Raha asioita

utelias

Kaleville ja muille vielä kysymyksiä rahasta.. itselläni ei ole visakorttia(paitsi electron) joten onko turvallista viedä koko matka kassa käteisenä lomakohteeseen vai oisiko viisaampaa hankkia esim matka shekkejä?? uskaltaako hotellin tallelokeroon jättää käteistä?? muuten kaikki info puoli alkaa olla pulkassa kiitos vaan kaikille arvokkaista tiedoista..
ps. itse olen jo hyppinyt yli kaikki viestit joissa puhutaan salmonellasta ja tyrkkyttävistä kauppiaista sillä en halua matkani perustuvan mieli pide asioista tai yms.. menen itse paikalle toteamaan tilanteen ja mudostan omat käsitykseni vasta sitten.. ja oma vinkkini heille joita ahdistaa kiivaat kauppiaat ÄLKÄÄ MENKÖ SELLAISIIN PAIKKOHIN muitakin osto paikkoja luultavasti löytyy paljon..:)

2

626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuula

      Itse olen usein asunut igoudar hotelissa,siellä on kassakaappi huoneessa. Avain on omassa käytössä koko ajan. Viikko vuokra on 75 dirhamia. Kassakaappi on siis vakuutettu. Pidän rahat,passin,lentolipun ym. siellä koko loma ajan. Itse vien mennessä käyttörahat mennessä euroina. Vaihdan aina tarpeen mukaan, koska se Aagadirissa niin vaivatonta. Kurssi aina sama eikä ole välityspalkkioita. Kyllä visa ele.. sopii moneen kauppaan ja ravintolaan sekä lentokentälle. Itselleni sopii parhaiten käteisellä maksaminen.

    • Turistihotelleissa on yleisesti pienet kassakaapit, joka tietysti on maksullinen.Itse lunastan aina sellaisen.Siellä on mukava säilyttää passi, matkalippu sekä rahat. Kaupungilla ollessani pidän yleensä mukanani vain pienehkön summan. Matkashekit ovat mielestäni turhan hankalia.Agadirissa esim. eurojen vaihto dirhameiksi on hyvin vaivatonta.Kursasi on aivan sama vaihtoi sitten hotellissa, lentokentällä tai pankissa.Keväällä ainakin keskustassa sijaitsevan Sawma- nimisen liikkeen kassa vaihtoi myöskin , ja kurssi oli aivan sama.Kassakaapit ovat yleensä joko avaimella tai sitten numeroyhdistelmällä, ja ne ovatluotettavia.-Olen aikaisemmin tällä palstalla lukemattomia kertoja väitellyt salmonellasta ja tyrkyttävistä kauppiaista.Kauppiaista selviää kun sanoo kohteliaasti kiitos ei tai sitten ei korviaan lotkauta.Jos tyrkyttävät basaarikauppiaat joitakin kiusaa niin on huomattava ,että he ovat pääsääntöisesti provisiopalkkaisia.Eli leivästä on kysymys.Ei tästä pidä ottaa mitään stressiä. Kiinteähintaisia liikkeita löytyy aivan varmasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe