Ekaa kertaa USA:aan-autonvuokra-lennot

dreamer77

Hei kokeneet USA:n matkaajat! Vinkkejä ja neuvoja kaivataan, mistä lähtisin liikkeelle.. Haaveena on mennä ensi kesänä USA:an niin että lentäisimme mieheni kanssa jonnekin ( Dallas-Houston-Oklahoma ??? ) ja vuokraisimme auton ja seikkailisimme sillä sitten jonkun aikaa,akselilla Louisiana-Oklahoma-New Mexico-Arizona..ja sitten lennot jostakin kaupungista kotiin. Aikaa maksimissaan reilut kaksi viikkoa.En haluaisi tällä retkellä nähdä välttämättä itä-tai länsirannikkoa. Mieluummin maaseutua ja muutama suurkaupunki.Mihin kannattaisi lentää, mistä vuokrata auto, paljonko maksaa lennot ja autonvuokra keskimäärin, mistä niitä kannattaa lähteä selvittämään..missä kannattaisi käydä..mihin tuo pariviikkoinen riittää..Kokemusta ei juurikaan ole ihan omatoimisesta matkailusta ennen tässä mittakaavassa.

7

3915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roadrunner

      Hei!
      Mukava unelma teillä!

      Tällä foorumilla on paljon tietoa USAn automatkailusta, kannattaa lueskella vanhoja viestejä. Tässä jotain vinkkejä alustavaan suunnitteluun:

      Lennot saa 600-700 eurolla jos reissu on ennen juhannusta, keskikesällä on sitten kalliimpaa. Kannattaa katsella esim. ebookersin sivuilta, sieltä näkee helposti tarjoushinnat ja voi sitten hakea ihan tarkoilla päivillä. Myös KLM:n omilta sivuilta on helppo nähdä hintoja ja tarjousten voimassaolot. Noista kolmesta kaupungista arvelisin, että Dallasiin on parhaat yhteydet (pääsee yhdellä vaihdolla) ja edullisimmat lentohinnat. Kesän tarjoukset tulevat keväällä.

      Autonvuokrauksen kannalta edullisinta on tehdä lenkki, ts. auton otto ja jättö samassa paikassa, ja vuokrata auto tasaviikoiksi, koska esim. 11 vrk on usein samanhintainen kuin 14 vrk. Jotkut suosittelevat vuokraamaan auton paikan päältä, mutta itse olen suosinut varaamista Suomen Alamon, Aviksen tai Hertzin kautta. Silloin tulee ainakin tarvittavat vakuutukset hintoihin mukaan ja voipa kokonaishinta olla edullisempikin. Noita vuokrahintoja näkee myös ebookersista tai sitten vuokraamojen sivuilta. Finskin Plus- tai SAS:n Eurobonus-kortilla saa alennusta Avikselta ja Hertziltä.

      Autoilu on USAssa helppoa ja highwaylla matka taittuu nopeasti. Suosittelisin ehkä kuitenkin keskittymään joko New Mexico-Arizona-suunnalle tai Louisiana-Mississippi-Tennessee-suunnalle. Oklahomaa ja Texasia voi sitten yhdistää jompaankumpaan. Periaatteessa parissa viikossa ehtii nähdä Arizonan ja Louisianan, mutta mailit ovat aika pitkiä eikä pelkkiä motareita kannata ajaa. Kannattaa katsoa vaikka mapquestista paikkakuntien etäisyyksiä ja ajoaikoja ja miettiä minkä verran haluaa päivittäin ajaa ja minkä verran olla paikallaan. Näkemistä nimittäin riittää. Esim. New Orleans-Grand Canyon -väli on mapquestin mukaan noin 2500 km.

      Majoituksia löytyy helposti matkan varrelta. Ensimmäisen yön majoitus kannattaa varata valmiiksi, sillä maahantulotarkastuksessa täytyy antaa jokin osoite USAssa.

      • roadrunner

        Siis tuolla Yleistä Yhdysvaltojen matkailusta -palstalla on enemmän tietoutta.


    • september

      Ette te kylla kunnolla ehdi noita kaikkia osavaltioita kiertamaan. Paitsi jos vaan haluatte istua autossa kaksi viikkoa. Miettikaa, etta missa ehdottomasti haluatte kayda ja rakentakaa retki sen pohjalta. Pelkka Arizona ja New Mexico on kahden viikon retki. Tai Texas & Louisiana.

      Mapquest.com antaa etaisyyksia eli sita kannattaa kayttaa reittia suunnitellessa. Lisaksi netissa on ihan road trip sivuja, en nyt muista yhdenkaan nimea, mutta eikohan Google loyda.

      En suosittele matkailua keskella kesaa, koska suurimmassa osassa noita valtioita voi olla todella kuuma. Lisaksi koulujen loma-aikaan hotellien hinnat nousevat ja nahtavyyksissa on muutenkin tungosta. Eli kannattaa harkita toukokuuta tai syyskuuta.

      Dollar ja Budget on usein halvempia autovuokraamoita kuin esim Hertz. Kaikilla vuokraamoilla on omat nettisivut, joista paasee hyvin vertailemaan hintoja.

      • september

        Piti viela sanomani...

        Kannattaa olla tarkkana, kun vertailee autovuokraamojen hintoja. Onko mailirajaa (useimmilla ei ole, mutta ainakin Enterprisella joskus on) tai rajoitettuja osavaltoita (joka on lahinna piilotettu mailiraja). Ja maksaako toinen kuski ylimaaraista.

        Lentokentalta vuokraaminen on usein kalliimpaa kuin muista kohteista. Oma kaytantoni taman kiertamiseen on, etta vuokraan auton kentalta paivaksi ja palautan seuraavana paivana toiseen toimipisteeseen (samassa kaupungissa, eli ei sakkomaksuja eri paikkaan palauttamisesta). Samalla retkella vuokraan uuden auton (varattu sekin etukateen) uuden auton lomaksi ja palautan sen lahtiessa kentalle.


    • tuya

      Autonvuokraushintoja kannattaa katsoa ebookers.fi- ja eautovuokraamo.fi-sivuilta. Heidän hintoihinsa sisältyvät vakuutukset jo valmiiksi ja hinnat ovat myös edullisemmat kuin esim. vuokraamojen omilla sivuilla annetut hinnat. Molempia lafkoja olen käyttänyt ja toimiviksi ovat osoittautuneet.

      • Grand Ganyon

        Jos aiot Arizonaan ja suurelle ganjonille, on parasta yöpyä jossain vähän syrjemmällä, saat halvemman hotellin. Hyvä paikka on Williamsin kylä. Siitä on vain vajaan parin tunnin matka ganjonille.
        Jos tulet Vegasista autolla Arizonaan, aja Coloradojoen padon yli. Se on vaikuttava näky.
        Muuten maisema on pelkkää erämaata kaktuksineen, vuorineen ja mataline puineen paikoitellen Arizonassa.
        Kaksi viikkoa on lyhyt aika.
        Itse asuin San Franciscossa sukulaiseni luona kaksi viikkoa. Ehdimme tehdä aluksi yhden päivän rannikkokierroksen Los Angelesiin päin ja takaisin. Lensimme Las Vegasiin ja ajoimme Arizonaan. Siellä kaksi yötä ja takaisin Vegasista San Franciscoonn. Pari päivää San Franciscon kaupungissa bussilla ja jalkaisin ja tutustumista paikalliseen ravintolakulttuuriin ja ym. (Chinatown, hippikatu etc.).
        Yksi päivä viinitiloilla Napa Valleyssa ja ehdittiin katsoa ehkä alle kymmenen. Niitä on satoja. Puhumattakaan Sonoman viinitiloista.
        Yksi päivän retki pohjoiscaliforniaan punapuumetsille. Se kuuluu turistin nähdä.
        Loppu aika meni kaupungin nähtävyyksissä ja teatterissa ja seikkaillessa ympäriinsä.
        Kaksi viikkoa Amerikassa on vain huokaus.
        Välimatkat ovat pitkät ja aikaa kuluu. Siellä kaikki on niin suurta. Maititölkkikin on kaksi litraa :D.


    • linkkiä...

      VERTAA.FI Tämä osoite vertailee eri tarjoajien hintoja ja listaa ne halvimmasta kalleimpaan. Ostin itselleni lentolipun ja vuokrasin auton maaliskuulle tämän linkin kautta ja sain ne mielestäni vaivattomasti ja edullisesti.
      Lentolippu KLM:lle Helsinki - Washington maksoi 431 euroa. Halvemmallakin olisi päässyt, mutta odotusajat vaihdossa olisivat olleet pitkiä. Nyt vaihtoaikaa Amsterdamissa on noin kolme tuntia.
      Auto 12:ksi päiväksi maksoi 350 euroa ja auto on neliovinen, täysikokoinen jenkki vapailla maileilla.
      Kannattaa tehdä vertailua eri kaupunkien välillä, jos ei ole pakko lentää suoraan johonkin tiettyyn kohteeseen. Minä vertailin Washingtonin rinnalla New Yorkia, Atlantaa, New Orleansia ja Miamia, koska tarkoitus oli päästä edullisesti mantereelle ja siirtyä sitten autolla haluttuun kohteeseen ja nähdä samalla maata vähän enemmän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      98
      3037
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      79
      3011
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1931
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1434
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1226
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1155
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      869
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      124
      795
    9. 46
      783
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      747
    Aihe