Asuminen Kanadassa

Ccanada

Hei, onko ketään joka on asunut/ asuu Kanadassa ja voisi kertoa omista kokemuksistaan ja vastailla kysymyksiin koskien Kanadassa asumista? Olisin muuttamassa sinne poikaystäväni kanssa töitä tekemään, molemmilla on paljon työkokemusta ja ammattikoulu takana.. Onkohan hyvät mahdollisuudet saada töitä? Hän on myös innokas jääkiekon harrastaja, joten löytyisiköhän harrastusseura helposti?

34

9805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      Olen asunut Kanadassa kohta kahdeksan vuotta. Viihdyn hyvin, etenkin nyt, kun olen jo tottunut Suomen ja Kanadan valisiin eroihin. Eniten eroja on ehka kaytannon saralla "tekniikassa", eli paikalliset uunit, pesukoneet, polynimurit jne. on suomalaisnakokulmasta katsottuna aika antiikkisia. Samoin esim. pankkiasiat on vahan vanhanaikaisia - taalla kaytetaan mm. edelleen shekkeja! Lisaksi tietyt kulttuurierot arsytti alkuun, etenkin pohjoisamerikkalainen kaksinaismoralismi. Mutta on taalla paljon hyvaakin Suomeen verrattuna: ihmiset on todella ystavallisia ja ehka jotenkin rennompia kuin Suomessa. Itse tykkaan myos siita, etta taalla on populaa maailman eri kolkista.
      Jaakiekkoseuraa loytyy kylla. Kanadalaiset on ihan hulluna latkaan (jopa enemman kuin Suomessa), ja joka kaupungista/kylasta loytyy kylla paikallisia puulaakiliigoja. TV:ssa on tietysti myos NHL-jaakiekkoa harva se ilta.
      Tyomahdollisuuksista sen verran, etta Albertassa (Calgary, Edmonton) on parhaillaan huutava pula tyontekijoista, joten siella pitaisi olla duunia tarjolla ja vielapa hyvaa liksaakin. Ohessa joitain tyopaikkasivustoja netissa:
      http://jobbank.gc.ca/
      http://english.monster.ca/
      http://www.workopolis.com/index.html
      Onnea matkaan!

      • LEKKERI1

        HEIPPA. AIVAN PIKKUISEN VAIN: LAITAN KAPITAALIKIRJOISUKSELLA, ETTÄ ITSE NÄEN PAREMMIN. OLEN OLLUT SIELLÄ ASUMASSA VUODESTA 1968 TUONNE VUOTEEN 2005 JA EN KADU ETTÄ MENIN SIINNE. NYT OLEN SUOMESSA TAAS, ENKÄ KADU SITÄKÄÄN MAHDOLLISUUTTA, MOLEMPI PAREMPI. PÄÄSIN SIELLÄ ELÄKKEELLE VIIME VUOSISADAN LOPULLA JA OLIN TÖISSÄ MELKEIN HETI SIITÄ ALKAEN KUIN MENIN SINNE, SE TYÖ SATTUI OLEMAAN KIRJAPAINOHOMMAT. TOKI SUOSITTELEN MENEMÄÄN VAIKKAPA VAIHTELUN VUOKSI, MUTTA EN TAIDA PELOTELLA SELLAISELLA VAHINGOLLA ETTÄ HETI SIELLÄ RIKASTUU, TAI ETTÄ OLLENKAAN IKINÄ. TÄÄLLÄKIN TAITAA OLLA SAMANLAINEN HYVINVOINTI. MEITÄ OLI SELLAINEN NELJÄN HENGEN PERHE, KAKSI AIKUISTA JA KAKSI POIKALASTA, POJAT ASUVAT SIELLÄ EDELLEEN JA HEILLÄ ON OMAT LAPSET JA TAITAA OLLA PUOLISOKIN, JOKA ON KAI IHMEKIN NÄINÄ PÄIVINÄ. OMANI NÄÄS KARKASI VIIME AIKOINA JA ASUU VARMAAN SIELLÄ EDELLEEN. SE ON MIELENKIINTOINEN MAA JA SIELLÄ TAPAA IHMISIÄ JOKA MAAILMAN KULMALTA. KUN OLIN KEILIKOULUSSA VANCOUVERIN KAUPUNGISSA, NIIN SIELLÄ HEITÄ VASTA OLI PILVIN PIMEIN. SE KOULU KESTI LIKI PUOLI VUOTTA JA VALTIO, VAI OLIKOHAN SE KAUPUNKI YHDESSÄ MAKSOI MEILLE AIVAN KUIN PALKAN KOKO AJALTA, ETTÄ MIKÄS SIINÄ'! EIHÄN SILLÄ TOKI RIKASTUMAAN PÄÄSSYT VIELÄ, MUTTA PUURO AINAKIN OLI PÖYDÄSSÄ USEASTI, YNNÄ MUUTA. VIELÄ SANOISIN ETTÄ OLIMME BRITTILÄISESSÄ COLUMBIASSA KOKO AJAN. TYYNI MERI LOISKUI RANTOIHIN AIKA AJOIN. MENKÄÄ TOKI, JOS ON TILAISUUS.
        TÄMÄ ON LEKKERIN OMA MIELIPIDE.


    • Catt

      Moi!

      Ajattelin nyt taallakin mainita, etta ma asun Kanadassa ja vastailen ihan mielellani kysymyksiin, jos jotain tulee mieleen. Muutin tanne vasta viime vuonna, joten en varmaan viela pysty kaikkeen vastaamaan, mutta parhaani mukaan kuitenkin...

      Pista vaikka meilia jos haluat tai kysele taalla, ihan kuinka vaan tuntuu helpommalta. [email protected] on sahkopostiosoite.

      Pista vaan meilia tulemaan. Kayn taalla sivuilla saannollisen epasaannollisesti, mutta vastaan kylla.

      Catt

      • vancouver

        Asumisesta ei minulla ole kysyttävää mutta lomailusta kyllä :) Eli Vancouveriin olisin menossa maalis-huhtikuun vaihteessa. Top 5 things to do siihen aikaan vuodesta?


    • hermelin

      Mieleni tekee vastata mutta on oltava varovainen ettei väärää tietoa anna. Tuosta jo aikaisemmin luin että Albertassa on tarvetta työväestä. Olen kuullut sen muualtakin. British Columbiassa pitäisi olla tarvetta rakennusväestä. On kyllä ikävää sekin että minimipalkat ovat alhaisia ja niihin ei helpolla lisäillä, eikä niistä aivan helposti pääse eroonkaan. Oma huomioni oli että muukalaisia ymmärretään ja suomalaisia arvostetaan. Itse olen eläkeläinen enkä sen vuoksi ole sillä rintamalla enää, onneksi (siis töihin haussa). Olen asunut siellä yli 37 vuotta ja olen tykännyt kovasti. Nyt muutin Suomeen ja tykkään olla täälläkin. Juuret vetää ja kai tänne haudataankin kun aika on.

    • Kanadassa

      Heippa

      Mä asustelen Ottawan lähellä. Muutin joulukuussa. Tällä hetkellä kyllä Suomessa käymässä, mutta ensi kuussa sinne taas.
      Mulla on sellainen tilanne siis, et olen menossa naimisiin kanadalaisen kanssa kesäkuussa. Ja näillä näkymin sinne ollaan jäämässä.
      Olisi ihana tutustua myös muihin suomalaisiin!
      Joten kaikki vaan ottamaan yhteyttä!
      Kevättä!

      • Sade1012

        Olen itse juuri Ottawassa, muuttamassa tanne kesakuussa kanadalaisen poikaystavani luo. Olisi kiva vaihtaa kokemuksia jos muitakin suomalaisia on ottawan lahella!


      • kanadassaSuomalaisena
        Sade1012 kirjoitti:

        Olen itse juuri Ottawassa, muuttamassa tanne kesakuussa kanadalaisen poikaystavani luo. Olisi kiva vaihtaa kokemuksia jos muitakin suomalaisia on ottawan lahella!

        heippa!

        Kirjoittele mulle os. [email protected]
        niin voidaan vaihtaa kokemuksia. Asun siis Ottawan lähellä! Olisi ihana tutustua!


      • ottawassa
        Sade1012 kirjoitti:

        Olen itse juuri Ottawassa, muuttamassa tanne kesakuussa kanadalaisen poikaystavani luo. Olisi kiva vaihtaa kokemuksia jos muitakin suomalaisia on ottawan lahella!

        Hei,

        täällä myös yksi tyttönen Ottawassa oleskelee tämän kevään ajan! Suomalaiskavereita vailla.. Ottakaahan yhteyttä [email protected]


      • Vayaxxx
        ottawassa kirjoitti:

        Hei,

        täällä myös yksi tyttönen Ottawassa oleskelee tämän kevään ajan! Suomalaiskavereita vailla.. Ottakaahan yhteyttä [email protected]

        olen muuttamassa Ottawaan kesä-heinäkuussa....olisi kiva tutustua muihinkin ;) [email protected]


    • Goldfishy

      Olen lähdössä syksyllä neljäksi kuukaudeksi vaihtoon Vancouveriin, Kanadaan. Asuntoa olen hankimassa Vanapsin kautta. Onko kukaan muu opiskelija lähdössä
      sinne päin vaihtoon?? Olisi kiva tutustua.

      postia ja vinkkejä Kanadassa asumisesta saa laittaa [email protected]

    • maine canadassa

      suomalaisilla on hyvä maine työntekijöinä canadassa yleisesti ottaen. Hyvistä tunnollisista työntekijöistä on tarvetta alalla kuin alalla, näin olen kuullut sukulaisiltani jotka asuvat Calgaryssa.
      Suosittelen matkaanne ja toivotan onnea reissuun :)

    • meilläkö?

      ei sen kummempaa mainetta kuin muillakaan. täällä väki on yhtä ystävällisiä kaikille. pari kuukautta ollut Vancouver Islandilla ja oikein onnistunutta olemista. täällä muuten tarvitaan raudoittajia raksalle!

    • Sunshine__

      Vanha ketju mutta pakko nostaa se ylös nyt.
      Onko muka tosi, että kanadalaisilla täysi-ikäisillä ois muka tapana, että kun aletaan seurustelemaan niin samantien muutetaan yhteen? Toi eräs muhun pihkaantunut kanadalainen väittää niin. Asuu itse itärannikolla, New Brunswickin Frederictonissa.

      Asun vielä onneksi kotimaassa (eli siis Suomessa) hän siellä rapakon takana.

      Kiinnostaisi töidenkin puolesta muuttaa pois koko EU: sta, koska en vaateompelijana saa töitä täältä (enkä tiedä saisinko ees kanadastakaan)

      • kanttele

        "Onko muka tosi, että kanadalaisilla täysi-ikäisillä ois muka tapana, että kun aletaan seurustelemaan niin samantien muutetaan yhteen?"

        No ei tosiaankaan ole. Täyttä kusetusta tuokin juttu.


    • 35 vuotta kanukeissa

      vancouverin lomailijalle-- muista menna Whale Watching retkelle vanc saarelle tofinoon tai uculet tiin..kivaa nakemista ja coastal rainforest. myos

    • Ontarion alueella asuvat (miel. kypsemmä)t suomalaiset , toivoisin yhteydenottoanne. Olen hoitotyön ammattilainen ja kahden teini-ikäisen tyttöni kanssa haaveissa/suunnitelmissa muutto Kanadaan a.s.a.p.

    • suqeqeqe

      Heips! Löysin tällaisen 'kohti Kanadaa' palstan ja ajattelin kysäistä josko kellään olisi käytännön tietoa tai tietoa asiasta muuten vaan :)

      Olen lähdössä elokuussa Torontoon työharjoitteluun ja olen katsellut noita asuntojuttuja... mutta mietityttää eräs asia. En mielelläni haluaisi netin kautta solmia 'sikaa säkissä' sopimusta, eli haluaisin ensin nähdä paikan (tai potentiaalisia muutamia) ja vasta sitten päättää minne asetun työharjoitteluni ajaksi. Onko tämä mahdollista, siis saapua maahan ilman jo vakituista osoitetta? Vai pitääkö asunto olla tiedossa ennen kuin maahan pääsee sisälle? Tällainen ehkä pikkuseikka, mutta häiritsee jonkun verran suunnitelmia :P

      Kiitos vastauksista, jos joku ihana tietää miten ne siellä päässä toimii! :)

      • uygtevir7enr

        Hei, olen haaveillut tässä pari vuotta Kanadaan muuttamisesta. Oltiin perheen kanssa pari vuotta sitten Vancouverissa ja Torontossa.

        Missä töissä voisi päästä työharjoitteluun 1. Torontoon tai 2. Vanc. ?


    • easelaine

      En voi olla ottamatta osaa tähänkin (:D) keskusteluun. Pari vuotta sitten, kun opiskelin AMK:ssa olin opiskelijavaihdossa Michiganissa lähellä Kanadan rajaa ja tuli myös siis matkusteltua Kanadassa. Rakastuin maahan ja ihmisiin, ja siitä lähtien oon pohtinu hakevani töitä tai miksei jatko-opintopaikkaa Kanadasta. Myös nykyisen työpaikkani kautta voisin ehkä saada haettua töitä Kanadan myyntiyhtiöstä yms 3-5 vuoden säteellä, mutta haluaisin myös muuta kautta yrittää, ja näyttää itselleni mihin pystyn.

      Mitä mahdollisuuksia meillä suht nuorilla (-30) Suomalaisilla on päästä Atlantin toiselle puolelle? Onko se tosiaan sitä hakemusten täyttelyä? tai opiskelupaikan hakua?

      Onko Kanadan päässä mitään organisaatiota, joka voisi auttaa näissä pähkäilyissä?

    • aurinkoinentoronto

      suqeqeqe

      oletko loytannyt paikkaa?
      ikava suomen kielta, lahdetko kaffeelle?

      itse pari vuotta taalla asunnut ja ois kiva tavata suomalaisiakin!
      eritoten nuorempiakin :)
      itse olen 26v

    • suqeqeqe

      Hei aurinkoinentoronto! En ole vielä löytänyt paikkaa. Mutta ensi kuun lopussa olen tulossa Torontoon ja paikka vielä hakusessa mutta ois toki kiva mennä kahville ja olis kiva nähdä kaupunkia myös! :)
      [email protected]

      Laita viestiä jos kiinnostaa :)

    • sauru

      Moikka moi ! Minä olisin Torontoon päin tulossa tuossa elokuun lopussa ja mukava olisi tavata muitakin suomalaisia siellä ! Olen parikymppinen naisen alku ja olisi mukava kuulla kokemuksia elävästä elämästä Torontossa asuvilta ja sitten siellä päässä ollessa nähdäkkin kahvittelun tms merkeissä.

    • aurinkoinentoronto
    • mokkainen

      Moikka!
      Täällä tyttö, joka on muuttamassa tulevaksi vuodeksi Kelownaan, BC. Onkos sielläpäin muita suomalaisia? Vancouverissakin asuvat laittakaapa vaikka mailia, olisi kiva tutustua!

      [email protected]

    • kanadagirl92

      Olen lähdössä puolentoista viikon kuluttua Torontoon au-pairiksi n. 10 kuukaudeksi. Onkohan Toronton alueella paljon suomalaisia nuoria tai vähän vanhempia ? Olisi kiva saada juttuseuraa.

      [email protected]

    • punapää suomesta

      Hei Toronton suomalaiset!

      Hei olen marjo 25v. Olen itse nyt maanantaina palaamassa 2 kk loman jälkeen takaisin Torontoon muutin sinne 6kk sitten ja olen töissä ainakin vielä 6kk. Jos joku haluaa suomalaista juttuseuraa joskus niin mielellään ota vaan yhteyttä [email protected]

    • RN

      Olen myös suunnittellut muuttavani Torontoon lähitulevaisuudessa. Hoitoalalla olen minäkin. Olisi kiva kuulla kokemuksia ja vaihtaa ajatuksia.

    • Rıkubuusu

      Kuten naette Suomalaıset yrıttaa palumuuttoon.:D

    • Annnn87

      Olen muuttamassa Torontoon heinäkuussa vuodeksi. Onko muita siellä päin?

    • Mielenkiintoista!

      Tulin tossa törmänneeks tämmöseen kuvioon: http://kotiseudultakaukomaille.blogspot.fi/
      Varsin mielenkiintosen kuuloinen idea kerätä ihmisten tarinoita ja kokemuksia juuri Kanadaan siirtolaisuudesta.
      Lisää tällaista aktiivisuutta!

    • j

      törkeä lupaviidakko johon kannattaa varata noin 2kk. Työlupahakemus lomakkeita puolen tusinaa, terveystarkistukset jne jne. Jos on lähdössä niin kannattaa varautua uuvuttavaa asioiden selvittelyyn. Myös lomakkeiden käsittely ottaa todella pitkään ja osa asioita hoidetaan old school kirjepostilla joka taas kestää ja kestää.

    • Anonyymi

      Saiskos tätä ketjua hengitettyä henkiin? Olis mukava kuulla mikä meno Kanadassa on nyt näin 2022 vuonna!

      • Anonyymi

        Seppo Rädyn sanoin: kanada on p***a maa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe