Mittamies?

Ph 1

Rakennus / maanrakennus.

Onko mukavaa työtä, vai vituttaako joka aamu lähtä töihin? Eli mistä ne tyydytys tulee siitä työstä?

Tarteeko olla mieletön matikkapää vai riittääkö kun saa lattakepin pysyyn pystyssä, vai tältä väliltä? Ei kai nyt lujuuslaskentaa mittamiehen tartte hallita?

Oon inssi alalla, jossa ei oo töitä. Nii-in tää vitun Suomen koulutuspolitiikka, on ihan perseellään. No on se oma vikakin kun väärää alaa luki. Mut miksi vitussa ne edelleen suoltaa AMK:sta saman verran porukkaa työttömiksi. On tää saatana sarvikuonojen maa...

26

19555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mittamies....

      No mittamies tarvii normaalin laskutaidon, mutta alalta pitää olla kokemusta reippaasti ja tietää joka työvaihe tarkasti. Mittamiehen homma ei ole sellainen että siihen valmistutaan suoraan jostain koulusta. Jos olet ihan alan ulkopuolinen niin n. 2v rakennusmiehenä, n.5v kirvsmiehenä ja sitten ammattitutkinnon kautta mittamieheksi. ELI:HE OVAT YLEENSÄ KOKENEITA KIRVESMIEHIÄ!

      T: Nuorempi työnjohtaja(kysyn aina mittamieheltä kun sormi menee suuhun)

      • Ph 1

        Kiitti vastauksesta.


      • Totta puhut

        "T: Nuorempi työnjohtaja(kysyn aina mittamieheltä kun sormi menee suuhun)"

        Tuo kohta viestistäsi oli olennaisin

        T: mittamies 20 v. kokemuksella


      • Mittahullu

        Sama se vaikka sulla on20v kokemusta niin mitä sitte ? Mulla 3v kokemusta handlaan yhtälailla mittaan kuin sinä . Mutta joo mitta insinöörit raksa ei ole teidän paikka jos meinaatte pärjäävän suoraan koulun penkistä


    • Muerte

      Itse olen alalla ollut noin kymmenen vuotta ja työn ohessa lukenut AMK tutkinnon.

      Toimin rakennusmittaustehtävissä työpäällikkönä. Mielestäni rakennusmittauksissa matikkapäällä ei tänä päivänä ole kovinkaan suurta painoarvoa. Tärkeämpää on rakennustekniikan tuntemus, huolelliuus ja maalaisjärki. Vaikka mittamies on rakennuksilla "palkattu syntipukki" on työ rakennusalan töistä mukavinta.

      Kommenttiisi "Oon inssi alalla, jossa ei oo töitä" voision sanoa, että et voisi olla enempää väärässä ja toisaalta myös olet aivan oikeassa. Sen jälkeen kun robottimittaus yleistyi rupesivat ammattimiehet häviämään. Aikaisemmin apumiehet oppivat mittamieheltä ja saivat pikkuhiljaa osaamistaan vastaavia ryhmänjohtajan töitä. Muutamassa vuodessa prismamiehestä kouluttautui mittamies. Tänä päivänä asiakkaamme tilaavat lähes poikkeuksetta mittamiehen robottikalustolla. Enään ei ole apumiestä työtä oppimassa. On ikävä sanoa, mutta vasta koulusta valmistunutta ei voi palkata, koska vaikka kaverilla olisi insinöörin paperit en ilman hyvää työkokemusta uskalla ketään laittaa yksin vastaamaan rakennustyömaan kaikista mittauksista.

      Käsittelemäni asiat koskevat tietenkin vain kapeaa alaa maanmittausinsinöörin monista suuntautumis vaihtoehdoista. Merkittävä osa kuitenkin yksityisen sektorin mittamiehistä toimivat talon-, maan- tai kadunrakennustehtävissä.

      Lopuksi sanoisin, että jos sinulla on taipumusta vitutukseen työssä niin luultavasti ammattialalla ei asiaan ole vaikutusta. Mittamiehen työ ei ole työtä kuumempaa.

      • maanrakennus

        Mittamiestä hakivat ja homman hoisin mutta vänkäri oli aivan urpo joten jouduin myös tekemään lapio,viemäri,tamppaus hommat ja tein homman valmiiksi ja sanoin että tää firma riittää kun ei ole kunnon apureita ain 3kk karenssin en lähde enää mihinkään palkkatyöhön pimee työ vain kiinnostaa,paskat kaikille työvoimatoimistoille aivan laiskaa ja saamatonta porukkaa turpaan vedän jos kuulen että joku on työkkärissä töissä samanlaista porukkaa eduskunnassa sama kohtalo.


      • alalta hankkinut
        maanrakennus kirjoitti:

        Mittamiestä hakivat ja homman hoisin mutta vänkäri oli aivan urpo joten jouduin myös tekemään lapio,viemäri,tamppaus hommat ja tein homman valmiiksi ja sanoin että tää firma riittää kun ei ole kunnon apureita ain 3kk karenssin en lähde enää mihinkään palkkatyöhön pimee työ vain kiinnostaa,paskat kaikille työvoimatoimistoille aivan laiskaa ja saamatonta porukkaa turpaan vedän jos kuulen että joku on työkkärissä töissä samanlaista porukkaa eduskunnassa sama kohtalo.

        mee mieluummin johoki tuplapalkkaiseen varastoduuniin sen 8e sijasta


      • Mittaustyönjohtaja
        alalta hankkinut kirjoitti:

        mee mieluummin johoki tuplapalkkaiseen varastoduuniin sen 8e sijasta

        Juu ei kannata ainakaan mihinkään yksityiselle/ maanrakennusfirmaan mennä mittamieheksi.

        Palkat on tosi heikot, isoveljen muija tienaa lähihoitajana paljon enemmän ja pikkuveljen muijakin siivoojana yhtä paljon.

        Ei kymmenellä eurolla tunnissa perhettään elätä.
        Eri asia jos vähän saa verottomia korvauksia niin siinä tapauksessa voi ehkä kerran puolessa vuodessa käydä kaupassa ajattelematta että viikko ennen tilipäivää loppuu ruoka.


      • Iral

        30v. yli on rakennuskokemusta kirvesmiehenä lähinnä teollisuusrakentamisesta. 15v.sitten huomasin oltuani betonirunkoporukoissa että vois päästä vähemmällä ja pää kestää vastuuta mittaamisesta.Siihen tarvii omanlaisen mielenlaadun ja uskon itseensä mitä tekee. Nykyisin tehdään pistemassa=mittausdata pc:llä ja ohjelmilla..mitataan robottikalustolla.
        Itseäni vituttaa nykyisessä kohteessa joka on mittausten osalta valmis yksi inssiksi valmistuva jäbä n.24 kaveri..kyttäsi selän takana mitä teen toimistossa koneella ja koitti laittaa aina kun mahdollista 'tavan hommiin'..jätkä on aluejohtajan vävy..sitäkään en tienny kun sanoin suoraan että koeta nyt vaan ottaa oppia niin saat tulevaisuuteen eväitä.
        Että tämmöistä ei tarvii mestoilla olla..Muuten mukava ja haastava ammatti


      • Anonyymi

        olen mittamies mutta ei ole juuri sitä kokemusta mutta paperit kunnossa. Ala on muutenkin vaativa. olet oikeassa noin 5-7v mittahommia niin uskaltaa palkata. luin mittamieheksi sen takia että on vähemmän mystiikkaa alalla. nyt osaan oman leipätyöni paremmin ja tiedän mitä teen. (rakennusmies)


    • tais olla vikaluulo

      ono näin vieläkin mittamiehet hoi? luulin että revitte 20e tunnissa...

      • Iral

        Kyllä tällä kokemuksella en edes kuse työmaalle päin alle 20e/h lisät päälle esim.urakoiden (mittaus urakkaporukan edessä) On vain niin valitettavasti että rak.lliikkeillä ei ole koko ajan mittaamista tai päälliköt ei osaa järjestää asiaa niin.


      • Mittahullu

        Juu 22 lisät 3v kokemusta mittaalalla


    • köyhempi

      Niin kyllähän 10e tunnissa on jo hyvä palkka. Ite teen 6e tuntipalkalla 40tuntia viikossa töitä, maksan asuntolainaa melkein 500e ja polttoaineisiinkin menee 200-250e, haen lainaa aina silloin tällöin että saan laskuja maksettua eikä mene luottotiedot. Muutaman kuukauden pärjää ilman lisälainaa. Onneksi on talo mikä riittää vakuudeksi. Samaa työtä olen tehnyt jo 15vuotta, samanlaisella paskapalkalla.

    • hohhooh ja hahhaah

      Kerran katselin saneeraustyömaalla, kun mittamies veti väliseinän merkkejä 70v. vanhasta tiiliseinästä. Apuna oli rullamitta. Voi vittu hohhohhooo! Eestiläinen urakointiporukka hakkasi väliseinät paikalleen. Hahhahhaa! Voi vittu et me naurettiin, hehhehhee! Arvo-asunnon omistajaa ei naurattanu... Halpatyövoima kannattaahhaahhaah! Hihihiih! Noh, puolet suomalaisista ei nyt ymmärrä mistä kerron... Hehheeh, kalliiks tulloo!

      • pössyttely ei kannat

        Ei naurata muaka....
        Millä se mittamies olis jostain vanhasta seinästä mitannu jos ei mittanauhalla??!?!?
        Tuonu takymetrin sisälle asuntoon vai? tai virittäny tukiaseman Gps:lle??


      • Iral

        Ei se mittamies jumala ole..yleensä remonttikohteissa on mittaussuunnitelma.Jossa suunnittelija on cad-kuviin sitonut uudisrakenteet..takya voi käyttää hyvinkin sitoessa mittoja olemassa oleviin rakenteisiin,käyttäen esim-DR-mittausta (prismaton mittaus)


      • minä ja mä

        Parempi olisi ollut jos olisivat tehneet väliseinät absoluuttisen suoraksi valtakunnan pisteiden mukaan, vaikka vanhat ulkoseinät olisivat vinossa?


      • Iral
        minä ja mä kirjoitti:

        Parempi olisi ollut jos olisivat tehneet väliseinät absoluuttisen suoraksi valtakunnan pisteiden mukaan, vaikka vanhat ulkoseinät olisivat vinossa?

        Niin ne tehdäänkin yleensä :). Siksi mainitsin tuon mittaussuunnitelman.
        Palkat on maanmittarilla 12-15e/h 26.2% (loma,sos.korv) matkat ym.
        Rakennuksilla 17-25e/h lisät näitä palkkoja maksetaan 'oikeille' mittamiehille,työkokemus jo vuosikymmeniä..


      • Mittausmiehen täytyy ottaa välimittoja jostain kartoittamista kohteista jollei esim rakennuksen koordinaatteja ole laskenut kartoittaja. Sen jälkeen ne voidaan vaikka laskea maastossa.. vitun pelle.


    • aakklap

      Paljon saatte mittamiehenä palkkaa?

      • Anonyymi

        38€/h tällä hetkellä


    • Nollapää

      V*tusti tonneja...

    • infraryl

      Hyville on aina töitä ja niistä ukoista kilpaillaan. Pointti on siinä, että mittamiehen pitää pystyä löytämään suunnitelmista virheet. Urakkatarjouksia laskettaessa pitää kyetä löytämään tarjoajan laskelmista mahdolliset lisätyöt joilla tili tehdään. Kyllä sellaiset jampat on aina palkkansa arvoisia. Mittamiehen työ on paljon muutakin kuin mittaamista. Nykyaikana ne nollapäät on tulleet robotteineen sinne tonteille ja toimistolla joku muu tekee laskennat.

    • Anonyymi

      Maailman pankista hommaa, itsemurhan partaalle ajauduin niissä hommissa. 10v tein

      • Anonyymi

        Paskinta siis


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe