Meteoriitti uhkaa meitä ! !

niina-92

Tämä ei nyt varsinaisesti liity tänne mut laitan silti että tiedätte !!! ===>


meteoriitti uhkaa meitä
   ke 29.11. 16:29
Suomalainen tähtiharrastaja Jarmo Moilanen on löytänyt uuden meteoriparven, joka näyttää liittyvän aiemmin tuntemattomaan ja ratansa perusteella maapallolle vaaralliseen komeettaan, kertoo tällä viikolla ilmestyvä Tähdet ja Avaruus -lehti.

Meteoriparven synnyttäneen komeetan sijainti on toistaiseksi tuntematon. Silti se luokitellaan nyt viiden maapallolle vaarallisimman pitkäjaksoisen komeetan joukkoon. Näiden kohteiden radat kulkevat aivan planeettamme läheltä ja ne ovat alttiita painovoimahäiriöille, jotka muuttavat rataa.

- Komeetan rata kulkee niin läheltä Maan rataa, että Yhdysvaltain avaruushallinnon NASA:n tutkijan Peter Jenniskensin ja suomalaisen tutkijan Esko Lyytisen mukaan törmäysuhka maapalloon on olemassa, vaikka se on laskennallisesti häviävän pieni, lehti sanoo.

Vaalassa asuva Moilanen tallensi valvontakamerallaan lokakuun 6. päivän vastaisena yönä vuonna 2005 uuden meteoriparven Suomen yötaivaalta. Jenniskensin mukaan löytö on hyvin harvinainen: tietoja on olemassa kaikkiaan 230 meteoriparvesta, mutta suurin osa on esiintymästä lakanneita tai epävarmoja tapauksia. Vain noin 30 on varmoja, nykyään olemassa olevia parvia.

Nimi Kirahvin tähdistön mukaan

Moilasen löytö sai nimen October Camelopardalids eli suomeksi lokakuun camelopardalidit. Meteoriparvet nimitetään usein sen latinankielisen tähdistön mukaan, mistä ne näyttävät tulevan. Kirahvi eli latinaksi Camelopardalis on tähdistö lähellä Pohjantähteä, ja uuden meteoriparven säteilypiste sijaitsee aivan sen vieressä.

Moilasen mukaan parvea ei ole aiemmin löydetty, koska yhden vuoden aikana sen esiintyminen kestää vain kolmisen tuntia, ja toisaalta parven säteilypiste sijaitsee niin pohjoisessa. Parven kappaleet ovat radalla, joka sijaitsee lähes 90 asteen kulmassa aurinkokunnan ratatasoon nähden.

Meteoriparven synnyttäneen komeetan kiertoajan Auringon ympäri arvioidaan olevan vähintään 260 vuotta. On myös mahdollista, että emokomeetta ohittaa tai on jo ohittanut yhden ainoan kerran Auringon. Toistaiseksi paras rataratkaisu kertoo, että emokomeetta vierailisi Auringon tuntumassa karkeasti noin 4000 vuoden välein. Lähimmillään Aurinkoa se käy juuri ja juuri Maan radan sisäpuolella.

- Viime vuosina Maan ilmakehään iskeytyneet camelopardalidit saattavat olla emokomeetan edellä tulevaa tavaraa. On kuitenkin mahdotonta arvailla, milloin pyrstötähti on tulossa visiitille aurinkokunnan sisäosiin, Tähdet ja Avaruus -lehti arvioi.

mitäs mieltä olette asiasta?

5

1033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TuuhJK

      Täyttä paskaahan tuon on. Harmittaa vieläkin kun ei tullut sitä maailmanloppua "venäjästä tulee pelto" meteoriittia josta taannoin oli puhe. Olin ostannu jo siemenet valmiiksi jottai olisin päässyt kyntämään ne venäläiseen peltoon.

      ELi kuules tyttö, nimimerkistäsi päätellen vm -92. Tähtitiede ym on harrastuksena aivan kiva, mutta tälläiset tarinat ja ufot jutut voisi jättää hiemen vähemmelle. Olet nuori tyttö, joten harrastaisit vaikka jotakin kivaa ettkä vaivaisi päätäsi tälläisillä jutuilla.

      • text-tv:tä

        Niin huomaat että ainoa joka tässä jauhaa paskaa olet sinä!


      • Zeppoli
        text-tv:tä kirjoitti:

        Niin huomaat että ainoa joka tässä jauhaa paskaa olet sinä!

        Kenties dejavu. Kun jossakin näin samat tekstit. O_o


    • Zool
    • Ursus -72

      Lue edes ensin se T&A-lehti sen verran istualtasi, ettet heti ala kirkua: "METEOERIITTITULEE MEKUOLLAANKAIKKI KÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄK !!!!!"
      Kaikenmaailman teininörtit ovat tänä iltana NIIN aktiivisia.
      Se lehti tuli jo minullekin (Ursan jäsen vuodesta 1973) ja siinä on taas kerran selitetty eräitä peruskäsitteitä, kuten meteori, meteoriitti, tulipallo, komeetta jne... myös teininörteille!
      OPETTELE LUKEMAAN!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      476
      3589
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      159
      3383
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2623
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 264
      2019
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      105
      1436
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe