Palmen murha-ase

Pekkala

24

786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hätäillä

      "Mutta emme voi olla varmoja, että tämä on myös Palmen murha-ase, komisario Stig Edqvist muistutti tiedotustilaisuudessa Tukholman poliisitalolla."

      Poliisi on alusta pitäen etsinyt hakoteillä olevia 357 aseita, joita ei niin kauheasti ollut. Tämä nyt löytynyt ase on ollut mielenkiinnon kohteena, mutta nyt ilmeisesti vahvistui, että sen varastanut suomalainen ryöväri "Kari" heitti sen Mockfjärdenissä vuonna 83 tai 84 tehdyn ryöstön jälkeen siihen paikkaan mistä se löytyi. Eli on hyvin epätodennäköistä, että se olisi murha-ase. Sitä vastoin sen varastamisen yhteydessä kadonneet ammukset ovat hyvin mielenkiintoisia. Mockfjärdenin ryöstön yhteydessä aseella ammuttiin yksi laukaus, ja on käynyt ilmi, että kyseinen luoti on samasta valmistuserästä kuin Palmen murhassa käytetty.

      • Pekkala

        Oletan kyseessä olevan Palmen murha-aseen ja oletan samojen tyyppien järjestäneen Palmen pamautuksen, jotka olivat osallisina tuohon 80-luvun alkupuolella tapahtuneeseen ryöstöön.


    • Vähän asian vierestä.

      En ole paljon lukenut noista Palmen murhatutkimuksista, mutta tänään hiukan ja vähän yllätyin noista suomalaisnimistä aseeseen liittyen. Sattui nimittäin vuonna -96 eräs Ruotsista Suomeen tullut mies mainitsemaan minulle, että oli aikoinaan tuonut just nimenomaan sen aseen Suomeen, jolla Palme oli ammuttu. Haaparannasta jotain puhui. En uskonut yhtään, onhan noita kaikenlaisia jutunkertojia ja tapasin sen tyypinkin vain satunnaisesti pari kertaa Ruotsista tuodun koneen oston yhteydessä.

      En kuitenkaan ollut kuullutkaan tuon järveen heitetyn aseen tarinasta mitään, ennen kuin tänään ja onhan jokin ase todellakin käynyt Suomen puolella. Aseella olisi kertomuksen mukaan muistaakseni kokeeksi ammuttukin jossain matkan varrella ja Suomen puolella, sähköpylväästä taisi puhua. Jos jutussa olisi perää, niin luoti voisi olla vieläkin jossain tolpassa luultavasti Tornion ja Kemin välillä, ellei pylväitä ole ehditty jo vaihtamaan, vaan onhan siellä niitä tolppiakin, sivuteilläkin, toisaalta taasen vähänlaisesti asumatonta aluetta. Tokkopa siitä luodista kuitenkaan mitään hyötyä olisi, vaikka olisi olemassakin.

    • niin uskotaan, onko totuus sitten taas totuus vai valhe on vain luojan käsissä.

    • Simo

      Oikea murha ase oli Huplilla tai orrella tai homo moottoripyöräjengillä näin pekkalan tietäen,

    • Miten lienee

      kairaketulla on hyvät tiedot.

      Aivan huvin vuoksi laitan, että netin perusteella tämä löytyi eri järvestä kuin mihin se oli heitetty tai Kari näyttää tuossa linkissä mihin se heitettiin.
      http://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar/det-har-ar-mockfjardsvapnet/

      Tuossa kari kertoo aseen tarinasta. Tosin osa voi olla puppua.
      http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ruotsin poliisi selvittää löydetyn revolverin yhteyttä Palmen murhaan/1135223152897

      Koska ase löytyi eri järvestä kuin mihin Kari ja Erik sen heittivät niin Kari sanoo Erikin olleen mukana kun aseen paikka tuli ilmi.

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288335551107.html

      Sitten on mielenkiintoista, että Hans Homer on väittänyt murhassa käytetyn Smith & Wesson revolveria. Mistä ihmeestä hän olisi tiennyt, että sellaista on käytetty kun on on ollut paljon muitakin 357 revolvereja. Tuossa linkki
      http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Holmér

      Mistä voi olla varma, että murhapaikalta löytyneet luodit on ammuttu samalla aseella kuin jolla Palme murhattiin. Ei niin mistään. Poliisi näet oli tutkinut alueen tarkaan heti murhan jälkeen käyttäen myös miinaharavaa, Vasta pari päivää murhan jälkeen joku tai jotkut sivulliset olivat löytäneet luodit lähellä murhapaikkaa joka oli tutkittu jo aiemmin. Varsinkin se luoti joka lävisti Lisbeth Palmen takin on todellisuudessa voinut lentää vielä yli kilometrin tai sitten on pysähtynyt jonkin talon seinään tai muualle. On suorastaan äärimmäisen epätodennäköistä että molemmat ammutut luodit olisivat löytyneet ja niin läheltä murhapaikkaa.

      Kirjassas Blood on the snow, jan bondeson kirjoittaa kuinka ruotsalaiset poliisit ovat epäilleet löytyneitten luotien olleen harhautusluoteja. Tarkoittaa, että ammuttu eri aseella kuin jolla Palme murhattiin. Murhaluodit sen sijaan olisivat samasta patruunaerästä, sillä Olofin ja Lisbethin päällä olleista vaatteista on löydetty samaa lyijyisotooppia kuin jota on löytyneistä luodeista. Samanlaista isotooppia on löydetty myös postiryöstössä ammutusta luodista. Olisiko harhautusluodeilla tietoisesti haluttu estää todellisten murhaluotien löytyminen. Jos olis tehty niin olisko varsinaisella murha-aseella aiemmin ammuttu joku luoti ollut poliisilla ja tätä olisi voitu verrata murhaluotiin ja yhdistää se aseeseen. tämmönen tuli mieleen.

      Tässä nyt tällä kertaa ja myös Kairaketulle jos sattuis lukemaan.

      Taas voi kysyä miksi Hans Holmer

      • Miten lienee

        Viimeinen lause jäi kesken ja se menee. Taas voi kysyä miksi Hans Holmer väitti alusta pitäen, että paikalta löytyneet luodit ovat murhaluoteja.

        1. Joko hän oli erittäin tyhmä,
        2. pyrki pelastamaan poliisin maineen eli se löysi jotain.
        3. tai halusi tietoisesti peittää ettei kumpikaan murhassa ammutuista luodeista löydy.

        Ensimmäiseen en usko. Toinen vaihtoehto on mahdollinen. Jos näin niin harhautusluotien laittajat tiesivät tämän ja pääsivät tavoitteeseensa. Viimenen vaihtoehto on jo niin kova, että pitäisi saada parempi ymmärrys Holmerista.


      • Nutteri Järvinen
        Miten lienee kirjoitti:

        Viimeinen lause jäi kesken ja se menee. Taas voi kysyä miksi Hans Holmer väitti alusta pitäen, että paikalta löytyneet luodit ovat murhaluoteja.

        1. Joko hän oli erittäin tyhmä,
        2. pyrki pelastamaan poliisin maineen eli se löysi jotain.
        3. tai halusi tietoisesti peittää ettei kumpikaan murhassa ammutuista luodeista löydy.

        Ensimmäiseen en usko. Toinen vaihtoehto on mahdollinen. Jos näin niin harhautusluotien laittajat tiesivät tämän ja pääsivät tavoitteeseensa. Viimenen vaihtoehto on jo niin kova, että pitäisi saada parempi ymmärrys Holmerista.

        Holmer oli yksi Palme-salaliittoon osallistuneista. Tällainen kaveri on saatava ehdottomasti tutkinnan johtoon, jotta syylliseset eivät paljastuisi.


    • joo se oli se pete

      Oma vaimo tappo miehensä. Kukaan ei tajunnut etsiä asetta vaimolta. Vähän kuin meillä toi Ulvilan keissi.

    • Miten lienee

      Kiva,että joku tuli kommentoimaan. Ajattelin, että ei varmaankaan kukaan tule kun edelisestä on n. 6,5 vuotta. Tämä näkynee jossain, että on tullut uutta.

      Tuosta kun vaimo kommentista jonka lienee laitettu hupimielellä tuli mieleen tuo Lisbethin takki jonka hän vaihtoi matkalla murhapaikalta sairaalaan. No tuskinpa hän sitä teki peittääkseen rikosta. Jotain outoa tuossakin on, joskaan ei näin äkikseltään selviä. Alla linkki
      http://www.youtube.com/watch?v=i9aaAkJ-WUk

    • Outolempi.

      Lumen ja jään sekainen katu pysäyttää luodin todella tehokkaasti. Näin ollen siinä, että Palme-murhassa ammutut luodit löytyivät melko läheltä tekopaikkaa, ei mielestäni ole mitään kummallista.

      Tutkimuksissa toisen paikalta löydetyn luodin todettiin olleen sama, joka osui Palmeen. Molemmat luodit vahingoittuivat ampumishetkellä pituussuunnassa, kiertyneet keskiönsä ympäri. Kummankin Palmen vaatteista löydetyt hiukkaset olivat samoja, joita jää Winchester Western 158-patruunoista. Murha-aseen merkki, tai todennäköinen merkki, saatiin selville, kun tutkittiin luodin rihlanjälkiä. Ne ovat joka aseessa yksilölliset ja myös rihlauksen kierteessä on eroja. Täytyy muistaa, että Holmérin ryhmä jätti mahdollisuuden auki myös sen suhteen, että ase olikin merkiltään Ruger.

      Muuten olen samaa mieltä siitä, että Holmér oli väärä mies tutkinnan johtoon. Hänellä ei Säpon miehenä ollut mitään kokemusta käytännön henkirikostutkinnasta, jollaisena Palme-murhaa olisi pitänyt lähteä selvittämään.

    • brysselinpitsiä

      Ja 9 päivän kuluttua aloitusuutisesta, joka linkki ei enää toimi, murhattiin Ulvilassa Lahti.

      Olivatko molemmat poliittisia murhia?

      • Eivät. J. Palmen murha oli ehkä poliittinen murha, mutta J. Lahden murha ei sitä ollut.


      • keinoja on monia
        premiata kirjoitti:

        Eivät. J. Palmen murha oli ehkä poliittinen murha, mutta J. Lahden murha ei sitä ollut.

        Jaa-a, ja mikä oli Lahden murhan motiivi sitten, kun näin varmana osaat vastata edellä olevaan kysymykseen? Vai tarkoitatko samaa, jota olen miettinyt, sitä että kuollutta ei kyllä ambulanssilla viedä sairaalaan, kuten olen ymmärtänyt Lahden viedyn, joten onko ketään edes murhattu?!


      • Farssia kerrakseen
        keinoja on monia kirjoitti:

        Jaa-a, ja mikä oli Lahden murhan motiivi sitten, kun näin varmana osaat vastata edellä olevaan kysymykseen? Vai tarkoitatko samaa, jota olen miettinyt, sitä että kuollutta ei kyllä ambulanssilla viedä sairaalaan, kuten olen ymmärtänyt Lahden viedyn, joten onko ketään edes murhattu?!

        No, juu - tämänkö takia se AA siellä sairaalassa kysyikin, että mihin hänen miehensä on viety; jos olisi viety ruumisautolla, niin ei olisi tarvinnut enää kysellä.

        Eli todellisuudessa Lahti oli elossa ainakin vielä silloin, kun häntä on lähdetty kuljettamaan, jos kerran vietiin ambulanssilla.

        Aika veijareita nuo poliisit - onhan tuosta "esitutkinta-aineistosta" jo löytynyt kaikkia mahdollisia ihmeellisyyksiä, ja tutkintaa vartenhan se tehtiinkin, kun kerta ilmoitettiin tutkinnan valmistuneen vasta toukokuussa 2012 - eli yli 2 vuotta myöhemmin kuin tuo muka esitutkintapaketti oli kasattu ja leviteltiin kansan ruodittavaksi ja aloitettiin Ulvila farssi.


      • voiraukkoja
        keinoja on monia kirjoitti:

        Jaa-a, ja mikä oli Lahden murhan motiivi sitten, kun näin varmana osaat vastata edellä olevaan kysymykseen? Vai tarkoitatko samaa, jota olen miettinyt, sitä että kuollutta ei kyllä ambulanssilla viedä sairaalaan, kuten olen ymmärtänyt Lahden viedyn, joten onko ketään edes murhattu?!

        Kylläpä olette pimeitä aa-uskovaiset. Ettekö mitään muuta enää keksi.


    • lusikalla saanut

      Jonkun asian ratkominen pimeetä? Uskovaisuutta? Johtopäätösten toteaminen keksimistä?! Tota noin... olisiko vähän menny nyt käsitteet poskelleen?

      1) vietiinkö Lahti ambulanssilla, ja jos vietiin, ei ollut kuollut, kuolleita nimittäin ei kuljeteta ambulansseilla - se on laki
      2) looginen päätelmä, että miksi AA sairaalassa kysyi mihin vietiin, jos otettiin ambulanssin kyytiin
      3) syyttäjä ilmoitti toukokuussa 2012 Ulvilan murhatutkinnan tulleen finaaliin
      4) esitutkintapapereita ei ole tapana tehdä ennen kuin on suoritettu tutkinta

      Nämä ovat siis todella tapahtuneita asioita, ja sinun mielestä faktojen tunnustaminen on "pimeetä", "uskovaisuutta", "keksimistä" ja johtopäätösten tekijä on "voi raukkoja..."?!

      Mitenkähän mahtaa olla tuon aivotoimintasi laita noin yleisestiottaen muuten? Lääkitys kohdallaan?

      • Olet sekopää

        Tee kantelu jos kerran ruumista ambulanssilla kuljetettu ))

        Onko laitonta jos sinut kuljetetaan hoitoon tavallisessa eikä pehmustetussa ambulanssissa. No, onhan niisä pakkopaitaan verrattavat siteet paareissa ja vahvat lääkkeet.


      • kuolleita ei

        viedä ambulanssilla mutta kuollut se on vasta kun laillistettu lääkäri allekirjoittaa kuolintodistuksen.Ambulanssilla viedään joskus jopa puolimätiä ruumiita eikä nekään ole kuolleita ennenkuin sairaalan lääkäri kirjoittaa kuolintodistuksen


    • svärje.......

      Palmen vaimo oli KGBn kaksoisakentti. Tapaus on selvitetty. "Ampuja" oli houkuteltu paikalle "murhaajaksi" ja jonka syyksi murha vieritettiin.

      • premiata

        Tekstisi on juuri sopivan tasoinen tälle palstalle.


    • pässi42

      Miten nämä Ulvila-paskanjauhannat liittyvät Olof Palmen murhaan. Pysykää nyt jumalauta siellä omassa karsinassanne saatanan foliohattuauerfanit!

      Olof Palmen murhasta sanon vain sen että tekijä oli joku muu kuin Pettersson.

    • Petterssonhan

      meni tunnustamaan, kun luuli jo jutun vanhenneen. Olisi vanhentunut vasta vuoden päästä. Chiser Pettersson, ehkä murhattiin, ja löytyi sittemmin liukastuneena sairaalan pihalta.

    • Anonyymi

      Riihimäellä tutkin 90 luvulla törkeää huumausainerikista ja ampuma-aserikosta
      Jonka epäillyn kotiin tehtiin Järvelässä kotietsintä jossa löytyi kiiltävä 357 Magnum Smith& Wesson revolveri. Epäilty ei kuulustelussa uskaltanut kertoa keltä oli aseenhankkinut koska siihen liittyi niin pahoja kavereita. Vuosia nyöhemmin epäilty kertoi kuitenkin että sen oli riihimäkeläinen murto-ja huumemies Supi Laukkanen myynyt Kemistä tulleille huumeihmisille Alihäivälä ja Miekkalinna Miehille ja seurassaan ollelle naiselle. He kaikki olivat Kemistä ja seurasin työkaverini kanssa heitä junassa kun matkustivat takaisin Kemiin. Vaihtoivat junaa Seinäjoella ja kun odottelimme Kemin junaa Seunäjoen asemalla tullimiehet ehdottivat että jatkavat seuraamista sieltå eteenpäin. Oli tarkoitus katsoa kelle kilojen hasis satsi menee. Epäonneksi tullimiehet hukkasivat
      Seurattavat junassa kun jäivät kai väliasemalla junasta. Ainakin Muekkalinna muutti sittemin Ruotsiin ja Palmen murha dokumentin mukaan hän oli Pettersonin hyvä kaveri ja Ruotsin poliisi kuulusteli ja yritti jopa lahjoa häntä puhumaan Pettersonin päälle mutta ei puhunut.
      Alihäivälä ja Miekkalinna kävivät vielä Oalmen murhan jälkeen uudestaan Supi Laukkasen luona uudelleen huumekaupoilla ja em. Riihimäen epäilty kertoi että oli kemiläusiltä silloin ostanut aseen itselleen ja se kotuetsinnän jäleen tuli Riihimäen takavarikkoon ja se piti toimittaa Asehallintokeskukseen. Myöhemmin kävin sitä sieltä kyselemässä eikä sitä löytynyt kirjanpidosta. Soitin sen aikaiselle tutkinnanjohtajallemme Heikkoselle ja hön muisteli , että joku vakuutysyhtiö oli sen murron saaliina korvannut asianimisrajalle ja ase oli kai mennyt sen haltuun. En teidä aseen mtöhemmistä vaiheista mitään mutta jos se on edelkeen llydetyävissä jos se on myyty kun siihen on tehty lainmukauset sarjanumerot olisi kiinnisraa se koeampua ja verrata luoteja Palmen surmaluoteihin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5953
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3625
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1919
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1408
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe