tervesiset isla de margaritalta

6.12.palannut

Terveiset siis aurinkoiselta Isla de Margaritan saarelta. Palasin reissusta eilen ja voin kertoa olevani enemmän kuin tyytyväinen matkaan, vaikka täällä koti-Suomessa nyt vatsa sekaisin olenkin....;)
Olimme varanneet huoneen Pueblo Caribesta, josta tällä palstalla onkin jo ollut paljon puhetta ja ilmeisesti viestit ongelmista siellä ovat menneet Finnmatkoillekin tiedoksi, koskapa heti lentokentällä meille ilmoitettiin hotellin vaihtumisesta viereiseen Isla Caribeen. Isla Cariben asukkailla oli kuitenkin mahdollisuus käyttä myös Pueblon palveluja, joten silläkin puolella tuli vierailtua.
Isla Caribe on vasta valmistunut ja siisti, toki yleisesti ottaen hygieniataso Venezuelassa ja Isla de Margaritallakin on jotain toista kuin mihin koti- Suomessa tai esim. Välimerenkin maissa ollaan totuttu. Isla Caribe oli siis kuitenkin siisti ja mukava hotelli. Noutopöytien ruuat alkoivat kyllä toisella viikolla jo tympimään, mutta kävimme välillä Juan Griegon pikkukaupungissa La Mamma - ravintolassa pitsalla ja välillä Sambilin ostoskeskuksessa mäkkärissä, joten ei saarella nälkää tarvinnut nähdä. Hotellilla kahvi oli hyvää ja hedelmiä tarjolla joka aterialla.
Allasalue Isla Caribessa on mahtava, sopii myös lapsiperheille, sillä allas on toisesta reunasta loivasti syvenevä, vaikka varsinaista lastenallasta ei ole. Pyyhkeet sai "pyyhekorttia" vastaan altaille, huoneissa oli omat pyyhkeet. Aurinkotuolit tekivät altailla hyvin kauppansa, joten itse kävin usein aamuvarhaisella ne varaamassa, en kyllä kokenut tätä mitenkään isoksi ongelmaksi, auringonnnousun aikaan oli mukava käydä altaassa samalla pulahtamassa. Rannassa oli myös aurinkotuoleja sekä Pueblon asiakkaille, että Islan asiakkaille varattuna. Rannalla oli aika iso aallokko. Punta Arenan ranta saaren länsiosassa oli todella hieno, aallokko sielläkin oli aika iso, mutta "loivempi".
Retket varasimme suoraan Playa el Aguan rantakadun matkatoimistoista, kävimme Delta-Canaiman kahden päivän retkellä (yksi yö) ja hinta sille oli n. 320 euroa (375 dollaria), Finnmatkojen retken hinta oli muistaakseni n. 450-460 dollaria ja jos sen paikan päällä tilasi, se tuli maksaa luottokortilla. Retki oli kyllä koko rahan arvoinen!
Jeeppisafarin hinta rantakadun matkatoimistosta oli 30 euroa.
Itse vuokrasimme paikan päältä myös avojeepin, hinta oli n, 115 000 bolivaria ( 1 euro = 2700 bolivaria)/ vuorokausi (kolaroinnista oli 500 dollarin omavastuu). Bensa oli todella edullista 20 litraa 95 oktaanista maksoi n. 70 senttiä!
Rahasta vielä...monessa paikassa kävi dollari paremmi kuin eurot, joten melkein kannattaa vaihtaa dollareita Suomesta mukaan. Virallisia rahanvaihtopisteitä oli lentoasemalla ja Playa el Aguassa ainakin, niissä euron kurssi oli 1 euro = 2700 bolivaria ja vaihtopalkkio oli 3%. Rantakadun putiikeissa ja Juan Griegon rantakadun liikkeissä vaihtokurssi oli 3400 bolivaria/euro ja vaihtopalkkioita ei mennyt, tämä kuitenkin on ilmeisesti laitonta, joskaan lentokentöälläkään vaihdettaessa virallisessa rahanvaihtopisteessä ei mitään virallista kuittia mukaan tullut... Itse vaihdoimme lentokentällä ja harmittelimme jälkeen päin, kosa kurssi olisi ollut niin paljon parempi paikan päällä. Kerran vaihdoimme liikkeessä, emmekä ainakaan silloin joutuneet huijatuksi. Kadulla rahanvaihtajia liikkui myös, mutta luulisin, että heidän kanssaan voi helpommin tullakin huijatuksi. Margaritallakin liikkuu uusia ja vanhoja seteleitä, joten tarkkana kannattaa olla.
Yö- ja iltaelämä on todellakin keskittynyt hotelleihin, jotka ovat hyvin vartioituja. Yöelämää oli tarjolla Porlamarissa, taksikuskit tuntuivat tietävän paikkoja, jos vain osasivat englantia, että kommunikointi sujui. Hotellialueet sekä El Tiranon rannalla ( missä Pueblo Caribe ja Isla Caribe sijaitsevat) sekä Playa el Aguan rannalla ovat melkolailla köyhän asutuksen ympäröimiä ja alueet hotellien ulkopuolella ovat epäsiisteja ja roskaisia. Eli jos etsii hygieniatasoltaan hyvää ja puhdasta ympäristöä, ei Margaritalle kannata lähteä, samanlaista terassi- ja ravintolakulttuuria kuin esim. välimeren matkakohteissa ei Margaritalla ole, johtuen varmasti siitä, että hotellit ovat all inclusive-tyyppisiä.
Hotellien ulkopuolelle kannattaa rohkeasti lähteä elämyksiä etismään, taksilla ajaminen on edullista.
Aurinkoa ja lämpöä riitti, sadekuuroja tuli välillä, etenkin öiseen aikaan, päivisin ei niinkään satanut. Ilmasto on kuumaa ja kosteaa, joten vaatteet kannattaa varata sen mukaisetsi, pitkiä housuja ja pitkähihaisia paitoja (ellei käytä niitä auringolta suojautumiseen) ei tarvinnut muuta kuin Deltan retkellä ja sinnekään ei kannata parhaimpia housuja varata, nimittäin viidakkoreissulla ne kyllä todellakin likaantuvat.. Deltan kannattaa myös ottaa taskulamppu mukaan ja kunnon hyttysmyrkkyä (saa myös Margaritalta, ei tarvitse kotoa asti mukaan ottaa)...
Itse Margaritalla ei ötökät vaivanneet, siis moskiittoja ei saarella ainakaan meidän aikaan ollut. Kunnon aurinkovoiteet kannattaa muistaa varata mukaan tai voihan nekin ostaa paikan päältä.
Ihmiset saarella olivat iloisia ja ystävällisiä, etenkin lasten iloisuus köyhistä oloista huolimatta oli mieleenpainuvaa.
Tässäpä siis jotain kuulumisia sieltä päin.
Jos sinnepäin lähtijöillä on kysyttävää, laittakaa vain palstalle kysymyksiä, vastailen, jos osaan.

28

14755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chb

      Olemme lähdössä helmikuun 13.2 Margaritaan ja tietenkin kaikki mitä luettavaa löytyy niin ahmin. Asiallinen info on aina tervetullut! Nyt haluaisin tietenkin pommitta sinua kysymyksillä, mitkä kiinnostavat.
      Olen löytänyt netistä muutaman matkatoimiston Margaritalta, ja koska haluamme mennä useilla retkillä niin mietin jos pitäisi varata osan niistä jo netin kautta, vai onko esim Canaima päiväretki halvempi jos varaa sen vasta paikan päältä. Finnmatkojen retket tiedän että on kalliit! Muistatko sen paikallisen matkatoimiston nimeä Playa el Aguassa?
      Oliko se Jeeppisafari sisältäen lounasta ja juotavat 30euro?
      Pikkaisen ollaan miettitty hygieniataso siellä, ollaan käyty Egyptissä ja kokemuksesta se mahatauti on inhottavaa. Kuulitko että olisi monet sairastunnet nyt kun kävitte siellä? Sanoit että maha oli sekaisin.... Oliko siellä hyvät apteekit ja lääkärit että saa kunnon lääkettä jos iskee mahatautia?
      Söittekö malarialääkettä? Ollaan vaan menossa päiväretkelle Canaimaan joten ihmettelin jos kannattaa edes syödä lääkettä kun ollaan vaan päivällä siellä? Oliko päiväsaikaan myös ötököitä? Miten keltakuumerokote, otitko sen ennen matkaa?
      Onko siellä tapana tinkiä kaikissa asioissa, pitääkö etukäteen sopia esim taxin hinta. Mitä maksoi taxi esim Playa el Aguasta Porlarmariin?
      Olisi hienoa jos jaksat vastata näihin kysymyksiin!
      KIITOS! CHB

      • 6.12.palannut

        Tässäpä jotain vastauksia...

        Playa el Aguan rantakadulla on useita jopa kymmeniä pieniä matkatoimistoja. Retket ovat halvempia paikan päältä ostettuna ja paikallisilta matkatoimistoilta. Matkatoimistot käyttävät samoja pienkonelentoyhtiöitä ja oppaita, retket ovat useimmiten engalnninkielisiä, mutta myös saksankielisiä oppaita on jonkin verran. Jos lentoretken päättää ostaa paikan päältä paikalliselta matkatoimistolta tai vaikka Finnmatkoiltakin, kannattaa retki varata loman alkupäivinä, jotta saa varmasti retken loman aikana. Itse ostimme Delta-Canaiman kahden päivän retken Andrea tours-nimisestä matkatoimistosta Playa el Aguan rantakadulta. Hinta oli 375 dollaria, ja tähän paikkaan kannatti maksaa dollareilla, koska euroina hinta olisi ollut 370 euroa. Finnmtkoilla saman retken hinta olis muistaakseni 458 dollaria. Retken järjestelyt olivat muuten hyvät, mutta noutokyytiä Porlamarin kentältä ei alkanut kuulua (oli voinut kyullä juuttua ruuhkaan) joten tulimme taksilla hotellille (maksoi 35 000 bolivaria Porlamarin kentältä El Tiranon rannalle Isla Cariben hotelliin), kun emme jaksaneet odottaa kyytiä.
        Jeeppisafariin kuuluivat kaikki juomat ja lounas, safaria varatessa kannattaa kysellä millainen jeeppi on, ettei ihan romu satu. Finnmatkojen jeeppisafarit maksoivat muistaakseni vajaat 50 euroa, jeepit olivat ilmastoituja umpijeeppejä. Itse ostimme jeeppisafarin Saranda tours- nimisetä matkatoimistosta, jeeppi ei kyllä ollut mikään kovin mukava...
        Malarialääkkeitä em iyse syönyt, Magaritan saarella ei moskiittoja ollut lainkaan, ei myöskään Canaimassa. Deltan-retkellä (Orinoco-joen suistoalueella) moskiittoja kyllä oli, mutta oppaan mukaan malariaa ei tuollakaan alueella ole. Meitä moskiitot kyllä kuppasivat, eikä vielä ainakaan mitään vakavampia oireita ola tullut...;). Keltakuumerokoteen reissuun lähtiessä otin, A- JA B-hepatiittirokoteet oli jo ennestään. Polio-rokotteen otin myös.

        Taksien hinnat kannattaa sopia etukäteen. Hinta Porlamarista El Tiranon rannalle oli n. 20000 bolivaria (virallisen kurssin mukaan 1 euro= 2700 bolivaria), Playa el Aguaan n. 5000 bolivaria kalliimpi.
        Tinkiminen kuuluu rannan putiikeissa ja katukauppiaiden kanssa asiaan, katukauppiaat pyytävät aluksi huikeita summia, koruista esim 30000 bolivaria, kun sman korun saa Porlamarista 5000 bolivarilla, joten kannattaa tosiaankin tinkiä ja aloittaa riittävän alhaalta... Juan Griegon kaupupungissa oli edullista, siellä kannattaa pistäytyä ostioksilla. Mukava kaupunki muutenkin.
        En kuullut, että suurempia vatsatautiepidemioita olisi ollut, mutta luulisin, että useammalla vatsa välillä oli sekaisin, meidän seurueesta kolmella neljästä oli jotain vatsavaivoja reissun aikana, itse söin surutta miltei kaikkea ja sainkin kyllä aikamoisen vatsataudin, tosin reissussa se pysyi suomesta mukana tuodulla Imodiumilla oikein hvyin kurissa. Apteekkeja löytyy Margaritalta ihan mukavasti, itse ei tarvinnut niissä käydä ostoksilla, kotoa mukaan otettu Imodium oli siis riittävän tehokas ripuliin. Maitohappobakteereja söin koko reissun ajan. Apteekeissa ja muissa "virallisimmissa" liikkeissä (ja muutenkin hotellin ulkopuolella liikuttaessa) kannattaa pitää kopio passista mukana, apteekit ja liikkeet vaativat sen nähtäväksi ostoksia tehtäessä, vaikka maksaisit käteiselläkin. Hotellin respa otti meille kopiot passista, oppaan mukaan maahantuloleimastakin olsi pitänyt olla kopio, mutta sitä ei meiltä missään kysytty, ehkä virkavalta olisi sitä kysynyt, jos olisivat halunneet tarkistaa henkilöllisyyden.
        Tässpä siis vastauksia, hyvillä mielin voitte matkaa odotella, avoimin mielin vain reissuun!


      • Korhonen
        6.12.palannut kirjoitti:

        Tässäpä jotain vastauksia...

        Playa el Aguan rantakadulla on useita jopa kymmeniä pieniä matkatoimistoja. Retket ovat halvempia paikan päältä ostettuna ja paikallisilta matkatoimistoilta. Matkatoimistot käyttävät samoja pienkonelentoyhtiöitä ja oppaita, retket ovat useimmiten engalnninkielisiä, mutta myös saksankielisiä oppaita on jonkin verran. Jos lentoretken päättää ostaa paikan päältä paikalliselta matkatoimistolta tai vaikka Finnmatkoiltakin, kannattaa retki varata loman alkupäivinä, jotta saa varmasti retken loman aikana. Itse ostimme Delta-Canaiman kahden päivän retken Andrea tours-nimisestä matkatoimistosta Playa el Aguan rantakadulta. Hinta oli 375 dollaria, ja tähän paikkaan kannatti maksaa dollareilla, koska euroina hinta olisi ollut 370 euroa. Finnmtkoilla saman retken hinta olis muistaakseni 458 dollaria. Retken järjestelyt olivat muuten hyvät, mutta noutokyytiä Porlamarin kentältä ei alkanut kuulua (oli voinut kyullä juuttua ruuhkaan) joten tulimme taksilla hotellille (maksoi 35 000 bolivaria Porlamarin kentältä El Tiranon rannalle Isla Cariben hotelliin), kun emme jaksaneet odottaa kyytiä.
        Jeeppisafariin kuuluivat kaikki juomat ja lounas, safaria varatessa kannattaa kysellä millainen jeeppi on, ettei ihan romu satu. Finnmatkojen jeeppisafarit maksoivat muistaakseni vajaat 50 euroa, jeepit olivat ilmastoituja umpijeeppejä. Itse ostimme jeeppisafarin Saranda tours- nimisetä matkatoimistosta, jeeppi ei kyllä ollut mikään kovin mukava...
        Malarialääkkeitä em iyse syönyt, Magaritan saarella ei moskiittoja ollut lainkaan, ei myöskään Canaimassa. Deltan-retkellä (Orinoco-joen suistoalueella) moskiittoja kyllä oli, mutta oppaan mukaan malariaa ei tuollakaan alueella ole. Meitä moskiitot kyllä kuppasivat, eikä vielä ainakaan mitään vakavampia oireita ola tullut...;). Keltakuumerokoteen reissuun lähtiessä otin, A- JA B-hepatiittirokoteet oli jo ennestään. Polio-rokotteen otin myös.

        Taksien hinnat kannattaa sopia etukäteen. Hinta Porlamarista El Tiranon rannalle oli n. 20000 bolivaria (virallisen kurssin mukaan 1 euro= 2700 bolivaria), Playa el Aguaan n. 5000 bolivaria kalliimpi.
        Tinkiminen kuuluu rannan putiikeissa ja katukauppiaiden kanssa asiaan, katukauppiaat pyytävät aluksi huikeita summia, koruista esim 30000 bolivaria, kun sman korun saa Porlamarista 5000 bolivarilla, joten kannattaa tosiaankin tinkiä ja aloittaa riittävän alhaalta... Juan Griegon kaupupungissa oli edullista, siellä kannattaa pistäytyä ostioksilla. Mukava kaupunki muutenkin.
        En kuullut, että suurempia vatsatautiepidemioita olisi ollut, mutta luulisin, että useammalla vatsa välillä oli sekaisin, meidän seurueesta kolmella neljästä oli jotain vatsavaivoja reissun aikana, itse söin surutta miltei kaikkea ja sainkin kyllä aikamoisen vatsataudin, tosin reissussa se pysyi suomesta mukana tuodulla Imodiumilla oikein hvyin kurissa. Apteekkeja löytyy Margaritalta ihan mukavasti, itse ei tarvinnut niissä käydä ostoksilla, kotoa mukaan otettu Imodium oli siis riittävän tehokas ripuliin. Maitohappobakteereja söin koko reissun ajan. Apteekeissa ja muissa "virallisimmissa" liikkeissä (ja muutenkin hotellin ulkopuolella liikuttaessa) kannattaa pitää kopio passista mukana, apteekit ja liikkeet vaativat sen nähtäväksi ostoksia tehtäessä, vaikka maksaisit käteiselläkin. Hotellin respa otti meille kopiot passista, oppaan mukaan maahantuloleimastakin olsi pitänyt olla kopio, mutta sitä ei meiltä missään kysytty, ehkä virkavalta olisi sitä kysynyt, jos olisivat halunneet tarkistaa henkilöllisyyden.
        Tässpä siis vastauksia, hyvillä mielin voitte matkaa odotella, avoimin mielin vain reissuun!

        Tässä taas kyselen: Onko hotellissa kuntosali? Jos ei, löytyykö kylästä? Kyselee Kyösti


      • untsi
        Korhonen kirjoitti:

        Tässä taas kyselen: Onko hotellissa kuntosali? Jos ei, löytyykö kylästä? Kyselee Kyösti

        Ei ollut.

        oli muuta tekemistä siellä kuin käydä salilla :)


      • 2.1-2007 lähtijä
        6.12.palannut kirjoitti:

        Tässäpä jotain vastauksia...

        Playa el Aguan rantakadulla on useita jopa kymmeniä pieniä matkatoimistoja. Retket ovat halvempia paikan päältä ostettuna ja paikallisilta matkatoimistoilta. Matkatoimistot käyttävät samoja pienkonelentoyhtiöitä ja oppaita, retket ovat useimmiten engalnninkielisiä, mutta myös saksankielisiä oppaita on jonkin verran. Jos lentoretken päättää ostaa paikan päältä paikalliselta matkatoimistolta tai vaikka Finnmatkoiltakin, kannattaa retki varata loman alkupäivinä, jotta saa varmasti retken loman aikana. Itse ostimme Delta-Canaiman kahden päivän retken Andrea tours-nimisestä matkatoimistosta Playa el Aguan rantakadulta. Hinta oli 375 dollaria, ja tähän paikkaan kannatti maksaa dollareilla, koska euroina hinta olisi ollut 370 euroa. Finnmtkoilla saman retken hinta olis muistaakseni 458 dollaria. Retken järjestelyt olivat muuten hyvät, mutta noutokyytiä Porlamarin kentältä ei alkanut kuulua (oli voinut kyullä juuttua ruuhkaan) joten tulimme taksilla hotellille (maksoi 35 000 bolivaria Porlamarin kentältä El Tiranon rannalle Isla Cariben hotelliin), kun emme jaksaneet odottaa kyytiä.
        Jeeppisafariin kuuluivat kaikki juomat ja lounas, safaria varatessa kannattaa kysellä millainen jeeppi on, ettei ihan romu satu. Finnmatkojen jeeppisafarit maksoivat muistaakseni vajaat 50 euroa, jeepit olivat ilmastoituja umpijeeppejä. Itse ostimme jeeppisafarin Saranda tours- nimisetä matkatoimistosta, jeeppi ei kyllä ollut mikään kovin mukava...
        Malarialääkkeitä em iyse syönyt, Magaritan saarella ei moskiittoja ollut lainkaan, ei myöskään Canaimassa. Deltan-retkellä (Orinoco-joen suistoalueella) moskiittoja kyllä oli, mutta oppaan mukaan malariaa ei tuollakaan alueella ole. Meitä moskiitot kyllä kuppasivat, eikä vielä ainakaan mitään vakavampia oireita ola tullut...;). Keltakuumerokoteen reissuun lähtiessä otin, A- JA B-hepatiittirokoteet oli jo ennestään. Polio-rokotteen otin myös.

        Taksien hinnat kannattaa sopia etukäteen. Hinta Porlamarista El Tiranon rannalle oli n. 20000 bolivaria (virallisen kurssin mukaan 1 euro= 2700 bolivaria), Playa el Aguaan n. 5000 bolivaria kalliimpi.
        Tinkiminen kuuluu rannan putiikeissa ja katukauppiaiden kanssa asiaan, katukauppiaat pyytävät aluksi huikeita summia, koruista esim 30000 bolivaria, kun sman korun saa Porlamarista 5000 bolivarilla, joten kannattaa tosiaankin tinkiä ja aloittaa riittävän alhaalta... Juan Griegon kaupupungissa oli edullista, siellä kannattaa pistäytyä ostioksilla. Mukava kaupunki muutenkin.
        En kuullut, että suurempia vatsatautiepidemioita olisi ollut, mutta luulisin, että useammalla vatsa välillä oli sekaisin, meidän seurueesta kolmella neljästä oli jotain vatsavaivoja reissun aikana, itse söin surutta miltei kaikkea ja sainkin kyllä aikamoisen vatsataudin, tosin reissussa se pysyi suomesta mukana tuodulla Imodiumilla oikein hvyin kurissa. Apteekkeja löytyy Margaritalta ihan mukavasti, itse ei tarvinnut niissä käydä ostoksilla, kotoa mukaan otettu Imodium oli siis riittävän tehokas ripuliin. Maitohappobakteereja söin koko reissun ajan. Apteekeissa ja muissa "virallisimmissa" liikkeissä (ja muutenkin hotellin ulkopuolella liikuttaessa) kannattaa pitää kopio passista mukana, apteekit ja liikkeet vaativat sen nähtäväksi ostoksia tehtäessä, vaikka maksaisit käteiselläkin. Hotellin respa otti meille kopiot passista, oppaan mukaan maahantuloleimastakin olsi pitänyt olla kopio, mutta sitä ei meiltä missään kysytty, ehkä virkavalta olisi sitä kysynyt, jos olisivat halunneet tarkistaa henkilöllisyyden.
        Tässpä siis vastauksia, hyvillä mielin voitte matkaa odotella, avoimin mielin vain reissuun!

        vaatteet alkoholi ruoka


      • hoax
        2.1-2007 lähtijä kirjoitti:

        vaatteet alkoholi ruoka

        tiedot koskevat isla margaritaa
        Vaatteet samanverran tai enemmänkin kuin suomessa, merkkiliikkeitä löytyy sambilista sekä kävelykaduilta bolivar aukion liepeiltä (todella laaja valikoima merkkiliikkeitä).
        alkoholi - paikallinen 0.75l rommipullo 7800VEB (n. 3€), tuontiviinat alkaen 80 000VEB (n. 25€) per pullo, kalleimmat taisi olla 300 000VEB luokkaa (n. 100€)!!
        Ruoka maksaa jotakuinkin samanverran kuin suomessa, mutta ravintolahintoja kun seurailin niin n. 30 000VEB on pääruuassa 'yläraja' tavallisessa ravintolassa, 2hlö ruokajuomat ja isot hampurilaisateriat hard rock cafessa maksoi 85000VEB.


    • infosta!

      Pueblo Caribeen pitäisi meidänkin sakin majoittua, saas nyt nähdä, mihin päädytään. :) Mutta niin, kiitos asiallisista matkavinkeistä, osaapa paremmin varautua. Positiivisella seikkailuhengellä matkaan. ;)

    • Korhonen

      Kiitos valaisevasta tekstistä. Hienoa, että joku pystyy tiivistämään tärkeimmät ja olennaisimmat asiat. Eipä ketään juuri jaksa kiinnostaa, kuinka monta olutta tai rommia tuli juotua tai mikä oli aamun olo.

      Lähdemme kahdeksi viikoksi perheen kanssa matkaan tapaninaamuna. Valintamme osui hotelliin, jonne teidän siirrettiin.

      Haluaisin kysyä muutamaa asiaa:
      1. Oliko dollarin koolla väliä? Saiko isoista ja pienistä saman kurssin? Kävikö kaikki koot kaupaksi?
      2. MIllaiset ravintolat hotellissa oli? Syödäänkö kaksi viikkoa samaa ruokaa samassa pöydässä, vai onko vaihteluun mahdollisuutta?
      3. Miten juomapuoli oli hoidettu? Löytyykö myös viinejä?
      5. Miillaista ohjelmaa hotellissa järjetettiin?
      4. Millaiset kertoimet aurinkorasvoissa pitäisi olla tavalliselle suomalaiselle iholle?
      5. Oliko Finnmatkojen ja paikallisten matkatoimistojen retkihinnoissa suuri ero? Entä laadussa?
      6. Miten huoneet oli varusteltu?

      Kiitokset vaivannäöstäsi etukäteen. Kyösti

      • 6.12. palannut

        Meillä ei dollareita ollut mukana, matkakumppaneilla oli ja mielestäni dollareiden suuruudella ei ollut merkitystä.Bolivareiksi vaihdettuna eurokin kävi hyvin (kurssi 1 euro= 2700 bolivaria, dollari=2400 bolivaria), mutta esim. osa matkatoimistoista otti maksun mieluumin dollareina (dollareina sai edullisemmin kuin euroilla maksettaessa).

        Isla Cariben ravintola oli noutopöytäravintola, josta tarjoiltiin aamiainen, lounas ja päivällinen. teemailtoja oli esim. meksikolainen, mutta muuten meni aika samalla kaavalla, vaihtoehtoja oli toki runsaasti. Kerran reissun aikana noutopöydän sai vaihtaa ala carte ravintolan puolelle, siellä ruoka ei kyllä kovin kummoista ollut, tarjoilun sai siellä pöytään ja annokset olivat valmiita, suurimmat erot lienee siinä. Iltaisin hotellilla toimi myös grilliravintola ja iltapäivisin klo 12.30-19 sai kojusta hampurilaisia ja hotdogeja ( piti vain sulkea silmänsä siltä, että paistaja nosteli samoilla hanskoilla raa'at ja kypsät pihvit (myös kana))...
        Juomia oli limppareista ja tuoremehuista (ananas-, mango-, vesimeloni jne...) viineihin ( punaviinit ainakin olivat ihan ok) ja vahvempiin. Drinkkilistoista sai valita valmiita drinkkejä. Olutta oli myös, Polar oli paikallinen merkki ja hyvää. Alkoholijuomien tarjoilu alkoi klo 11, tuoremehua oli saatavilla noutopöytäravintolan automaatista ja vesipullon sai käydä myös siellä täyttämässä. Allasbaari ja respan viereinen baari olivat auki n. klo 11 alkaen. Juomia sai viedä huoneisiin.
        Isla Caribella oli Pueblo Cariben kanssa yhteiset "viriketyöntekijät", nuorehkoja miehiä. Altailla järjestettiin vesipalloa, allasjumppaa, pelasivat pingistä halukkaiden kanssa jne. Enemmän ongelma taisi olla se, että turistit ujostelivat lähteä mukaan toimintaan.
        Ilta-ohjelma oli Pueblon puolella n. klo 21 ja kesti n. klo 22-22.30; tanssi-esityksiä, tanssi-opetusta, karaokea...iltaohjelman jälkeen meno rauhoittui, eikä se kovin vilkasta ainakaan meidän loman aikaan ollut muutenkaan. Rantabaarissa toimi disko n. klo 1 saakka. Porlamarissa oli sitten yöelämää tarjolla enemmän.
        Suojakertoimet aurinkorasvoissa kannattaa olla kunnolliset. Itselläni( normaali vaaleaihoinen suomalainen) oli Bergasolin aurinkovoidetta suojakertoimella 25 aluksi, myöhemmin käytin 12. En palanut kuin hiukan uikkarin rajoista. Lapsille kannattaa kyllä kertoimia varata enemmänkin ja muistaa muutenkin rasvailla itseään riittävän usein.
        Itse otimme retket paikallisilta, laadusta en osaa sanoa verrattuna Finnmatkoihin muuta kuin, että Finnmatkojen jeeppisafarit olivat ilmastoiduissa umpijeepeissä, rannan matkatoimistojen useimmiten avojeepeissä ja kunto vaihteleva. Itselleni jäi sellainen kuva, että esim. lentoretkillä samat koneet ja oppaat kuljettivat useiden eri matkanjärjestäjien turisteja, eli siis Finnmatkakin ostavat retket ilmeisesti joltakin paikalliselta matkanjärjestäjältä ( opastuksetkin ovat lentoretkillä englanninkielisiä). Lentoretket olivat n. 50 dollaria halvempia paikallisista matkatoimistoista ostettuina, jeeppisafarit n. 15-20 euroa edullisempia.
        Isla Cariben huoneet olivat siistit, siivooja kävi päivttäin ja huoneiden pyyhkeet vaihdettiin myös päivittäin. Huoneissa oli tv (useita kanavia), ilmastointi, joka kyllä viilensi, mutta mielestäni aina samalla teholla..., suihku, wc, hiustenkuivaaja ja tallelokero, meidän huoneessa toimi numerokoodilla, jonka itse sai määritellä. Jääkaappi oli myös. Shampoota, saippuaa ja kosteusvoidetta oli myös.
        Kännykät toimivat, tosin vasta toisella viikolla, Porlamarin yleisöpuhelimista soittaminen Suomeen maksoi n. 600 bolivaria/min ja hinnan näki puhuessa.
        Isla Caribe sijaitsee hiljaisella El Tiranon rannalla, allasalue on mahtava ja siellä on myös suihku, tosin portin vieressä, meren rannalta tullessa. Hotellissa on myös internet (tietokoneita useita), hinta 4000 bolivaria/tunti.

        Oikein mukavaa matkaa koko perheelle!


      • näsä
        6.12. palannut kirjoitti:

        Meillä ei dollareita ollut mukana, matkakumppaneilla oli ja mielestäni dollareiden suuruudella ei ollut merkitystä.Bolivareiksi vaihdettuna eurokin kävi hyvin (kurssi 1 euro= 2700 bolivaria, dollari=2400 bolivaria), mutta esim. osa matkatoimistoista otti maksun mieluumin dollareina (dollareina sai edullisemmin kuin euroilla maksettaessa).

        Isla Cariben ravintola oli noutopöytäravintola, josta tarjoiltiin aamiainen, lounas ja päivällinen. teemailtoja oli esim. meksikolainen, mutta muuten meni aika samalla kaavalla, vaihtoehtoja oli toki runsaasti. Kerran reissun aikana noutopöydän sai vaihtaa ala carte ravintolan puolelle, siellä ruoka ei kyllä kovin kummoista ollut, tarjoilun sai siellä pöytään ja annokset olivat valmiita, suurimmat erot lienee siinä. Iltaisin hotellilla toimi myös grilliravintola ja iltapäivisin klo 12.30-19 sai kojusta hampurilaisia ja hotdogeja ( piti vain sulkea silmänsä siltä, että paistaja nosteli samoilla hanskoilla raa'at ja kypsät pihvit (myös kana))...
        Juomia oli limppareista ja tuoremehuista (ananas-, mango-, vesimeloni jne...) viineihin ( punaviinit ainakin olivat ihan ok) ja vahvempiin. Drinkkilistoista sai valita valmiita drinkkejä. Olutta oli myös, Polar oli paikallinen merkki ja hyvää. Alkoholijuomien tarjoilu alkoi klo 11, tuoremehua oli saatavilla noutopöytäravintolan automaatista ja vesipullon sai käydä myös siellä täyttämässä. Allasbaari ja respan viereinen baari olivat auki n. klo 11 alkaen. Juomia sai viedä huoneisiin.
        Isla Caribella oli Pueblo Cariben kanssa yhteiset "viriketyöntekijät", nuorehkoja miehiä. Altailla järjestettiin vesipalloa, allasjumppaa, pelasivat pingistä halukkaiden kanssa jne. Enemmän ongelma taisi olla se, että turistit ujostelivat lähteä mukaan toimintaan.
        Ilta-ohjelma oli Pueblon puolella n. klo 21 ja kesti n. klo 22-22.30; tanssi-esityksiä, tanssi-opetusta, karaokea...iltaohjelman jälkeen meno rauhoittui, eikä se kovin vilkasta ainakaan meidän loman aikaan ollut muutenkaan. Rantabaarissa toimi disko n. klo 1 saakka. Porlamarissa oli sitten yöelämää tarjolla enemmän.
        Suojakertoimet aurinkorasvoissa kannattaa olla kunnolliset. Itselläni( normaali vaaleaihoinen suomalainen) oli Bergasolin aurinkovoidetta suojakertoimella 25 aluksi, myöhemmin käytin 12. En palanut kuin hiukan uikkarin rajoista. Lapsille kannattaa kyllä kertoimia varata enemmänkin ja muistaa muutenkin rasvailla itseään riittävän usein.
        Itse otimme retket paikallisilta, laadusta en osaa sanoa verrattuna Finnmatkoihin muuta kuin, että Finnmatkojen jeeppisafarit olivat ilmastoiduissa umpijeepeissä, rannan matkatoimistojen useimmiten avojeepeissä ja kunto vaihteleva. Itselleni jäi sellainen kuva, että esim. lentoretkillä samat koneet ja oppaat kuljettivat useiden eri matkanjärjestäjien turisteja, eli siis Finnmatkakin ostavat retket ilmeisesti joltakin paikalliselta matkanjärjestäjältä ( opastuksetkin ovat lentoretkillä englanninkielisiä). Lentoretket olivat n. 50 dollaria halvempia paikallisista matkatoimistoista ostettuina, jeeppisafarit n. 15-20 euroa edullisempia.
        Isla Cariben huoneet olivat siistit, siivooja kävi päivttäin ja huoneiden pyyhkeet vaihdettiin myös päivittäin. Huoneissa oli tv (useita kanavia), ilmastointi, joka kyllä viilensi, mutta mielestäni aina samalla teholla..., suihku, wc, hiustenkuivaaja ja tallelokero, meidän huoneessa toimi numerokoodilla, jonka itse sai määritellä. Jääkaappi oli myös. Shampoota, saippuaa ja kosteusvoidetta oli myös.
        Kännykät toimivat, tosin vasta toisella viikolla, Porlamarin yleisöpuhelimista soittaminen Suomeen maksoi n. 600 bolivaria/min ja hinnan näki puhuessa.
        Isla Caribe sijaitsee hiljaisella El Tiranon rannalla, allasalue on mahtava ja siellä on myös suihku, tosin portin vieressä, meren rannalta tullessa. Hotellissa on myös internet (tietokoneita useita), hinta 4000 bolivaria/tunti.

        Oikein mukavaa matkaa koko perheelle!

        Hohhoijaa!
        Taas tulee samat stoorit ties monennenko kerran.
        Laittakaa vaikka haku Isla Caribe tai Pueblo Caribe tai lukekaa edes kaikki mitä muuta on jo kirjoitettu.
        Kirjoittakaa ihmeessä mutta jotain uutta.

        ps.kaikki tieto ei ollut faktaa!


      • Korhonen
        näsä kirjoitti:

        Hohhoijaa!
        Taas tulee samat stoorit ties monennenko kerran.
        Laittakaa vaikka haku Isla Caribe tai Pueblo Caribe tai lukekaa edes kaikki mitä muuta on jo kirjoitettu.
        Kirjoittakaa ihmeessä mutta jotain uutta.

        ps.kaikki tieto ei ollut faktaa!

        Että viitsit nähdä vaivaa. En pahasti arvioi pieleen, että olet jonkin sortin opettaja. Sormi pystyssä ohjaamassa ja neuvomassa. Hotellin kotisivut ovat hotellin kotisivuja. Ne kertovat tietenkin kaiken mahdollisimman edullisesta näkökulmasta. Keskity joulukorttien kirjoittamiseen ja anna matkalla olleiden kertoa kokemuksistaan ja matkalle lähtevien kysellä vinkkejä. Kaikessa rauhassa. Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.


      • Korhonen
        6.12. palannut kirjoitti:

        Meillä ei dollareita ollut mukana, matkakumppaneilla oli ja mielestäni dollareiden suuruudella ei ollut merkitystä.Bolivareiksi vaihdettuna eurokin kävi hyvin (kurssi 1 euro= 2700 bolivaria, dollari=2400 bolivaria), mutta esim. osa matkatoimistoista otti maksun mieluumin dollareina (dollareina sai edullisemmin kuin euroilla maksettaessa).

        Isla Cariben ravintola oli noutopöytäravintola, josta tarjoiltiin aamiainen, lounas ja päivällinen. teemailtoja oli esim. meksikolainen, mutta muuten meni aika samalla kaavalla, vaihtoehtoja oli toki runsaasti. Kerran reissun aikana noutopöydän sai vaihtaa ala carte ravintolan puolelle, siellä ruoka ei kyllä kovin kummoista ollut, tarjoilun sai siellä pöytään ja annokset olivat valmiita, suurimmat erot lienee siinä. Iltaisin hotellilla toimi myös grilliravintola ja iltapäivisin klo 12.30-19 sai kojusta hampurilaisia ja hotdogeja ( piti vain sulkea silmänsä siltä, että paistaja nosteli samoilla hanskoilla raa'at ja kypsät pihvit (myös kana))...
        Juomia oli limppareista ja tuoremehuista (ananas-, mango-, vesimeloni jne...) viineihin ( punaviinit ainakin olivat ihan ok) ja vahvempiin. Drinkkilistoista sai valita valmiita drinkkejä. Olutta oli myös, Polar oli paikallinen merkki ja hyvää. Alkoholijuomien tarjoilu alkoi klo 11, tuoremehua oli saatavilla noutopöytäravintolan automaatista ja vesipullon sai käydä myös siellä täyttämässä. Allasbaari ja respan viereinen baari olivat auki n. klo 11 alkaen. Juomia sai viedä huoneisiin.
        Isla Caribella oli Pueblo Cariben kanssa yhteiset "viriketyöntekijät", nuorehkoja miehiä. Altailla järjestettiin vesipalloa, allasjumppaa, pelasivat pingistä halukkaiden kanssa jne. Enemmän ongelma taisi olla se, että turistit ujostelivat lähteä mukaan toimintaan.
        Ilta-ohjelma oli Pueblon puolella n. klo 21 ja kesti n. klo 22-22.30; tanssi-esityksiä, tanssi-opetusta, karaokea...iltaohjelman jälkeen meno rauhoittui, eikä se kovin vilkasta ainakaan meidän loman aikaan ollut muutenkaan. Rantabaarissa toimi disko n. klo 1 saakka. Porlamarissa oli sitten yöelämää tarjolla enemmän.
        Suojakertoimet aurinkorasvoissa kannattaa olla kunnolliset. Itselläni( normaali vaaleaihoinen suomalainen) oli Bergasolin aurinkovoidetta suojakertoimella 25 aluksi, myöhemmin käytin 12. En palanut kuin hiukan uikkarin rajoista. Lapsille kannattaa kyllä kertoimia varata enemmänkin ja muistaa muutenkin rasvailla itseään riittävän usein.
        Itse otimme retket paikallisilta, laadusta en osaa sanoa verrattuna Finnmatkoihin muuta kuin, että Finnmatkojen jeeppisafarit olivat ilmastoiduissa umpijeepeissä, rannan matkatoimistojen useimmiten avojeepeissä ja kunto vaihteleva. Itselleni jäi sellainen kuva, että esim. lentoretkillä samat koneet ja oppaat kuljettivat useiden eri matkanjärjestäjien turisteja, eli siis Finnmatkakin ostavat retket ilmeisesti joltakin paikalliselta matkanjärjestäjältä ( opastuksetkin ovat lentoretkillä englanninkielisiä). Lentoretket olivat n. 50 dollaria halvempia paikallisista matkatoimistoista ostettuina, jeeppisafarit n. 15-20 euroa edullisempia.
        Isla Cariben huoneet olivat siistit, siivooja kävi päivttäin ja huoneiden pyyhkeet vaihdettiin myös päivittäin. Huoneissa oli tv (useita kanavia), ilmastointi, joka kyllä viilensi, mutta mielestäni aina samalla teholla..., suihku, wc, hiustenkuivaaja ja tallelokero, meidän huoneessa toimi numerokoodilla, jonka itse sai määritellä. Jääkaappi oli myös. Shampoota, saippuaa ja kosteusvoidetta oli myös.
        Kännykät toimivat, tosin vasta toisella viikolla, Porlamarin yleisöpuhelimista soittaminen Suomeen maksoi n. 600 bolivaria/min ja hinnan näki puhuessa.
        Isla Caribe sijaitsee hiljaisella El Tiranon rannalla, allasalue on mahtava ja siellä on myös suihku, tosin portin vieressä, meren rannalta tullessa. Hotellissa on myös internet (tietokoneita useita), hinta 4000 bolivaria/tunti.

        Oikein mukavaa matkaa koko perheelle!

        Kiitos valaisevista ja asiallisista vastauksista. Niitä lukiessa selviää moni asia. Hienoa, että joku jaksaa kertoa ventovieraille kokemuksistaan ja antaa tärkeitä vinkkejä. Hyvää joulunodotusta toivottaa Kyösti perheineen


      • Kukka
        Korhonen kirjoitti:

        Että viitsit nähdä vaivaa. En pahasti arvioi pieleen, että olet jonkin sortin opettaja. Sormi pystyssä ohjaamassa ja neuvomassa. Hotellin kotisivut ovat hotellin kotisivuja. Ne kertovat tietenkin kaiken mahdollisimman edullisesta näkökulmasta. Keskity joulukorttien kirjoittamiseen ja anna matkalla olleiden kertoa kokemuksistaan ja matkalle lähtevien kysellä vinkkejä. Kaikessa rauhassa. Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.

        Itse olen surffaillut tuntitolkulla ja etsinyt tietoa, mutta kyllä nämä edelliset viestit ovat olleet ihan parhaita. Mitä sitten vaikka olisi vähän toistoa? Näistä sai paljon hyviä vinkkejä ja tietoa, kaikkein parasta se, että nämä olivat todella positiivisia eikä niin älyttömän negatiivisia kuten eräät.

        Joka tapauksessa lähden matkaan avoimin mielin, kaikki eivät voi olla reissuista samaa mieltä ja onneksi matkaporukan saa valita itse : )


      • untsi

        Ruokaan kyllästyy ean viikon jälkeen viimeistään. Ruoka ei ollut hyvää. Joku perus pasta oli parasta.

        juomatarjoilu alkaa 11.00 ja siitä vaan hana auki :) Cuba libret ja cocolocot tuli tutuiksi.


      • untsi
        untsi kirjoitti:

        Ruokaan kyllästyy ean viikon jälkeen viimeistään. Ruoka ei ollut hyvää. Joku perus pasta oli parasta.

        juomatarjoilu alkaa 11.00 ja siitä vaan hana auki :) Cuba libret ja cocolocot tuli tutuiksi.

        yöelämää ei löydy muuta kuin porlamarista.

        Kamy beachilla kannattaa ehdottomasti käydä viikonloppuna. tosi suosittu ja hyvä bilepaikka.

        kamybeach.net tai jotain.


    • home

      Hola!
      Vastauksia kahdellekin.
      20000 bolivarilla pääsee Islasta/Pueblosta Porlamariin taksilla. Hinta kannattaa sopia kun astutaan taksiin. Yleensä taksien kanssa ei ollut mitään ongelmia taksin "outlookista" riippumatta.
      Aurinkorasvojen kerroin on hyvä olla melkeimpä vähintään 20--50, toki ihotyypistä riippuen.
      Rasva ei estä ruskettumasta, vaikka kerroin olisikin korkea.
      Ruokailuun Islassa lomailijat voivat käyttää myös
      Pueblon ravintoloita, kun kyllästyttää Islan eväät. Islan ja Pueblon nakkareilta saa ihan hyviä hampurilaisia.
      Moneen kysymykseen on jo kertaalleen vastattu, lue nämä sivut laajemminkin, turhaa samoja asioita on kirjoittaa useaan kertaan.
      Hyvää matkaa!!

      ps. kun asiallisesti kehutaan altaita, niin kyllähän silloin pitäisi altaan luona olla myös suihku. (pieni puute)

    • 1.kerta Venezuelassa

      Palasimme perheen kanssa myös 6.12.06 Isla de Margaritalta. Asuimme LTI Costa Caribe Hotellissa. Jos joku on sinne menossa, ei tule ainakaan pettymään matkaansa. Hotellin Finnmatkojen oma luokitus on hieman alakanttiin
      suhteessa hotellin tarjoamiin palveluihin. Henkilökunta on ystävällistä. Viilennyslaitteen rikkoutuminenkin hoidettiin nopeasti muutamassa tunnissa. Hotelissa on all inclusiven lisäksi mahdollisuus käydä ilman lisäkuluja kerran viikossa a la carte ravintolassa (italialainen ja meksikolainen).
      Hotellin oma animation-tiimi oli mahtavien iltaohjelmien takana, tanssiesitykset olivat laadukkaita, oli myös humoristista ja liikunnallista ohjelmaa, ja joka ilta kahden viikon aikana oma erilainen iltaohjelma. Uima-allasalue on erityisen hyvä lapsille, laaja matala polskuttelualue, jossa aikuisenkin oli mukava vilvoitella. Rannan hiekkaranta oli n. 1km:n mittainen, mutta aallot olivat ajoittain niin voimakkaita, että paremmin lainelaudalla oli asiaa sinne, alle 10v. lapsilla ei mitään asiaa, aikuisellekin ajoittain tiukkaa. Finnmatkojen jeeppisafari kokemisen arvoinen, koska ei ole mikään perisnteinen safari, vaan melkoinen luontokokemus saaren erilaisista mastoista, mukana myös tunnin veneajelu mangrove suistossa, jossa näkyvillä pelikaaneja, haikaroita, meritähtiä, meduusoita, merihevosia ja upeaa luontoa. Sambil ostoskeskus Porlamarissa amerikkalaistyyppinen, 250 toinen toistaan hienompaa merkkitavaraa myyvää liikettä, hintataso ei kuitenkaan niinkään paha. Enemmänkin markkinatyyppisessä hallissa Porlamarin toisella puolella hintojen kanssa oli hankalampaa, myyjät olivat tuona päivänä liittoutuneet keskenään, kaikilla samat hinnat pyyhkeissä ja T-paidoissa, tinkimiseen eivät suostunee lainkaan, ja jos esitti jotain alempaa hintaa, eivät reagoineet, vaan sai aivan rauhassa
      poistua paikalta eikä myyjillä katsekaan värähtänyt. Saivat pitääkin tavaransa! La Aldea
      helmiliike Porlamarista vähän pohjoiseen upea kokemus, hintataso matala Suomeen verrattuna ja tarjonta runsas. Pakko oli käydä uudestaan, kun jäi jotkin helmet kaivelemaan (kun tiesi, että Suomen hintataso n. 5x). Taksimatka LTI costa caribe -la Aldea 40 000 bolivaria (1E =2700 bolivaria), Jeeppisafari Finnmatkoilla 160 000
      bolivaria aikuisilta ja 80 000 lapsilta.
      Rommipullo litra kotiin tuotavaksi 4000-5000 bolivaria, eli alle 2 euroa! DNA liittymä toimii
      ainakin tekstiviestien osalta hyvin, puheluita ei viitsinyt yrittää, koska hinta niillä melkoinen. Bensalitra, jos vuokraa auton, 80 (!) bolivaria ( euro siis 2700 bolivaria) eli parilla eurolla mukavasti tankki täyteen. Runsas kasvisten syönti hieman alussa kiertää mahaa, mutta mitään pahempia mahatauteja ei kellään suomalaisilla ollut. Lentokentällä mennen
      tullen Porlamarissa todella tiukat tarkastukset, ja useat joutuivat vielä isojen laukkujen tarkastukseen. Aikaa kuluu tunnin verran, josta ei kannata hermostua.Kaksi viikkoa meni nopeasti, mutta oli satsatun rahan arvoinen. P.s. lapsille aurinkokertoimet 40-50 ja aikuisille aluksi 40, jatkossa 12-20, niin ihon kuorintaa ei tapahdu.

      • reissuliisa

        Haluaisin kysyä että missä vaihdoitte rahaa, LTI Costa Cariben asukkaat? Vaihdoitteko valmiiksi jo kotimaassa? Luin jostain, ettei hotellilla voisi vaihtaa rahaa. Kuinka pitkä matka on Playa El Aguan rahanvaihtopisteisiin? Taksilla pääsee? ja paljonko taksi maksaa suunnilleen?


    • Hometta 2

      Ompa kiva kuulla, että asiat ovat teidän kohdallanne sujuneet. Vaikka vastoinkäymisiä olikin paljon, on Isla de Margarita toki kaunis paikka ja paljon on hyvääkin kerottavaa. Kunhan saa loppumaan "Pueblo Caribee potutuksen". Onnea vaan uusille lähtijöille. Toivottavasti kokemukset ovat sitten samoja kuin ed.viestin terveiset.
      P.S. Olisiko tämän palstan vilkkaalla keskustelulla ollut vaikutusta siihen, ettei teitä enää majoitettu Pueblo Caribeen? Toivottavasti ei enää muitakaan.

    • ilp

      kivaa,kun olit tyytyväinen matkaasi. älä kuitenkaan anna sitä kuvaa muille että tää saari olisi paras paikka ja hintansa väärtti. minusta tää paikka oli latinomaiden huonoin ja on edelleen,ainoa mitä oli hyvää oli lämpö ja aurinko ja miksei myös ihmiset sillä ne on jokaisella saarella sitä. parempia rantoja on karibia täynnä ja kaikissa niissä on aurikoa ja lämpöä.retkien hinnat ja laatu oli tosihintavia osti ne sitten toimistolta tai kadulta.hotelin täyspalvelu oli paljon huonompaa mitä esim. riu hotellit tarjoo. jos minä pistän nää paikat järjestykseen (missä itse olen käynyt) 1 paikka on mexikon medina ja carmeni,historialtaan ja rannoiltaan ja iltaelämältään. 2 kosta rica,luonnoltaan ja eläimistöstään. 3 barilia, galinasi ja refire,ranoiltaan ja historialtaan sekä hintataso ihan omaa luokkaa,edullinen.paikkan fortalesa ei ollut kasonen. 4 dominikaaninen tasavalta,sosua. menopaikka ja rantaelämää sekä luontoa varsinkin ratsastaen.5 cuupa omalukunsa poikkeaa muista eläntavoitaan ja elämältään joku voi tykätä joku ei minä pidin vähäsen.kabaree oli mahtava ja dikot jotain muuta mihin suomessa on totuttu,tytöt. olin santiago de cupassa eli kaupungissa. 6 jamaiga luonto hieno ja nähtävää on mutta ei voi paljon liikkua kuin päivällä. 12 kertaa latinomaissa käyneenä voin sanoa että margaritalle en mee enää mutta mexikoon kyllä ja basiliiaan varmasti,sillä suimipojan rahat riittä parempaakin elämään kuin muissa paikoissa jos ei oteta lukuun kaukoidän paikkoja. joka pitää vain lämmöstä ja auringosta ja on niistä pelkästään valmis maksaan kohtuullisen korkean hinnan niin sitten on kaikki hyvin.

      • kannattaa uskoa

        opettelisit ensin kirjoittamaan!!!!!


      • Nimetön
        kannattaa uskoa kirjoitti:

        opettelisit ensin kirjoittamaan!!!!!

        suimipoika : ) Eipä kyllä tämä teksti oikeen vakuuttanu mua.


      • uig

        Olet sä Ilppi kova matkamies, kun ihan 12kertaa olet lattareissa käynyt. Juttuasi oli hauska lueskella, oli se niinpäin helvettiä kirjoitettu. Kehottaisin sua ostaa metkaluettavaksi seuraavalle kerralle 6.luokan äidinkielenkirjan.


      • home
        uig kirjoitti:

        Olet sä Ilppi kova matkamies, kun ihan 12kertaa olet lattareissa käynyt. Juttuasi oli hauska lueskella, oli se niinpäin helvettiä kirjoitettu. Kehottaisin sua ostaa metkaluettavaksi seuraavalle kerralle 6.luokan äidinkielenkirjan.

        Ilppi!
        Kyllä sinä asiaa puhuit, ihmiset vaan takertui muotoseikkoihin.
        Venezuelan palvelutaso ei vastaa alkuunkaan esim.
        Mexicon tasoa. Voi olla, että 10 vuoden kuluttua
        Venezuelassakin ymmärretään turismin päälle.
        Vertaillessa sitten Margaritaa Mexicoon kulttuuriltaan ja nähtävyyksiltään tulee eroa rutkasti Mexicon eduksi.

        Reilulla natinalla ja sopivalla kritiikillä saa-
        daan parannuksia ja muutoksia parempaan. Ei todellakaan naivilla paikkojen ja palveluiden kehumisella vaikka ei olisi aihettakaan. Jos tällä osastolla olisi vaan kehuttu paikkaa tule-vat kävijät saisivat kärsiä edelleen samoista ongelmista.

        ps. terveisiä taivaaseen onnellisille!


    • pitääkö hankkia

      onko hotelleissa sähkö 220 vaiko 110 ja onko huoneissa adopteri ja saako niitä vuokrata tai ostaa

      • liisaleena

        terve, itse huomasin että nykyään aika monessa
        laitteessa on jo molemmat 110 / 220


      • ilp

        sähkö on 110 ja tarvitaan adapteri.pitää ostaa, niitä kyllä saa maistakin .osta monitoimimalli jossa on esim. kolme erilaista vaihtoehtoa niin joku niistä kyllä sopii. tällä saarella tarvitaan koliosainen pinillä litteilä päillä oleva malli.muualla tarvitaan taas muita malleja, monitoimimalli käy monessa maassa, ei tarvi ostaa aina uutta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehille kysymys

      Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse
      Tunteet
      138
      4128
    2. Miksi kaivattusi on

      erityinen? ❤️‍🔥
      Ikävä
      89
      2019
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      15
      1961
    4. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      58
      1588
    5. Haluaisin jo

      Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos
      Ikävä
      54
      1452
    6. Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.

      Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat
      Haapavesi
      134
      1417
    7. VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia

      Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu
      Maailman menoa
      100
      1328
    8. Nainen olet valoni pimeässä

      valaiset tietäni tietämättäsi ❤️
      Ikävä
      74
      1226
    9. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      98
      1141
    10. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      118
      1070
    Aihe