Rahanvaihdosta

...

Hei,
kolmen viikon päästä olisi lähtö Santo Domingon kautta Cabaretehen. Kysymykseni olisi seuraava, olen
lukenut erinäisiltä sivuilta, että taalat ovat haluttua valuuttaa Dominikaanisissa, mutta kannattaako vaihtaa paikallista valuuttaa mukaan? Lähinnä ajattelen esim. taksimatkojen maksamista. Ja
kuinkahan paljon suunnilleen maksaa taksi Santo Domingon lentokentältä keskustaan? Etten tulisi huijatuksi...
Kiitos asiallisista vastauksista.

10

1691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minibusseja

      ja isompiakin seilaa yhtenään S.D.n keskustaan. Ja kentältä ei ole niin kovin pitkä matka päätien varteen josta kulkee vielä rutosti niitä. En muista mitä tuo taksi olisi ollut kun siitä on niin jo aikaakin, mutta busseilla olen kuljeskellut ja se on sen verran vähän ettei liene maininnan arvoinen. Meetkö Kohosen Hilkan majoitukseen San Carlosiin? Siis vanhan keskustan yläosaan? Calle Abreulla tietävät neuvoa tarkemmin. Saahan sieltä paikallisiakin majoituksia tosi edullisesti. Cabareteen kannattaisi mennä Samanan lenkin kautta, näkisi sillä konstilla oikeata Domino-elämää, jos osaa varsinkin espanjaa vähän. Varovainen pitää silti olla! Niin rahan kuin tavaroidensa suhteen. Ja yöpymään joutuu ainakin kerran jossain majatalossa. Michesissä tai Sabana dela Marissa, kenties kannattaisi ottaa rauhallisesti ja olla pari yötä Samanassa. Sieltä pääsee Naguan kautta suorinta tietä Cabareteen. Hauskaa matkaa!

      • kovasti

        En ole menossa tuohon mainitsemaasi majoituspaikkaan, vaan hotelliin nimeltä Dominican Bay.
        Reittiehdotuksesi Cabaretehen kuulosti mahtavalta, mutta osuisi aikataulullisesti juuri jouluaatoksi ja -päiväksi. Koska itse ehdin olla reissussa vain vajaan kaksi viikkoa, taidan tehdä nuo "siirtymät" mahdollisimman nopeasti. Puolisoni kyllä jää vielää Dominikaanisiin, hän varmasti innostuu ehdituksestasi!
        Mikäli sinulla on muita hyviä vinkkejä,niin kerro ihmeessä! Espanjankielikin sujuu jotenkuten...


    • vaihtaakin

      tuossa tapauksessa valmiiksi sanotaan satasen verran.

    • aurinkofani

      Dollarit on kyllä kova sana siellä mutta kyllä paikallistakin valuuttaa kannattaa olla. Tosin sitä ei kannata vaihtaa ylenmäärin sillä vaihto takaisin euroihin ei kannattavaa.Dollareista pieniä seteleitä kuten myös paikallisesta valuutasta.

      • Globetrotter_1

        Toissa Jouluna totesin että Eurot olivat edullisempi valuutta kuin USD:t. Samoin nykyään Kiinassa.


      • Lily2006

        Mä oon asunu Santo Domingossa enkä mä ainakaa ikinä huomannu, et siel ois käynny jossain dollarit paitsi ehkä El Conden turistirihkamakadulla. Pesoja kannattaa vaihtaa. En nyt osaa sanoa, onko se rahallisesti kannattavaa, kurssit vaihtelee tosin paljon, mitä mä nyt oon nähny, niin eurolla on saanut vaihtelevasti 16-60 pesoa.

        Cabaretessä kaiken voi maksaa dollareilla. Siellä on tosi paljon rahanvaihtopisteitä, niin jos ei kävisikään, aina voi mennä vaihtamaa rahaa.


      • Pirkko
        Lily2006 kirjoitti:

        Mä oon asunu Santo Domingossa enkä mä ainakaa ikinä huomannu, et siel ois käynny jossain dollarit paitsi ehkä El Conden turistirihkamakadulla. Pesoja kannattaa vaihtaa. En nyt osaa sanoa, onko se rahallisesti kannattavaa, kurssit vaihtelee tosin paljon, mitä mä nyt oon nähny, niin eurolla on saanut vaihtelevasti 16-60 pesoa.

        Cabaretessä kaiken voi maksaa dollareilla. Siellä on tosi paljon rahanvaihtopisteitä, niin jos ei kävisikään, aina voi mennä vaihtamaa rahaa.

        jokaisessa rahanvaihtopisteessä missä kävin, pystyi vaihtamaan sekä dollareita että euroja pesoiksi. Tammikuussa kurssit oli euro = 44 pesoa ja dollari = 32 pesoa. Ainoa mitä ei Domissa voi maksaa pesoilla on lentokentällä tehtävät ostokset ja paikallisten matkanjärjestäjoen retket.

        Taksikuskitkin pyysivät dollareita, mutta kun ilmoittaa kohteliaasti, ettei mukana ole kuin pesoja niin homma hoitui ja huomattavasti halvemmalla kuin dollareilla maksettaessa. Eräs kuski pyysi 70 dollaria matkasta tai 1800 pesoa, arvatkaas kummalla maksoin???

        Jos kuitenkin maksatte dollareilla, katsokaa ettei teitä huijata kurssien kanssa.. tai tyhmä ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa!


    • Lettipää

      Heips,

      rahaa kannattaa vaihtaa vasta dominikaanisessa pitkään kurssi siellä ollut 1euro= 40-43pesoa... Tänään oli melko hyvä kurssi Forexilla 1euro =39 pesoa, normaalisti se on ollut 21 pesoa...

    • Ari

      Kaikkihan on neuvottelukysymyksiä, eikä meitä täällä ainakaan ole huijattu. Ota vähän matkaan pesoja ja vaihda kadulta lisää.

      • Lily2007

        Mihinkäs Pirkko mahtoi mennä taksilla, kun noin paljon maksoi? Kesällä 2005 ainakin vielä Santo Domingossa taksi maksoi 100 pesoa, oli matka mikä hyvänsä. Sosuasta Cabareteen oli ehkä 200-300 pesoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1817
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1687
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      809
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe