NÖFFIKYSYMYS

Anita

Sopiiko nöffi kerrostaloasuntoon, jos sitä ulkoiluttaa useita kertoja päivässä?

9

1386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tansgu

      Nöffeistä sanotaan, että se on yksi niistä harvoista isoista okirista jotka sopivat myös kerrostaloon. nöffi ei tarvitse liikuntaa yhtäpaljon kun esim. saksanpaimenkoira. itselläni nöffi kerrostalossa ja kävelen pitkiä lenkkejä. kerran päivässä yksi pitkä lenkki ja koira erittäin hyvässä kunnossa. ollut sekarotuinen koira ja ihmiset sanoivat että ei ole kerrostalo koira, mutta nöffistämme ei ole kukaan sanonut että ei sovi kerrostaloon.

      • Anita

        Mukava tietää, sillä nöffivauvelia olen haaveillut jo kauan, mutta en ole ollut varma sopiiko se kerrostaloon. Serkulla on nöffi, mutta hän asuu maalla...joten häneltä en ole saanut vastausta. mutta kiitos paljon. :)


    • sämpylä,

      en itse ottaisi nöffiä kerrostaloon ja rivitaloonkin vain jos piha on aidattu. Koira on kuitenkin karvaltaan aina tavallaan ulkokoira ja nauttii ulkona olosta suunnattomasti jos saa siellä olla. Meillä koira makaa aina pihalla kun vain on tilaisuus. Lenkki on kiva juttu, mutta yhden pitkän sijaan tekisin ennemmin kaksi hieman lyhyempää. Varsinkin nuorena voi pitkällä lenkillä tehdä enemmän hallaa kuin hyvää. Muutenkin iso koira ei ole mikään lenkkikaveri varsinaisesti vaan sen liikkumisen pitää olla omaehtoista.

      Kerrostalossa portaat ovat yksi seikka joka kannattaa huomioida ellei ole hissiä ja voimia. Moni nöffi ei suostu kävelemään portaita. Rappukäytävän portaat ovat liukkaat ja niissä riski loukkaantua on myös aina olemassa kun tassu lipeää. Meillä koira kävelee portaat, vaikka niitä ei ksokaan omassa asunnossamme ole ollut. Veljeni koira taas ei kävellyt yhtäkään vaan loikkasi aina portaiden yli. Asia ei haitannut kunnes asessaan kerrostalon viidennessä kerroksessa tuli siihen tilanteeseen, että hissi oli rikki ja koiralla hätä.. Kun on kyse hyvinkin 60-90kg koirasta niin sitä ei kuka vaan kanna..

      Kyllä koira sopeutuu sinne kerrostaloonkin, mutta onko se oikein sitä kohtaan on jokaisen omassa harkinnassa. Osa kasvattajista ei esim myy koiraa edes kerrostaloon. Haukkumisen suhteenhan se on kyllä mitä mainioin sinne. Parveke tietysti pelastaa jonkin verran, mutta itse pelkäsin aina kyläreissuilla, että koira nähdessään jotain innostavaa ei huomaakkaan olevansa korkealla ja loikkaa kaiteen yli, vähän yksinkertainen kun tuo meidän vesseli ainakin on..

      • Nöffi-tyttö

        ...asuva nöffi. Hissitön kerrostalo ei kyllä sovi. Meidän nöffillä ikää reilut 5 kk ja sitä ei kyllä jaksaisi enään kantaa, saatikka että uskaltaisin kävelyttää sitä liukkaita rappuja pitkin.
        Muuten sitten parveke on lempipaikka, eli ne kyllä viihtyvät ulkosalla ja haukkumista ei harrasta, että sen puolesta sopii. Ja mikä voisikaan olla kaikkia rakastavan nöffin mielestä kivempaa, kuin samaan hissiin tuleva kiva naapurin täti... :)


      • sämpylä,
        Nöffi-tyttö kirjoitti:

        ...asuva nöffi. Hissitön kerrostalo ei kyllä sovi. Meidän nöffillä ikää reilut 5 kk ja sitä ei kyllä jaksaisi enään kantaa, saatikka että uskaltaisin kävelyttää sitä liukkaita rappuja pitkin.
        Muuten sitten parveke on lempipaikka, eli ne kyllä viihtyvät ulkosalla ja haukkumista ei harrasta, että sen puolesta sopii. Ja mikä voisikaan olla kaikkia rakastavan nöffin mielestä kivempaa, kuin samaan hissiin tuleva kiva naapurin täti... :)

        kannattaa jo miettiä miten hoitaa asiaa kun se hissi menee rikki. Velipojalla oli ongelmaa viidettä päivää kun hissi ei tullut kuntoon ennen kuin osia tuli ties mistä...


      • tytti78
        sämpylä, kirjoitti:

        kannattaa jo miettiä miten hoitaa asiaa kun se hissi menee rikki. Velipojalla oli ongelmaa viidettä päivää kun hissi ei tullut kuntoon ennen kuin osia tuli ties mistä...

        Meillä on reilun vuoden ikäinen poika nöffi ja ei koskaan ollut kävellyt rappusia. se oli noin puolen vuoden ikäinen kun muutin kerrostaloon. Ja hyvin sujui kävely, ei pelännyt yhtään. Ja meidän kerrostalossa ei ole hissiä. Joten kyllä se nöffi sopii myös kerrostaloon jossa ei hissiä ole. Koira tottuu ja oppii nopeasti :)


    • nöhvi

      nöffi on kumminki suuri koira rotu ja tarvitsee aika paljon liikuntaa mutta ei niin paljon kuin sakemanni.meidän nöffi saa olla ulkona jos tahtoo siäsllä jos tahtoo ja hyvin on koira pärjännyt

      • jokaisessa

        aina on ihmisiä jotka sanovat että isoja koiria ei saa viedä portaita, lonkat menee jne.. meillä nöffi rivitalossa ja kierreportaita kävelee tosi hyvin. ja minusta se vahvistaa jalkalihaksia kun niitä päivittäin kävelee. nöffi sopii minne vain. kuitenkin parvekkeellinen kerrostalo asunto on melkein pakollinen.


    • nöpöt

      asut maantasalla tai talossa on hissi, ettei nöffi joudu kiipeämään rappusia pentuaikanaan.
      Jos kerrostalon väki hyväksyy koiran sinne.

      Mieluiten kuitenkin sellaiseen paikkaan, jossa koira pääsisi olemaan mahdollisimman paljon ulkona, koska rakastaa ulkoilua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2709
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2607
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      64
      2349
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      195
      1829
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe