Salmonella Hurghadasta

lurinalasse

Olimme perheeni kanssa Hurghadassa viikon matkalla 14.11. - 21.11. Matkatoimisto oli Hispania (jonka toimissa ei mitään moitittavaa).Hotellina oli 4 tähden Aqua Blu -hotelli. Todella hieno ja näyttävä hotelli jossa palvelu pelasi. Ongelma oli kuitenkin all inclusive jossa ruoka tarjoillaan buffet-pöydästä. Saimme vaimoni kanssa molemmat salmonella-bakteerin hotellista ja nyt on ripuli lentänyt 6 päivää ja antibioottikuurit on päällä. Suurin epäilys on, että bakteeri tuli aamiaiselta missä kokki paistoi terassilla kananmunia ja munakkaita - niitä tuli syötyä lähes joka aamu. Olkaa siis ihmiset hyvin tarkkoina mitä siellä suuhunne laitatte. Meilläkin oli käsidesinfiointiaine mukana ja sitä käytimme koko ajan. Itse vältin myös kaikkea tuoretta (kurkut, tomaatit, salaatit, jääkuutiot,jne) eli yritin syödä vain paistettua tai keitettyä ruokaa. Silti pöpö iski. Tämän kokemuksen perusteella päätimme että Egypti saa tästä lähtien pärjätä ilman perhettämme, emme koskaan enää matkusta sinne (2 vuotta sitten Sharmissa ja nyt Hurghadassa). Toinen epämiellyttävä asia reissulla oli venäläisten suuri määrä. Minulla ei sinänsä ole mitään veli venäläisiä vastaan mutta kun heillä ei ole mitään käytöstapoja - muut jonottavat kiltisti ruokiaan kun he rynnivät aina jonon ohi kahmimaan ruokaa itselleen. Tästä ei ollut yhtään poikkeusta.

Onneksi oli sentään lämmintä ja paikalliset ovat tosi ystävällisiä, varsinkin rihkamakauppiaat....

Hurghadan kävijät - antakaa palautetta, iskikö teihin salmonella?

14

3454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sissi

      Olemme olleet kaksi kertaa puolenvuoden sisällä Hurghadassa, emmekä ole saaneet salmonellaa, vaikka mekin söimme päivittän niitä munakkaita. Ensimmäisellä reissulla saimme ns.Faraon kirouksen, mutta hotellin lääkärin antamilla lääkkeillä oli ripuli ja oksennustauti ohi vuorokaudessa.Olemme taas lähdössä vuodenvaihteeksi Hurghadaan :)

      • lurinalasse

        Onnea teille! Vatsatautejakin on monenlaisia eivätkä kaikki todellakaan salmonellaa saa. Ehkä bakteeri ei munakkaasta tullut (toisaalta se on juuri yksi niistä ruoka-aineista joita pitäisi varoa). Meillä oli todella huono tuuri ja halusinkin lähinnä varoitella sinne päin matkaavia että salmonellan voi saada vaikka kuinka varoisi.


    • vatsavaivoja

      vaan suurin vaiva, joka otti aivoon, oli noi Venäläiset, voihan Vitalis.

    • voi saada

      maasta kuin maasta.Vaikka käsidesi kätevä onkin,ei sillä saa saastunutta ruokaa kurantiksi.Harmi,että sairastuitte.

      • suomessa

        Aivan... joka vuosihan on muutama salmonella epidemia myös suomessa. Saalaateissahan sitä esimerkiksi löytyy aina silloin tällöin.

        Piiloudun kotiin pöydän alle terroristien varalta ja syön jatkossa vain sipsejä ja pillereitä purkista. Ja elämä hymylee!


    • munakkaita

      Aqua Blussa parin viikon ajan joka aamu.
      Muistatko miten kokki teki munakkaat?
      Käsineet kädessä hän rikkoi munat jo valmiiksi kuumalle pannulle, sen jälkeen hän lisäsi pannulle asiakkaan toivomuksen mukaiset lisä tarvikkeet.
      Munakas paistettiin sellaiseksi kuin asiakas halusi.

      Jos salmonella-bakteeri olisi tarttunut teihin em. seikkojen jälkeen, taudin on todennäköisesti saanut monet muutkin asiakkaat ja tieto tästä epidemiasta on mennyt hotellin tietoon ja siellä on ryhdytty tarvittaviin toimenpiteisiin.
      Epäilen teidän saaneen tartunnan jostain muualta.

      Minusta tälläisten asioiden esittämin ilman todellista tietoa on hieman kyseenalaista, tässä tapauksesa sanoisin kirjoittajan mustamaalaavan hotelli Aqua Blun mainetta pelkin olettamuksin.

      On vahinko ettei kirjoittaja enää koskaan mene Egyptiin perheensä kanssa, miljoonat muut perheineen menevät.
      Itse ainakin menen Venäjälle uudelleen vaikka sain siellä kerran kovan krapulan.

      • lurinalasse

        Tarkoitukseni ei ole mustamaalata hotellia. Kerroin vain faktat. Emme ruokailleet missään muualla kuin kyseisessä hotellissa. Totta on että munanpaistaja oli varustautunut asiallisesti, se ei silti poista sitä faktaa että salmonella voi olla munassa itsessään eikä se poistu jos esim. munakasta ei paista niin että lämpötila ylittää 75 astetta (tämän valitettavasti sain tietää vasta matkan jälkeen). Olen myös reklamoinut matkatoimistoa asiasta ja heille myös maininnut että keskustelin väh. 6 muun suomalaisen kanssa joilla oli vatsatauti iskenyt. Oliko heilläkin salmonellaa - en tiedä, mutta oireet olivat täysin samat kuin meillä.


    • itsekritiikki

      Venäjän presidentti Putin syytti englantilaisia viranomaisia politisoinnista kun kysyttiin hänen mahdollista osuuttaan ex-vakoilija Litvinenkon kuolemaan.
      Nyt Egypti laitetaan matkustus boikottiin mahdollisen salmonella-bakteerin vuoksi.
      Tuskin Egypti on syyllinen tapaukseeen, se lienee paikallista laatua ja rajoittuu tässä tapauksessa yhteen hotelliin.

      • ei ole

        tarkoitus mustamaalata hotellia tai maata.
        Egyptistä voi todellakin saada vatsataudin, mutta sen voi saada monesta muustakin maasta. Ja sen varmaan monet tietävät. Ainakin toivottavasti.
        Siitä on todisteita, että venäläiset turistit ovat töykeitä ja röyhkeitä. On omakohtaista kokemusta.


    • krista.

      Olimme Hurghadassa samaan aikaan ja kenellekään ei iskenyt vatsatauti. Käsidesi kovassa käytössä ja hotellin aamiaisella käytiin.

      • ****

        Ei ainakaan viela ole iskenyt. No viela toinen vko aikaa iskea. No venalaisia on varsin paljon, ja ostaessaan All Inckusive-matkan, vaativat kylla rahoilleen vastinetta.. Eli heidan tapansa on se etuilu ja tunkeminen suuna paana joka paikkaan. Paikallisetkaan eivat tykkaa..

        No ainakin itse varon basaarialueita, kavin taas eilen pyorimassa ja hullujen touhua se siella on!

        Paikalliset, eli turistialueen kaverit sanoivat suoraan minulle etta basaarialueen porukat eivat tajua sita, etta turismi loppuu aikas joutuisaan "tuputa ja ota 30x hinta turisteilta" tyylilla. Eli en kehota menemaan! Sinut ryostetaan nerokkaasti ja laillisesti tuolla tavalla! LIsaksi osa paikallisista vihaa turisteja, kahdesta syysta. Joskus jonkun hermot ovat pettaneet ja innokas basaarikauppias on saanut nyrkista ja tai potkun munille. No sitahan ei oikea muslimi unohda..

        Samoin tanskalaisten pilapiirrosten ansiosta, monen puodin ovella on lappu tahan tyyliin : Vihamielisten maiden (lue lansimaiden) Kansalaiset, alkaa tulko tanne !


    • äiti+isä+2lasta+mummo+pappa

      Moro!

      Huomasin tällaisen vanhan viestin ja päätin myös kantaa korteni kekoon.

      Olimme nyt 2008 maaliskuussa aqua blu -hotellissa ja jo siellä ollessamme kaikki muut paitsi yksi aikuisista poti mahavaivoja. Lääkäri kävi ja vaivat olivat toisilla vähän kevyempiä ja toisille pahempia (tiputushoitoa myös tarvittiin).

      Nyt on sitten näytteistä tulleet vastaukset kahdelta seurueen jäsenistä ja toisesta löytyi salmonella b -bakteeri. Muiden tuloksia vielä odotellaan...

      Että näin aqua blussa. Ja se vielä todettakoon ettemme matkalla syöneet missään muualla kuin hotellin ravintoloissa.

    • kakkajuttua

      Olin kaksi viikkoa Hurghadassa ja söin kaikkea mahdollista mitä eteeni tuli. Myös salaatteja, majoneesia, jäätelöä kaupasta yms.
      Kärsin ehkä parina päivänä ripulista, mutta sekin meni heti ohi kun otin imodiumia. Ja huomasin, että sain vatsani löysäksi a) kaljalla (joskus)
      b) täysmehulla jota ostin supermarketista ja join sitä janooni. Eli omasta mielestäni olin lähes terve, sillä löysä vatsani ei haitannut minua mitenkään.
      Nyt tosin olen antanut salmonellanäytteen, koska ripuli on tullut kotisuomessa, mutta tulosta en tiedä vielä. ei vatsaani silti satu vieläkään eikä ole tarvis aina olla vessan lähellä. Vaikka löysää se kakka vieläkin on.

    • Anonyymi

      Olin siellä 4 * hotellissa 2 viikkoa ja sain sieltä tuliaiseksi tosi vakavan suolistotulehduksen mm. CRP 520. Sairaalassa teho-osastolla eristyksesssä olen nyt jo ollut yli viikon antibioottitiputuksessa. On tutkittu kaikki mahdolliset "Afrikan taudit" Malariaa myöten. Lopulta löytyi antibiootti, joka käänsi CRP:n laskuun kolmantena päivänä lukema oli 397 ja nyt yli viikon päästä lukema on 240. En syönyt Ali Inclusive hotellissani muuta kuin aamupalalla 2 keitettyä kananmunaa ja sämpylän. Muutoin kävin viereisessä Hilltonissa illallisella ja sielläkin otin juomakseni purkillisen Colaa ja join senkin pillillä suoraan purkista. Hotellissani vaihdoin 1. viikon aikana huonetta 4 kertaa, koska aiemmissa luteet purivat sääreni paukamille. Hotellin lääkäri olisi halunnut pistää minuun 2 piikkiä, toisen luteiden puremiin, toiseen ripuliin. Niissä oloissa en missään nimessä suostunut mihinkää piikittelyyn. Sain lopulta kortisonisalvaa, joilla paukamat alkoivat parantua.
      Laskin päiviä ja lopulta tunteja, että pääsen Suomeen. Elämäni kamalin loma. Egypti oli 33. maa, missä olen käynyt, enkä ole koskaan saanut minkäänlaista ripulitautia. Lopulta selvisi, että kaiken takana on ainakin Salmonella. Toivottavasti ei löydy enää muuta. Söin jo etukäteen 2 viikkoa maitohappobakteereita ja siellä tuplasin annoksen. Käytin hampaiden pesuun vain pullovettä, jonka keitin ensin vedenkeittimessä varmistuakseni, ettei ainakaan siitä saa mitään pöpöjä. Juomat ostin tölkissä ja käytin aina kertakäyttöpilliä. Käsidesiä käytin säännöllisesti, muttei sekään estänyt siellä saamasta suolistotulehdusta.
      Ei enää ikinä sinne uudelleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe