan eroon niin ettei ole tarvinnut enää vuosiin tehdä mitään?? Tämä ois aika tärkeä tietää.

      • 0767

        Lääkitystä en ole koskaan käyttänyt muuta kuin apteekista saatavaa zovirax-voidetta iholla olevaan rakkulaan. Muuten oireet tuskin huomattavat, vasta jälkeenpäin osannut yhdistää herpekseen. Oireita ei ole ollut vuosiin.


    • Pelkopelle

      Ensiksi kiitos sille joka alotti tän keskustelun joskus, tätä ollu todella lohduttava lukea kun tajuaa ettei ole yksin asian kanssa eikä tämä ole elämän loppu.

      Oma tarinani siis: olin n.2vko sitten sängyssä exän kanssa (puolen vuoden seksitauko oli ja suhteen aikana ei ilmennyt mitään ongelmia). Tästä seuraavana päivänä alapää hieman kutisi ja kirveli, mutta ajattelin sen johtuvan liian rajusta sekstailusta. 3-4päivän kohdalla tuli kaamea valkovuototulva ja hirveä kutina, ajattelin hiivatulehdukseksi ja ostin siihen lääkityksen. 2pv sitten alkoi kamala polte alapäässä ja eilen tuli virtsaamiskivut. Tänään herätessä totesin ettei voi olla hiiva kun ei ole tehonnut ja katsottua alakertaan olin pyörtyä, täynnä rakkuloita. Huomiseksi lääkäriaika mutta en tiedä miten selvitä sinne asti kun kivut on kamalat eikä kipulääkkeet auta!

      Jotakin vertaistukea olis ihana saada!

      • Saatana

        Kyllä mua vähän ärsyttää tällä hetkellä oon 14v tyttö ja sain säädöltäni tän herpeksen. Olis taas ollu sellanen asia jonka ois voinu kertoa ennen sänkyy hyppäämistä.


      • Anonyymi
        Saatana kirjoitti:

        Kyllä mua vähän ärsyttää tällä hetkellä oon 14v tyttö ja sain säädöltäni tän herpeksen. Olis taas ollu sellanen asia jonka ois voinu kertoa ennen sänkyy hyppäämistä.

        Tarviiko lapsen harrastaa seksiä?


      • Anonyymi
        Saatana kirjoitti:

        Kyllä mua vähän ärsyttää tällä hetkellä oon 14v tyttö ja sain säädöltäni tän herpeksen. Olis taas ollu sellanen asia jonka ois voinu kertoa ennen sänkyy hyppäämistä.

        sait herpeksen vaikka käytitte kondomia?


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4574
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      247
      2274
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1700
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1452
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      304
      1380
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1147
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      138
      1117
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      79
      1103
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      119
      977
    Aihe