Neuvoja kaivataan

ensikertalainen

Hei,
Ollaan menosssa jouluna viikoksi Istanbuliin. Alkusyksystä bongattiin halvat lennot ja hotelli. Nyt olisi aika suunnitella matkaa tarkemmin. Kaupunki ei ole ennestään tuttu.

Selailin näitä keskusteluja ja huomasin jo, että hotellivalintamme sattui Lalelin alueelle, jota ei niin suositella. Taksimissa olisi ilmeisesti ollut enemmän elämää etenkin nuorille parikymppisille matkaseuralaisillemme. Tietääkö kukaan iltaohjelmista tuolla hotellimme alueeella, vai onko aina matkustettava uuden kaupungin puolelle?

Tuosta aiemmasta lentokenttäkeskustelusta kävi ilmi, että lentokentältä pääsee metroon helposti ja metrolla hotellimme lähelle. Miten Istanbulissa maksetaan/ostetaan liput metro- ja raitiovaunumatkoista? Onko rajoituksia matkatavaroista kuten esim. Prahassa?

Mieli tekisi Bosborinsalmen risteilylle. Miten ja mistä parhaiten sellaiselle pääsee? Mistä siis "parhaimmat" risteilyt?

Turkkilainen Hamam myös kiinnostaisi? Osaisiko joku suositella jotain paikkaa?

Mielellään ottaisimme muitakin vinkkejä mitä tehdä tai missä käydä varsinaisten turistioppaissa olevien nähtävyyksien lisäksi.
Kiitos jo etukäteen!

4

782

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zeynep1

      moikka

      lalelissa ei paikalliset nuoret kay ulkona: iltaviihde on maksullinen itatytto - napatanssija - turistishow -linjalla tai sitten keski-ikaisten miesten teekuppiloita. Kannattaa suunnata Beyogluun ja Taksimiin hieman tasokkaampaa viihdetta varten.

      metrolipun voi ostaa metroasemalta kassalta. matkatavaroista ei ole mitaan varsinaisia rajoituksia. Laleliin menisin tosin suoraa taksilla kentalta jos teita on monta ihmista, saastytte vaivalta ja etsimiselta. Taksi maksaa laleliin kentalta n. 20 YTL. ei missaan nimessa enempaa. klo 2400 jalkeen lisaa hintaan n. 35% yotaksaa. mittari alkaa aina 1.75 liirasta.

      halvimmat bosporinristeilyt lahtee ortakoysta, tunnin risteilyn hinta on 2.60e, jos ostat saman vanhasta kaupungista maksat helposti 20e. ortakoyssa laivat lahtee Carte d'or ravintolan vieresta (moskeijan takaa). ortakoyhin paasee parhaiten menemalla ratikalla besiktasiin ja sielta sitten kavelemalla, bussilla tai taksilla (15min) ortakoyhin. Taksi Lalelista Ortakoyhin maksaa n. 15 YTL. Ristelyja on Istanbulissa satoja erilaisia joten niista on vaikea sanoa mika on hyva ja mika ei, Bosporus ei vaihtele paatista tai firmasta riippuen.

      Teikalaisina en missaan nimessa jattaisi valiin Taksimin Istiklal Caddesia ja merenrantalahioita Ortakoyssa ja Arnavutkoyssa. Vilpittomasti sanon etta hotellinne ei ole missaan trendikkaimmalla tai fiksuimmalla alueella. Sielta jos ette seikkaile muualle kuin vanhaan kaupunkiin voitte saada Istanbulista todella oudon kuvan. Joten ehdottomasti lahtekaa heti alkutekijoiksi Istiklalin kavelykadulle Taksimiin (taksi sinne Lalelista maksaa n. 10YTL). Katu on taynna ravintoloita, vaatekauppoja, leffateattereita, kahviloita jne. Sen jalkeen suosittelen etta kokeilette Ortakoyta ja Arnavutkoyta -- edellisessa on meren rannalla vanhoja pitsihuviloita, kalaravintoloita, kahviloita ja luksuspaatteja. Myos Bebek matkan varrella on kiva kaupunginosa. Lisaksi suosittelen etta ostatte jonkun kunnon matkaoppaan: suomeksi mitaan kattavaa ei edelleenkaan ole saatavilla -- paras mielestani on Time Out Istanbul, silla se on todella kaytannollinen ja selkea -- ja paikan paalta kirjoitettu ja paivitetty.

    • Aasian puoleista rantaa

      Ehdottaisin, että kävisitte myös Aasian puoleisella rannalla Kadiköyssä. Sieltä edelleen Bagdat caddesille. Karttoja tutkiskelemalla löytyy ja dolmukset taksit vie perille Kadiköyn satamasta eteenpäin. Menkää vaikka Saskinbakkaliin ja kävelkää jonkin matkaa Bagdat caddesia takaisin päin vaikkapa Göztepeen. Sieltä taas dolmuksella Kadiköyhin ja laivalla Euroopan puolelle. Tällä reisulla löydätte hotellialueenne täydellisen vastakohdan. Hyvää matkaa.

      • ensikertalainen

        Kiitos molemmille vastaajille. En vain ehtinyt aiemmin niitä lukea.
        Hyviä vinkkejä annoitte ja otamme ne varmasti huomioon.
        Tuota Istanbulin opasta olikin hankala löytää, ja suomenkielistä ei lainkaan. Viime viikolla sain paikallisesta kirjakaupasta CityPark Istanbul-oppaan. Ilahduin kovin kun se sisälsi kartankin. Kotona sitten harmikseni huomasin, että kartta kattaa vain euroopan puoleisen osan.
        Täytyy sitten paikanpäällä etsiä parempaa.

        Tiedättekö, voiko siellä ostaa paikallisliikenteeseen viikon/ muutaman päivän lippua tai jotain sarjakorttia? Eivät nuo taksitkaan kalliita ole, etenkin kun meitä on neljän hengen porukka, mutta olen aina tykännyt matkustaa paikallisten joukossa. Ja koska hotellimme on missä on, tulee varmasti matkusteltua paljon.


      • halpoja
        ensikertalainen kirjoitti:

        Kiitos molemmille vastaajille. En vain ehtinyt aiemmin niitä lukea.
        Hyviä vinkkejä annoitte ja otamme ne varmasti huomioon.
        Tuota Istanbulin opasta olikin hankala löytää, ja suomenkielistä ei lainkaan. Viime viikolla sain paikallisesta kirjakaupasta CityPark Istanbul-oppaan. Ilahduin kovin kun se sisälsi kartankin. Kotona sitten harmikseni huomasin, että kartta kattaa vain euroopan puoleisen osan.
        Täytyy sitten paikanpäällä etsiä parempaa.

        Tiedättekö, voiko siellä ostaa paikallisliikenteeseen viikon/ muutaman päivän lippua tai jotain sarjakorttia? Eivät nuo taksitkaan kalliita ole, etenkin kun meitä on neljän hengen porukka, mutta olen aina tykännyt matkustaa paikallisten joukossa. Ja koska hotellimme on missä on, tulee varmasti matkusteltua paljon.

        busseihin saa ostaa hyvin mitättömän näköisiä paperilippuja. En nyt muista hintaa, mutta ostakaa heti kerralla nippu. Itse ostin viimeksi syyskuussa 10 kerrallaan. Aina busiin noustessa laitetaan se lippu sellaseen keräyslaatikkoon. Laivoilla käy kolikot (jeton) ja sama niitten kanssa, osta ainakin menoa paluuta varten omansa. Näin säätyt jonottamiselta. Kannatta varata aina tasaraha, jos mahdollista. Ne lipunostojonot etenee melkoisella vauhdilla nimittäin.
        Kokeilkaa myös sitä maanalaista ainakin välillä Karaköy-Tünel. Tutkikaa kartasta missä se vanha kahden pysäkin raide on. On muuten kätevä.
        Käsittääkseni pääsette sieltä Lalelista mainiosta ratikalla pois. Siis niille pakollisille nähtävyyksille ja sieltä eteenpäin Eminönün satamaan, josta taas kätevästi laivalla Bosporin risteilylle tai toiselle rannalla.
        Hyvää matkaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe