Kysyttävää dopermanneista...

Eiva

Teille joilla on dopermanneista kokemusta:

1. Millaisia ne ovat luonteeltaan ja riittääkö peruskoulutus niille?

2. Sopiiko dopermannit lasten kanssa vai ovatko ne kauhean arvaamattomia? Kyse olisi narttukoirasta.

3. Millaista tekemistä dopermannit vaativat? Riittääkö lenkkeily ja lisänä jotain omatekemiä namujen piilotuksia taikka muita vähän vaativampia?

4. Ovatko nartut siis rauhallisempia ja kiltimpiä kuin urokset?

5. Kuinka vanhaksi teidän dopermannit ovat eläneet?

Kiitos niille jotka vastaa :) Olisin kiitollinen

7

873

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1. riippuu siitä mitä koiran kanssa haluaa tehdä/harrastaa. Koulutus on hauskaa ja dobberin kanssa voi harrastaa vaikka mitä :)
      Luonteeltaan oma koirani on avoin ja sosiaalinen, toisia koiria kohtaan hivenen varautunut. Jästipää niin halutessaan ja aina vauhdikas sekä valmiina toimintaan!

      2. sopii, kunhan muistaa, että koira on iso ja vahva, joten kaikki riehuleikit sitten vaan aikuisen kanssa! Ei ole sen arvaamattomampia kuin muutkaan koirat. Oma dobberi rakastaa lapsia!

      3. Järkevää tekemistä riittävästi(= paljon) esim. koulutusta tai muuta vastaavaa ja paljon liikuntaa! Aivotyöskentely on myös erittäin suotavaa :)

      4. Omasta mielestäni nartut olisi rauhallisempia...hiukan ainakin ;)

      5. -

    • Toopeli

      1. Iloisia, seurallisia, todella vilkkaita ja energisiä sekä hellyydenkipeitä ja miellyttämisenhaluisia!

      2. Sopivat, mutta lapselle tulee tehdä selväksi ero koiran KANSSA leikkimisellä ja KOIRALLA leikkimisellä. Koiralla pitää ehdottomasti olla oma paikka, missä se saa rauhoittua silloin, kun se haluaa nukkua tai olla rauhassa. Pahaa jälkeä ollaan saatu aikaan, kun lapset kiusaavat jatkuvalla syötöllä koiraa joka jossakin vaiheessa saa tarpeekseen ja päättää laittaa pisteen koko hommalle. Koira on kuitenkin aina koira ja jos se kokee, että lapsi kiusaa sitä (joskus lapsen mielestä harmiton leikkiminen voi olla koiralle inhottavaa) niin ei koiran sitä edes tarvitse sietää. Rajat siis lapselle!

      3. Toopet ovat älykkäitä ja aktiivisia koiria. Ne voivat alkaa rasittaviksi, jolleivat saa aivojumppaa. Lenkkiä ne tarvitsevat, sehän on selvä, mutta itse aloittaisin vaikka jäljestämisen ja tottiksen. Dobberi on nopea oppimaan ja yleensä sellaisen koiran kanssa on kiva harrastaa, kun huomaa, että se on helppoa.

      4. Itselläni on sellaiset kokemukset, että yleensä ovat, mutta ei sekään niin sanottua ole. Yksilötasolla erot voivat olla vieläkin suuremmat.

      5. Ensimmäinen kuoli vuoden ikäisenä auto-onnettomuudessa ja kolme muuta ovat kaikki vielä elossa. Iät tällä hetkellä 3,5, 2,5, ja 1,5 vuotta.

    • tania

      1. Peruskoulutettu, tottelevainen, lupsakka kotikoira.(uros)
      2. Dopperi on alusta asti tullut loistavasti toimeen lasten kanssa.(tosin suuren kokonsa ja riehakkuutensa ansiosta on onnistunut poikamme pienempänä kaatamaan)
      3.Dopperi vaatii aktiivista harrastamista ja lenkkeilyä sillä ne tylsistyvät ja ahdistuvat helposti.Toko ja jäljestys ovat hyviä vaihtoehtoja.Mitä monimutkaisempia tehtävät ovat sitä innostuneempi dopperi on. (ei sitä suotta sanota koiramaailman ainstainiksi)
      4. Luulisin että luonne ratkaisee aika paljon.Meillä el.lääk. ihmetteli kuinka rauhallinen ja kiltti koira meillä on kun antää ronkkia ja puhdistaa haavaa tuosta noin vaan.( se ei osaa rähitä edes toisille uroksille.)
      5. Nyt 9 vuotta ja täysin terve edelleen. Ikuinen lapsi joka tykkää leikkiä ja riehua...

      • Eläinrakas82

        Moikka!
        Oon miettinyt koiran hankkimista jo jonkun aikaa, ja
        viehtynyt dobermannin tyyliseen pinseri-rotuun (samankaltaisia, mutta hieman 'pienempiä'). Etsin googlen kautta infoa ja luin pinserirodusta mm. sellaista että se on melkoisen kylmänarka ja kylmillä ilmoilla verenvuoto on tavallista. Onko teidän dobsukoirilla ollut
        tällaista ongelmaa? Sitten olisi kiva tietää paljonko dobermannin pitäminen (ruokkiminen, rokotukset jne.) maksaa esim. kuukaudessa?
        Olisiko jossain netissä selkeä sivusto jossa kerrottaisiin mm. että miten pentu totutetaan yksinoloon sitten kun se on hankittu.. siis selväähän se on, että päivätöissä käyvän ihmisen on pakk o jättää koira ainakin viidesti viikossa yksin n. 9h ajaksi.. lähinnä siis että miten koiran voi totuttaa olemaan yksin niin ettei se protestina tuhoa paikkoja sillä aikaa ;). Ja mistä perusasioista kouluttaessa pitäisi lähteä liikkeelle, montako asiaa voi opettaa samaan aikaan (istuminen, luoksetulo käskystä jne. mistä lähetään liikkeelle).

        Sopiiko dobsu ensimmäiseksi koiraksi? Onko se mustasukkainen omistajastaan ja miten suhtautuu vieraisiin (miten se olisi paras totuttaa vieraisiin ensimmäisellä kertaa tavatessa)?

        Oisin kiitollinen jos saisin tähän vastauksen joltakulta ;)


    • hankinnasta

      Kannattaa tiedustella asioista SDY:stä, kuten jäljempänä jo todettu ja mikäli jo tiedossa kasvattaja, jonka pennuista olisit kiinnostunut, ota yhteyttä häneen suoraan. SDY:n kautta löytyy kasvattajien yht.tietoja. Kerro suoraan minkälaista/-tyyppistä koiraa etsit, mitä siltä odotat ja mitä olet valmis tekemään koiran eteen (harrastus, näyttely jne.) Paljon myös kertoo, kun näkee mahdollisesti tulevan oman pennun isän ja/tai emän, terveystiedot, tulokset jne.

      Omasta kokemuksesta johtuen, en välttämättä lähtisi suosittelemaan urosta ensimmäisenä...??! Meidän uros oli suorastaan ylisuojeleva, etenkin perheen pienimpiä kohtaan (vanhempien ei kärsinyt juuri edes ääntä korottaa meille..=D), erittäin jääräpäinen ja muutenkin ko.uros olisi sopinut enemmän ehkä yksin asuvalle/pariskunnalle, mutta ei perheeseen. Alisti täysin meidän vanhemman nartun jo pentuna (alle 1v.) Tosin paljon myös nykyisellä tiedolla, olisin ko.uroksen suhteen tehnyt toisin. (huom.olin tuolloin itse vasta teini-iässä). Narttu puolestaan oli luonteeltaan itse unelma! =) Sellaista toista tuskin vastaan enään tulee...? Ei tehnyt pahaa kärpäsellekkään.
      Tämä siis Vain omakohtaisena kokemuksena, eikä voi yleistää.
      Narttu eli n.8v., lopetettiin syövän vuoksi, koska hoidot eivät enään auttaneet.

      Pidän itse dobbereista ja niiden luonteesta, eloisuudesta ja siitä jääräpäisyydestä(kin). Uskallan siis suositella, mutta jatka samaa rataa eli kysyvä ei tieltä eksy! =D Toivottavasti löytyy se itselle sopiva rotu ja pentu, oli sitten dobberi tai mikä hyvänsä.

    • DobermanniRakas

      Luonteeltaan ovat todella kilttejä vaikka monet pelkää dobbereita, mutta se on paljon siitä kysymys että eivät tiedä millasia ovat. ovat vain kuulleet esim. että ovat hulluja ja käyvät heti kimppuun, mutta asia ei kyllä näin ole. Oma dobberi käy hyvin toimeen toisten ihmisten ja koirien kanssa.
      Kyllä käy lasten kanssa, mutta tottakai kaikkien pitää saada yhtä paljon hellyyttä :) ja kiltempiä.... sitä en ehkä sanoisin mutta narttukoirat ovat kyllä helpompia oppia kuin urokset. itseppäisyys on molemmilla mutta kuitenkin uroksella ehkä enemmän kuin nartulla. Paljon energia niillä kyllä on ja vaativat kyllä aika paljon. kyllä omat keksinnöt ehkä riittää mutta silloin pitää ollaa paljon leikkiä, kävelyä ja muitten koirien kanssa leikkiminen.

    • vaan..

      Vastaan siis vain omasta kokemuksestani!!! Joten muiden on turha tästä suuttua.

      1. Millaisia ne ovat luonteeltaan ja riittääkö peruskoulutus niille?

      Erittäin hyväluontoisia, kuvailisin dobbria koiramaailman ADHD potilaiksi. Muisti on kun kultakalalla, eli tarkoitan että monta kolhua on vauhdin takia tullut matkalla, mutta kolme minuuttia itketään ja taas mennään, ja kaikki unohdettu. Uskollinen, seurakipeä. aina menossa.

      Suosittelen peruskoulutuksen lisäksi muutakin koulutusta ja toimintaa. Ihan koiran itsensä takia. Tämä on rotu joka turhautuu helposti


      2. Sopiiko dopermannit lasten kanssa vai ovatko ne kauhean arvaamattomia? Kyse olisi narttukoirasta.

      sopivat, parempi varmasti kun pentuna tulevat taloon. .

      3. Millaista tekemistä dopermannit vaativat? Riittääkö lenkkeily ja lisänä jotain omatekemiä namujen piilotuksia taikka muita vähän vaativampia?

      Suosittelen lenkkien lisäksi jotain harrastusta joka käy koiran päälle. Esim jälki


      4. Ovatko nartut siis rauhallisempia ja kiltimpiä kuin urokset?

      pääsääntöisesti kyllä

      5. Kuinka vanhaksi teidän dopermannit ovat eläneet?

      eka 9 v. nyt toinen menossa 5 vuotias nyt on

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      50
      3576
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2088
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1584
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1424
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1381
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1292
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1208
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1134
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. 23
      1059
    Aihe