2v. vain mumisee

Niinamarja

Meillä on poika 2v. 2kk eikä mitään puhetta tule vielä, kommunikoi mumisemalla. Muuten on hyvin kehittynyt ja fiksu,tekee esim. 30-palan palapelejä ja osaa matkia lähes kaikki isoveljen 4v. temput. Mutta puhetta ei tule. Meillä on aika puheterapeutille mutta kertokaa muut äidit, että voiko tämä olla jotakin muuta kuin viivästynyttä puhetta ? Olisin vastauksista kiitollinen.

11

2537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olla

      dysfasiaa tai autismia.

      Tuleeko normaalisti kontaktiin, katsooko silmiin, helliikö muita, naureskeleeko vastavuoroisesti, leikkiikö jo vastavuoroisesti. Aloitus oli niin niukka, että todella paha sanoa mitään.

      Mitä tarkoitat muminalla, eikö siinä muminassa ole mitää sanoja tai tavuja tai edes kunnolla toisistaan eroavia äänteitä?

      Palapeli ei sinänsä kerro mitään. Nimen omaan autistit ovat usein todella hyviä tuollaisissa tehtävissä.

      Toivotaan, että on vain normaaliviivästymää kuitenkin.

      • huolestunut äiti

        Mutta lapsi on vuorovaikutustaitoinen mielestäni, eli haluaa syliin ja osaa "rakastaa" ja vaatia hellyyttä. Sanoo ainoastaan "au" kun johonkin sattuu esim.kolauttaa itsensä ja ruokapöydässä joskus tulee "nam tai mam" mutta ei muuta. Syö itse, pukee suht hyvin itse, tottelee ja noudattaa käskyjä, mutta omaa myös omaa tahtoa. Mutta ei sano edes ei vaan puistaa päätään jos ei halua jotain jne. osaa näyttää kirjoista vaikeitakin asioita ,yhdistellä esim. koiran hännän koiraan jne.


    • olisi

      kovin huolestunut sinun tapauksessasi. Ei kuulosta yhtään autismilta. Yksi tuttu poika oli puhumatta kolmevuotiaaksi, mutta sitten kun alkoi puhumaan, niin puhe oli lähes täydellistä!

      Jos poika leikkii sujuvasti isoveljen kanssa ja vielä matkii temppuja ym, niin mielestäni autismi on oikeastaan poissuljettu. Eihän autismia diagnosoida sen vuoksi, että lapsi ei puhu. Ja kaiken lisäksi poikasi on vasta noin pieni. Tapaan työssäni paljon lapsia, alle 3v ja moni on ollut puhumatta parivuotiaana. Älkää stressatko ainakaan vielä!:) Ja muistakaa, että lapset vaistoavat usein hienovaraisenkin "painostuksen". Kyllä se puhe sieltä vielä tulee!

      • huolestunut äiti

        Kiitos rohkaisusta. Jäämme odottelemaan niitä sanoja...


    • pari tapausta

      Aikoinaan eräs tuttavani kertoi pojasta, joka muistaakseni oli melkein 4-vuotias, eikä puhunut mitään. Tutkittu oli monella tapaa, eikä mitään vikaa löydetty. Kerran hän oli kävelemässä metsässä jonkun aikuisen kanssa ja pysähtyi yks´kaks, tuijotti eteensä, osoitti sormellaan ja sanoi selvästi: "Kato orava". Sen jälkeen hän puhui ihan niinkuin kuka tahansa ikäisensä. Tämä tuntuu uskomattomalta, mutta tuttavani kertoi jutun niin monta kertaa, että vielä vuosikymmenienkin jälkeen muistan sen hyvin. Eikä hänellä olisi ollut mitään syytä moista keksiä.

      Toinen tapaus on mieheni siskon tyttö, nyt jo aikuinen. Hän oli 2-vuotias eikä puhunut mitään, mutta ymmärsi kaiken mahdollisen. Hän oli vilkas ja kääntyili puhujan puoleen seuraten tarkasti tapahtumia. Kaikki näytti normaalilta, paitsi, että puhetta ei tullut. Lopulta ruvettiin tutkimaan ja selvisi, että hän on täysin kuuro. Hänen vilkas kääntyilemisensä oli hämännyt niin, että kuurous ei oikeastaan tullut mieleen. En kylläkään ymmärrä, miten se meni läpi neuvolassa.
      Siitä alkoi pitkä, koko perheen projekti. Nyt hänellä on kuitenkin kaksi kuulevaa lasta ja kuuleva mies, joka on opiskellut viittomakieltä.

      Varmasti sinun lapsesi kuulo on kuitenkin tutkittu. Meille asia tuli täydellisenä yllätyksenä.

    • neljän tenavan äiti

      Oletteko tutkineet lapsen kuulon?yhden tutun kaverin lapsi oli melkein pari vuotias ja hän vain mutisi,vietiin lääkäriin niin selvisi että hänellä oli pahat tulehdukset korvissa,jotenkin kait tukkeutunut korvakäytävät ja siksi ei kuullut kunnolla puhetta(kuuli kyllä puheen sorinaa ja puhetta mutta ei täysin oikein tai sitten loppuosa hukkui muihin meluihin) asia korjattiin laittamalla putket niin johan alkoi lapsi puhumaan ja kommunikoimaan...
      Todellakin varaisin jollekin korvalääkärille ajan,ja tutkituttaisin pojan korvat varmuuden vuoksi.
      Kun korvat on tutkittu puhetta voi odottaa aina kolmeen ikävuoteen asti...jollain lapsilla vain puhe kehittyy hitaammin.

      • huolestunut äiti

        Juu on tosin laitettu jo lähete korvalääkärillekin, sitä odotellaan. Olen testaillut kuuloa useinkin mm.puhumalla hiljaa selän takana ja kyselemällä ja hyvin tuntuis kuulevan. Kuulee mm.mummon auton äänen ulkoa jo kauan ennenkuin me muut -tämä tuntuu oudolta, mutta alkaa näyttää ovea jo ennenkuin me aikuiset kuulemme että auto tulisi pihaan. Pojalla on ollut korvakierre vuosi sitten ja korvat ovat edelleen usein vaikkuiset vaikkei tulehduksia ole siis vuoteen enää ollut -tai ei hän niistä ole ainakaan oireillut. Kiitos kaikille hyvistä, rauhoittavista viesteistä!!


    • Tristar

      Helpotuksesta tosin. Oman poikani puheesta kun olen ollut huolissani jo pitkään, puhuu epäselvästi ja lähinnä vain yksittäisiä sanoja vaikka sanavarasto onkin hurjan laaja. Ikää kohta kolme vuotta. Saatiin viimein lähete lääkärille, kuulotutkimusen kautta eteenpäin neurologille oli tarkoitus mennä. Epäilin kaikkea mahdollista autismista lähtien. Ja nyt tosiaan anurattaa, korvalääkäri katsoi kolme sekuntia ja totesi "liimakorva". :D :D

      Pojalla ei ole korvatulehduksia ollut lainkaan joten ei tullut mieleenkään ajatella liimakorvaa, vielä kun puheen hän mielestäni kuulee varsin hyvin, neuvolassa ei vain reagoinut mihinkään.

      Eli naurattaa helpotuksesta. Kahden viikon päästä putket korviin ja sitten katsotaan alkaako puhe sujua paremmin :D

      ***

      • Niinamarja

        Kuukauden päästä. Oliko teidän pojalla töhnää korvissa ? Meillä oli tulehduskierre vuosi sitten jolloin putkitusta harkittiin muttei laitettu. Sitten tulehdukset loppuivat mutta pojalla tuntuu olevan aina tummaa töhnää korvat täynnä. Ymmärtää kyllä hyvin ja kuulee kuiskausta jne.


      • Tristar
        Niinamarja kirjoitti:

        Kuukauden päästä. Oliko teidän pojalla töhnää korvissa ? Meillä oli tulehduskierre vuosi sitten jolloin putkitusta harkittiin muttei laitettu. Sitten tulehdukset loppuivat mutta pojalla tuntuu olevan aina tummaa töhnää korvat täynnä. Ymmärtää kyllä hyvin ja kuulee kuiskausta jne.

        tulehduksia meillä tosiaan ei ole ollut, oireeton on sitten ollut sekin jonka seurauksena tuo liimakorva kehittyi, mutta sitä tummaa töhnää on kyllä ollut aina. Sisarellaan ei ole, se korvatöhnä on ihan vaaleaa mutta pojalal se on muistaakseni koko ikänsä ollut tosi tummaa ja runsasta. Antaa kyllä putsata korvat nätisti mutta töhnä on taas samassa tilassa samana iltana.

        Siksi ihmeteltiinkin tutoa puhetta niin koska ymmärrys on ihan huippua, kun kuuntelee niin sanakaan ei mene pojalta ohi :D

        ***


      • heh
        Tristar kirjoitti:

        tulehduksia meillä tosiaan ei ole ollut, oireeton on sitten ollut sekin jonka seurauksena tuo liimakorva kehittyi, mutta sitä tummaa töhnää on kyllä ollut aina. Sisarellaan ei ole, se korvatöhnä on ihan vaaleaa mutta pojalal se on muistaakseni koko ikänsä ollut tosi tummaa ja runsasta. Antaa kyllä putsata korvat nätisti mutta töhnä on taas samassa tilassa samana iltana.

        Siksi ihmeteltiinkin tutoa puhetta niin koska ymmärrys on ihan huippua, kun kuuntelee niin sanakaan ei mene pojalta ohi :D

        ***

        kuin teillä,meidän poika 2v ja 3kk mumisee paljon ja ynisee..joskus suostuu sanomaan "äiti ja "hei-hei" mutta ei kovinkaan usein,ollaan miehen kanssa mietitty päämme puhki että vaivaako joku,mutta moni sanoo että on normaalia että puhe viivästyy.Ainut mikö minua loukkaa on tuttavat ja erityisesti poikani kummi joka taivastelee sitä että poikani ei puhu,kun taas muut hänen tuttavan lapset puhuu..tänä iltana just kävi ja tuli kyllä tod.paha mieli vertailusta..itse hän on lapseton että johtuskohan siitä tuollainen käytös..voi voi.! Toivotan oikein hyvää joulua teidän perheellenne!!:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5913
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3605
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1913
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1512
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1398
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe