Mikä saa ihmisen tappamaan?

Ellen

Nyt kun Valjakkala on taas tuonut julkisuuteen henkilöhahmon murhaajasta, joka ei kadu, karkailee vankeudestaan, heräsi kysymys:

Millainen ihminen pystyy tappamaan? Miten hän selviytyy elämästään tappamisensa jälkeen? Vankeinhoitolaitosko näitä tappajia hoitaa?

Onko heille olemassa mitään mielekästä elämää vankilan ulkopuolella? Pääsevätkö he synneistään koskaan?

Entäpä jos teko olikin suunnittelematon, tavallaan vahinko, sattumuksien summa? Saako Tappaja koskaan anteeksi yhteiskunnalta tekoaan?

Vai menikö siinä tappo/murhahetkessä koko loppuelämä?

17

1056

  Vastaukset

  • Mikä saa eläimen tappamaan toisen eläimen ( Sama lajia )

   • Jos eläin tappaa toisen eläimen, tekee se sen syödäkseen tai puolustautuakseen. Sitä ei siis voi verrata esim siihen, mitä Valjakkala teki!


   • Bussybody kirjoitti:

    Jos eläin tappaa toisen eläimen, tekee se sen syödäkseen tai puolustautuakseen. Sitä ei siis voi verrata esim siihen, mitä Valjakkala teki!

    Kaikkea voi väittää, mutta ihminen on eläin. Geenit lähes samat kuin muilla apinoilla. Eläimet eivät suinkaan aina tapa vain syödäkseen tai puolustautuakseen. On monia luontodokumentteja joissa ne tekevät sitä ihan huvikseen.


  • toisen ihmisen kunhan heitä tarpeeksi kiusataan ja ahdistellaan.

   Vain tekopyhät hurskastelijat voivat väittää etteivät koskaan missään olosuhteissa tappaisi toista ihmistä .... ja luultavasti juuri nämä ihmiset tappavat vähemmästä kuin ne, jotka ymmärtävät elämän realiteetit.

   • Täytyy muistaa että jokaisella voi palaa hermo totaalisesti jos ainavaan kiusataan ja ahdistetaan. Tämä maailma on aika julma paikka, toisesta ei välitetä, hyljeksitään vaan eikä välitetä vaikka miten olisi kiusattu. Ja sitten vielä kysytään että miten on mahdollista että kävi näin ikävästi että joku kuoli.


   • samaa mieltä kirjoitti:

    Täytyy muistaa että jokaisella voi palaa hermo totaalisesti jos ainavaan kiusataan ja ahdistetaan. Tämä maailma on aika julma paikka, toisesta ei välitetä, hyljeksitään vaan eikä välitetä vaikka miten olisi kiusattu. Ja sitten vielä kysytään että miten on mahdollista että kävi näin ikävästi että joku kuoli.

    Ihmisen tappaneita on elänyt viime vuosikymmeninä yhteiskunnassamme kymmeniä tuhansia. Jokainen tuntee tai on tuntenut tai tiennyt ihmisen joka on tappanut lajitoverinsa.


   • Media on tappanut välillisesti lukemattomia ihmisiä ja jatkaa vain armotonta menoaan.


  • Niin. Se vaan on niin, että lähes jokainen ajattelee, että hän ei pystyisi tappamaan, mutta tosi on, että tappajatkin ovat tavallisia ihmisiä joista suurin osa on joskus ajatellut juuri noin.

   Yksi esimerkki siitä saako tapaja koskaan yhteiskunnassa anteeksi? Voin sanoa, että EI SAA!
   Esimerkki oamsta ajattelusta.

   Kaupungin töihin katukuvassa näkyvään tehtävään tuli eräs mies jonka olemukseen kiinnitin jollain tavalla huomiota. Ei negatiivisesti, vaan ihan mielenkiinnosta. Myöhemmin kuulin. että mies on joskus tappanut. Itselläni tosin vaan heräsi mielenkiinto, että hänen tarinansa olisi mukava kuulla, koska mies vaikuttaa muuten ihan miellyttävältä ja työstään kiinnostuneelta ihmiseltä. Olen kuitenkin varma, että niitä ihmisiä löytyy jotka hänen taustansa kuultuaan eivät hyväksy alkuunkaan hänen työllistämistä ko. tehtävään......KOSKA HÄN ON TAPPANUT! Leima otsassa FOREVER!

   • tappajalle antaa koskaan anteeksi? Totta on, että sanotaan hänen sovittaneen rikoksensa yhteiskunnalle. Onko sitten jonkun tappaminen rikos yhteiskuntaa kohtaan? Minun oikeustajun mukaan se on rikos nimenomaan sitä uhria ja hänen läheisiään kohtaan. Minä en ainakaan voi koskaan antaa anteeksi pojalle, joka ampui sukulaistyttöni. Sai siitä 10 vuotta, mutta ensikertalaisena istui vain n. 3,5 vuotta. Riittääkö se sovittamaan rikoksen? Ja pitäisikö se vielä antaa anteeksi??


   • Iltalehden toimittajan tappamisesta pitäisi palkita. On ne niin paljon pahaa tehneet kirjoituksillaan muille ihmisille.

    Ja tekevät sitä tänäänkin, tahallaan.


  • JOKU JOS LOUKKAA JOTAIN SIITÄ EI AINA KAIKKI TYKKÄÄ

  • Saako syrjäytyneen ihmisen tappaa? Ei sitä kukaan jää kaipaamaan. Mun pää on jo päin helvettiä ja kohta varmaan sattuu jotakin.

  • Minusta tulisi helposti, jos joku lapsiini kohdistaisi väkivaltaa.Mustan hetken jälkeen saattaisi hetken miettiä, mutta katumusta en tuntisi.

  • Mielentilan poikkeamat. Mikäli et tunne empatiaa etkä sympatiaa, koet harhaisesti olevasi oikeutettu käyttämään väkivaltaa, et tunne syyllisyyttä, moraalisi on heikko tai olematon, niin ei tappaminen välttämättä tunnu missään. Se on vain suorite, jonka päätät syystä tai toisesta toteuttaa. Se on pelottavaa, että tällaisia tapauksia on jatkuvasti meidän joukossamme. Jopa läheisissä. Tarvitaan vain jokin riittävä triggeri, niin sitten taas ihmetellään.

   • Tuossa jo aiemmin oli maininta että jos kiusataan ja ahditetaan nurkkaan niin sillon voi tapahtua mitä vaan. Joku syy kai se jokaisella on jos tappamaan rupeaa, oli sitten huumeet, viina, muuten sekava pää tai nurkkaan ahdistettu olo niin ainakin vankilassa pitäis pyrkiä ehkäisemään ettei moinen toistuis.
    Päihteettömyys auttais toisille, pakkohoito joillekin. Sitten tietysti nuo ammattirikolliset/liivejengit mitkä tekee rahasta vaan niille ei taida hoitokeinoa olla.


   • Mielenterveysongelmat ovat totta totinen ongelma. Niitä tulee kyllä ihan ilman päihteitäkin, vaikka niitä tungetaan aina näihin keskusteluihin ihan kuin ne olisivat syy kaikkeen häiriökäyttäytymiseen. Eivät ole.


  • Hirtä ittes jo.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   6411
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   3084
  3. BB-Sini puhuu tiukkaa asiaa BB-julkkisten kohtelusta somessa

   Tullut itsekin kolmekymppisenä somen suurkuluttajana todella kauhisteltua tätä järkyttävää lynkkausta ja syitä siihen. Netissä liian monilla ihmisillä
   20
   1914
  4. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   324
   1720