OM-objektien piirtokyky digi rungossa

onk reuno ilta terävä

Kun olympuksen om-objektiiveja käyttää digi rungossa sovitteella MF-1,niin kärsiikö reunojen piirtkyky tai tuleeko jotain huonompaa ominaisuutta näkymään kuviin.Esitteessä kehutaan digi objektiivien ominaisuutta reuna piirtokyvyn osalta paremmaksi,mutta onko se näin kun digikameran kennoala on puolta pienempi,näin ollen om-objektiiven piirtämästä kuva alasta vain keskustan piirtoa käytettäisiin,joka yleensä on hyvä objektiiveissä.OM-Objektiivi digijärjestelmärunko.

6

946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mortuary

      kyllä se näin on että pienempi kenno ei käytä kuin linssin keskiosaa eikä reunoihin asti

    • optiikka

      Kinokoon optiikka "vajaakennoisessa" digikamerassa piirtää yleensä renuja myöten tasalaatuisesti. Piirtokyky sinällään ei useinkaan ole kovin kehuttava pienikennoisessa kamerassa käytettäessä koska pienemmästä kuva-alasta joudutaan tekemään isompi suurennos kuin kinokoossa. Harrastajakameroiden kennojen piirtokyky on juuri rajoilla joissa vanhoja ei-ammattitason optiikoita voi vielä käyttää tyydyttävästi.

    • XV_yritys

      E-järjestelmässä linssi kertoo paljon enemmän kameralle kuin ennen. Kamera osaa ottaa huomioon linssin vinjetoinnin ja _tummentaa_ kuvan keskustaa. Uusissa linsseissä valo tulee kohtisuoraan (ainakin mainoksissa ;-) myös kennon kulmiin, joka vähentää vinjetointia. Ensimmäisten linssien ilmestyttyä Olympus kertoi, että niihin on talletettu yksilöllinen tieto jokaisen linssin tavasta vääristää värejä, joten kaikkien kuvat pitäisi olla samanlaisia. Tuskin jokaista kittilinssiä enää mitataan.

    • omolli

      On kokemusta tosin "piraatti" sovittimella. jotkut linssit toimivat todella hyvin. Ainakin 50mm 3.5 makro on tarkka myös digissä. Tai päättele tuosta> http://irc-galleria.net/view.php?nick=krappa&image_id=51650717 EN muista millä aukolla, mutta aika suurella, vastavaloon. Kuvaa on rajattu ja pienennetty 1/5. 24mm 2.8 (vastaa 48mm eli aika lähellä "standardeja" toki 24mm on edelleen 24mm eli mittasuhteet muuttuvat kuten filmillekin) on myös kiva eikä suttaa häiritsevästi. ks.> http://irc-galleria.net/view.php?nick=krappa&image_id=51650763 tuossa kuva 24mm täydellä aukolla noin 25sentin päästä. yllätyin täyden aukon piirtokyvystä se on tarkka! Jostain oon kuullut että kirkkaitten sävyjen rajapinnoissa voi olla värivääristymiä (kromaattista aberraatiota?) joillain linsseillä, mutta se ei ole tähän mennessä ainakaan minua häirinnyt.

      • omolli

        VAnhoja lissejä käytettäessä valotuksessa esiintyy pieniä heittoja. Käytännössä ei suurta eroa. Tämä on helposti korjattavissa. Kamerassa on haarukointi (bracketing) toiminto, jolla tallentuu kolme eri valotusta. /- napilla saa myös korjattua. Ja kuvaamalla RAW-tiedostoja niin jälkikäteen voi kojailla.


      • zuiko
        omolli kirjoitti:

        VAnhoja lissejä käytettäessä valotuksessa esiintyy pieniä heittoja. Käytännössä ei suurta eroa. Tämä on helposti korjattavissa. Kamerassa on haarukointi (bracketing) toiminto, jolla tallentuu kolme eri valotusta. /- napilla saa myös korjattua. Ja kuvaamalla RAW-tiedostoja niin jälkikäteen voi kojailla.

        Moi,
        jos käytetään digirungossa(E400) OM-objektiivia, jossa on automaattitarkennus niin miten tarkentaminen hoidetaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe