Matka Sri Lankaan tammikuussa

jo seitsemäs matka

Vaikuttaa siltä, ettei tänä talvena kukaan uskaltaudu matkalle Sri Lankaan?!On niin kuivunut kokoon tämä keskustelupalsta, jossa ennen käytiin hyvinkin vilkasta mielipiteitten vaihtoa.
Minä olen kuitenkin lähdössä koska esim. viimetalvesta tilanne ei siellä eteläosassa ainakaan ole miksikään muuttunut. Nyt tuntuu ainakin majoitusvaihtoehtoja olevan runsaasti tarjolla.

13

4032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varmasti majoitustilaa löytyy!!!Olen asunut siellä talvet nyt n.20 vuotta.Kusipäistä kansaa.Näytä minulle YKSIKIN rehellinen lankalainen,niin minä kerron miten maailma on luotu.Yhtä vaikeita tehtäviä molemmatEli eivät onnistu.Mulle riitti nyt.Myyn kaiken ja suuntaan kai kohti Malasiaa.Rantarosvot kuolevat nälkään,kun ei maahan enää tule lisää huijattavia,että heille jokaiselle rosvottavaa riittäisi.Sotikoot rauhassa.

      • melko kokenut omatoimimatka...

        niinhän se metsä vastaa kuinka sinne huudetaan


      • Toinen melko kokenut omatoi...
        melko kokenut omatoimimatka... kirjoitti:

        niinhän se metsä vastaa kuinka sinne huudetaan

        Mitähän tämäkin tarkoittaa? No onhan niitä tapauksia moninaisia. On Sri Lankalaisista johtuvia, mutta valitettavasti joskus myös suomalaisisista - "niinhän se metsä vastaa kuinka sinne huudetaan". Tietämättä yksityiskohtia kirjoittajan suhteen, en halua olla leimaamassa mitään, enkä ketään. Kaikella on puolensa ja puolensa.. Puhun ja kirjoitan vain omasta asiastani ja kokemuksistani saarella. Matkaan mahtuu, kuten elämään yleensä hyvää ja vähemmän muutakin kuin hyvää. Eihän se elämää muutoin olisikaan.

        Olen jo jonkin aikaa ollut suuntautunut matkoillani mualle, kuin lankalle niin mukavaa kuin siellä kaikin puolin olisi lomailla ym. niin aivan liian moni asia on alkanut tökkiä ja tökkiä, eikä kohdallani voi sanoa, että olisin tehnyt jotain koiruutta tai väärin toimiessani saarella - päinvastoin. Sri Lanka ei ole ennää sama, kuin sotaa ennen. Saari ja ihmiset ovat muuttuneet. Suomessa puhutaan rasismista. Miksi nimittää lankalaisten omia toimia ja käyttäytymistä ulkomaalaisia kohtaan? Onko se samaa rasismia, mutta eri lähtökohdista? Sota on mukannut ja muutanut maata monella tavalla mm. kuuluisaa "lankan hymyä" ja se on paha, samoin bisnestä ja kaikkea arkielämää saarella. Elämä on näin hyvin epävarmaa. Tsunami on tuonut paljon rahaa saarelle, mutta missä se näkyy? Vain lisää korruptiota, keinottelua ja vääryyttä monessa muodossa. Tsunamityötä koskevistä ikävistä puolista ei puhuta juuri mitään, vaikka juuri niistä pitäisi puhua ja paljon, jos mielii asioiden muuttuvan nyt ja vastaisuudessa kansainvälisessä avustustyössä.

        Tunnen muutamia, jotka väsyneet ja myyneet Lankalla mitä myytävissä on. Toiset ovat myymässä omaisuuttansa siellä ja suuntautumassa muualle - jotkut Thaimaahan, hari hari - minäkin. Ja jos ei ole enää mikä lankan saarella enää viehättää tai pitää kiinni, niin poishan sieltä pitää lähteä. Se on ja riittää toteamaan "niin viidakko vastaa.. jne.."

        Lainkuuliaisilla on omat moraali ja lakinsa, samoin rikollisilla oma moraali ja lakinsa, mutta suomalaisittain sanottuna;

        Maassa maan tavalla tai maasta pois.


      • melko kokenut omatoimimatka... kirjoitti:

        niinhän se metsä vastaa kuinka sinne huudetaan

        Vaan kun ei vastaa!!!!Olen auttanut monia rahallisesti ja rakennustöissä.Lisäksi orpokoteja ym.köyhiä perheitä.Mutta mitä enemmän annat,sitä enemmän vaativat.Tulee tunne,että mikään ei riitä ja lankkalaisen ahneudella ei ole mitään rajaa.Kuka sitä nyt töissä itseänsä rasittaisi jos laulun sanoilla.....OVI KÄY JA SOSIAALIHUOLTO(turisti)SOPPAA TUO???????Näin MIHIN tsunamirahat menivät.Nyt on parempi sotia,kun molemmilla puolilla on nykyaikaiset aseet ja välineet.Auttakaa "köyhiä"????Minä lopetin.


      • mece
        H-J kirjoitti:

        Vaan kun ei vastaa!!!!Olen auttanut monia rahallisesti ja rakennustöissä.Lisäksi orpokoteja ym.köyhiä perheitä.Mutta mitä enemmän annat,sitä enemmän vaativat.Tulee tunne,että mikään ei riitä ja lankkalaisen ahneudella ei ole mitään rajaa.Kuka sitä nyt töissä itseänsä rasittaisi jos laulun sanoilla.....OVI KÄY JA SOSIAALIHUOLTO(turisti)SOPPAA TUO???????Näin MIHIN tsunamirahat menivät.Nyt on parempi sotia,kun molemmilla puolilla on nykyaikaiset aseet ja välineet.Auttakaa "köyhiä"????Minä lopetin.

        Mikään ei riitä lankalaiselle, turistia yritetään lypsää, jos vaan mahdollista keinoilla millä hyvänsä. Monet puhuvat lankan ihmisten ystävällisyydestä, mutta se on vain keino päästä mukavasti erityisesti hyväuskoisten suomalaisten lähelle ja tuttavaksi. Eikä suomalaiselle, eikä kenellekään muullekaan ihmiselle muuta tarvitsekaan, kunhan hymyilee ja on ystävällinen niin onhan se paljon mukavampi tunne kun että vetäisi heti nähtyään "nokkaan".

        Tähän asti on siis kaikki hyvin ja niin kun pitääkin. Tästä alkaa sitten turistin vyörytys. Jos olet ensimmäistä kertaa lankalla niin sen tehokkaammin koitetaan saada rahat pois. Jos olet toistamiseen ja pidempään, jopa kuukausia et ole rauhassa silloinkaan. Kuka bongasi sinut ensimmäisenä, niin olet hänen omaisuuttansa niin kauan kun siellä käyt. Kerran lankalla viikon tai kahden matkalla käyneet älkööt puuttuko tähän asiaan, koska teillä on liian suppea kokemus ja tietopohja käytössä – lankan rasismista.

        Uskokaa tai älkää, mutta lankalaiset ovat tässä aivan omaa luokkaansa ja erityisen taitavia, luonnostaan lahjakkaita, oikeita alan "psykologeja". Ja ne suomalaiset, jotka eivät halua heidän lypsettäväkseen ryhtyä saavat pian kokea yhtä ja toista kivaa. Erityisesti, jos maassa pitempään ovat. Sanotaanpa ettet ole toivottu tänne. He ovat hyvin mustasukkaisia ns.omista turisteistaan. Moni ei osaa ajatellakaan, että myös turisteja kohtaan voidaan olla rasisteja. Jos turisti ei osoita mielenkiintoa lähteä heidän retkillensä, kylään heidän kotiinsa ja syömään, sukuloimaan sinne tänne ympäri saarta, katsomaan nähtävyyksiä, ihan minne vaan ja kun turisti aina maksaa kaikki matkat, ruokailut ym., niin kyllä siinnä saa olla aika äveriäs kaveri että rahaa riittää joka paikkaan ja joka lähtöön. Se on aivan kyltymätöntä.

        Jos kieltäydyt se ei olekaan hyvä asia. Aletaan kysellä miksi olet ylipäätään tullut tänne, kun sinulla ei ole rahaa. Käsketään, jopa poistumaan maasta ja aletaan tehdä yhtä ja toista rasismiksi luokiteltavaa toimintaa. Jalokivi ja kultakauppa on erittäin harvoin rehellistä. Minuakin on petetty monet kerrat kullan karaattimäärissä. Pettäjänä oli parikymmentä vuotta perheystävänään minua pitävä kaveri. Poliisille on turhaa mennä puhumaan, se on niin korruptoitunut, että vie loputkin rahasi ja asia ei etene mihinkään. Siitäkin on kokemusta Hommasin hänet ja hänen perheenjäseniään suomeen vierailulle muutamia kertoja. Sitten tuli mitta täyteen kun hän yritti käyttää minua, jopa ihmiskaupassa hyväksi. Jouduin kuulusteluun ja ikävään tilanteeseen suomalaisten viranomaisten kanssa. Sanouduin heti irti moisista jutuista.

        Moni suomalainen ei kehtaa puhua ikävistä kokemuksistaan. Mutta mikä ihmeellisintä, kun kerron em. kokemuksistani suomalaisille, niin jotkut eivät usko alkuunkaan, vaan sanovat, olen siellä minäkin käynyt (kahden viikon lomalla, selviää myöhemmin) ja todeten voi että kuinka ne ihmiset ovat sitten herttaisia, hymyileviä, iloisia ja ystävällisiä.

        Höpö, höpö sanon minä. Tunnen muutaman vuoden takaa, vain pari sellaista kaveria, jotka eivät ole vielä pettäneet minua – vielä. Olen siitä iloinen ja toivon että niin ei käy jatkossakaan. Älkää olko liian hyväuskoisia. Pankaa heitä koetukselle, vain niin voi akanat karsia jyvistä.

        No se siitä, kyllä kokemuksia on ja tarinaa riittää. Enkä aio pitää lankan rasismia pimennossa. Toivon, ettei muutkaan. Heidän auttamisena sen näen, kun ikävistäkin asioista - rasismista - puhutaan. Kyllä minulla on todella paljon hienojakin kokemuksia lankalta. Menen sinne kyllä jatkossakin, kunhan hinnoista vaan saadaan sovituksi.

        Hyvää lomaa itse kullekin aurinkoiselle lankan saarelle matkaaville. Tämä tarina on TOSI.


      • No tervetuloa sit Malesia-Fanien joukkoon. Mut senverran kun olemme tavanneet, niin luulen että et sä kuitenkaan voi Sri Lankaakaan kokonaan unohtaa. On se VALTAMERI kuiteskin VALTAMERI.

        Terkut: Pera


    • minä vain

      Mitä kautta varasit hotellin? Osaatko suositella esim. joitain nettisivuja joiden kautta saisi hotellin varattua? En ole Sri Lankassa koskaan käynyt mutta kiinnostaisi kyllä.

      • Toinen melko kokenut omatoi...

        Tässä yksi osoite, josta voit tutkia ja arvioida matkaasi majoittumisen suhteen:
        http://www.go-lanka.com/sri-lanka/accommodation/negombo/negombo_guesthouse_hotel_directory.html

        Lentoja (edullisia) taas voit kysellä esim. täältä, lentoyhtiö Etihad Airvays:
        http://www.mrtravel.net/internet/leasure/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid=3

        Mitä tulee asuinpaikkoihin ja hotelleihin lankalla, on tietty makuasia, mutta itse asettuisin asumaan lentokentän lähelle Negomboon. Se on Lankan ikivanhaa turistialuetta. Alue on tosi siistiä, edullista, ruokapaikkoja paljon, kauppoja samoin ja kun palvelu Negombossa ei riitä, on lyhyt matka Colomboon.

        Negombo on hyvin siistiä, ilma raikasta, lähes hajutonta seutua, toisin kun länsirannan A2 tienvarren kylät ja kaupungit. Haju on joskus aivan sietämätön ja avonaisia kaatopaikkoja siellä ja täällä. Eli siistiä ja ilma raikasta ei ole siellä kuin Hotellien alueella. Samoin sisämaa on hyvin siistiä, ilma raikasta ja puhdasta. Mikä on mielestäni vielä hyvää Negombossa on se, ettei siellä ole lainkaan ns. turistia jatkuvasti jahtaavia laittomia katu- ja rantapoikia, mikä taas etelän ranta-alueilla on oikein vitsaus, niin kylissä, kaupungeissa, kuin rannoilla hotellien edustoilla. Beruwela ja sen rannat ovat tässä suhteessa pahimpia erityisesti hotellit Garden ja Riverina. Näitä sanotaankin paikallisten taholta myös ns. mafiahotelleiksi. Kannattaa käydä tutustumassa, mutta olla varovainen, tiedostaen vaarat, jolloin ei mitään hätää. Silmät auki, normaali järki ja uteliaisuus niin näkee ja kokee yhtä ja toista. Mutta suoraan pyssyn suuhun ei saa kävellä selvin päin eikä "kännissä". Tosin ei lankalla mitään vaarallisia paikkoja ole iltaisinkaan ja erityisesti selvin päin liikkuessa, kuin ehkä Colombon slummi- ja huumealueilla, Hikkaduwassa ja Gallessa, mutta mitäs asia sinne on? Niitä on syytä varoa ja yksin liikkuen eritoten.

        Negombosta voi tehdä hyvin pistäytymismatkoja eri suuntiin saarta. Esim. etelään A2 rantatietä Colombon läpi Kalutara, Beruwela, Bentota (siellä hyvä ja siisti ranta, eikä rantapoikia), Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle jne.. aina itärannikkolle kohti pohjoista ja Yalan eläinsafarille sakka.

