Mikä saa ihmisen tappamaan?

Ellen

Nyt kun Valjakkala on taas tuonut julkisuuteen henkilöhahmon murhaajasta, joka ei kadu, karkailee vankeudestaan, heräsi kysymys:

Millainen ihminen pystyy tappamaan? Miten hän selviytyy elämästään tappamisensa jälkeen? Vankeinhoitolaitosko näitä tappajia hoitaa?

Onko heille olemassa mitään mielekästä elämää vankilan ulkopuolella? Pääsevätkö he synneistään koskaan?

Entäpä jos teko olikin suunnittelematon, tavallaan vahinko, sattumuksien summa? Saako Tappaja koskaan anteeksi yhteiskunnalta tekoaan?

Vai menikö siinä tappo/murhahetkessä koko loppuelämä?

17

1001

  Vastaukset

  • Mikä saa eläimen tappamaan toisen eläimen ( Sama lajia )

   • Jos eläin tappaa toisen eläimen, tekee se sen syödäkseen tai puolustautuakseen. Sitä ei siis voi verrata esim siihen, mitä Valjakkala teki!


   • Bussybody kirjoitti:

    Jos eläin tappaa toisen eläimen, tekee se sen syödäkseen tai puolustautuakseen. Sitä ei siis voi verrata esim siihen, mitä Valjakkala teki!

    Kaikkea voi väittää, mutta ihminen on eläin. Geenit lähes samat kuin muilla apinoilla. Eläimet eivät suinkaan aina tapa vain syödäkseen tai puolustautuakseen. On monia luontodokumentteja joissa ne tekevät sitä ihan huvikseen.


  • toisen ihmisen kunhan heitä tarpeeksi kiusataan ja ahdistellaan.

   Vain tekopyhät hurskastelijat voivat väittää etteivät koskaan missään olosuhteissa tappaisi toista ihmistä .... ja luultavasti juuri nämä ihmiset tappavat vähemmästä kuin ne, jotka ymmärtävät elämän realiteetit.

   • Täytyy muistaa että jokaisella voi palaa hermo totaalisesti jos ainavaan kiusataan ja ahdistetaan. Tämä maailma on aika julma paikka, toisesta ei välitetä, hyljeksitään vaan eikä välitetä vaikka miten olisi kiusattu. Ja sitten vielä kysytään että miten on mahdollista että kävi näin ikävästi että joku kuoli.


   • samaa mieltä kirjoitti:

    Täytyy muistaa että jokaisella voi palaa hermo totaalisesti jos ainavaan kiusataan ja ahdistetaan. Tämä maailma on aika julma paikka, toisesta ei välitetä, hyljeksitään vaan eikä välitetä vaikka miten olisi kiusattu. Ja sitten vielä kysytään että miten on mahdollista että kävi näin ikävästi että joku kuoli.

    Ihmisen tappaneita on elänyt viime vuosikymmeninä yhteiskunnassamme kymmeniä tuhansia. Jokainen tuntee tai on tuntenut tai tiennyt ihmisen joka on tappanut lajitoverinsa.


   • Media on tappanut välillisesti lukemattomia ihmisiä ja jatkaa vain armotonta menoaan.


  • Niin. Se vaan on niin, että lähes jokainen ajattelee, että hän ei pystyisi tappamaan, mutta tosi on, että tappajatkin ovat tavallisia ihmisiä joista suurin osa on joskus ajatellut juuri noin.

   Yksi esimerkki siitä saako tapaja koskaan yhteiskunnassa anteeksi? Voin sanoa, että EI SAA!
   Esimerkki oamsta ajattelusta.

   Kaupungin töihin katukuvassa näkyvään tehtävään tuli eräs mies jonka olemukseen kiinnitin jollain tavalla huomiota. Ei negatiivisesti, vaan ihan mielenkiinnosta. Myöhemmin kuulin. että mies on joskus tappanut. Itselläni tosin vaan heräsi mielenkiinto, että hänen tarinansa olisi mukava kuulla, koska mies vaikuttaa muuten ihan miellyttävältä ja työstään kiinnostuneelta ihmiseltä. Olen kuitenkin varma, että niitä ihmisiä löytyy jotka hänen taustansa kuultuaan eivät hyväksy alkuunkaan hänen työllistämistä ko. tehtävään......KOSKA HÄN ON TAPPANUT! Leima otsassa FOREVER!

   • tappajalle antaa koskaan anteeksi? Totta on, että sanotaan hänen sovittaneen rikoksensa yhteiskunnalle. Onko sitten jonkun tappaminen rikos yhteiskuntaa kohtaan? Minun oikeustajun mukaan se on rikos nimenomaan sitä uhria ja hänen läheisiään kohtaan. Minä en ainakaan voi koskaan antaa anteeksi pojalle, joka ampui sukulaistyttöni. Sai siitä 10 vuotta, mutta ensikertalaisena istui vain n. 3,5 vuotta. Riittääkö se sovittamaan rikoksen? Ja pitäisikö se vielä antaa anteeksi??


   • Iltalehden toimittajan tappamisesta pitäisi palkita. On ne niin paljon pahaa tehneet kirjoituksillaan muille ihmisille.

    Ja tekevät sitä tänäänkin, tahallaan.


  • JOKU JOS LOUKKAA JOTAIN SIITÄ EI AINA KAIKKI TYKKÄÄ

  • Saako syrjäytyneen ihmisen tappaa? Ei sitä kukaan jää kaipaamaan. Mun pää on jo päin helvettiä ja kohta varmaan sattuu jotakin.

  • Minusta tulisi helposti, jos joku lapsiini kohdistaisi väkivaltaa.Mustan hetken jälkeen saattaisi hetken miettiä, mutta katumusta en tuntisi.

  • Mielentilan poikkeamat. Mikäli et tunne empatiaa etkä sympatiaa, koet harhaisesti olevasi oikeutettu käyttämään väkivaltaa, et tunne syyllisyyttä, moraalisi on heikko tai olematon, niin ei tappaminen välttämättä tunnu missään. Se on vain suorite, jonka päätät syystä tai toisesta toteuttaa. Se on pelottavaa, että tällaisia tapauksia on jatkuvasti meidän joukossamme. Jopa läheisissä. Tarvitaan vain jokin riittävä triggeri, niin sitten taas ihmetellään.

   • Tuossa jo aiemmin oli maininta että jos kiusataan ja ahditetaan nurkkaan niin sillon voi tapahtua mitä vaan. Joku syy kai se jokaisella on jos tappamaan rupeaa, oli sitten huumeet, viina, muuten sekava pää tai nurkkaan ahdistettu olo niin ainakin vankilassa pitäis pyrkiä ehkäisemään ettei moinen toistuis.
    Päihteettömyys auttais toisille, pakkohoito joillekin. Sitten tietysti nuo ammattirikolliset/liivejengit mitkä tekee rahasta vaan niille ei taida hoitokeinoa olla.


   • Mielenterveysongelmat ovat totta totinen ongelma. Niitä tulee kyllä ihan ilman päihteitäkin, vaikka niitä tungetaan aina näihin keskusteluihin ihan kuin ne olisivat syy kaikkeen häiriökäyttäytymiseen. Eivät ole.


  • Hirtä ittes jo.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   7265
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   255
   5137
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   71
   3721
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1501
  5. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   53
   1034