Nukkuuko kissat sängyssä kanssanne?

Pientä erimielisyyttä

Meille on tammikuun lopussa tulossa kaksi kisuvauvaa eli 12-viikkoiset siskokset. Aiemmin ei meillä ole kissoja ollut; nyt siis on aika jännittynyt olo ja suunnitellaan kaikkia juttuja että miten toimitaan missäkin tilanteessa yms.

Pientä erimielisyyttä on aiheuttanut kissojen nukkumisjärjestely. Eli minä olen sitä mieltä että kissojen paikka ei ole ihmisten sängyssä, mies taas olisi ihan okei asian kanssa.

Millaisia kokemuksia teillä arvoisat kissanystävät? Tulevatko kaksi kisuliamme edes suostumaan nukkumaan omassa pedissään? Miten toimia jos ne sinne haluaa opettaa? Tuli vaan mieleen että jos ne surkeasti sängyn vieressä naukuvat, hellynkö sitten..

86

9166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ovat kissat

      päässeet nukkumaan sängylle. Tosin sitten pitää muistaa, että sänkyyn jää kaikkea kuten karvoja...

      • missi Hilppa Väiski

        Älä opeta meillä on ahrasta kun ne melkein suuhun tunkevat karvoja tosiaan ja pöpöjä sitten välillä on oksennustakin, etrt silleen, käy bne tietysti ehkäisynä lapsisuunnitelmia vastaan.


      • tonttu

        kaikki 4 kisuani saavat nukkua sängussä,en ole ikinä yriyyänyt ees kieltää.olisi orpo olo jos eivät olisi vieressäni.karvaahan siitä tultt,mutta ei ole haitannut.tarttee vaan sit siivoilla!


    • Elvis.Remu

      Mies oli alunperin vastaan: "kissa ei sitten sänkyyn tule!" mutta niin "koiraihminen" heltyi muutamassa päivässä: "no, antaa tulla...täällä ne kuitenkin nukkuu sillon kun en oo kotona"
      Hän oli silloin reissuhommissa ja viikot poissa kotoa, kissat otettiinkin mulle seuraksi.
      Silloin tällöin nukkuvat kissat jossain muualla, mutta usemmmiten toinen jalkopäässä ja lakananvaihtopäivänä myös tyynyllä ;) (pitävät vissiin puhtaan pyykin tuoksusta tai jotain...)
      No, kuitenkin. Kissat varmasti oppivat nukkumaan jossain muualla, jos niin haluatte. Ja onhan se helpompi sitten jos ihmisvauvoja tulee taloon...
      Meillä ei oikeastaan koskaan ole ollut mahdollisuuttakaan opettaa kissaa pois makuuhuoneesta, kun ei ole makuuhuoneessa ollut ovea :)

    • duski

      meillä ei päästetä kissoja edes makkariin yöksi vaan ovi on visusti kiinni. ihan jo senkin takia että avomies nukkuu muutenkin todella huonosti ja meistä molemmista tulee kuin persiiseen ammuttuja karhuja jos yöunet häiriintyy. ja kun meillähän tosiaan on ruhtinaalliset 120 senttiä leveä sänky ni on ahdasta jo valmiiksi, ilman että siihen tulee vielä kaks karvakerää joita pitää varoa asentoa vaihtaessaan. ja vaikkei ne sängyssä nukkuiskaan ni kuitenkin niiden yölliset rallit valvottais meitä, että niiden on parempi olla makkarista pois kokonaan öisin.

      muutenkaan musta lemmikkien paikka ei oo sängyssä nukkumassa ihmisten kanssa, vaikka ne muuten kovin rakkaita oiskin. päikkärit korkeintaan vedetään kissojen seurassa. :P ja tossahan on vielä sekin että lemmikkien kanssa nukkuminen käsittääkseni lisää reippaasti allergian ja/tai astman kehittymisen vaaraa.

      lisäksi mä oon ajatellut tätä asiaa niin että kun nää meidän kaverit on kerran tottuneet siihen että kaikkialle vaan ei aina pääse, ni on sit tulevaisuudessa helpompaa jos niitä täytyy pitää jotenkin rajoitetussa tilassa (vakituisesti tai tilapäisesti). ei sit tartte tapella sen kanssa että kissa rämppää ovea ja tahtoo väkisin tulla ulos tai päästä johonkin huoneeseen. sittenhän se vasta veemäistä onkin jos katti ei oo koskaan joutunut tyytymään suljettuihin oviin, ku sit se hyppii kahvaan ja kaapii ovea ja mouruaa... siinä on omistajalla hermot koetuksella.

      tietty meilläkin nää kisut aluksi tahtoi kovasti päästä makkariin yöksi. naukuivat ja kuopivat ovea. mut se kyllä loppui ihan tyyliin viikossa-kahdessa kun ei huomioitu niitä yhtään mitenkään. ei edes ärähdetty. ei ne sit kovin pitkään jaksaneet yrittää makkariin kun se kerran niin täysin turhaa oli. toinen kissoista tosin teki muutaman kuukauden ajan sitä että livahti makkariin heti kun ovea aamulla vähän raotti. sehän oli melko veemäistä kun avomiehellä jatkui yöunet vielä tuntikausien ajan, ni sit se kisu piti saada häädettyä takaisin ulos. mutta toikin tosiaan on jo loppunut ja nykyään kisu odottelee kiltisti että makkariin saa ihan selvästi tulla. nyt on enää jäljellä se että kisu menee sängyn alle piiloon kun havaitsee että omistajat alkaa kohta menemään maate. se tunnistaa 'nukkumaan'-sanan ja livahtaa heti takimmaiseen sängynalusnurkkaan jos minä tai avomies sanotaan toisillemme vaikka että 'mä meen nukkumaan'. :D sit on taas häätöoperaatio edessä.. että kovasti se ilmeisesti tahtois meidän kanssa nukkua, mutta kun se nyt ei vaan käy.

      • Hyvät yöunet kaikilla

        Meidän kissamme tuli aina nukkumaan jalkopäähän, tilaa nukkua oli tosi vähän, koska välillä oli pitkin pituutta poikittain :D. Keksimme laittaa kissan oman nukkumakopan pikkupöydälle, joka on hieman korkeampi kuin itse sänky. Pöytä sijaitsee seinustalla sängyn jalkopäässä. Sinne se hyppää nyt sängyltä kiltisti nukkumaan ja pysyy siellä koko yön :D


    • nukkuvat

      sängyssä jalkopäässä kissat välillä saman peiton allakin ;) en vois kuvitellakkaan että mun rakkaitten kisujen pitäisi nukkua jossain yksin. jos kerran haluu eläimiä täytyy myös hyväksyä että niistä lähtee karvaa, ei niihen kuole ;)

    • hyrskynmyrskyn

      Meillä kaksi kissaa nukkuu mun vieressä. Toinen toisella puolella tyynyä ja toinen toisella. En pysty edes nukkumaan jos kisut ei ole vieressä. Yöllä ne hipsii aina omille teille, mutta aamulla heräävät aina viekusta.

    • catmania

      Meidän 4 kissaa nukkuvat kaikki sängyssä vieressäni.
      Nukun 120 leveässä sängyssä ja kissoja on molemmissa kainaloissa,jalkopäässä ja pään vieressä. Osa kissoista siirtyy yöllä peiton allekin. Kissani nukkuvat koko yön pimeänä vuodenaikana illalla kutsun jokaisen nimeltä sänkyyn ja kiltisti kipittävät ja asettuvat paikoilleen.Joskus saattavat vähän myöhempään riehua mutta sitten aina tulevat viereen.
      Valoisaan vuodenaikaan saattavat yöllä herätä leikkimään.
      En osaa nukahtaa illalla jos kisut eivät ole asettuneet sänkyyn ja kissat eivät osaa asettua nukumaan jos valvon liian myöhään niiden mielestä,ne käyvät vähän väliä kutsumassa minua.
      Onnekseni ei ole tällä hetkellä parisuhdetta ja luulempa että että kissat estävät sellaiset ajatukset alkuunsa.

      • image

        Minun pieni kissanpentu on ensimmäisestä yöstä lähtien nukkunut vieressäni. Vauvana, ekana yönä se aamuyöllä painautui kaulaa vasten ja sen jälkeen en ole voinut kuvitellakaan, että kisu nukkuisi muualla. Ja ihanaa on herätä siihen, että vaaleanpunainen kieli lipoo nenää/naamaa tai että pehmeä turkki painautuu kainaloon. Me ollaan parhaita kavereita.


      • juttu....
        image kirjoitti:

        Minun pieni kissanpentu on ensimmäisestä yöstä lähtien nukkunut vieressäni. Vauvana, ekana yönä se aamuyöllä painautui kaulaa vasten ja sen jälkeen en ole voinut kuvitellakaan, että kisu nukkuisi muualla. Ja ihanaa on herätä siihen, että vaaleanpunainen kieli lipoo nenää/naamaa tai että pehmeä turkki painautuu kainaloon. Me ollaan parhaita kavereita.

        illalla tulee nukuttaan munt hetki kainalossa ihana kehräys ,sitten siirtyy jalkopäähän omalle peitolle,aamula kun herään tulee viereen kehrää mikä onnellin olotila . aamuruokaa kisulle, kahvit päälle itselle .toteemus ihana herätä uuteen päivään! no karvoja pieni ongelma.


    • sitämieltäettä

      Pikkuvauvelit kylmästi ajetaan pois makkarista? :'( Vasta eronneet äitistä ja kaikkea, ehdottomasti antaisin nukkua vieressä

    • mie vaan

      No meillä kaikki 3 kissaa nukkuu meiän kans samassa sängyssä eikä se meitä oo koskaan haitannu yhtää.Ne suorastaan tykkää kun pääsee meiän viereen nukkuun.Ei olla sitä kissoilta kielletty koska sitä huutoa ei jaksa muuten kukaan kuunnella.Onhan se aika ahdasta kun kahen ihmisen lisäks sängyssä nukkuu 3 kissaa ja koiranpentuki viä tulossa mutta kyllä se sopu tilaa antaa.

    • Nimetön

      meillä kaksi tyttöä, toinen on enemmän sängyssä nukkuja ja joskus kaivautuu viereen peiton allekkin. toinen ei koko yötä sängyssä nuku, mutta siirtyy yleensä joskus aamuyöst sekin viereen.

      totta se on, että vaikka olisi kuinka kiukuteltu ja riehuttu illalla, kun aamuyöstä kuuluu pikkukehräys ja kostea nekku tuhisee vieressä ei voi muuta kuin heltyä.

      meillä ei kyllä myöskään ole voinut oikein muuta vaikka olisi halunnutkin, makuuhuoneessa ei ovea..

    • yksiössä,

      joten kissat nukkuu siellä missä haluaa, kun ei oo mahdollisuutta sulkea esim. oven taakse.

      Yleensä illalla molemmat tulee viereen. Toinen jalkopäähän ja toinen kylkeen kiinni. Harvemmin aamulla ovat enää vieressä, vaan lähtevät yöllä omille teilleen ja nukkuvat unensa loppuun jossain muualla.

      • nahkarottia

        mulla on kaksi karvatonta kissaa, aina joka yö nukkuu kainalossani käärössä peiton alla. ihan joka yö.


    • Mini

      Meillä on 6 kissaa ja harvemmin joudumme ilman niitä sänkyyn menemään.

      Kun lapsi oli vauva, sukulaiset ja tuttavat kertoilivat urbaanilegendoja kissojen tukehduttamista ja kynsimistä vauvoista. Meidän kissamme (silloin 2 kpl) eivät kyllä suin surminkaan tulleet edes vauvan lähelle. Labradorinnoutajamme tosin kerran puukkasi vauvan sängystä alas "pedatessaan" itselleen peitteitä mieluisaan läjään.

      Nykytutkimuksen mukaan yli kahden lemmikin kodeissa esiintyy lapsilla vähemmän allergioita, kuin muissa perheissä. Elämme nykyään kai liian steriiliä elämää.

      • Eläinihminen_

        Juuri näin!

        Onhan näitäkin tahwoja, jotka tappavat eläimet kun perheeseen tulee vauva! Mun mielestäni todella vastuutonta toimintaa, ei eläin ole lelu!


    • 2 kattia

      2 kisun omistajana kokemus (asumme 60-neliöisessä kämpässä ja seinänaapureita on):

      Aluksi ajateltiin että EI. Vähän aikaa menikin hyvin, kisu koisasi olohuoneessa ja me oven takana makkarissa. Mutta... pian kisu keksikin alkaa pyytämään kanssamme petiin! Huusi, raapi, kiljui.... Kyllä kissa konstit osaa eli se oli kirjaimellisesti pakko päästää.
      Ei me voitu antaa sen öisin huutaa, naapureita kun on, ja ei se kämpän repiminenkään kuulosta kivalta.

      Molemmat nukkuu sängyssämme nykyään :)

    • gegs

      Kissaa ei voi edes estää menemästä sänkyyn/sohville kuten koiraa. Kissa on itsenäinen ja menee minne haluaa. Voihan olla että kärsivällisellä opetuksella kissan saa jättämään sängyt rauhaan, mutta voi olla vähän kiven takana?

      Meillä kissat saa siis nukkua missä haluaa, sängyissä, sohvilla, kirjahyllyssä, hamsterin häkin päällä jne.. Ei niitä voi estää. Joskus tietenkin jos itsekin halutaan tulla nukkumaan sänkyyn, niin kissat nostetaan alas, mutta lähes poikkeuksetta ne takaisin kapuavat. ;)

    • duski

      no voi hyvänen aika näitä 'ei kai nyt äidin pikku kulta vaavelia saa yksin jättää yöksi' -juttuja.. :D nauru pääsi, anteeks vaan. ei ne oo mitään avuttomia vaaveleita vaan kyllä ne yön yli pärjää ilman 'äippyliiniä'. ei tee musta kissallekaan kauhean hyvää jos ei koskaan totu olemaan keskenään.

      • tyylillään

        Niin, kukin tyylillään. Jonkun tyyli näyttää olevan, että keskustelu kuin keskustelu täytyy jollain lailla lytätä ja toisia ojentaa. Hyvä, että joukossamme on edes yksi kunnon ihminen, mihin muuten joutuisimmekaan.


      • duski
        tyylillään kirjoitti:

        Niin, kukin tyylillään. Jonkun tyyli näyttää olevan, että keskustelu kuin keskustelu täytyy jollain lailla lytätä ja toisia ojentaa. Hyvä, että joukossamme on edes yksi kunnon ihminen, mihin muuten joutuisimmekaan.

        helpostipa sääkin nokkiis otat. tarkoitus ei ollut ketään lytätä tai ojentaa enkä niin mielestäni tehnytkään. se on sit eri asia että miten kukin mun viestini tulkitsee ja miksi. pahempi sulle jos et kykene ollenkaan kritiikkiä ottamaan vastaan.


      • duski
        tyylillään kirjoitti:

        Niin, kukin tyylillään. Jonkun tyyli näyttää olevan, että keskustelu kuin keskustelu täytyy jollain lailla lytätä ja toisia ojentaa. Hyvä, että joukossamme on edes yksi kunnon ihminen, mihin muuten joutuisimmekaan.

        lisään vielä sen verran että kyllähän meilläkin kissat on perheenjäseniä ja sanotaan niitä meidän karvalapsiksi. saan myös usein kuulla inhimillistäväni kissoja liikaa kun esitän vertauksia kissojen ja lasten hoidosta havainnoillistaakseni omaa asiaani (tyyliin 'jos sun lapses kouristelis lattialla ja oksentaisi vaahtoa niin tulisitko sä kysymään netistä että pitääköhän soittaa lääkäriin?'). ymmärrän kyllä että kissat on rakkaita ja niiden hyvinvoinnin eteen tahdotaan tehdä yhtä ja toista, mutta liika on kuitenkin liikaa, ja mielestäni se liiallisuuden raja menee viimeistään siinä ettei kuvitella kissan pärjäävän yksin yön ajan. kun ne ei kuitenkaan loppupeleissä ole niitä pikkupikku vauvoja jotka ehdottomasti tarvitsee äitiä 24/7. ne on eläimiä, vieläpä sellaisia eläimiä joita yleisesti pidetään varsin itsenäisinä.


    • myös...

      Meillä molemmat kissat nukkuu vieressä. Vaikea tosin on kieltääkään yksiössä. Tulevalla puolisolla on myös kriteerinä ettei haittaa kissat... :) Toki jos olisi makuuhuone erikseen niin voisi kissat ulkopuolellakin pitää. Jos siihen enää tottuisivat, kun ovat ikänsä saaneet viereen tulla. Varsinaisia sylivauvoja ovat molemmat. Etenkin tyttö tulee aina viereen tai jalkojen päälle nukkumaan kun vaikka katson telkkaria tai olen tietokoneella. Mutta luultavasti pentukissat tottuvat ettei pääse viereen jos alusta asti opettaa ne siihen. Ja koska kissat ovat sisaruksia ja tottuneet toisiinsa, luultavasti nukkuvat mielellään toistensa vieressä. Eli ei yksin pikkukisujen tarvitse nukkua. :)

    • matikainen--

      Olin aluksi sitä mieltä että kissat eivät sänkyyn tule karvoja tuomaan..
      Mutta kuinkas kävikään, kundit nukkuu meidän viekussa.
      Toinen oikee juoksee edellä sänkyyn ja odottaa itselleen unikaveria :) Sitten pitää kovan kehräys konsertin meidän välissä ja siirtyy jalkopäähän. Toinen nukkuu peiton päällä jalkojen välissä.
      Yöllä käyvät muualla mutta aamulla taas ovat vieressä.

      Riippuhan kovin paljon kissasta tahtooko se tulla viereen. Esim. meidän toinen kissa ei tule sieltä jalkopäästä "ylemmäs" vaikka on aina otettu että sekin sais rapsutuksia ja hellyyttä kuten toinen, ni ei se viihdy siinä vaan vaihtaa aina takas..

    • Jenxi

      saavat jokainen nukkua mun kanssa samassa sängyssä vaikka kuinka ahdasta olisi (4 kissaa). Ensimmäisen kissani sain vajaa 20 vuotta sitten ja siitä asti meininki on ollut sama. Kissat kiipesivät jopa parvisänkyyni tikkaita pitkin nukkuakseen vieressäni.

      En osaa nukkua kunnolla jos kissani eivät nuku viekussa, siihen on jo niin tottunut.

      Haittapuoliakin siinä esiintyy kun kissat nukkuu samassa sängyssä: Lakanat ovat usein karvaiset, jos kissa päättää haluta keskellä yötä hellyyttä, se tulee puskemaan ja kutittamaan viiksillään hurjasti kehräten, saattaa ängetä peiton alle hankalaan kohtaan tms. Yksi kissoistani on reilu 7 kiloinen muhku ja se kun tulee rinnan päälle makoilemaan ja alkaa siihen nukkumaan, alkaa hiukan ahdistaa.. mutta ei edelleenkään haittaa :)

    • siellä

      missä haluaa. Ja useinkaan se ei ole se varta vasten kissalle laitettu peti vaan kyllä kissa oman paikkansa hakee, oli se sitten lattialla, sohvalla, sängyssä tms.

      Kyllä kissa varmasti oppii jos pienestä pitäen kylmästi opettaa, että sänkyyn ei ole asiaa, näin oli meilläkin tarkoitus, mutta kun meille pieni pentu tuli ja se keskellä yötä huusi orpona olohuoneen lattialla niin mitäpä siinä muuta voi kuin hakea ressukka sänkyyn niin että sekä kisu että itse saisimme nukuttua. Ja niinpä kolli vähitellen oppi sängyssä nukkumiseen. Kun se vähän kasvoi ja alkoi öisin riehua ja leikkiä sängyssä niin päätimme kokeilla kissan sulkemista oven taakse, ja suht hyvin se alkoi sujuakin mutta silti sydäntä kouraisi jokaikinen ilta kun kissa jäi onnettomana istumaan oven toiselle puolelle ja saattoi istua siinä kauankin jos myöhemmin kävin kurkistamassa. Ei kissavauvan äiti sellaista surullista katsetta kovin kauaa kestä, ja nyt kun kissa on taas vähän vanhempi, niin olemme antaneet sen nukkua missä haluaa. Aluksi se nukkui jalkopäässä ja siirtyi sitten tyynylle jossain vaiheessa yötä. Nyt se on siirtynyt nukkumaan lattialle ja aamulla n. viiden aikaan kömpii tyynylle pään viereen kehräämään ja puskemaan ja nukahtaa siihen. Eli ihan hyvin on tuo sängyssä nukkuminen sujunut, ja olemme lopulta todenneet sen helpoimmaksi vaihtoehdoksi sen sijaan että kissa maukuisi tai yrittäisi väkisin makuuhuoneeseen ja pitäisi meitä hereillä koko yön.

    • ,.,.

      aina vieressä koko yön ja nousevat vasta sitten kun itekkin noustaan.minua ei häiritse ollenkaan paitsi karvat petivaatteissa joka työntyy aina suuhun..

      • -----

        se on niin ihanaa kun aamulla syljeskele kissankarvoja suustasi, no onhan ne kissat luomakunnan kruunuja niin kyllä saa olla ylpeä että saa karvat suuhunsa. HYVÄ ME KISSOJEN OMISTAJAT.


    • cacao_blondi

      Mulla on yksi pentukatti ja se kyllä nukkuu sängyssä mun kanssani :) Mulla on Donnalle oma petikin, oikein soma onkin, mutta eihän se siinä suostu nukkumaan. :D enkä ole edes yrittänyt opettaa..
      Donna tykkää myöskin nukkua meidän keittiön pehmeällä tuolilla jo se on työnnetty pöydän alle. Silloin siellä on varmaan turvallinen olo :)

      • leijona...

        meidän pedissä. Itse ollaan menty lattialle nukkumaan kun ne näyttää niin tyytyväisiltä meidän sängyssä. Ei olla sitten raaskittu häätää niitä sieltä parhaalta paikalta.

        Onhan se tärkeintä että meidän kauniit rotukissat saa hyvät unet.


      • catmania
        leijona... kirjoitti:

        meidän pedissä. Itse ollaan menty lattialle nukkumaan kun ne näyttää niin tyytyväisiltä meidän sängyssä. Ei olla sitten raaskittu häätää niitä sieltä parhaalta paikalta.

        Onhan se tärkeintä että meidän kauniit rotukissat saa hyvät unet.

        Olikohan tää totta vai vitsi?


    • nekotus

      Kyllä pikkuiseni (päälle vuoden ikäinen) on aina nukkunut vieressä missä olenkaan. Sohvalla istun, tulee syliin tai ihan kiinni nukkumaan. Sitten illalla kun lähden liikenteeseen (nousen sohvalta aikeissa mennnä nukkumaan) niin tietää jo mitä odottaa ja seuraa jopa vessaan asti odottamaan että nukkumaan mennään. Kun sitten nukkumaan menen niin tämä tulee päälle tai ihan kiinni nukkumaan, tai no odottaa että nukahdan tms niin lähtee yleensä syömään ja tulee sitten takaisin. Aamulla herätessäni tämä samainen karvanaama nukkuu tyynylläni ja minä puoliksi lattialla. Eli kyllä saa nukkua sängyllä, ja ihan mukavaa tuo onkin kun tulee "nukuttamaan" ^____^

      • nukuttaa

        Parina ensimäisenä vuotena kissa ei päässyt makkariin, koska kynsi varpaita yöllä. Viime vuodet (nyt 13v.) on nukkunut tyytyväisenä jalkopäässä. Lapset ovat nukkuneet vauva-ajan pinnasängyssä kissaverkon alla.

        Illalla on omat nukkumaankäyntikuviot. Kissa pitää kantaa yhdestä kolmeen kertaan jalkopäähän ja silitellä, että käy nukkumaan...


      • nekotus
        nukuttaa kirjoitti:

        Parina ensimäisenä vuotena kissa ei päässyt makkariin, koska kynsi varpaita yöllä. Viime vuodet (nyt 13v.) on nukkunut tyytyväisenä jalkopäässä. Lapset ovat nukkuneet vauva-ajan pinnasängyssä kissaverkon alla.

        Illalla on omat nukkumaankäyntikuviot. Kissa pitää kantaa yhdestä kolmeen kertaan jalkopäähän ja silitellä, että käy nukkumaan...

        Joo niin oli tämäkin et oli varpaissa kiinni, mutta lopetti sen sitten. Karvanaama on vast vähän päälle vuoden ikäinen ja ei enää hyöki varpaisiin va tulee kiltisti viereen nukkuun ilman mitään toimenpiteitä.


    • Kissa25

      Meillä kissa on opetettu nukkumaan jalkopäässä, niin ei tuu karvaa tai muuta niin paljoo. Nukkuu myös samassa kohassa nii on helpompi siivotakkin.

    • kukasitäyksinnukkuisi26

      Jos kissat eivät saa tulla sänkyyn, kannattaa makuuhuoneen ovi olla suljettuna ja kissat muualla siis. On aikamoinen mission inpossible saada pennut pysymään pois, niin sanotusti vain lattialla. Peiton alla olevat varpaat on ihkuihanat. Joskus kissa oppii avaamaan oven.
      Kaikki 4 kissaani ovat saaneet olla sängyssä jos haluavat. Kun on ollut pentueita niin makkari on ollut suljettuna, ja siihen leikin jytistykseen yöllä kuulkaas tottuu. Vain jos kuuluu putoavan lasin helinää, niin jaksan nousta. Ainoastaan pentueille ja emolle on yön "huonepalvelu" toimittanut ruokaa sen loppuessa. Muut saa moukata kuinka vaan.
      Uneksin silloin kissoista.
      Pitkäkarvainen kissa sängyssä tarkoittaa karvoja, ja kissanhiekkaa. Mutta siihenkin tottuu, niin että ei osaa nukkuakaan ilman sitä kissanhiekan suorittamaa pientä luomukuorintaa. Kerran hotellin satiinilakanoilla en saanut unta ja ihmettelin hetken mikä on. Oli aivan hiljaista (äänieristetty) eikä ollut karheutta lakanoilla.
      Mikään ei ole niin mukavaa, kuin lähistöllä nukkuva kissa, jota voi vähän silitellä iltasella. Paitsi tietenkin kyljessä nukkuva koira, joka mahtuu myös petiin.
      Yksi kissa tuli samalle tyynyllekin, mutta sehän ratkesi lisätyynyllä.

    • Minun kissani nukkuu, useimmiten peiton alla.

    • pientäpelottaa

      Vieressä nukkuvat! Olisi väärin eristää pieni petu yksin, koska niin ei tapahdu luonnossakaan! Kaikki kissojen ja koirien pennut ovat kotiutuneet meille ilman yöitkuja, kun saavat nukkua uuden "emon" kainalossa!

    • elämää-on

      Voi hitsi, nukuin vuosia kissa kainalossa ja nyt ei terveyshuolto usko, että olkapää
      on vammautunut kissan nukkumisesta. Olen silti onnellinen.

      • Kissatnukkuvat

        Kissat nukkuvat lattialla eivätkä päivälläkään mene sängynpeitteen päälle loikoilemaan.


      • kylmääkyytiä

        Voi kissa parat! Olisit ottanut pehmpleluja!


      • kylmääkyytiä

        Voi kissa parat! Olisit ottanut pehmpleluja!


      • krooohhhhhh

        Uskon olkapääkipusi syntyyn! ;) Itselläni on joskus jalka tai käsi täysin puuduksissa, kun en raaski liikauttaa, koska - KISSA NUKKUU sen päällä! :D


      • Kissatnukkuvat
        kylmääkyytiä kirjoitti:

        Voi kissa parat! Olisit ottanut pehmpleluja!

        Kissat haluavat nukkua lattialla päivisin ja haluavat mieluusti ulos öisin. Kissahan on yöeläin ja ihmiset käyvät myös öisin töissä.


    • turvallisiaunia

      Jotkut ihmiset saavat suurta tyydytystä käyttäessään valtaansa pienempiin ja avuttomiin, kuten lapsiin ja lemmikkeihin! Niinkuin täältä voi lukea suurimmasta osasta, kissat ovat tyytyväisiä ja onnellisia omistajiensa läheisyydessä! On mielestäni niin julmaa, teljetä lemmikki ovien taa, jättää mielummin sen sitten hommaamatta, jos ei sen läheisyyttä, sotkuja ja meteliä kestä!

      • itseasumaanhankeen

        Niimpä, karmeinta kyllä on, kun se muka niin kovin "rakas" lemmikki teljetään talon ulkopuolelle , ulos yöksi.Niin valitettavan usein käy lemmikeiksi otetuille kissoille.Laitetaan "saalistamaan" ulos yöksi/päiväksikin.Todellisuudessa kissa kyhjöttelee pihassa, koettaen säilyä hengissä suomen ankarassa talvessa.Nauti siinä sitten saalistamisesta, kun saaliit ovat omistajien lähellä, seinien välissä/välikatolla lämpimässä,ja kissa raasu yksin pihassa.Ketun tai ilveksen kohtaaminen, lopettaisi muuten pitkän kidutuksen, karmeaa sekin, mutta niin totta .
        Lemmikkin paikka on juurikin omistajansa luona, tuvan lämmössä, ja vaikka siellä sängyssä, jos omistaja niin haluaa.Siellä turvassa, saa lemmikkikin levollisesti ja rauhassa nukkua, ilman vaaroja ja kylmää.
        Se, jos joku on onnea, ja hyvää huolenpitoa.

        Kannattaa kohdella lemmikkejään lakien mukaan ja niin, kun haluaisi itseään kohdeltavan.Harva sitä itsekkään lähtee yöksi, ja sen perää heti päiväksi pihalle kyhjöttelemään, säällä kuin säällä,vaan ihan omaksi ilokseen.Miksi ihmeessä lemmikiksi otetun eläimen pitää sitten pihalla vaaroissa,ja pakkasessa kyhjötellä?


      • Onnellisetkissat
        itseasumaanhankeen kirjoitti:

        Niimpä, karmeinta kyllä on, kun se muka niin kovin "rakas" lemmikki teljetään talon ulkopuolelle , ulos yöksi.Niin valitettavan usein käy lemmikeiksi otetuille kissoille.Laitetaan "saalistamaan" ulos yöksi/päiväksikin.Todellisuudessa kissa kyhjöttelee pihassa, koettaen säilyä hengissä suomen ankarassa talvessa.Nauti siinä sitten saalistamisesta, kun saaliit ovat omistajien lähellä, seinien välissä/välikatolla lämpimässä,ja kissa raasu yksin pihassa.Ketun tai ilveksen kohtaaminen, lopettaisi muuten pitkän kidutuksen, karmeaa sekin, mutta niin totta .
        Lemmikkin paikka on juurikin omistajansa luona, tuvan lämmössä, ja vaikka siellä sängyssä, jos omistaja niin haluaa.Siellä turvassa, saa lemmikkikin levollisesti ja rauhassa nukkua, ilman vaaroja ja kylmää.
        Se, jos joku on onnea, ja hyvää huolenpitoa.

        Kannattaa kohdella lemmikkejään lakien mukaan ja niin, kun haluaisi itseään kohdeltavan.Harva sitä itsekkään lähtee yöksi, ja sen perää heti päiväksi pihalle kyhjöttelemään, säällä kuin säällä,vaan ihan omaksi ilokseen.Miksi ihmeessä lemmikiksi otetun eläimen pitää sitten pihalla vaaroissa,ja pakkasessa kyhjötellä?

        Jos olisin kissa, niin mielestäni olisi julmaa, ettei minua päästettäisi ulos saalistamaan. Kissat eivät kyhjötä ulkona vaan ovat mielipuuhissaan. Ihmisille on vaan niin vaikea käsittää, että yöeläin haluaa olla öisin ulkona ja päivisin nukkua. Kissa tahtoo heti sisälle kotiinsa, kun se haluaa tulla levähtämään ja tarvittaessa lisäruokailuun ennen levähtämistään. Mikä onkaan sen makoisampaa kuin laittaa nukkumaan työn loputtua.


      • CrazyCatLady5

        Kumma juttu, omat kissani nukkuvat öisin, ovat aina nukkuneet. 30 vuotta olen kissoja harrastanut, tällä hetkellä näitä on 7. 5 nukkuu sängyssä ja 2 muuta kiipeilytelineessä. Kas kun ei näiden tarvitse ulkona hiiriä metsästellä niin ei ole mitään syytä öisin valvoakaan :)
        Kissat harjataan viikoittain ja lakanat on lyocell (myös kauppanimellä Tencel) lakanoita, niihin ei tartu karva. Ja tietty nämä ei ulkoile ja pestään tarpeen mukaan joten ei ole mitään syytä etteivät ne saisi nukkua sängyssä.


      • uusiahölmöilyjä
        CrazyCatLady5 kirjoitti:

        Kumma juttu, omat kissani nukkuvat öisin, ovat aina nukkuneet. 30 vuotta olen kissoja harrastanut, tällä hetkellä näitä on 7. 5 nukkuu sängyssä ja 2 muuta kiipeilytelineessä. Kas kun ei näiden tarvitse ulkona hiiriä metsästellä niin ei ole mitään syytä öisin valvoakaan :)
        Kissat harjataan viikoittain ja lakanat on lyocell (myös kauppanimellä Tencel) lakanoita, niihin ei tartu karva. Ja tietty nämä ei ulkoile ja pestään tarpeen mukaan joten ei ole mitään syytä etteivät ne saisi nukkua sängyssä.

        30 vuotta sitten et varmasti pitänyt kissaasi sisällä vankina! Viimevuosina on keksitty tämä eläinten esineellistäminen, pitää ottaa, ja hoitaa vastoin eläinten luontaista käyttäytymistä!


      • TutustuKissanLuonteeseen

        Kyllä 30 vuottakin sitten kissani olivat sisäkissoja. Nykyään ne ulkoilevat niille rakennetussa tarhassa ja valjaissakin. Ei olisi silloinkaan tullut mieleen päästää kissojani ulkoilemaan ja jäämään mahdollisesti auton alle tai jonkun kissavihaajan armoille. Nykyajan kotikissa on jo niin domestikoitunut että se pitää mielummin seuraa omalle perheelleen kuin luonnolle. Eivät nämä mitään villieläimiä enää ole. Kissat toteuttavat metsästysviettiään lelujen kanssa ja jahtaamalla toisiaan. En siis pidä itseäni vanginvartijana vaan kissanomistajana joka huolehtii lemmikkiensä tarpeista kuten kuuluukin.


      • Onnellisetkissat
        CrazyCatLady5 kirjoitti:

        Kumma juttu, omat kissani nukkuvat öisin, ovat aina nukkuneet. 30 vuotta olen kissoja harrastanut, tällä hetkellä näitä on 7. 5 nukkuu sängyssä ja 2 muuta kiipeilytelineessä. Kas kun ei näiden tarvitse ulkona hiiriä metsästellä niin ei ole mitään syytä öisin valvoakaan :)
        Kissat harjataan viikoittain ja lakanat on lyocell (myös kauppanimellä Tencel) lakanoita, niihin ei tartu karva. Ja tietty nämä ei ulkoile ja pestään tarpeen mukaan joten ei ole mitään syytä etteivät ne saisi nukkua sängyssä.

        Kissani eli lähes 30-vuotiaaksi ja aina se halusi öisin ulos. Sitä ei siis pakotettu eikä heitetty ulos kylmään vaan omatoimisesti kissa halusi. Kissoja on siis erilaisia luonteeltaan. Kissat, jotka haluavat ulos öisin, niin olisi julmaa jos se ei pääsisi ulos. Toimin siis kissan toiveiden mukaan enkä ollut häiritsemässä pyydystysretkillä.


      • julmaarääkkäystä
        uusiahölmöilyjä kirjoitti:

        30 vuotta sitten et varmasti pitänyt kissaasi sisällä vankina! Viimevuosina on keksitty tämä eläinten esineellistäminen, pitää ottaa, ja hoitaa vastoin eläinten luontaista käyttäytymistä!

        Kissa on lemmikkieläin,ei mikään heitteille jätettävä ja hylättävä ;/


    • gladakatten

      Kertaakaan en ole kissaani väkisin ulos pistänyt, vaan ihan hänen omasta, vapaasta tahdostaan! Kissa on ulkona silloin, kun huvittaa ja halutessaan tulee sisälle. Meillä onkin kissat perheenjäseniä, jokainen saa tehdä mitä huvittaa! Kaikki kissani ovat eläneet onnellisen elämän, vanhin tällä hetkellä 21,5 vuotta, ja vielä haluaa käydä tarkastamassa reviirinsä, satoi tai paistoi, ja tietää pääsevänsä sisälle heti, kun tarkastus ja pissareissu on heitetty!

      • kurjatemmppujosvieraan

        Kenen pihalle ne kakat sitten jäi, vai oliko se "reviiri",ihan omalla pihalla jota tarkisti?


      • Anonyymi
        kurjatemmppujosvieraan kirjoitti:

        Kenen pihalle ne kakat sitten jäi, vai oliko se "reviiri",ihan omalla pihalla jota tarkisti?

        70 luvulla otettiin haulikko veljeni kanssa mukaan tannssireisule. Ei tappeluja varten, vaan kotomatkalle kissoja varten, joita vilisi kototien varsilla .


    • CrazyCatLadyAlkuperäinen

      Kissamme ei ole koskaan halunnut nukkua sängyssämme, vaan sillä on ihan oma valtakuntansa.

    • mirritmiau

      Kissa oppii ihan siinä kuin koirakin.

      Kunnon luunappi aina kun tekee kiellettyä, esim. Nousee pöydälle tai sänkyyn. Ei montaa napsua tarvitse kun menee perille.

      • CrazyCatLadyAlkuperäinen

        Kissa noppii nopeammin kuin koira, eikä kissaa tarvitse kurittaa luunapillakaan.

        Kissalle riittää, että sille sähisee vihaisesti, kun se tekee jotain luvatonta tai jos haluaa hiukan toruu kovemmalla äänellä. Eläimiä ei saa kurittaa ja etenkin päähän napsuttelu on todellakin edesvastuutonta eläimen pitoa! Napsuttele vain oman kokoisiasi luunapeilla niin katsotaan kuinka käy.


      • otappaopiksesi

        Annappa puolestani itelles muutama kunnon luunapsu heti,ja perän viellä pari.Joko alkaa mennnä perille....ja aina kun tekis mieles kissaa napsauttaa, niin napsauta kahesti itteäs.Kyllä se sitten alkaa perille mennä, ajankanssa ainakin ;)


      • Asemallejäit

        Tuskin koskaan aikuiseksi kasvatkaan - henkisesti. Et osaa kissaakaan kouluttaa. Kerro tietosi, niin hankin sinulle eläintenpitokiellon!


      • hyödyllinen.mirri

        Miten niin en osaa, yksikään kissoistamme ei kerjää ruokaa, ei kiipeile pöydillä, ei kynsi huonekaluja eikä mene sänkyyn.

        Mielestäni ne on erittäin hyvin koulutettu.

        Jos itse olet kykenemätön kissan kouluttamiseen, annat sen istua pöydällä ja napsia ruokaa lautaseltasi sekä pyöriä paskaisilla tassuillaan missä haluaa niin oma on asiasi. Meillä eläimet koulutetaan, niin kissat, koirat kuin hevosetkin.

        Se olen kuitenkin minä ja vaimoni jotka tässä huushollissa määräämme, ei eläimet.

        Muuta sikalaan, tättähäärä. Ai niin, asuntosihan on jo...


      • Käytöstavat

        Kissat nukkuvat omassa nukkumapaikassaan - eivät missään tapauksessa saa nukkua sängyssämme. Kissamme eivät myöskään saa hyppiä pöydillä eikä kaappien päällä - kissat tulee kasvattaa pennusta alkaen, muuten ne aivan tekevät mitä haluavat.


      • hyödyllinen.mirri
        Käytöstavat kirjoitti:

        Kissat nukkuvat omassa nukkumapaikassaan - eivät missään tapauksessa saa nukkua sängyssämme. Kissamme eivät myöskään saa hyppiä pöydillä eikä kaappien päällä - kissat tulee kasvattaa pennusta alkaen, muuten ne aivan tekevät mitä haluavat.

        Olen täysin samaa mieltä. Idioottien jotka eivät jaksa / viitsi / osaa / älyä kouluttaa lemmikkiään pitäisi hankkia pattereilla toimiva pehmolelu.


    • kissojenystävä

      Tietysti silloin kun pyydän, muuten ei. Kissa oppii kyllä ymmärtämään komentoja kuten koirakin kunhan viitsii opettaa! Ei tarvita muuta kuin hieman kärsivällisyyttä ja kaikki sujuu.
      Perustana on tietysti molemminpuolinen luottamus ja ystävyys.
      Kissan voi nostamalla poistaa eitoivotusta paikasta mutta muunlaista väkivaltaa ei missään nimessä saa käyttää.
      Jos sanon kissalleni, että nyt et tule tänne, nyt menet omalle paikallesi, niin asia on täysin selvä hänelle.
      Kissa, jolla on pää kunnossa on helppo lemmikki.

    • pomopomottaa

      Meitä on niin erilaisia perheitä. On perheitä, jossa alistetaan aviopuoliso, lapset ja lemmikit, missä pienemmät ja heikommat ovat koko ajan vähän "varpaillaan", mitä saa tehdä ja mitä ei. Sitten on perheitä, missä on vapaa kaikkien hengittää ja nauttia elämästään!

      • Tärkeitä

        Lapset eivät saa tehdä mitä haluavat - lemmikit eivät saa tehdä mitä haluavat. Kasvattaminen ja kouluttaminen ovat tärkeitä......


    • luvkuvkjvbjkko

      Itse käytin rullalle käärittyä mainoslehteä. Sillä kun läväytti persuuksille niin kissa oppi nopeasti pysymään poissa kielletyiltä alueilta.

      • mainostapyllyille

        Tuota kannattaa sitten varmaan kaikkien heitteillejättäjien käytää,läpsäisee kissaa ja itseään aina pyllylle, kun kissa on lähellä naapurin tontin rajaa.Ja niin varmistaa, ettei kissa mene lähellekkään naapurien rajoja, ettei naapurustolle ole heidän irtokatistaan häiriötä,ei kakkoja naapurin pihalla, ei kissaa koiran suussa jne.

        Jos se kerran on tehokas keino pitää kissa poissa kielletyiltä alueilta,niin onhan se hienoa,että vihdoinkin tiedetään miten on omistajan toimittava, jotta lemmikkinsä pysyy kotonaan.
        Omistajienhan on kissansa karkaaminen estettävä kaikin keinoin, jotkut käyttää aitausta, jotkut naruttaa kissaa, mutta nyt sitten vaan mainosta pyllylle.Kiitos sinulle,mahtavasta neuvostasi, joka varmasti mullistaa kissojen pidon, ja kissat eivät enää karkaile,katoa, joudu autojen alle, tai petojen suihin.Ja samalla tulee mainoslehtiset uusiokäyttöön.


      • miukumaukumou

        Taidat olla vähän yksinkertainen. Kissojen vapaana pitämisestä olen kyllä samaa mieltä.


      • Anonyymi

        Minäkin otin kissan, mutta eihän sitä saastaa voinut pitää sisällä ja luontoon ei saa päästää. Kiikku prkle astiakaappien päälle ja ruokapöytään kun silmä vältti. Annoin vihtavuoresta ja päätin ettei ikinä tule kissan rotkuja tauteja levittämään karvojen lisäksi.


    • hyvääyötäkisut

      Ikivanha aloitus jälleen!!! Sanompa kuitenkin, että meidän kisut on nukkuneet ensimmäisistä öistä alkaen aina vieressämme. Koskaan ei ole tarvinnut eroitkuja itkeä ja potea koti-ikävää. Vanhetessaan siirtyvät itse vähän vilpoisempaan ja rauhallisempaan paikkaan nukkumaan.

    • Ei-enää-erimielisyyttä

      Olipa yllätys löytää tämä täältä ja tunnistaa omakseni! Niin kirjoitin aloituksen yli 10 vuotta sitten kun kahta kissaamme vasta odotettiin kotiin. Tulipa nostalginen ja hellä olo. Ja aika hölmöltä tuntui että silloin pohdimme jotain tuollaista..

      No hommassahan kävi niin että pikkuiset kissat tulivat sänkyymme nukkumaan heti ekana yönä ja nukkuivat sängyssä aika usein noin vuoden ikäisiksi. Siitä sitten harvenivat yhteiset yöt, kun löysivät omat luotettavat ja mieluiset paikkansa.

      Nykyisin toinen tulee aina iltaisin sänkyyn, haluaa silitystä ja sitten menee peiton alle jossa on noin 15 minuuttia. Sen jälkeen aina lähtee ja menee johonkin omista paikoistaan.

      Toinen ei tule sänkyyn iltaisin/öisin juuri koskaan, sen sijaan rakastaa sitä kun mies ottaa päiväunet. Silloin tulee melkein aina joko kylkimyyryyn peiton alle, tai sitten rinnalle nukkumaan.

    • ihanuusrakas

      Tottakai nukkuu samassa sängyssä,tosin hakeutuu aina jalkopäähän,ja ilmanpuhdistin pitää olla päällä,se hurisee rauhoittavasti ja pitää ilman sopivan viileänä.Toisinaan menee pussilakanan sisään ja haluaa olla umpihukuksissa peiton alla.Menee usein odottamaan minua sänkyyyn,että ala äiti jo tulla nukkumaan...

    • Montavuottasitten

      Vieläx kissat nukkuu sängyssänne teillä, jotka vastasitte tähän vuonna 2006 alkaneeseen uteluun?

    • Anonyymi

      joo kyllä mun kisu tulee mun sänkyyn nukkumaan yleensä, mut mietin sitä et miks se ei tuu koskaan vatsan tai pään vieree nukkumaan, vaan menee aina jalkojen viereen nukkumaa? Oon koittanu kantaa sen mun vatsan pään viereen yleensä mut sit se menee jalkopäähän takasi:[

    • Anonyymi

      Taitaa lemmikeillä ja ihmislapsilla olla parempi kun tottuu omaan sänkyyn. Tuli ostettua sellainen pikku maja ja siellä hyvin viihtynyt. Pedin kun ottaa reissuun mukaan niin kisulla tuttu paikka missä olla. Jos sais lotossa muutakin kuin kaksi oikein ostaisin etatti.eu kaupasta mielettömän hirsilinnan joka olisi sopivan överi peti meidän kunkku kisulle. Olisi sen oma valtakunta. Oli meidänkin kisu ihan pienenä kainalossa yöllä mutta vain muutaman viikon. Ei ole kiva vahingossa potkia pientä eläintä kun pyörit sängyssä.

    • Anonyymi

      Pitäkää ne kissanne vaikka pöksyissänne, kunhan pidätte ne sisällä. Tämän syksyn saalis on 8 ammuttua kissaa. Tulleet mökilleni, joka on 17 kilometrin päässä asutuksesta, joten villikissoja.

      • Anonyymi

        Ammut pururadan viereltä kissoja jotka kulkeutuvat paskan pakusi kyydissä mökillesi haudattavaksi.
        Kehtaat vielä kerskua teoillasi, kituvia haavoittuneita kissoja on jäljiltäsi hoidettu jo kymmeniä.
        Opettelisit edes ampumaan selvinpäin jos sellainen tauko on edes mahdollista sinulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ammut pururadan viereltä kissoja jotka kulkeutuvat paskan pakusi kyydissä mökillesi haudattavaksi.
        Kehtaat vielä kerskua teoillasi, kituvia haavoittuneita kissoja on jäljiltäsi hoidettu jo kymmeniä.
        Opettelisit edes ampumaan selvinpäin jos sellainen tauko on edes mahdollista sinulle.

        Voiko oikeasti olla noin sairaita ihmisiä olemassa???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko oikeasti olla noin sairaita ihmisiä olemassa???

        Mulla kans kokemus ja pitkältä ajalta, että kissan pentueita usein tulee maukuen tuvalle, kun asun vähän syrjemmällä.

        Ei raaskita tappaa itse niitä vahinkopentuja ja lääkäri laskuttaa jokaisesta eri manin niin tuodaan syrjäseudulle villikissoiksi.

        Tätä tapahtuu mun ympäristös vähintään kerran kesässä. Paras vuosi oli 3 pentuetta. Onko se sitten sitä eläinrakkautta? Pennut ovat niin suloisia.

        Tänä vuonna otin yhden rekkarin ylös mutta oli 15 kilsan päästä, enkä tuntenut.


    • Anonyymi

      Jos kissa tykkää nukkua sängyssä, niin sille kannattaa laittaa oma tyyny ja oma tyynyliina. Silloin ei tule kissankarvoja hiuksiin, kun kissalla on oma tyyny !

    • Anonyymi

      Kissani on suostunut nukkumakaveriksi vasta nyt rippikouluikäisenä (16v)
      Nuorempana yksi lapseni piti sitä unikaverina jossa virassa se oppi vierastamaan ihmisen vieressä nukkumista.
      Nyt nivelvaivaisena vanhuksena se hakeutuu viereeni lämpimään sänkyyn yöksi.

      • Anonyymi

        Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Mulla on ollut onni että kissat haluaa olla lähellä ja sylissä. Ovat kyllä niin ihania.


    • Anonyymi

      Minun kissani on tyytyväinen, jos se saa nukkua korkeammalla kun minä nukun. Tehkää siis kissoille korkeampi nukkumapaikka kun teidän sänkynne on. Mitä korkeammalla kissat voivat nukkua, sitä tyytyväisempiä ne ovat. Alemmalla tasolla kissani ei suostu nukkumaan.
      Toinen vaihtoehto on, esim. Kissojen sänky eläinruokakaupasta tai netistä tilattuna. Voi myös itse tehdä. Kissat voi myös opettaa nukkumaan omassa huoneessaan yöksi. Ruokaa kannattaa antaa ennen nukkumaan menoa, niin ovat silloin rauhallisempia.
      Kissat voivat juosta myös pentuina rallia päänne ylitse, jos ne saavat olla hippasilla yöt ja käyttää makuuhuonettanne juoksuradan osana.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe