Datanomi vaihtamassa alaa

KompostiX

Eli kaikenmaailman ohjelmointi ja osien kanssa säätäminen on alkanu kyllästyttämään sen verran että en todellaan ole hakemassa Tradenomiksi. Muutenki työllisyys näyttää olevan aivan perseestä

Taide kiinnostaa ja kulkee ehkä hieman veressäkin kun vanhemmat ovat kuvanveistäjä ja toinen maalaaja/käsityön tekijä.

Eli tietokoneet eivät enää kiinnosta mutta niiden käyttäminen itse työn tekemiseen esim. Photoshop, 3dsmax jne kiinnostaa.

Sitä kyselisin että onko tietoa pääseekö suht huonoilla datanomin papereilla mihinkään AMK-tason graafisille linjoille tai jos ei niin mitä kouluja suosittelisitte.
Missä itse kävit ja oliko hyvä paikka? saitko töitä?

Kiitti vastauksista jo etukäteen.

6

879

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taiteilijanplanttu
    • Darius

      Graafisella alalla ja taiteen puolella on aina paljon hakijoita ja vähän sisäänotettuja. Sisään ON siis aina vaikea päästä. Periaatteessa pitäisi olla hakiessa kunnollista näyttöä kyvyistä. Taiteen puolelle tosin saattaa päästä ihan säkälläkin (tiedän tapauksia)

      Itse valmistuin syksyllä Tamkista medianomiksi ja olen tällä hetkellä työtön. Itse asiassa työllisyys tuntuu näyttävän paremmalta juurikin siellä ohjelmointipuolella.

    • vielä kerran

      ala on NIIN täyteenbuukattua. Koulutusta on joka kylässä. Tulijoita paljon ja töitä rajoitetusti. Lisäksi alan ikärakenne on sellainen, ettei ole tulossakaan mitään helpotusta. Ei se taiteellisuus kauaa jaksa olla niin hohdokasta. Siihenkin on otettava tuottava ote, joka usein on täynnä kompromisseja ja kiirettä. Vakavasti varoitan...

    • Rain titane

      Noh voin vain sanoa että ei ole seppää parempaa kun taittuu käsissä metalli ja puu ilman anteeksi antamista niin mikäs siinä.

      Mutta nyt ihan tosissaan AO petäjäveden käsi-ja taideteollinen on minun mielestäni suhteellisen mukava paikka jos haluaa tehdä käsillään vaikka siellä melkein pitää tehdä koko ajan jotain tai opettajat tulee kyselee vaikka ne antaa silti sulle 3-4 vaikket ole tehnyt mitään. Teorian aineet on perseestä jos niitä on hyväksi luettuna paljolti niin saa paljon ennemmän irti koulusta.
      Niin ja on siellä valokuvaus ja vaatetus puolikin.
      Täynnä ihan totaalisia idiootteja mutta kyllä ne osaa tehdä hommansa vaikka päässä onkin tyhjää tilaa :-).
      Mutta itse olen metalli puolella ja taidan olla siitä hitusen ylpeä kun sain kuulla että iso isäni olivat molemmat seppiä harmi että he eivät olle elossa mutta kumminkin se tuntuu jotenkin niin oikealta olla siinä ahjon ääressä pitäen rautaa tulessa aina välillä vilkaisten onko rautaa puna hehkussa (joka on noin 700-900 astetta celsiusta) sitten viedä se siihen alasimen päälle ja takoa siitä jotain hyödyllistä tai hienoa.

      Niin ja onhan taotuilla tuotteilla jonkin verran kysyntää siis taotusta damascus puukosta voi helposti saada 500-1600€ koska ei sitä halvemmalla pysty tekemään ellei halua nähdä nälkää.

      Niin ja muistaakseni sepät rupee samaan jonkin sortin tukea valtiolta jossain vaiheessa kun ei meitä niin paljon ole vain 150(151*) rekistöröintyä seppää Suomen sepät RY:ssä.

      (*Itsekkin kohta kun vain saan ne lomakkeet täytettyä.)

      Niin ja ei pääsy kokeet mitään vaikeita ole siis riippuen mille puolelle hakee metalli puolelle pääsee ihan salettiin vaikka silmät kiinni jos osaa taittaa rauta lankaa.

    • fotari

      itse työllistyin opetustyössä muutaman vuoden graafisen suunnittelun kouluksen jälkeen. Nyt olen vaihtanut alaa. Taide/kulttuurialan koulutusta on nykyään ihan liikaa tarjolla, vain kourallinen työllistyy.

    • juttuja

      taidealaa on varmasti kiva opiskella, mutta töiden saaminen taitaa olla eri juttu. itsekin harkitsin samanlaista siirtoa kuin sinä (olen itse tradenomi)

      nähtyäni kuinka paljon taidealan koulutusta varsinkin uusmedian puolella nykyään on, päätin jättää väliin. pääosa työpaikoista taitaa olla vielä mainospuolella, joka minua ei kiinnosta lainkaan. omien taiteellisten lahjojen tuhlaaminen ärsyttävien mainosten väsäämiseen on todellista typeryyttä. Vihaan mainoksia ja niiden tekopirteää lässytystä, en voisi ikinä tehdä mainoksia työkseni.

      olen ollut viime kesästä asti oman alani it-töissä ~2500e kuukausipalkalla ja taide on jäänyt harrastuspuolelle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe