Kuubaan tavaraa paikallisille?

Sissa

Mikä tällä hetkellä on tilanne, kannattaako jotain pikkutavaraa viedä mukana? Mitä? Olemme reilun viikon päästä lähdössä Kuubaan kiertomatkalle, joten liikumme myös perinteisten turistikohteiden ulkopuolella.

5

2287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tone

      Kuubaan kannattaa viedä esim. vessapaperia, saippuaa yms. Siellähän on tavallisella ihmisellä pulaa kaikesta muusta paitsi ruoasta. Vessapaperia/paperinenäliinoja kannattaa oikeasti ottaa mukaan, koska paikallisissa vessoissa ei yleensä ole paperia tai sitten paperia on vessassa joku repimässä pientä maksua vastaan.
      Mukavaa matkaa :)

      • ursus.major

        Henkilökohtaiseen hygieniaan liittyviä tarvikkeita kannattaa ottaa mukaan omaan käyttöön tarvittava määrä. Kaupungeista löytyy kovilla pesoilla pyöriviä liikkeitä, joista löytyy kyllä kaikkea, mutta näitä ei välttämättä osu kohdalle tarpeen yllättäessä.
        Mielestäni ei kannata opettaa kuubalaisia kerjäläisiksi jakamalla tavaroita ilmaiseksi. Olen tähän itsekin sortunut, mutta olen päättänyt ottaa toisen linjan. Ei varmaankaan kaikkia kuubalaisia oma leipätyö motivoi, jos pummaamalla tienaa päivässä enemmän kuin omassa työssä kuukaudessa. Kuitenkin varsinainen työnteko pitää yhteiskunnan toiminnassa, ei esim. lääkärien toimiminen "turistioppaana".


    • Caprice

      vaikka en myöskään halua ketään rohkaista kerjäläiseksi voi olla ihan hyvä juttu viedä Kuubaan esim pienia saippuoita, voidepurkkeja, hammastahnaa ym hygieniatuotteita. Niitä voi antaa tippinä hotellien siivoojille rahan sijaan. Kun esim antaa heti saapumispäivänä pikku lahjuksen pysyy huone tosi siistinä ;o) Ja meidän mielestä oli kyllä tosi hauska ilahduttaa lapsia karamelleillä välillä. Ostin niitä pari pussillista tarjoustalosta ja jakelin sitten jossain kun näin söpöjä lapsia joista halusin ottaa kuvia.
      Kyllä siellä kuitenkin ihan hyvin pärjää ilman "almujakin". Niiden pyytäjiä kyllä riittää ja niistä on välillä vaikea päästä eroonkin.

    • Sissa

      Paikalliset kyselevät eniten kyniä ja saippuoita. Minä hämmästyin, kun paikallinen nuori mies halusi vaihtaa antamani mustekynän muutamaan puuvärikynään, jotka näki laukussani. Puuvärejä annoin myös paikalliseen kouluun ja olivat kovasti otettuja. Kaikki hygeniatuotteet olivat myös kovasti mieleen. Hotellissa henkilökunta oli kovasti kiinnostunut myös taskulampustamme. Annoimmekin omamme pois lähtiessämme ja taas oli yksi paikallinen hyvin tyytyväinen, sanoi käyttävänsä sitä yöllä lapsen vaipanvaihdossa.
      Välillä ihmettelee tätä tavaroiden haluamista, ihmiset kuitenkin näyttävät puhtailta ja siisteiltä. Perustavarahan on heille hyvin halpaa, mutta kaikki pikkuylellisyys taitaa olla jo sitten toinen asia.

      • Habana Vieja

        Eräs vähän vanhempi kuubalainen mies jota jututimme paikan päällä kertoi että kengät ovat maassa todella kortilla. Itse sain uusista matalista vaelluskengistä useita tarjouksiä lähinnä vaihtaa sikarilaatikoihin. Eipä tullut kauppoja. Annoin siivojallemme remmisandaalit koska olisin joka tapauksessa heittänyt ne pois suomessa viimeistään. Tuntui kelpaavan.

        -HB-


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      243
      2233
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe