Puoliautomaatti SARJATULEKSI?!

Sarjatulittaja

Joo eli olen kuullut, että joitakin puoliautomaattiaseita saa muuttettua sarjatuleksi, kun lisää jonkun osan tai jotain..? Voisiko joku kertoa vähän mitä tämä juttu tarkoittaa? Mihin aseisiin sellaisen osan voi asentaa ja mistä niitä osia saa? Ostaminen ja säilyttäminen ei kuulema ole laitonta, mutta osan laittaminen on..

16

4194

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Petralooki

   Saa ampumaan sarjatulta. Mutta mihinkähän sitä tarvitsee? Ei tarvitse kuin vähän varmistinta viilata ja tehdä lukitus kohta että varmistin jää sarjatuli asentoon. Asehan on rynnäkkökivärin kopio. Viimeisimpään petramalliin ei saa jossa on nappi varmistin mutta kahteen ensimmäiseen malliin onnistuu yksinkertaisesti.Eli niihin joissa on sivussa peltinen alaslaskettava varmistin. Aika laiton ase siitä tulee eikä sovellu metsästys käyttöön. Tuli niitä armeijan aikaan sen verran vertailtua ja kuvat piirrettyä että pitäisi onnistua.

  • on ainakin

   Aseen muunto sarjatuliaseeksi, siis ihan aseen muunto ei minkään virityksen asennus vaan ihan fyysinen aseen sisuskalujen käsittely. Niitten mekaanisten sarjatuliliipasimien ja muitta viritysten laillisuudesta en ole varma, mutta kun ei ole erikseen kielletty, niin taitavat olla laillisia.

   • olla aina

    laitonta, jos itselataava kertatuli ampuu sarjaa, oli millä tavalla sitten vaan muutettu... Jos tahdotte moista pauketta, niin opetelkaa ampumaan... Sormen nopeudestahan se on vaan kiinni.. ;)


   • muuntamisesta

    muunsin pulttilukkosen,(lipas) toz-n 22. toimimaan sarjatulella,sainkin huikean tulinopeuden,(30 lks/s).näistä pääs viranomaisten kuvauksiin,edestä,sivulta,sormiakin paineltiin väriin ja paperiin.anto ne sakkojakin,ja lupia sitten 5 vuoden päästä takasin.halvemmalla pääsee kun kysyy viranomaisilta vähän noita pykäliä.mukavahan niitä pyssyjä on rassailla.


  • dekoase.com

   siellä noita sarjatuli palikoita oli myynnissä...

  • totuus.

   kaikenlainen aseiden rakentelu jossa aseen osia joudutaan koneistamaan tai muuten muutelemaan on nykyään luvan varaista puuhaa periaattessa et saisi itse edes laukaisua herkistää jos se ei ruuvimeiselillä onnistu ja siitä aseen sarjatuli peliksi muutamisesta ainakin sille petra kaverille uskallan lyödä oman petrani vetoa että jos petralla (30-06:lla) aletaan ampua sarjaa se päätyy ase rikoon alle 100 laukauksen syyistä että sarja tuli aseiden piippujen toleransit ovat hiukan isomat kun puolareissa ja lukko on suhteessa oltava viellä vahvempi.

   • ISÄ AURINKOINEN

    Lukitse iskuripiikki etuasentoon ja kun päästät liikkuvat eteen saattaa tuloksena olla lippaan kerralla tyhjäksi ampuva "sarjatuli-ase"!

    Voipi tietty olla että kun aina on huonoa onnea läsnä, että patruuna laukeaa liian aikaisin, mutta "pähkähullun keksijän" on vaan tälläiset riskit hyväksyttävä...


  • Ressu asnenal

   Haloo tumpelot ,autoomattti jutskat saa omistaa mutta niiden asentaminen aseseen on kiellettyä .Kyllä noita pateja saa sillä puoli auto asenollakiin menemään ihan riittävästi . Sehän ei olen kun kullin luikaus ja lipas on tyhjä.

   Kokeile googlesta haku ak-47 auto parts

  • Totuudenpuhuja

   Käsittääkseni tässä maassa siviilin mahdollisuus saada sarjatuliase on pienempi kuin lumipallon selviytymistodennäköisyys helvetissä.

   Muutenkin kaikki sarjatuliaseet pitäisi ottaa pois kaikilta maailman siviileiltä (Pääpaino Amerikassa ja Lähi-Idässä asuvilla ihmisillä.)

   • Sarjatulittaja

    helvetin piipertäjä sinä olet? Teidänlaistenne pasifistien takia sakaramiinakin kiellettiin!


   • ?????

    miten sarjatuli ase on varalisempi kuin tavallin ase?

    tai 75tonnin kuormauto ( kuskilla C:kortti)
    50tonin pillari
    pesäpallo mailla
    ruotsalainen mora
    tai liukas suojatie.

    tuohan on aivan naurettava väite lisäksi se paljastaa että et tiedä asiasta mitään.


   • Totuudenpuhuja
    ????? kirjoitti:

    miten sarjatuli ase on varalisempi kuin tavallin ase?

    tai 75tonnin kuormauto ( kuskilla C:kortti)
    50tonin pillari
    pesäpallo mailla
    ruotsalainen mora
    tai liukas suojatie.

    tuohan on aivan naurettava väite lisäksi se paljastaa että et tiedä asiasta mitään.

    Jos sinua kohti vyöryy uraata huutava venäläisten aalto, niin kummalla aseella "käsittelisit" tilanteen? Kertatuli vai sarjatuli?

    Kieltämättä puoliautomaatin tulinopeus on aika pitkälle ampujan liipasinsormen nopeus, joten kyseessä ei ole mitenkään dramaattinen ero.

    Toisaalta taas...

    Ja syy miksi olen sitä mieltä että sarjatuli ei kuulu tavallisille tahvoille. Siviilillä ei yksinkertaisesti ole mitään järkevästi perusteltavissa olevaa syytä sille miksi hän tarvitsee konetuliaseen.

    On vielä muutamia muitakin syitä, mutta en nyt jaksa ruveta selittelemään niitä.


  • Viikonloppunurmipora

   Aseen toimintatavan nostaminen on laitonta ilman asianmukaisia lupia ja aseseppää.

   Suomessa konetuliaseiden omistaminen ja ampuminen vaatii asianmukaiset lisenssit (keräilijänstatus/ "melulupa").

   Tehtaalla valmistettujen itselataavien aseiden muuntelu sarjatuleksi on laitonta ja kaiken lisäksi erittäin vaarallista, koska sulkuvarmistin puuttuu.
   patruuna voi siis syttyä pesäänmenovaiheessa. (pum!).... ; ( Ja häkki heiluu!!

   Myös ns Kuohitusata aseista on sulkuvarmistin yleisesti poistettu tai deaktivoitu.
   Tällä on pyritty varmistamaan se että jos joku muuntaa laukaisukoneiston ampumaan sarjaa saa varmasti kipeetä pärstään.

   • vanki takas inttiin

    Kasarmille takas häkkiis heilumaan nurmipora, siellä sinun pitäisi lusia velvollisuuttasi, eikä olla täällä kirjoittelemassa vapaiden ihmisten kanssa.


  • paukkupatex

   Eiks se riitä että laittaa puolariin sarjatulipatruunoita niin johan pärisee.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2111
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1350
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1219
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   446
   986
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   26
   754
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   662
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   644
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   103
   580
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   74
   567
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   62
   531
  Aihe