Missä vanhempien kunnioitus???

***äiti***

Missä nykyään on vanhempien kunnioitus? Nykyään haistatellaan suoraan vanhemmille ja väitetään vastaan ja tiuskitaan. Meillä vanhempien sana on laki ja sääntöjä on noudatettava. Minusta on hirveää kun kirotaan vanhempien kuullen, poltetaan tupakkaa ja juodaan alkoholia silmien edessä. En ole mikään niinkään tiukkapipoinen mutta kunnioitusta pitää olla kaikkia vanhempia ihmisiä kohtaan ja omia vanhempia kohtaan!

10

2984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jäpikkä 18v

      Minulla ei niinkään ole ollut ongelmia sen kanssa ettenkö olisi kunnioittanut vanhempiani tai he minua (mitä muutamat kerrat ollaan riidelty ja äitä haukuttu huoraksi ja niin edespäin mutta se oli sillon nuorempana/lapsena)

      Mutta kun minulla on pari kaveria joiden vanhemmat ei kunnioita lapsiaan ollenkaan niin he ovat äärimmäisen vittumaisia vanhempiaan kohtaan.
      Jopa niin pahoja että minuakin häiritsee se kun kuulen heidän ja vanhempiensa välisiä ''keskusteluja''. Olen muutamat kerrat sanonutkin että lopettaa tommosen.

      Se on katos niin että jos vanhemmat opettavat lapset niin että ei tarvitse kunnioittaa (sillä ettei kunnioita lastaan eikä hänen ajatuksiaan eli on hälläväliä asenteella) niin lapsi oppii sen ja on aivan samalainen vanhemmilleen.

      Itsestäni vielä että minulla oli todella tulehtueet välit joskus vanhemppini (nuo tuolla ylempänä olevat huorittelut sun muut) mutta kun vanhemmat ottivat asenteen että minäkin olen ja minulla on painava mielipide ja todellakin annan sen mielipiteeni tulla julki ja alkoivat kuunnella minua niin johan muuttu minunkin asenne heihin ja molemmin puolinen kunnioitus kasvoi.

      KAIKKI LÄHTEE VANHEMMISTA.

      • nuoresta

        iästäs huolimatta. On ollu hyvät vanhemmat sulla.
        Valoisaa tulevaisuutta sinulle ja muista pitää sama meininki ku kirjotuksestas saa kuvan.


    • taas niitä

      että kunnioitus tulee ansaita. Lisäksi jokaista ihmistä on kunnioitettava. Mitä tulee käytökseen jos lapsi ja nuori uskaltaa kapinoida vanhempiaan vastaan niin onnittelut ollette ansainneet heidän kunnioituksen ja olette turvallisia vanhempia.
      muu mainitsemasi käytös menee sitten siihen mitä sallitaan tehdä eikä siinä ole kunnioituksen kanssa mitään tekemistä. On paljon vanhempia ihmisiä jotka käyttäytyvät kuin moukat joten tuo kunnioitus ei ole itsestään selvyys.

    • olla...

      kunnioitusta kaikkia vanhempia kohtaan?

      Siis sitä pedofiilisetääkin kohtaan, joka pyytää ottamaan farkut pois.

      Kunnioitus ansaitaan! Mkään ikäkausi ei tee ihmisestä mitenkään automaattisesti kunnioitettavaa.

      Ja missä vanhainkodissa asut, papparaiseni?

    • tanttaäiti

      Mielestäni vanhempien tulee ansaita kunnnioitus omalla käytöksellään,asenteellaan. Tämä alkaa hyvin varhain ,lapsen syntymästä lähtien.En tarkoita,että lapsi olisi pomo ja sen kaikki mielihalut tyydytettävä. Vaan asiallinen, lasta kunnioittava käyttäytyminen. Miten lapsi voisi oppia sellaista käyttäytymistä jos ei vanhemmat anna mallia?!!
      Miksi haukkua nuorisoa kielenkäytöstä,juopottelusta,tupakanpoltosta yms.pahuudesta jos sillä ei muuta esimerkkiä kotona ole, tai muulla tavoin osaa purkaa pahaaoloa.Kun ei kotona,tai missään muualla, ole ketäään kuuntelemassa heitä.
      Itse en salli että minua nimitellään etenkään huoritellaan,en voi käsittää sellaista meininkiä.JOS joku lapsistani mua nimittelisi huoraksi,vaatisin perusteluja! Ja sanktioita mukaan.
      Vastaan väittelyt ja kiukuttelut ei mielestäni mitään outoa ole.Miksi olettaisin että kaikki ovat kanssani samaa mieltä? Eivät lapset,nuoret kokemattomuuttaan voi vielä tietää maailman menosta,yms.Siksi säännöt ja kiellot on aina perusteltava!Sekin käytäntö pitää lähteä lapsen ensivuosista alkaen. Kun he tietävät että on järkevät syyt sääntöihin,niitä on sitten mielekkäämpi noudattaa.

      Mitä tulee kaikkien vanhempien ihmisten kunnioittamiseen..mitäpä sanois? Käyttäytyvätkö kaikki vanhimmat ihmiset kunnioittamisen arvoisesti? Jos talkkari näyttää "keskaria",pitääkö häntä kunnioittaa ja kumartaa?!Tai lähistöllä parveileva juoppolauma huutoineen,pitääkö heidän mellastusta kunnioittaa?

      Lapsia,nuoria ei pidä aliarvioida, he ovat hyvin fiksuja!!Olen itse ylpeä nykyajan lapsista,nuorista ja tietysti omista lapsistani.Paljon älykkäämpiä kuin minä ja sukupolveni.

      • tekstiä ja

        siinä on myös muille pohdittavaa tosiaan. Olet kyllä ihan oikeassa tässä asiassa ja olen samaa mieltä kanssasi.


    • kaiken a ja o

      Jo hyvin pienet lapset pompottavat vanhempiaan ihan mennen tullen.
      Jos vanhemmat lähtevät tällaiseen leikkiin, niin siitä ei tule loppua koskaan.
      Lapsen tulee tietää, kuka perheessä määrää ja sanoo viimeisen sanan.
      Tietenkin lastakin on kuunneltava, mutta vanhemmat asettavat kuitenkin rajat, ja heidän tulee pitää niistä kiinni.
      Kunnioitus ansaitaan omalla käyttäytymisellä.
      Kun lapsi näkee, miten vanhemmat kohtelevat muita ihmisiä, hän oppii samanlaisen käyttäytymismallin.
      Monissa perheissä vanhemmat kiroilevat paljon, ja on selvää, että lapsi kokee sen hyväksytyksi.
      Samoin on myös esim. tupakoinnin laita. On oikein tutkimuksin todistettu, että niissä perheissä, jossa vanhemmat tupakoivat,
      on paljon todennäköisempää myös lasten tupakoinnin aloittaminen.

    • kunnioittavat

      meitä ja kotona ei haistatella eikä
      kiroilla. Uskon, että kun itse antaa
      mallia hyvästä käytöksestä myös lapset
      oppivat sen.
      Ei tarvitse hävetä heidän kanssaan matkustaa
      eikä missään muuallaakaan. Tietysti meillä kaikilla on normaalit huonot päivämme,
      joten pelkät ovien paukkumiset riittää.

    • nainen maailmalta

      Itse olen omien vanhempien ja muiden vanhempien ihmisten kunnioituksen oppinut ihan kotoa käsin. Kerronpa sen tosi seikan että todella monet pikkusiskoni ikäisistä juovat ja polttavat vanhempiensa silmien alla, ja vanhemmat hyväksyvät kaiken. Kas, ja joillekin jopa hakevat tupakkaa ja alkoholia, kun nämä tyypit ovat alaikäisiä niitä vielä itse hakemaan. Mistä tuo siis kertoo? Jostain niin sanotusta vapaasta kasvatuksesta? Vapaa kasvatus siis näkyy olevan sitä, että lapselle/nuorelle ei laiteta minkäänlaisia rajoja, vaan annetaan käyttäytyä ihan miten lystää kaikkia kohtaan. Ei se sitten ole mikään ihme, että vuosi vuodelta tuntuu että "Minkälaisia on nuoret joskus kymmenen vuoden päästä, jos ne ovat nyt jo tuollaisia?" Ajatelkaas nyt. Minun mielestäni ei kaikkea pidä kieltää, vaan pitää olla myös vapauksia ja oikeuksia ja niin edelleen. Kuitenkaan ei ole hyvä kohdella lasta ihan silkkihansikkain ja antaa ihan kaikkea tehdä. Miten lapsi pärjää kouluun mennessään kun on aina tottunut saamaan kaiken mitä haluaa ja tahtonsa läpi? Miten hänen ihmissuhteensa tulevat sujumaan, jos hän saa kotoa sellaisen mallin, että hän saa käyttäytyä ihan miten lystää ja puhua miten lystää, kun "Äiti ja isi ei kuitenkaan suutu." Kauhistuttaa kuunnella, kun nuoret kiroilevat ja haistattelevat vanhemmilleen, ja tekevät heidän läsnäollessaan suunnilleen ihan mitä sattuu. Että rappiolla ollaan sitten. Mulla on itsellä sen verran vanhanaikainen kasvatus, että ei tulisi mieleenkään tehdä noita yllämainittuja hommia. Nuoret käyttäytyvät muutenkin niin, kuin vanhemmat olisivat jotenkin heidän jaloissaan/tiellään. Onko se muka oikein??? Ei minusta. En väitä, että pitäisi aina tehdä niin kuin sanotaan. Mielipide pitää voida sanoa ja joskus sitten tehdä hiukan eri tavalla... Mutta pääsääntöisesti kuitenkin kuunnella ja toimia vanhempien neuvojen mukaan. No joo, ei voi muuta sanoa kuin että kamalaa kuunneltavaa ja katseltavaa tämä nykyajan nuorien touhu.

    • Anonyymi

      Vanhemmat eivät kunnioita minua vaikka kunnioittaisin takaisin, (siis toinen vanhempi ei kunnioita ollenkaan). Se pitää olla kahdensuuntaista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10792
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      208
      2882
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1686
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1536
    Aihe