Millainen on uusi vuosi Agadirissa?

Jeju

Moi kaikille! Kiitoksia keskusteluista, joita olette käyneet tällä palstalla. Erityisen suuret kiitokset Kaleville, joka on kaikista ahkerin ja tietävin palstan kirjoittaja. :)

Kuten tuolla jo aiemmin kirjoittelin, ollaan lähössä poikaystävän kanssa uudeksi vuodeksi Marokkoon, Agadiriin. Tietääkö kukaan, miten uutta vuotta vietetään siellä? Finnmatkojen sivuilla luki, että noin 1.1. on Aïd el Adha eli suuri lammasjuhla ja vasta noin 23.1. Moharram eli muslimien uusivuosi. Millainen tuo lammasjuhla on ja pääseekö turistit osallistumaan siihen jollakin tapaa? Kiitoksia, jos joku vain osaa vastata kysymyksiini. :)

2

554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Islamilaisessa maailmassa ei vietetä Uutta Vuotta kuten länsimaissa. Turisteille on varmastikin hotelleissa järjestetty jonkinlaista vastaanottoa. Itse en ole ollut tuona aikana Agadirissä, joten en siitä tiedä tämän enempää.- Moharran on liikkuva päivä, ja se on uskonnollinen juhla. Sitäkään ei turisti huomaa.Toivottelin kerran hotellini respassa hyvää Moharramia, ja se herätti hämmästystä.Kuten sanoui Tuo päivä on ihan tavallinen. Sitä en osaa sanoa miten siihen moskeijoissa suhtaudutaan.-Suuri lammasjuhla on suuri perhejuhla. Siihen eivät ei muslimit pääse osallistumaan.Meidän raamattumme mukaan Jumala kehoitti Aabrahamia ottamaan vanhimman poikansa mukaan ja menemään vuorelle sekä siellä rakentamaan alttarin ja uhraamaan poikansa. No Aabrahamn teki niinkuin käskettiin, ja juuri kun hän oli uhraamassa niin Jumala keskeytti sen ja Aabraham löysi alttarin vierestä lampaan jonka hän sitten uhrasi.Näinhän se taisi olla. No islamissa on sama juttu. Aabraham on vain Ibrahin ja vanhin poika Ismail.Suuri lammasjuhla on liikkuva juhlapäivä, se taitaa määräytyä kahden kuukauden päästä paastokuukauden eli Ramadanin päättymisestä.Tuona päivänä perheiden pitäisi mahdollisuuksien mukaan ostaa lammas (se oli kai myös niin, että mitä suurisarvisempi pässi sitä parempi) ja teurastaa se.Tämä tapahtuu kotona. Osa lampaasta syödään kotona ja osa mukaan ja sukulaisiin sekä viimeinen osa pitäisi jakaa köyhille.Lampaaat kallistuvat tämän juhlan aikana, ja kaikilla ei tietysti ole varaa tähän.Tämä päivä on kuitenkin perhe-ja sukujuhla."Talo elää tavallaan ja vieraat kulkee ajallaan" niinkuin sananlaskussa sanotaan.Islamilaisessa maailmassa heidän juhlansa ovat pääsääntöisesti suljettu ulkopuolisilta, ja hyvä näin.Aivan varmasti ulkopuoliset "häiritsisivät" perhejuhlien viettoa.Eiköhän tämä ole näin myöskin täällä kotosuomessa.

    • Vähän vielä tuosta Moharramista.Kuten aikaisemmin totesin sitä päivää ei siellä huomaa sen paremmin kuin aattoakaan.Islamilaisen ajanlaskun mukaan nyt eletään,mikäli oikein muistan, vuotta 1426.Marokkolaisissa kolikoissa ja sanomalehdissä on näkyvissä molemmat vuosiluvut sekä nykyinen ajanlasku että islamilainen.Kolikoissa se ilmaistaan painovuoden mukaan.-Yksi historiallisesti merkittävä muistopäivä, jota ei myöskään näkyvästi vieteta, on Vihreän Marssin vuosipäivä 6.11.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      250
      2045
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      82
      2006
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      96
      1683
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      112
      1511
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1171
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1150
    7. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      998
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      988
    9. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      972
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      896
    Aihe