Tanska

inka

Hei!Olen lähdössä ensi kesänä nuorisovaihtoon Tanskaan.Mielipiteitä, millainen maa se Tanska oikein on...ihmiset,luonto...kieli on iha hirveää sönkkäystä, mut ajattelin pärjätä englannilla.

2

799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkustava

      Itse olen ollut Tanskassa kaksi kertaa kerran kesällä ja kerran tammikuussa. Silloin tammikuussa
      siellä oli ihan hirvee keli, just sellainen rannikkoilmasto. Lämmin niinkö jotain 3 mutta se tuntui ihan pirun raa'alta kun mereltä tuli se tuuli, tuntui pahemmalta kuin -10 täällä.
      Kesällä Tanska on todella hieno. Siellä kannattaa kiertää kaikki ne saaret.

      Jos osaa saksaa jonkun verran oppii tanskaakin todella nopeasti. Ne ymmärtää aika hyvin saksaa ja ruotsia, mutta jos ymmärrät saksaa ymmärrät tanskaakin.

      No ihmiset on tyypillisiä skandinaaveja. Jos sanotaan, että suomalaiset ovat hiljaisia ja outoja, ryyppäävät paljon niin Tanskassa kaikki on mielestäni vielä voimakkaammin esillä. Nimittäin tanskalaiset ottavat kuppia jopa reilummin kuin suomalaiset. Mutta tollai yleistyksenä tanskalaiset ihmiset ei paljoo eroo suomalaisista (ja toi oli vain mun mielipide)

    • Anne

      Olen asunut Tanskassa vuoden, pienessä paikassa Jyllanissa nimeltä Skive. Ja täytyy sanoa, että on aivan ihana maa. Siitä on nyt kolmisen vuotta, kun muutin sieltä pois. Ja mulla on välillä ihan mieletön ikävä sinne takaisin. (Asun tällä hetkellä Ruotsissa poikaystävän kanssa)
      Tanskalaiset ovat avoimia, iloisia bailaajia! Minne ikinä menetkin olet aina tervetullut! Aivan toista maata kuin suomalaiset. Me suomalaiset olemme sisäänpäin sulkeutuneita hieman ujoja ja totisia! Eivät tanskalaiset. Suomalaiset häviää tanskalaisille bailaamisessa 6-0. Tanskassa yökerhot on auki aamu kuuteen-seitsemään. Baarissa harvoin tilataan drinkkejä. Siellä tilataan pullo viinaa pöytään ja tehdään drinkit itse! Kaikilla on hauskaa. Ihmiset eivät tappele. Kotibileissä kaikki istuvat saman pöydän ympärillä: skoolaavat ja laulavat yhdessä (MYÖS NUORET, Pohjoismaalaisista alaikäisistä tanskalaiset tytöt juovat eniten...)Se bilettämis kulttuurista.

      Tanskalainen luonto on ehkä hieman ankee. Ei ole paljon puita. Aakeeta laakeeta joka puolella. Tuulivoimaloita on joka puolella. Tanska on myös liikenneympyröiden, marsipaanin, voileipien,oluen ja leipomoiden luvattu maa. Liikenneympyröitä on paljon. Tanskalainen leipomo on ihana. Ihmiset ostavat tuoretta leipää lähes joka aamu. Siihen päälle laitetaan voita ja suklaata(!) tai lämmintä maksapasteijaa. (Tanskassa ei ole "oikeata" ruisleipää). Näin syödään siis aamulla. Mutta muuna aikana syödyt voileivät ovat todellisia taideteoksia! Yleensä voileipä on neliömäinen vuokaleipä joka on halkaistu keskeltä ja se syödään VEITSELLÄ JA HAARUKALLA, ei koskaan sormin. Ja päällä on vaikka mitä.
      Jos et pidä marsipaanista ole varovainen kun ostat leivoksia...95% kaikista leivoksista sisältää marsipaania.
      Olut on halpaa ja hyvää!!! Tanskassa ei ole "Alkoa". Viina ostetaan pienistä kioskin tyylisistä kaupoista. (Tanskassa ei ole Suomen tyylisiä kioskeja, ne ovat pieniä kauppoja). Sä pystyt ostamaan pullon viinaa kymmeneltä sunnuntai iltana, jos siltä tuntuu! Tupakkaa voi polttaa melkein missä tahansa! Mc Donaldsissa on tupakoiville varattuja paikkoja!!! Isoissa ostoskeskuksissa voi käytävällä polttaa tupakkaa, mutta sisälle liikkeeseen ei saa mennä tupakan kanssa.
      Tanskassa ei juhlita vappua, eikä juhannusta.
      Englannilla pärjää, mä puhuin kanssa englantia.
      Et kertonut minne päin Tanskaa olet menossa...mutta Köpis on pohjoismaiden "pahamaineisin" kaupunki. Siellä on paljon huumeita ja rikollisuutta.
      Ilmasto: Mä olin sisämaassa, joten siellä ei niin tuullut. Kesä oli ihana ja lämmin, mutta talvi...AIVAN KAMALA. Vettä satoi lähes joka päivä. Kahtena päivänä oli pakkasta ja lunta koko talven aikana. Jouluaattona tuli kaatamalla vettä...
      Nyt mulla on pää ihan pyörryksissä. Voisin kertoa sulle Tanskasta monta tuntia, mut nyt meni aivot solmuun:) Laita sähköposti osoitteesi tänne, jos haluat tietää jotain lisää...mä voin sulle kirjoittaa!
      PIDÄ OIKEIN HAUSKAA TANSKASSA!!! NAUTI!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe