Gerbiilini putosi :(

epätoivoinen_

Elikkä, gerbiilini putosi sylistäni, kun pidin sitä kädessä. Olen 156cm pitkä ja pidin sitä vatsani korkeudella. Se putosi kylläkin jaloilleen, mutta jossain sanottiin, että gerbiili voi näyttää aivan terveeltä ulkoapäin, mutta sisällä saattaa olla käynyt todella pahasti. Minua pelotta, että gerbiiliäni sattui. Se on 3 vuotta vanha, toivottavasti ei kuole siihen. Tänään aamulla ei päässyt oikein hyvin kopistaan ulos. AUTTAKAA!

13

2549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkäriin

      siis kannattaako viedä eläinlääkäriin???me ei voida täällä tietää..

    • |Hannes|

      Juuri tuon takia kannattaa aina pitää gerbiiliä sylissään vaan silloin, kun istuu lattialla. Jos gerbiili liikkuu oudosti tai on muuten poikkeeva, vie se eläinlääkäriin.

    • suski87

      Putoamisissa voi käydä lähes miten vain. Joskus eläin ja omistaja selviävät vain säikähdyksellä, joskus käy pahemmin. Mikäli eläin jonkin ajan päästä putoamisesta (kun pahin säikähdys on mennyt ohi) käyttäytyy täysin normaalista, ei välitöntä tarvetta lähteä eläinlääkärille ole. Kuitenkin jos käyttäytymisessä, liikkumisessa tms. on havaittavissa mitään poikkeamaa (kuten tuo ettei päässyt oikein kopistaan ulos, apaattisuus jne.), kannattaa eläin viedä jyrsijöistä tietävälle eläinlääkärille tarkastettavaksi.

    • epätoivoinen_

      Kiitos, taidan viedä sen eläinlääkäriin. :)

    • Mulla on gerbiili. (oli kakski mut toinen kuoli)
      Ne on tippunut mult aika monta kertaa, eikä niille oo käynyt kuinkaan. Vaikka ne on tippnut multakin noin korkeelta. Ei sun gerbiilille oo varmastikkaan käynyt kuinkaan. Ei se siihen kuole, se on varmaa. Älä pelkää.

      • minä--

        gerbiili voi halvaantua tai pahimmassa tapauksessa kuolla, jos tippuu yhtäkkiä niin korkealta. ja se on korkea jos vertaa gerbiilin kokoon. ja gerbiilin sisällä on voinut tapahtua jotain, vaikka sen käytöksestä sitä ei huomaisikaan.

        eli ei kannata ottaa riskejä, vaan vie eläinlääkäriin.


      • aanx
        minä-- kirjoitti:

        gerbiili voi halvaantua tai pahimmassa tapauksessa kuolla, jos tippuu yhtäkkiä niin korkealta. ja se on korkea jos vertaa gerbiilin kokoon. ja gerbiilin sisällä on voinut tapahtua jotain, vaikka sen käytöksestä sitä ei huomaisikaan.

        eli ei kannata ottaa riskejä, vaan vie eläinlääkäriin.

        itseltäni on pari kertaa tippunu, mutta toisella kerralla olin istumassa(joten ei käyny kuinkaan) ja toisella kerralla sain sen kiinni, mutta laitoin sen sitten nopeesti veljien luo lihdutuksia keräämään ;) hätää ei ehkä ole, mutta kuten joku jo sanoi "älä ota riskiä"! :)Toivottavasti gerbusi paranee ! jos ei, niin se pääsee sitten gebutaivaaseen


    • elkkukulkku

      Juu, munkin gerbiili putosi jostain mun vatsan korkeudelta ja olen 163cm ja gerbiili reilut 2-vuotta! Mutta se on aiemminkin tippunnu, koska se hyppii joskus mun sylistä. Eli en usko että, se haittaa niin paljon jos joskus gerbiili tipahtaa ;/

      • apuaaa

        Mutta, ku jotkut sanoo et gerbun putoaminen haittaa sitä, jotenkii sisältä, ja jotkut taas sanoo et ei, ketä uskoa?! HELP!


      • farkku
        apuaaa kirjoitti:

        Mutta, ku jotkut sanoo et gerbun putoaminen haittaa sitä, jotenkii sisältä, ja jotkut taas sanoo et ei, ketä uskoa?! HELP!

        Tarkkaile gerbiilin liikkumista terraariossa. Ontuuko se, vältteleekö tiettyä liikettä, pysytteleekö enimmäkseen paikallaan, näyttääkö se kärsivältä? Meillä tippui aikoinaan yksi gerbiili 160 cm korkeudesta olkapäältä. Ei käynyt mitään ja gerbiili kiipesi sitäkin enemmän olkapäälle istuskelemaan. Taisi olla hieman vintti pimeä elukalla :D


    • Gerbun omistaja

      Mun gerbiili kerran karkasi yöllä terraariosta (pöydällä) ja sen tassu meni outoon asentoon, eikä gerbiili voinut käyttää sitä. Pelkäsin, että se pitäisi lopettaa. Oli viikonloppu, eikä eläinlääkäriin päässyt. Luin Suomen gerbiiliyhdistyksen sivuilta, että murtumat paranevat usein hyvin itellään. Gerbu parani, kun pidimme terraariosta pois kaikki kiipeilytelineet. Meiän gerbu oli kyllä silloin vasta 1 vuotias.

    • Anonyymi

      No siis tänään astuin gerbiili hännän tai jalan päälle sen jälkeen hän säilyi minua kauan mutta käveli normaalisti sen jälkeen kun vein sitä häkkiiin niin se tippui sylistäni huom meidän gerbiilihäkki on korkealla ja kun korotin kättäny hän hyppäsi pois mutta näytti ja käveli normaalisti on mulla siis ennenkin pudonnut gerbiili mutta ei noin korkealta en tiedä pitäisikö antaa olla vai viedä eläinlääkäriin

    • Anonyymi

      Mulla tippu gerpiili maahan.
      Jos sulla tippuu gerpiili kato että se kävelee,
      Seisoo taka jaloillaan ja se pääsee mökistään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe