Miten piristää rassukkaa??

anskuu

Minulla on nuori akaattikotilo jonka ostin pari päivää sitten eläinkaupasta. Mutta en tiedä miten piristän rassukkaa kun se kaan on kotilon sisällä tai mullassa... Yö on ainutta aikaa milloin se käy syömässä seepiansuomua. Miten piristäisin sitä? Kertokaa myös ruoka ohjeita, koska se on syönyt vain salaattia: ei taida pojalle minun mössöt kelvata;( Mutta kertokaas noita juttuja!! Kiitos:)

8

562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ovat

      Yleensä laumaeläimiä. Yksin elävä aksu on aina masentunut. Osta sille ainakin yksi kaveri ja laita ne kaksi vierekkäin että heti huomaavat toisensa niin piristyvät. Itsellänikin 17 aksun lauma. Muista myös sumutella usein. Yksinäinen aksu saattaa masentua jopa niin kovaa että kuolee joten mahdollisimman pian pitäisi saada aksun lajitoveri. Minkäs kokoinen terra sillä aksulla on?

      • anskuu

        Minulla on isoin faunaboxi ja yksi nuori kotilo siellä. En missään nimessä halua poikasi jota toden näköisimmin tulee jos on kaksi.


      • kotilo-kaktusfani.
        anskuu kirjoitti:

        Minulla on isoin faunaboxi ja yksi nuori kotilo siellä. En missään nimessä halua poikasi jota toden näköisimmin tulee jos on kaksi.

        No jos et halua poikasia voit aina murskata munat. Ei kukaan anna kaikkien poikasten kuoriutua. Joko luovut kotilosta tai ostat sille kaverin ja murskaat aikanaan tulevat munat. Aksujen munat ovat niin suuria ja valkoisia että ne huomaa helposti turpeesta tai mullasta.


      • aaksuu^^
        kotilo-kaktusfani. kirjoitti:

        No jos et halua poikasia voit aina murskata munat. Ei kukaan anna kaikkien poikasten kuoriutua. Joko luovut kotilosta tai ostat sille kaverin ja murskaat aikanaan tulevat munat. Aksujen munat ovat niin suuria ja valkoisia että ne huomaa helposti turpeesta tai mullasta.

        itellänikin 2 aksua ja silti ne molemmat ovat jo 1½ vuotta ja ei ole tullut kun 1 ainoa muna n. puoli vuotta sitten.. ne ovat kylläkin samasta poikueesta


    • aksukka

      Meillä piristy ihan hulluna kun pistettiin peilin eteen. Luuli että siellä on toinen kotilo. Sit tarras peiliin kii ja ei meinattu saada sitä irti... Seuraavana päivänä muni munan(joka ei koskaan kuoriutunut, mutta oli muutaman päivän kuluttua kadonnut). Ja meillä ei oo kun vaan toi yks kotilo.

    • kotilomato

      no ensinnäkin akaatit ovat enemmän yö eläjiä...ja lauma. kyllä itselläni on kaksi jotain 1,5 vuotias ja ovat saaneet poikasia kolme kertaa... ensimmäisestä sadan lastista säästin 32 ja toisesta ei hedelmöittynyt. kolmas poikue tuli kaksi päivää sitten ja murskasin kaikki.

      kannattaa hankkia vähintään toinenkin akaatti ja ruokkia monipuolisesti esim. kurkku, salaatinlehti, porkkana, mysli/muro/leipä/kaurahiutale vedessä turvotettuna, marjoja; mustikka, mansikka jne..., wokkivihanneksia, rasvatonta ja sokeritonta jogurttia (suosikki), akvaariokalojen ruokaa, voikukanlehtiä, raeruoho, banaani, mandariini, lihaa harvoin, raejuusto..... siis vaikka mitä on olemassa! :D

      kannattaa kylvettää hanan tai suihkun alla varovasti lämpimällä vedellä. vesiastiaakin voi pitää, omani tykkäävät kylpeä. kädelläkin voi pitää ja tarkastella miten se liikkuu.

      onko sinulla turvetta pohjana? talvisin akaatit voiva horrostaakkin hieman pakkasen ansiosta. joskus voi pitää lämpölamppuakin muutaman tunnin päällä, mutta ei tarvittava jos huoneen lämpö on jotain 22 ainakin :)

    • Etana-hullu

      Ehkä vastaan liian myöhään, mutta kaveria se varmaan haluaisi

    • tiikerivaahdon

      Mulla oli yhdessä vaiheessa sama juttu ton ernestin kanssa,mutta se virkistyikun hommasin sille toisen aksun kaverikis,ja nyt ne tuola vaan kiipeilee terran katossa kaverinsa kanssa (=
      ja sitten se voi piristyä kun suihkuttelet sitä kädenlämpöisellä vedellä,sen voi kyllä laittaa myös käsienpesualtaaseen "kylpemään" omat kotilot ainakin tykkää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe