Lapsiperhe agadir

lomailija

On suunnitteilla matka Marokkoon, jos joku voisi omakohtaisia kokemuksia kertoilla, mielellään kuulen plussia että miinuksia.
Voitteko suositella lapsiperheelle, lapset 10 ja 11 vuotiaat?
Miten sää/lämpötila helmikuun lopussa yleensä?
Tarkeneeko meressä uida tuolloin?
Onko kerjäläisiä tai muita liiaksi ahdistelemassa?
Siisteys länsimaisella tasolla tai edes lähelläkään?

Kyseessä on lasten ensimmäinen etelänmatka, harkinnassa on ollut myös Kanarian saaret.
Nyt tarviis piakkoin päättää, kumpaan menis.

Kiitos etukäteen!

11

2412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • baabe

      Siistiä ja uutta on koko kaupunki,menihän se vanha 60 luvulla maan tasalle.
      Kerjäläisiä ihmeen vähän ja rauhassa saa kulkee illallakin kunhan ei mene rannalle.
      Kelit on parhaimmillaan justiinsa kevättalvella,ei liian kuuma.Uimarannat tuppaa olemaan tuulisia ja musta lippu on usein tangossa(ei uimaan).
      Vinkki..ottakaa halvempi huoneistohotelli,niissä on pieni keittiö.Kalliisiin hotelleihin pitää vesipullotkin salakuljettaa,kun mulkoilevat omista eväistä.Me oltiin AFOUD nimisessä.siisti ja mukava.
      Menkää ihmeessä myös Marrakeshin visiitille ja siellä sadunkertojien torille.Myös Agadirin torille eli SOUK:iin on pakko mennä.
      Maanjäristyksen museo on siinä kaupungintalon vieressä missä on seinässä kirjoitusta.
      Kalatorilla ja kalahuutokaiupassa on myös käytävä

      • vinkki:

        ottakaa hotelli parhaasta päästä.Ja liioittelua on,että kohtelias "ei kiitos" mukamas saisi kauppiaat jättämään teidät rauhaan..


    • kanarialle

      Menkaa kanarialle. Siisteys ei siellakaan ole lahella lansimaista tasoa, mutta kallista on ja paljon marokkolaisia kauppiaita.

    • Tuula

      Plussista mainittakoon:Ihanat ihmiset,kokee kaikkialla tervetulleeksi ja aina tervehditään lämpimästi vaikka ei oltaisi tuttuja.Ilmat lämpimät.Hintataso edullinen edelleen,euro hyvässä kursissa.Rahanvaihto helppoa,kurssi aina sama eikä välityspalkkioita.Hotellitaso melko hyvä,huoneistot ( igoudar) tilavia.Lapsi ystävällinen paikka.Katukuva melko siisti ja turvallinen.
      Miinukset:Katukauppiaat voivat rasittaa,kun sanoo kohteliaasti kiitos ei niinsaa olla rauhassa.

      Merivesi on saman lämpöistä kuin kanarialla. Suoraa linnun tietä Agadirista kanarialle on matkaa n.300 km. Ilmasto on lämpimäpi kuin usein samaan aikaan kanarialla.Plussaksi voi mainita sen ettei tarvitse katsella humalaisa turisteja eikä syödä mummon lihapullia.
      Toki lihapullia saa Agadirissakin,maku aivan eri sarjaa kuin kotosuomessa.Kerjäläiseen voi törmätä ( nykyään harvemmin)islamin uskon mukaan kerjääminen on sallittua ja paremmin toimeen tulevan on annetta köyhälle. En kylläkään ole varmaa että tämänpäivän kerjäläiset ovat sitä mitä me luulemme.Lapset varmaan pitävät paikasta.Agadirista löytyy myös 2 mäkkiä joissa plussa ateriat ovat halvempia kuin suomessa,olen käynnyt kummassakin joten voin suositella niitä.Myös Kalevin mainitsema micky burger on todella hyvä.Suosittelen syömään paikallista ruokaa joka ei ole kovin maustettua ja ihana leivos tai mahtava jäätelöannos päälle.MUISTAKAA MAISTA MAROKKOLAISTA OLUTTA JA VIINIÄ!!

    • kalevi.s

      Vaikka en itse ole "lapsellinen" niin voin todeta että Marokko/Agadirir on hyvin lapsiystävällinen paikka.Lapset kyllä huomioidaan. Agadirissä on ns.kaupunkijuna (ei se mikään todellinen juna ole).Sillä ajetu luulisi myöskin lapsia kiinnostavan. Lisäksi keskustassa on lintupuisto, jossa tietysti lintuja ja isosarvisia pässejä haaremineen.Marrakech on mielenkiintoinen kaupunki ja siellä Djema el Fna eli sadunkertojien tori.Varsin paljon katsottavaa. Tuon matkan osalta on todettava, että bussimatka sinne kestää n neljä tuntia sivu.Perillä kävellään hyvin paljon.Ruokailua lukuunottamatta koko aika.Bussissa ei ole ollut ainakaan aikaisemmin wc-tiloja, mutta sekä meno että paluumatkalla on tauko Imin ta Noute-nimisessä kylässä. Siellä on kahvila sekä ihan mukavat wc tilat(myöskin ns länsimainen juttu).Turistibussit pysähtyvät tässä kylässä.Mikäli lapsenne (anteeksi kovasti) eivät ole marisevaa sorttia niin matkaan vaan.

      Kerjäläisiä toki on jossain määrin, mutta eivät ole tunkeilevia. Itse en pääsääntöisesti noteraa kerjäläisiä. Toki silloin tällöin annan dirhamin puolitoista vanhuksille ja invalideille.Turistin kolikot eivät paljoa auta, ja niin kylmää kuin onkin sanoa,kerjäläiskysymys on maan sisäinen asia.

      Agadir on siisti kaupunki.No hieman toisin kun mennään ulkopuolelle paikkoihin joissa turistit eivät käy.Ranta-alue siivotaan aikaisin aamulla. Roskapönttojä on paljon.Turistihotellit ovat siistejä samoin kahvilat.Mitenkähän sen siisteyden laita on täällä kotosuomessa.Seiniä ei töhritä. Korkeintaan siellä on sana Allah arabiaksi.Kadulla olevat korttipuhelimet toimivat.Ulkona oleviin pankkiautomaatteihin ei ole syljeskelty.Turistikahviloiden ja ravintoloiden wc tilat ovat siistejä( ns länsimaiset jutut). Tosin niistäkin saattaa puuttua wc paperi.

    • Pandis

      Olen ollut Agadirissä yhden kerran ja se riitti. Lasten kanssa en edes harkitsisi sinne menoa. Ilma oli tuulinen ja kylmä (maaliskuu). Jokapaikassa sai antaa tippiä jopa hotellin aamupalalla joka kuului matkan hintaan, kun emme maksaneet emme saanneet loppulomasta kahvia yms yms hotellin uima-altaalla joutui ostamaan lepotuolin. Rahaa kului siis valtavasti vaikka hintataso melko edullinen.Illalla kun olimme ruokailemassa sai pelätä kun paikalliset tappelivat, meille tultiin tarjoamaan huumeita ja paikka oli kaikenkaikkiaan pelottava ja epäsiisti. Hotelli oli huono.
      Olen matkustellut paljon, mutta kyseinen paikka oli kyllä pohjanoteeraus! Suosittelen sinua valitsemaan jonkin lapsille kivemman paikan. Marokko ja Agadir ei kuulu niihin

      • Tosin kuin Pandis väittää Marokko/Agadir on lapsiystävällinen maa. Missähän hotellissa olette mahtaneet yöpyä.Palveluraha kuuluu sikäläiseen kulttuuriin, mutta on huomattava että se on täysin vapaaehtoista.Mikäli matkailija ei ole tyytyväinen palveluun, niin ei ole pakko maksaa mitään palvelurahaa.Tuo aamupalan yhteydessä vaadittu tippi tuntuu uskomattomalta. Tietysti, jos olette tilanneet jotain aamupalan lisäksi niin silloin tippi voi olla paikallaan.Aivan sama on hotellin uima-altaaiden aurinkotuolit.Matkailijan pitäisi aina muistaa se, että kullakin matkanjärjestäjällä on paikkakunnalla opas. Hänen puoleensa TULEE aina kääntyä silloin kun jokin asia on omasta mielestä mennyt pieleen.Korostan, että palveluraha on käytännössä hyvin monessa paikassa, eikä Marokko tee siitä poikkeusta. Palvelurahan maksaminen ei ole missään itsestään selvyys.


      • Pandis
        kalevi.s kirjoitti:

        Tosin kuin Pandis väittää Marokko/Agadir on lapsiystävällinen maa. Missähän hotellissa olette mahtaneet yöpyä.Palveluraha kuuluu sikäläiseen kulttuuriin, mutta on huomattava että se on täysin vapaaehtoista.Mikäli matkailija ei ole tyytyväinen palveluun, niin ei ole pakko maksaa mitään palvelurahaa.Tuo aamupalan yhteydessä vaadittu tippi tuntuu uskomattomalta. Tietysti, jos olette tilanneet jotain aamupalan lisäksi niin silloin tippi voi olla paikallaan.Aivan sama on hotellin uima-altaaiden aurinkotuolit.Matkailijan pitäisi aina muistaa se, että kullakin matkanjärjestäjällä on paikkakunnalla opas. Hänen puoleensa TULEE aina kääntyä silloin kun jokin asia on omasta mielestä mennyt pieleen.Korostan, että palveluraha on käytännössä hyvin monessa paikassa, eikä Marokko tee siitä poikkeusta. Palvelurahan maksaminen ei ole missään itsestään selvyys.

        Tämä nyt oli vaan minun kokemukseni ko. maasta. Aloittaja halusi kuulla niin plussia kuin miinuksiakin. Valitettavasti kokemukseni Agadiristä on niin huono. Palvelu oli todella uskomatonta. Emme tilanneet aamiaisella mitään ylimääräistä ja kahvia ei saanut ottaa itse vaan se kaadettiin kuppiin. Me emme ymmärtäneet maksaa kuppiin kaadosta (kahvi kuului aamiaiseen)ja ihmettelimmekin puolessa lomassa miksi tarjoilu on todella nihkeää. No se siitä.
        Tämän reissun jälkeen olemme käyneet mm. Thaimaassa, Malesiassa, Ganarialla, Turkissa jne ja reissut on hyvin onnistuneita. En todellakaan ole valittaja tyyppiä. Kokemukseni Marokosta oli harmi kyllä tosi huono eli minun kokemukseni perusteell en voi suositella. Nyt kahden lapsen äitinä valitsisin jonkun muun kohteen.


      • Marokkoon matkaava
        Pandis kirjoitti:

        Tämä nyt oli vaan minun kokemukseni ko. maasta. Aloittaja halusi kuulla niin plussia kuin miinuksiakin. Valitettavasti kokemukseni Agadiristä on niin huono. Palvelu oli todella uskomatonta. Emme tilanneet aamiaisella mitään ylimääräistä ja kahvia ei saanut ottaa itse vaan se kaadettiin kuppiin. Me emme ymmärtäneet maksaa kuppiin kaadosta (kahvi kuului aamiaiseen)ja ihmettelimmekin puolessa lomassa miksi tarjoilu on todella nihkeää. No se siitä.
        Tämän reissun jälkeen olemme käyneet mm. Thaimaassa, Malesiassa, Ganarialla, Turkissa jne ja reissut on hyvin onnistuneita. En todellakaan ole valittaja tyyppiä. Kokemukseni Marokosta oli harmi kyllä tosi huono eli minun kokemukseni perusteell en voi suositella. Nyt kahden lapsen äitinä valitsisin jonkun muun kohteen.

        Että oikein Ganarialla olette käyneet Marokon jälkeen. Missähän moinen paikka mahtaa olla?

        Itse olen maailmaa kolunnut, mm. tuolla mainitsemassasi Thaimaassa käynyt.Jos haluaa länsimaisissa olosuhteissa ja länsimaalaisesti käyttäytyvien ihmisten kanssa olla, kannattaa pysyä poissa kaukomailta. Jopa kummallisesti käyttäytyvät tarjoilijat kannattaisi ottaa kokemuksen kannalta.

        Tuo sinun viestisi ei kyllä ainakaan minulle antanut mitään uutta informaatiota. Joskus matkoilla käy p...a säkä, mutta missään maassa ei ole täydellisen huonoa eikä täydellisen hyvää.


    • lomailija

      Kiitokset teille kommentoijille. Hyvä, nyt olen saanut molempiin suuntiin mielipiteitä, joita kaipasinkin. Marokkoa ei kaikki tyrmännyt, taidamme rohjeta sen kokeilla, varausmaksu tarvii maksaa viikon sisään. Voihan sitä jotain epämiellyttävääkin tulla reissussa vastaan. Täytyy olla avoimin mielin liikkeellä!
      Voitte kertoa vielä lisääkin kommentteja/vinkkejä Agadiriin menijöille.

    • vielä kolmannenkin kerran

      Olemme kaksi kertaa olleet Agadirissa, ja menemme vielä joskus uudestaan. Neljä lasta saivat aina ystävällistä huomiota osakseen, perhettä arvostetaan siellä. Meillä oli all inclusive hotelli, todella ylellistä verrattuna johonkin muuhun (Turkki, Egypti) paikkaan. Yksi kerta Kanarian saarilla riitti meille, haluamme sentään jotain eksotiikkaa lomaltamme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe