Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ad/hd-lapsen äiti

toivoo vastauksia

Toivoisin asiallisia vastauksia niiltä jotka asiasta jotain tietävät.
Eli miten steinerkouluissa suhtaudutaan erilaisiin oppimishäiriöisiin lapsiin, esim. ad/hd-diagnoosin saaneisiin. Otetaanko heitä oppilaiksi jos diagnoosi on jo olemassa.
Voisiko steinerkoulu olla peräti parempi paikka ad/hd-lapselle, kuin tavallinen koulu missä ongelmia tuntuu riittävän enemmänkin kuin omiksi tarpeiksi?

5

1389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • : )

      En voi mitenkään suositella ADHD-lapselle steiner-koulua. Steiner-koulussa on luokkakoot yleensä isoja, tosin joissakin peruskouluissa myös... ADHD-oppilas häiriintyy yleensä helposti kaikista ylimääräisistä ärsykkeistä, peruskoulussa on tuntityöskentely rauhallisempaa, oppilaiden ei anneta seilata luokassa. ADHD-lapsen elämää helpottaa ehdottomasti koulukirjat, silloin myös kotona ollaan kärryillä, mitä on opetettu ja mitä pitäisi osata. Peruskouluissa on erityisopetus huomattavasti paremmalla tolalla kuin steinerissa, ja eriyttäminen onnistuu paljon helpommin kun on valmiit kirjat ja materiaalit. Esim. matikassa on perusaukeamat ja sitten lisätehtävät ja ongelmanratkaisut niille jotka tarvitsevat lisää haastetta. Steiner-koulussa on valitettavan paljon oppilaita, joiden oikea opiskelu paikka olisi pienryhmäopetuksessa. Jos lapsesi koulunkäynti on kovin ongelmallista peruskoulussa, ota koulupsykologiin yhteyttä, pienryhmäopetus voisi olla hyvä vaihtoehto. Toivottavasti saatte koulunkäynnin sujumaan, oli koulu mikä tahansa, tämä oli vain minun näkemykseni.

      • normaalin äiti

        pidä muksusi peruskoulussa :)


      • äiti_
        normaalin äiti kirjoitti:

        pidä muksusi peruskoulussa :)

        Miksi?


      • Marjana

        Ei kaikissa steinerkouluissa luokat ole isoja. Steinerkouluja on Suomessa yli 20 ja mukaan mahtuu niin iso- kuin pieniluokkaisiakin kouluja. Oppilasmäärät vaihtelevat. Mutta olennaisempaa kuin tämä huomio, on se millä tavalla kukin koulu ja tietenkin yksittäinen opettaja toimii. Sen uskallan - kokemuksesta - sanoa, että steinerkouluissa oppilas saa luokkakoosta riippumatta häntä opettavien opettajien (myös siis muiden kuin oman luokanopettajan) huomion. Steinerkoulun opettajan työhön kuuluu oppilaidensa ajatteleminen ja heidän ongelmiinsa pureutuminen niin tuntien valmistelun yhteydessä kuin toisaalta esim. joka viikkoisissa opettajankokouksissa, joihin kuuluu usein vakio-osana oppilaskeskustelut, joissa hyvin monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti pystytään ja pyritään käsittelemään oppilaiden asioita, ongelmia ja erityistarpeita. Luokanopettaja, joka useimmiten pysyy samana 8 vuotta, tutustuu lapseen perinpohjaisesti ja luo tiiviin yhteistyön vanhempien kanssa, joka tietenkin auttaa jo sinänsä. Eri kouluissa vaihtelee se, millainen oppilashuoltoryhmä on, mutta omassa koulussamme teemme yhteistyötä samojen tahojen kanssa kuin kaupungin muutkin koulut. Steinerkoulu ei ole oma saarekkeensa enää nykypäivänä, jos joskus sitä olisikin ollut jossain määrin.

        Riippuu aina oppilaasta, mikä on hänelle paras kouluvaihtoehto. Jollekin steinerkoulu on selkeästi ollut pelastus - tällaisia kommentteja OLEN kuullut vanhemmila ja joiltain oppilailta itseltäänkin - mutta jollekin peruskoulu taasen voi olla parempi vaihtoehto. Mikäli mietit sitä, olisiko lapsellesi steinerkoulu hyvä vaihtoehto, ota rohkeasti yhteyttä lähelläsi olevaan steinerkouluun ja pyydä esim. saada päästä tutustumaan kouluun. Koulujen resurssit vaihtelevat steinerkouluissakin ja siksi on hyvä kysyä suoraan, onko koululla mahdollisuuksia ottaa lastasi. Itselläni ei ole lapsia - ainakaan vielä - mutta laittaisin heidät kyllä steinerkouluun. (Itse olen peruskoulun kasvatti ja opettanutkin siellä.)


    • Steinerlaisten äiti

      Vanhimmalla lapsella opettaja alkoi epäillä ensimmäisellä luokalla adhd:tä. Asia tutkittiin ja kyseessä ei ollut adhd, vaan hiukan vain keskittymisvaikeutta.
      Tokaluokalla vaihtui opettaja ja koulu alkoi sujua paremmin. Ei enää ollut mitään pulpetin alle piiloutumista tms.
      Nyt sujuu koulu hyvin ja osaa lukea ja laskea sujuvasti ja osallistuu hyvin opetukseen. Kaikki muu sujuu, paitsi englanti. Niillä tunneilla turhautuu, jos ei osaa jotain ja välillä häiritsee opetusta, mutta on nyt saanut tukiopetusta ja menee jo paljon paremmin.

      Toisen lapseni luokalla on yhdellä lapsella todettu adhd ja vähän aikaa sitten vietimme lapseni synttäreitä ja luokkakaverit olivat kylässä. Tämä adhd:n omaava lapsi oli joukon rauhallisin, vaikkei toisetkaan riehuneet. Kaikki olivat aidosti innoissaan leikkimään perinteisiä leikkejä. Tällä luokalla adhd:stä kerrottiin avoimesti kaikille luokkakavereille ja lapset ottivat asian hyvin vastaan ja ymmärtävät nyt, miksi kaveri välillä etsii rauhallista paikkaa tai itse saattaa villiintyä hetkellisesti liikaa.

      7. luokalla on myös poika, jolla on adhd ja hän vaihtoi ongelmien vuoksi peruskoulusta steineriin ja pärjää nyt koulussa hyvin muiden mukana.


      Vaikeaahan sitä on sanoa, kumpi on parempi. Kuten meilläkin huomasi, niin paljon riippuu opettajasta. Vanhimman lapseni olisin ensimmäisen luokan aikana ollut valmis jo vaihtamaan peruskouluun, mutta onneksi odotimme kuitenkin lukuvuoden loppuun.

      Peruskoululaisista en tunne, kuin yhden adhd-tytön. Hänellä oli pahoja ongelmia koulussa, kunnes adhd diagnosoitiin. Nyt ilmeisesti menee ainakin paremmin, jos ei hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe