Nykiminen

Happianturi

Auto nykii parinkymmenen kilometrin ajon jälkeen ja voi sammua. Tietokone näyttää että happianturi on rikki. Happianturi on vaihdettu mutta vika jatkuu. Mitään vinkkejä?

9

3402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ooopp

      Nykiminen johtuu 99% varmasti bensa- tai sähköpuolesta. Kerrohan lisää, ei tuolla kuvauksella oikein osaa sanoa. Nykiikö voimakkaasti vai ihan vaan pikkasen (jääkö esim yksi sylinteri vaille kipinaa, nykäsee vähän, vai jääkö kaikki vaille kipinää jolloin nykäsee oikein reilusti)

      bensafilsu, voisko olla tukossa? paljo kärryllä on rullattu kilsoja?

      Järki käteen näissä kysymyksissä, ei sitä lääkäriinkään mennä sanomaan että mua sattuu ja enneta hoitohenkilökunnan paikallistaa ensin vika ja sitten vasta korjata. Huomattavasti auttaa jos kertoo mihin sattuu ja miten paljon. Usein jotkut vaivat voivat olla myös jonkun tietyn vuosimallin ongelmia etc.

      • Happianturi

        autolla on ajettu 125.000. siinä on 1.6 ecotecin moottori vuosimallia 99. Nykimistä esiintyy nopeuden ollessa yli 60km/h ei alhaisimilla nopeuksilla.Joskus vian ollessa päällä mittaritaluun syttyy keltainen merkkivalo, jossa on moottorin ja salaman kuva.


      • opeli
        Happianturi kirjoitti:

        autolla on ajettu 125.000. siinä on 1.6 ecotecin moottori vuosimallia 99. Nykimistä esiintyy nopeuden ollessa yli 60km/h ei alhaisimilla nopeuksilla.Joskus vian ollessa päällä mittaritaluun syttyy keltainen merkkivalo, jossa on moottorin ja salaman kuva.

        Se on muuten moottorinohjauselektroniikan merkkivalo ja vialle voi olla monta kohdetta...luulisin


    • Ykkösveikkaus on moottorinohj.yksikkö (musta boksi). Diagnostiikka kun on tietääkseni siitä kiva, ettei se osaa kertoa boksin vikoja.
      Kakkosveikkaus on EGR- venttiilin jumittuminen. Tämä olis halvempi tapaus, puhdistus, vaihto tai tulppaaminen.

      • kö?

        Eikö EGR tukkeutuminen (pakokaasun takaisinkerrätysventtiili) ilmene erityisti myös tyhjäkäynnin ongelmina eikä vain yli 60km/h?


      • kö? kirjoitti:

        Eikö EGR tukkeutuminen (pakokaasun takaisinkerrätysventtiili) ilmene erityisti myös tyhjäkäynnin ongelmina eikä vain yli 60km/h?

        EGR- venttiili vaikuttaa tietysti eniten tyhjäkäyntikierroksilla moottorin käyntiin. Kun moottori on suunniteltu käymään "tuoreella" kaasuseoksella niin ei tuon venttiilin auki oleminen käyntiä paranna millään kierroslukualueella. Myönnän, että kysyjän mainitsema moottorin sammuminen ei oikein satu EGR- vikadiagnoosiin mutta "boksivikaan" kyllä.


    • opel

      moro. sanoisin että vika on toden näköisesti ilmamäärämittarissa.

    • vikoja 140tkm aikana

      Nykimistä aiheutti seuraavat viat.

      1. Ilmamäärä- ja lämpömittaus näytti merkkiliikkeen Tech:lla "high", vika ei korjaantunut anturin vaihdolla. Löytyy ilmanpuhdistimesta tulevasta muovitorvesta. Klemmareilla kiinnitettyyn väliputkeen tulee päälle kaapeli, jonka voi irrottaa. Syynä herjaan on Siemens:n tekemä ruiskunohjausboxin valmistusvika. Piirilevyllä oleva folio palaa poikki sopivissa oloissa yhteisvirran kasvettua. Ja se folio on tietenkin maajohto, joka menee box:n rungon kautta maihin. Näin box kadottaa maapotentiaalin. Uusi boxi maksaa n. 1000€. Asian voi korjata/testata maadoittamalla ilmamääräanturin pistokkeen 2 pinnin (keltainen johto). Kuminen vedonpoisto/kosteussuoja auki ja varovasti pieni johto ko pinnistä lähellä olevaan maadoitustappiin. Auto käyntiin ja testiajo. Jos vika poistui voi johdon tinata lopullisesti keltaiseen ja pujottaa johdon vedonsuojan läpi torven alla olevaan 8mm maadoitustappiin. Älä käytä rosvoabicoja !Näin sain vian korjattua kiitos Englantilaisen Vauxhall merkkikorjaamon asentajan, jonka Vectrassa oli sama ongelma.

      2. Kaasuläppäkotelo töhnääntyy huohotusputkista tulevasta öljystä. Letkuja irti, kopan ja molempien huohotusletkujen puhdistus. Sitten jaksaa servo taas ajella kaasua pedaalin mukaan, kun mittaus ja läpänasento täsmäävät. Tämän vian yleisin oire on sammuminen risteykseen tullessa kun painaa kytkimen pohjaan, eli on enempi tyhjäkäyntialueen ongelma. Korjaamolla hoituu 30min:ssa. Suosittelen tehtäväksi 2 vuoden välein.

      t: Zafira B 12tkm

      • hyvä että

        viitsit laittaa asiallisen ja hyvän ohjeen, siitä kiitos, vaikka omassani ei vielä moista vikaa ole, mutta montakohan "boxia" on vaihdettu tuon maavian takia, no kallistahan tämä elämä on, mutta suuri kiitos sinulle, että joskus selviää halvallakin. Hyvää Joulun odotusaikaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10682
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3033
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2849
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1478
    Aihe