        Itse asustelin muutama vuosi sitten oheisessa hotellissa, mikä oikein hyvällä paikalla, siisti ja edullinen (riippuu tinkaajasta):
        http://www.go-lanka.com/sri-lanka/accommodation/negombo/rani_village_negombo/rani_village_negombo.html

        Tässä hieman omia kokemuksia ja näkemyksiä aiheesta, josta kirjaakin olen valmistelemassa.


      • vastauksesta
        Toinen melko kokenut omatoi... kirjoitti:

        Tässä yksi osoite, josta voit tutkia ja arvioida matkaasi majoittumisen suhteen:
        http://www.go-lanka.com/sri-lanka/accommodation/negombo/negombo_guesthouse_hotel_directory.html

        Lentoja (edullisia) taas voit kysellä esim. täältä, lentoyhtiö Etihad Airvays:
        http://www.mrtravel.net/internet/leasure/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid=3

        Mitä tulee asuinpaikkoihin ja hotelleihin lankalla, on tietty makuasia, mutta itse asettuisin asumaan lentokentän lähelle Negomboon. Se on Lankan ikivanhaa turistialuetta. Alue on tosi siistiä, edullista, ruokapaikkoja paljon, kauppoja samoin ja kun palvelu Negombossa ei riitä, on lyhyt matka Colomboon.

        Negombo on hyvin siistiä, ilma raikasta, lähes hajutonta seutua, toisin kun länsirannan A2 tienvarren kylät ja kaupungit. Haju on joskus aivan sietämätön ja avonaisia kaatopaikkoja siellä ja täällä. Eli siistiä ja ilma raikasta ei ole siellä kuin Hotellien alueella. Samoin sisämaa on hyvin siistiä, ilma raikasta ja puhdasta. Mikä on mielestäni vielä hyvää Negombossa on se, ettei siellä ole lainkaan ns. turistia jatkuvasti jahtaavia laittomia katu- ja rantapoikia, mikä taas etelän ranta-alueilla on oikein vitsaus, niin kylissä, kaupungeissa, kuin rannoilla hotellien edustoilla. Beruwela ja sen rannat ovat tässä suhteessa pahimpia erityisesti hotellit Garden ja Riverina. Näitä sanotaankin paikallisten taholta myös ns. mafiahotelleiksi. Kannattaa käydä tutustumassa, mutta olla varovainen, tiedostaen vaarat, jolloin ei mitään hätää. Silmät auki, normaali järki ja uteliaisuus niin näkee ja kokee yhtä ja toista. Mutta suoraan pyssyn suuhun ei saa kävellä selvin päin eikä "kännissä". Tosin ei lankalla mitään vaarallisia paikkoja ole iltaisinkaan ja erityisesti selvin päin liikkuessa, kuin ehkä Colombon slummi- ja huumealueilla, Hikkaduwassa ja Gallessa, mutta mitäs asia sinne on? Niitä on syytä varoa ja yksin liikkuen eritoten.

        Negombosta voi tehdä hyvin pistäytymismatkoja eri suuntiin saarta. Esim. etelään A2 rantatietä Colombon läpi Kalutara, Beruwela, Bentota (siellä hyvä ja siisti ranta, eikä rantapoikia), Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle jne.. aina itärannikkolle kohti pohjoista ja Yalan eläinsafarille sakka.

        Itse asustelin muutama vuosi sitten oheisessa hotellissa, mikä oikein hyvällä paikalla, siisti ja edullinen (riippuu tinkaajasta):
        http://www.go-lanka.com/sri-lanka/accommodation/negombo/rani_village_negombo/rani_village_negombo.html

        Tässä hieman omia kokemuksia ja näkemyksiä aiheesta, josta kirjaakin olen valmistelemassa.

        Tuota Negomboa olinkin jo vähän ajatellut, myös Hikkaduwaa olen miettinyt. Mutta tässä on vielä aikaa tutkia eri vaihtoehtoja kun vasta vuoden päästä mahdollisesti olisin lähdössä.


      • Toinen melko kokenut omatoi... kirjoitti:

        Tässä yksi osoite, josta voit tutkia ja arvioida matkaasi majoittumisen suhteen:
        http://www.go-lanka.com/sri-lanka/accommodation/negombo/negombo_guesthouse_hotel_directory.html

        Lentoja (edullisia) taas voit kysellä esim. täältä, lentoyhtiö Etihad Airvays:
        http://www.mrtravel.net/internet/leasure/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid=3

        Mitä tulee asuinpaikkoihin ja hotelleihin lankalla, on tietty makuasia, mutta itse asettuisin asumaan lentokentän lähelle Negomboon. Se on Lankan ikivanhaa turistialuetta. Alue on tosi siistiä, edullista, ruokapaikkoja paljon, kauppoja samoin ja kun palvelu Negombossa ei riitä, on lyhyt matka Colomboon.

        Negombo on hyvin siistiä, ilma raikasta, lähes hajutonta seutua, toisin kun länsirannan A2 tienvarren kylät ja kaupungit. Haju on joskus aivan sietämätön ja avonaisia kaatopaikkoja siellä ja täällä. Eli siistiä ja ilma raikasta ei ole siellä kuin Hotellien alueella. Samoin sisämaa on hyvin siistiä, ilma raikasta ja puhdasta. Mikä on mielestäni vielä hyvää Negombossa on se, ettei siellä ole lainkaan ns. turistia jatkuvasti jahtaavia laittomia katu- ja rantapoikia, mikä taas etelän ranta-alueilla on oikein vitsaus, niin kylissä, kaupungeissa, kuin rannoilla hotellien edustoilla. Beruwela ja sen rannat ovat tässä suhteessa pahimpia erityisesti hotellit Garden ja Riverina. Näitä sanotaankin paikallisten taholta myös ns. mafiahotelleiksi. Kannattaa käydä tutustumassa, mutta olla varovainen, tiedostaen vaarat, jolloin ei mitään hätää. Silmät auki, normaali järki ja uteliaisuus niin näkee ja kokee yhtä ja toista. Mutta suoraan pyssyn suuhun ei saa kävellä selvin päin eikä "kännissä". Tosin ei lankalla mitään vaarallisia paikkoja ole iltaisinkaan ja erityisesti selvin päin liikkuessa, kuin ehkä Colombon slummi- ja huumealueilla, Hikkaduwassa ja Gallessa, mutta mitäs asia sinne on? Niitä on syytä varoa ja yksin liikkuen eritoten.

        Negombosta voi tehdä hyvin pistäytymismatkoja eri suuntiin saarta. Esim. etelään A2 rantatietä Colombon läpi Kalutara, Beruwela, Bentota (siellä hyvä ja siisti ranta, eikä rantapoikia), Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle jne.. aina itärannikkolle kohti pohjoista ja Yalan eläinsafarille sakka.

        Itse asustelin muutama vuosi sitten oheisessa hotellissa, mikä oikein hyvällä paikalla, siisti ja edullinen (riippuu tinkaajasta):
        http://www.go-lanka.com/sri-lanka/accommodation/negombo/rani_village_negombo/rani_village_negombo.html

        Tässä hieman omia kokemuksia ja näkemyksiä aiheesta, josta kirjaakin olen valmistelemassa.

        Olipa tosi kiva lukee noin asiantuntevaa ja asiallista juttua kohteesta mitä Toinenen melko kokenut omatoi... kirjoittaa.
        Myöskin Jussin näkemykset kannattaa huomioida. Hän vaan tempperamenttisena ihmisenä ilmaisee mielipieensä ehkä vähän toisin.

        Ekakertaa maahan matkustavan kantsis musta kuitenkin vähän funtsia muutamaa asiaa:

        Sri Lanka on hyvin selvästi kehitysmaa, jossa ihmisten kunnioitus omia yhteiskuntarakenteita kohtaan on ihan pohjilla. Korruptio rehoittaa ja sosialiturva olematonta. Jos yrittää itse kuvitella sellasta alämää, jossa koskaan aamulla herätessään ei tiedä onko vatsa täysi illalla kun menee nukkumaan voi ehkä päästä vähän jyvälle. Ja kuten paikallinen tuttava osuvasti kuvasi Tsunamiavustusten näkyvyyttä:
        Ne virkamiehet, joilla ennen oli auto ja talo omistavat nyt ilmastoidut auton ja talon. Ja se on siinä.

        Toisaalta myöskin vaikkapa Higgaduwassa oleskelleiden (pitkänokka)-rantapummien järjestämät omatoimiset varankeräysoperaatiot, joidet tuotot siirtyivät lyhentämättöminä omaan käyttöön tuntuvat aika hirvittäviltä.

        Mää luulen että jos pystyy unohtaan sellasen meillä yleisen näkemyksen oikeudenmukaisesta hinnoittelusta, niin varmaan selviää paljon helpommalla. Oikea arvo tuotteelle on se minkä ostaja on valmis maksamaan. Edellyttäen tietty että myyjä sen sillä myy. Älä kuitenkaan osta jalokiviä, ellet varmasti tiedä mitä teet.

        Alkoholismi on selvästi näkyvä ongelma varsinkin turistialueilla. Huumeet, "Massage" ja lasten hyväksikäyttö vähemmän näkyviä, mutta yhtä selviä ongelmia.

        Myöskään sitä tosiasiaa ei musta kannata unohtaa että maassa ON sota.

        Ja sitten toisaalta:

        Rannat aivan upeita kuumasta ilmastosta huolimatta. Valtavasti tilaa ja Intian Valtameren mahtavat aallot.

        Maisemat varsinkin sisämaan vuoristossa aivan uskomattoman kauniita. Mulle junamatka Candysta Ellaan oli KOKEMUS.

        Eläimistö runsas ja luonnonpuistoissa helposti lähestyttävissä.

        Ihmiset pääsäänöisesti (kuten yleensäkkin) ystävällisiä, avuliaita ja vieraanvaraisia. Äläkä murehdi vaikka joutuisit siittä vähän maksamaan. SULLA ON siihen varaa.

        Budhismin vaikutus ihmisten näkemyksiin elämästä on vielä selvästi aistittavissa.

        Eikä asiat siellä Higgaduwassakaan niin huonosti ole. Paljon pieniä ravintoloita ja majataloja, joiden isännät ovat avuliaita ja yritteliäitä. Tarjoavat edullisia majoituksia, ovat aidon kiinnostuneita sinusta ja aina valmiita keskustelemaan oloista ja elämästä. Ranta kaunis ja vesi pudasta (ei aina Negombossa niin puhdasta).

        Ja tietysti kotimatka kannattaa tehdä sieltä Negombon kautta koska lennot Eurooppaan yleensä lähtee aika varhain ja matka vaikkapa jostain Higgaduwasta vie koko yön unet.

        Terkut: Pera


      • Toinen melko kokenut omatoi...
        PerttiS kirjoitti:

        Olipa tosi kiva lukee noin asiantuntevaa ja asiallista juttua kohteesta mitä Toinenen melko kokenut omatoi... kirjoittaa.
        Myöskin Jussin näkemykset kannattaa huomioida. Hän vaan tempperamenttisena ihmisenä ilmaisee mielipieensä ehkä vähän toisin.

        Ekakertaa maahan matkustavan kantsis musta kuitenkin vähän funtsia muutamaa asiaa:

        Sri Lanka on hyvin selvästi kehitysmaa, jossa ihmisten kunnioitus omia yhteiskuntarakenteita kohtaan on ihan pohjilla. Korruptio rehoittaa ja sosialiturva olematonta. Jos yrittää itse kuvitella sellasta alämää, jossa koskaan aamulla herätessään ei tiedä onko vatsa täysi illalla kun menee nukkumaan voi ehkä päästä vähän jyvälle. Ja kuten paikallinen tuttava osuvasti kuvasi Tsunamiavustusten näkyvyyttä:
        Ne virkamiehet, joilla ennen oli auto ja talo omistavat nyt ilmastoidut auton ja talon. Ja se on siinä.

        Toisaalta myöskin vaikkapa Higgaduwassa oleskelleiden (pitkänokka)-rantapummien järjestämät omatoimiset varankeräysoperaatiot, joidet tuotot siirtyivät lyhentämättöminä omaan käyttöön tuntuvat aika hirvittäviltä.

        Mää luulen että jos pystyy unohtaan sellasen meillä yleisen näkemyksen oikeudenmukaisesta hinnoittelusta, niin varmaan selviää paljon helpommalla. Oikea arvo tuotteelle on se minkä ostaja on valmis maksamaan. Edellyttäen tietty että myyjä sen sillä myy. Älä kuitenkaan osta jalokiviä, ellet varmasti tiedä mitä teet.

        Alkoholismi on selvästi näkyvä ongelma varsinkin turistialueilla. Huumeet, "Massage" ja lasten hyväksikäyttö vähemmän näkyviä, mutta yhtä selviä ongelmia.

        Myöskään sitä tosiasiaa ei musta kannata unohtaa että maassa ON sota.

        Ja sitten toisaalta:

        Rannat aivan upeita kuumasta ilmastosta huolimatta. Valtavasti tilaa ja Intian Valtameren mahtavat aallot.

        Maisemat varsinkin sisämaan vuoristossa aivan uskomattoman kauniita. Mulle junamatka Candysta Ellaan oli KOKEMUS.

        Eläimistö runsas ja luonnonpuistoissa helposti lähestyttävissä.

        Ihmiset pääsäänöisesti (kuten yleensäkkin) ystävällisiä, avuliaita ja vieraanvaraisia. Äläkä murehdi vaikka joutuisit siittä vähän maksamaan. SULLA ON siihen varaa.

        Budhismin vaikutus ihmisten näkemyksiin elämästä on vielä selvästi aistittavissa.

        Eikä asiat siellä Higgaduwassakaan niin huonosti ole. Paljon pieniä ravintoloita ja majataloja, joiden isännät ovat avuliaita ja yritteliäitä. Tarjoavat edullisia majoituksia, ovat aidon kiinnostuneita sinusta ja aina valmiita keskustelemaan oloista ja elämästä. Ranta kaunis ja vesi pudasta (ei aina Negombossa niin puhdasta).

        Ja tietysti kotimatka kannattaa tehdä sieltä Negombon kautta koska lennot Eurooppaan yleensä lähtee aika varhain ja matka vaikkapa jostain Higgaduwasta vie koko yön unet.

        Terkut: Pera

        Kiitos itselles - Pera. Näkee, että sinäkin olet kokenut paljon muutakin, kuin yhden rantahotellin ja vain siinä vietetyn kahden viikon kaljanhuurisen rehvastelun.

        Jussille samoin hyvin paljon kiitoksia kokemuksista kanssasi. Uskon, ettet sinä Jussi, etkä Pera, samoin kuin en minäkään koskaan unohda, emmekä haluakaan unohtaa Sri Lankaa. Olemme ilmeisesti rakastuneet siihen palavasti, ehkei kuin naiseen, mutta kuitenkin niin asiaa ilmaisten. Vaikka joskus tulee kerrotuksi ikävistäkin kokemuksista saarella, niin eihän siitä kenekään ole syytä pahastua, päinvastoin ottaa opiksi. Niinhän tässä itsekin yrittää samaa koko ajan. Virheistä opitaan tai sitten ei, mutta se on paha, jos ei opi. Vaan kantaa kaikea taakkaansa mukanaan, meni minne tahansa. Ei se toiseen maahan muutaessa sen kummemmaksi muutu. Ajattelen itsestäni, vain minä voin muuttua, ei kukaan, eikä mikään muu - - minun sanomallani.

        Lienemme kaikki sillä tavoin saaren lumosta rokotettuja, ettemme voi, emmekä edes halua luopua lumostamme, vaan aina sinne suurten Palmujen maahan sisimmässämme halajamme, alusimmepa tai emme. Niin se vaan on minun kohdallani ja usein ajattelen - vaimoni myös, hän ehkä vielä enemmän - matkaa sinne. Kaikki on niin tuttua ja turvallista silti.

        Intian valtameri on suuri, siinä Lankan saari pieni, mutta sen lumo vielä suurempi. Olemme parin viikon päästä lähdössä Thaimaahan kolmeksi kuukaudeksi, niin silti koko ajan ajattelemme, miks emme sittenkään lähteneet Lankalle ja Negomboon.

        Nyt mennään muualle, mutta varmasti, jo ehkä ensi talvena taas Lankalle, jos Jumala suo ja Buddha sallii.

        Kaikkea hyvää lankan lumoon hurahtaneille matkamiehille/-naisille, josta huurusta en ainakaan minä aijo vähällä luopua.


      • PerttiS kirjoitti:

        Olipa tosi kiva lukee noin asiantuntevaa ja asiallista juttua kohteesta mitä Toinenen melko kokenut omatoi... kirjoittaa.
        Myöskin Jussin näkemykset kannattaa huomioida. Hän vaan tempperamenttisena ihmisenä ilmaisee mielipieensä ehkä vähän toisin.

        Ekakertaa maahan matkustavan kantsis musta kuitenkin vähän funtsia muutamaa asiaa:

        Sri Lanka on hyvin selvästi kehitysmaa, jossa ihmisten kunnioitus omia yhteiskuntarakenteita kohtaan on ihan pohjilla. Korruptio rehoittaa ja sosialiturva olematonta. Jos yrittää itse kuvitella sellasta alämää, jossa koskaan aamulla herätessään ei tiedä onko vatsa täysi illalla kun menee nukkumaan voi ehkä päästä vähän jyvälle. Ja kuten paikallinen tuttava osuvasti kuvasi Tsunamiavustusten näkyvyyttä:
        Ne virkamiehet, joilla ennen oli auto ja talo omistavat nyt ilmastoidut auton ja talon. Ja se on siinä.

        Toisaalta myöskin vaikkapa Higgaduwassa oleskelleiden (pitkänokka)-rantapummien järjestämät omatoimiset varankeräysoperaatiot, joidet tuotot siirtyivät lyhentämättöminä omaan käyttöön tuntuvat aika hirvittäviltä.

        Mää luulen että jos pystyy unohtaan sellasen meillä yleisen näkemyksen oikeudenmukaisesta hinnoittelusta, niin varmaan selviää paljon helpommalla. Oikea arvo tuotteelle on se minkä ostaja on valmis maksamaan. Edellyttäen tietty että myyjä sen sillä myy. Älä kuitenkaan osta jalokiviä, ellet varmasti tiedä mitä teet.

        Alkoholismi on selvästi näkyvä ongelma varsinkin turistialueilla. Huumeet, "Massage" ja lasten hyväksikäyttö vähemmän näkyviä, mutta yhtä selviä ongelmia.

        Myöskään sitä tosiasiaa ei musta kannata unohtaa että maassa ON sota.

        Ja sitten toisaalta:

        Rannat aivan upeita kuumasta ilmastosta huolimatta. Valtavasti tilaa ja Intian Valtameren mahtavat aallot.

        Maisemat varsinkin sisämaan vuoristossa aivan uskomattoman kauniita. Mulle junamatka Candysta Ellaan oli KOKEMUS.

        Eläimistö runsas ja luonnonpuistoissa helposti lähestyttävissä.

        Ihmiset pääsäänöisesti (kuten yleensäkkin) ystävällisiä, avuliaita ja vieraanvaraisia. Äläkä murehdi vaikka joutuisit siittä vähän maksamaan. SULLA ON siihen varaa.

        Budhismin vaikutus ihmisten näkemyksiin elämästä on vielä selvästi aistittavissa.

        Eikä asiat siellä Higgaduwassakaan niin huonosti ole. Paljon pieniä ravintoloita ja majataloja, joiden isännät ovat avuliaita ja yritteliäitä. Tarjoavat edullisia majoituksia, ovat aidon kiinnostuneita sinusta ja aina valmiita keskustelemaan oloista ja elämästä. Ranta kaunis ja vesi pudasta (ei aina Negombossa niin puhdasta).

        Ja tietysti kotimatka kannattaa tehdä sieltä Negombon kautta koska lennot Eurooppaan yleensä lähtee aika varhain ja matka vaikkapa jostain Higgaduwasta vie koko yön unet.

        Terkut: Pera

        Kun tossa aiemmassa viestissä hölisin noista Tsunami-avustuksista, niin täytyy vähän vielä tarkentaa asiaa, ettei jää ihan väärä kuva.
        Kyllä mulle jäi viime talvena sellanen käsitys että myös ihan toimivia avustusprojekteja oli runsaasti tekeillä.

        Ne oli lähinnä avustus- ja vapaaehtoisjärjestöjen paikanpäällä kevyellä organisaatiolla vetämiä kehitys- ja rakennusprojekteja, jotka toteutettiin paikallista työvoimaa ja materiaaleja käyttäen.
        Meikäläiseksi esimerkiksi varmaan sopii toi Lotus Hill-projekti, jossa Pentti-Oskari ystävineen ahkerasti puurtaa.

        http://www.herrankukkaro.fi/srilanka/index.php

        Tollanen touhu kyllä tuntui saavan paikkakuntalaisten varauksettoman tuen ja kiitollisuuden. Ja aikamonissa tuhoalueen rakennustyömaan kylteissä näkyi ilmoituksia Eurooppalaisten järjestöjen ja yritysten tuesta. Hyvä niin.

        Terkut: Pera


    • Hikkaduwa fan

      Hei:
      Palasin viikko sitten Sri Lankasta jälleen kerran. Kaikki oli etelässä muuten ennallaaan, mutta todellinen turistikato oli käynyt. Vain uskolliset suomalaiset siellä enää nauttivat paratiisisaaren lämmöstä.
      Hotellien hintataso on pudonnut roimasti. Samoin kuin yleinen hintatasokin.Sääliksi käy paikallisia yrittelijäitä ihmisiä.Surkuttelevat tilannetta jolle eivät voi mitään tehdä.

      Colombossa oli tarkastuspisteitä tosi taajassa. tarkastavat pääasiassa paikallisia ihmisiä.Vain kerran jouduin tarkastuksen kohteeksi.

      Aikaa pitää varata nykyään matkustamiseen reilusti. Saattavat yllättäen sulkea jonkun tien tai kadun tunneiksi.

      Lentokentällä oli löysää verrattuna esim Helsingin ja Munchenin turvatarkastuksiin. Maasta poistuttaessa matkalaukku ja käsimatkatavara vain läpivalaistiin, ei mitään muuta.

      Huomattava asia on se, että jos haluat tuoda Suomeen jotain tax-free juotavaa, se on ostettava jo maahan saavuttaessa ja laitettava matkalukkuun.Jatkolennolla Suomeen ,et saa sitä turvatarkastuksesta läpi jos se on käsimatkatavaroissa.
      Paikan päältä kyllä löytyy hyviä ja edullisia tulijaisjuomia.

      Terkkuja kaikille tutuille :-) Kyllä oli mukavaa taas kerran.

      terv. Hikkis

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe