syy 1.8:n sammumiseen

jakke1975

No nyt loppu uuden zafiran reistailu 1-vaihteella (tahtoi sammua painoipa kaasua likkeelle lähdössä kuinka kovaa tahansa.)
viime viikolla vaihtoivat takuukorjauksen yhteydessä jonkin ilmamassamäärämittarin (säännöstelee kaasuttimeen tulevaa ilmamäärää) ongelman hävisivät sen siiän tien.
Huolto siis tarjosi tätä suoraan ilman kysymättä kun tilasin ajan muuhun työhön...
ja takuuseen tietty...

6

1585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2005?

      Kerropa vielä kuinka vanha autosi on. Tämä liittynee tekniikan maailman huomioihin, jossa haukkuivat ettei autolla tahdo päästä liikkeelle kaupunkiajossa moottorin sammumatta. Joku epäili, että koeajoautossa on selvä vika vaikka TM piti sitä auton ominaisuutena. Joku epäilee, että liikkeelle lähdön ongelmat ovat tyyppivika (kytkin-vaihteisto-moottorinohjaus tms.) Uudehkossa 2006-Zafirassa ei tätä ilmiötä ainakaan kovin pahana ole. Ykkösellä lähtö vaatii kierroksia, mutta ei se ole vielä kertaakaan sammunut. Jokseenkin ykkösellä lähtö esim. parkkipaikalla useasti sammuttanut lämmityslaitteen puhaltimen hetkeksi (epäilen että kun moottori melkein sammuu ja sähkölaitteet siksi hiljenevät hetkeksi?). Tuo kyllä huolestuttaa jos viittaakin samaan vikaan. Ehkäpä vain osaan tarkasti kaasua säädellä niin, etten ole koskaan saanut vielä sammumaan. Kerropa onko autosi 2005 puolelta vai uudempi? Valititko asiasta vai tiesikö huolto tämän olevan tyyppivika? Vai tsekkasivatko testerillä jotain ja löysivät vikabittejä?

      • jakke-1975

        eli tuossa otsikossa käyttöönottokuukausi...
        (epäilen että kun moottori melkein sammuu ja sähkölaitteet siksi hiljenevät hetkeksi?).
        eli tuo juuri miten ongelma yleensä ilmenee.
        mutta joskus esimerkiksi taskuunparkkeeraaminen on tusklisen vaikeaa kun auto tahtoo varovasti kaasuttaen sammua


      • sammumisesta?
        jakke-1975 kirjoitti:

        eli tuossa otsikossa käyttöönottokuukausi...
        (epäilen että kun moottori melkein sammuu ja sähkölaitteet siksi hiljenevät hetkeksi?).
        eli tuo juuri miten ongelma yleensä ilmenee.
        mutta joskus esimerkiksi taskuunparkkeeraaminen on tusklisen vaikeaa kun auto tahtoo varovasti kaasuttaen sammua

        Vai miksi vaihtoivat? Mulla kans oli takuuhuollossa vasemman eturipustuksen kolinoiden vuoksi, eikä huolto osannut samalla sellaista ilmamäärämittarin vaihtoa tarjota. Kun asentaja ajoi auton nosturille valohoitoon maahantuojan piikkiin, sai sammumaan sen kahdesti. Itse en ole saanut sammumaan, mutta jospa se vika onkin eikä ominaisuus. Täytyypä kysellä tästä.


      • jakke-1975
        sammumisesta? kirjoitti:

        Vai miksi vaihtoivat? Mulla kans oli takuuhuollossa vasemman eturipustuksen kolinoiden vuoksi, eikä huolto osannut samalla sellaista ilmamäärämittarin vaihtoa tarjota. Kun asentaja ajoi auton nosturille valohoitoon maahantuojan piikkiin, sai sammumaan sen kahdesti. Itse en ole saanut sammumaan, mutta jospa se vika onkin eikä ominaisuus. Täytyypä kysellä tästä.

        En osannut pyytää.
        kerran len sähköpostilla maahantuojalta kysäissyt (toukokuu) mutta vastasivat silloin, että ei le silloin mitään korjauksia tuohon tiedossa (toivoin, että vika moottorin softassa, jota li korjailtu 2,0 litraisiin)
        Huollossa eivät osanneet vastata olisiko tuolla vialla mitään tekemistä tuon sammuilun kanssa, mutta itse en ole tuon jälkeen autoa sammuttanut.... aikaisemmin kävi silloin tällöin...


    • lapatossut

      En kyllä ole huomannut ainakaan vielä liikkeelle lähdöissä mitään erikoista, ihan pystyy lähtemään melkein tyhjäkäynnillä eikä autoni ole pyrkinyt mitenkään sammahtelemaan.

      Onko sitten tuota systeemiä jotenkin muutettu, autoni on jo vuosimallia 2007.

      Joten keroppa tosiaan aiheen aloittaja milloin autosi olet hankkinut?

    • ei apua huollosta

      Vein Zaffen (1.8 140hv) pieneen takuuviilaukseen. Pyysin selvittämään myös tämän liikkeellelähdön asian, kun kierrokset tuppaa tarkasta kytkimenkäytöstä riippumatta laskemaan niin alas että sähkölaitteita tippuu pelistä hetkeksi pois. Erityisesti parkkipaikoilla ryömittäessä, peruuttaessa ylämäkeen tai parkkiruutuun.

      Ratkaisu oli merkkihuollossa noin kolmen minuutin tutkimuksen jälkeen tämä:

      "Autossa näyttää olevan jostain syystä aika alhainen tyhjäkäynti, kun on vain 700rpm. Automaatti-ilmastoinnilla pitäisi olla normaalisti 900-950rpm, joten nostan sitä parisataa ylemmäs jos vaikka pienentäisi moottorin tukehtumistaipumusta. Zafirassa on turvajärjestelmä, joka tiputtaa sähkölaitteita pelistä pois jos kierrokset tippuu liian alas ja moottori uhkaa sammua. Lämmityslaitteen puhaltimen ja valojen (automaattiasento) sammuminen muutamaksi sekunniksi johtunee siitä. Mitään vikabittejä siitä ei ole jäänyt muistiin, joten ehkä järjestelmä on luullut auton sammuneen vaikkei sammunutkaan..."

      No tähän takaisin kommenttia, että onko ohjelmapuolella tullut mitään korjausta tähän ja entä ilmamassamäärämittari, voisiko siinä olla jotain vikaa kun jollain ongelma on sillä poistunut? "Eiköhän tuo tyhjäkäynnin nosto auta jotain, katsellaan". Ymmärsin etteivät kyselleet mitään ohjelmapäivityksestä, tai sitten tiesivät ettei siihen ole mitään apua maahantuojalla.

      No jos tukehtumisherkkyys on moottorin alaväännön surkeutta, niin eipä siihen muu auta kuin kaasuttaa kunnolla ja liu'uttaa kytkintä. Korkeampi tyhjäkäynti voi sitä kautta auttaa ainakin tottumattomaampaa kuskia. Edellisen kerran huollossa mekaanikko sai moottorin kahdesti sammumaan, kun ajoi sen sisään nosturille eli melko tarkka liikkeellelähtö on.

      Mitä mieltä olette merkkiliikkeen ratkaisusta ja onko muut kyselleet asiaan parannusta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe