Kirjahyllysi

Kerro, kerro!

27

2472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lumikki_87

      Jaa että mitä minun kirjahyllyltäni löytyy.. No enimmäkseen esineitä (kynttilöitä, pirun karkoittaja, rahakuppi jonne heitän kaikki kolikot, jne), mutta näiden lisäksi löytyy sieltä pari kirjaakin: Tolkienin tuotantoon enimmäkseen liittyen; Taru Sormusten Herrasta, Tolkienin maailma, Tunnetko Tolkienisi. Ja sitten löytyy The Davinci Code, pari kirjaa joita en muista koskaan lukeneeni, Raamattu sekä Suomen Laki I ja II vuodelta 1996 (joihin en ole koommin tutustunut niiden paksuuden vuoksi). Serkullani on lainassa tällä hetkellä Veren Vangit (Rice) ja muualta löytyy koulukirjojen lisäksi keittokirja ja päiväkirjoja. Että tällänen hylly mulla. Ei kovin täyteen oo vielä ehtinyt tulemaan mutta seuraavina hankintoina ovat varmaan Silmarillion ja Hobitti (ylläri ylläri, Tolkien) ja olisi kyllä mukavaa saada lisää Ricen teoksia koska Veren Vangit oli niin mahtava kirja. Suosittelen kaikille vampyyrien ystäville! ;) Unelmana olisi tosin joskus saada oma kirja valmiiksi sinne kansien väliin. :D

      • hellevim

        Mutta siis ilmaisesti pidät myös Edgar Allan Poesta? Nythän hänen - ainakin proosa - tuotantonsa on käännetty suomeksi, kokonaan. Minun kirjahyllyssäni on muun muassa kauan kauan sitten julkaistu valikoima "Korppi ja kultakuoriainen"... Mutta minulla onkin paha tapa aina ja aina vain kartuttaa kirjahyllyjäni, vaikka tilaa ei enää tunnu olevan.


      • Lumikki_87
        hellevim kirjoitti:

        Mutta siis ilmaisesti pidät myös Edgar Allan Poesta? Nythän hänen - ainakin proosa - tuotantonsa on käännetty suomeksi, kokonaan. Minun kirjahyllyssäni on muun muassa kauan kauan sitten julkaistu valikoima "Korppi ja kultakuoriainen"... Mutta minulla onkin paha tapa aina ja aina vain kartuttaa kirjahyllyjäni, vaikka tilaa ei enää tunnu olevan.

        Voi ei! kyllä minun sekin piti laittaa listaan. Kiva kun muistutit. :) Niin tosiaan vielä löytyy tämä Edgar Allan Poen kokoelmateos, mutta vaan englanniksi (the complete illustrated works of Edgar Allan Poe). Sieltähän minä tuon Annabel Leenkin pöllin. ;)


      • hellevim
        Lumikki_87 kirjoitti:

        Voi ei! kyllä minun sekin piti laittaa listaan. Kiva kun muistutit. :) Niin tosiaan vielä löytyy tämä Edgar Allan Poen kokoelmateos, mutta vaan englanniksi (the complete illustrated works of Edgar Allan Poe). Sieltähän minä tuon Annabel Leenkin pöllin. ;)

        Ihmettelinkin, että Poe puuttui - sitten ajattelin, että olet runon lukenut vaikkapa jostain englanninkielisestä antologiasta...
        Poe oli nuoruuteni (siinä alle kakskymppisenä) ehdoton suosikki! Ja koin melkein pyhiinvaelluksella olevani, kun vajaat kymmenkunta vuotta sitten NYCissä kävin Edgar Allan Poe -kotimuseossa! Samanlaiselta tuntui (kymmeniä vuosia sitten) köäydä Bronte -sisarusten kotipappilassa Haworthissä. Jotenkin sitä haluaa nähdä ne paikat, missä rakkaat kirjat ovat syntyneet ja niiden tekijät asuneet...


      • en osta ikinä

        eli vaihtelee


    • hellevim

      Olen rehellinen - ja tämä antaa varsin väärän kuvan koko kirjahyllyistäni, mutta
      1. ylimmällä hyllyllä on kolmas osa Raamattu ja sen kulttuurihistoria
      (Kun kauan kauan sitten hankin kirjasarjan, kuvittelin sitä paljon mielenkiintoisemmaksi...)
      2. Jarmo Hakkarainen: Ajaton Bysantti (Bysantin historian vaiheista - kiintoisa mutta vähän kuivahko...)
      3. Thomas Merton: Tie sisäiseen todellisuuteen (Merton on äärettömän innostava ja ajatuksia herättävä)

      Mutta kuten sanottu, tämä ei kerro koko todellisuutta "kirjastostani", koska esimerkiksi runous ja kaunokirjallisuus seuraavat toisissa hyllyissä!!

    • m.beard

      Tervehdys.
      Onpas mielenkiintoinen, intiimi ja hauskakin. Ei ihan mutta melkein sama kuin kysyisi mikäs esine sulla on yöpöydän laatikossa päällimmäisenä tai kuvaile vaatekaappisi sisältöä: kolme ylintä hyllyriviä, seitsemäs vaatekappale, ja mikä hepene roikkuu tangossa seitsemäs vasemmalta.
      .-9§

      nikkaan silmää kieli poskessa, tuo mikä on leuan alla ei ole rusetti vaan parta.

      Tehdäänpä sitten samalla analyysi koko kodista, kirjojen sijoittelun näkökulma!

      Yleensä olen pitänyt kirjat hyvässä järjestyksessä ja lajiteltuina että kaikki on kivasti esillä ja löytyy, nyt hävettää tunnustaa että vaikka muutosta on aikaa jo toukokuusta silti suuri osa kirjoista hujan hajan. Itselle kerättyjen lisäksi runsaasti myynnissä olevia kirjoja. Hyllyjen lisäksi pinoja siellä täällä sekä kymmeniä säilytyslaatikkoja.

      Selostusta laitan vaan siinä tapauksessa jos kirjalla on jotakin henkilökohtaista merkitystä.

      ETEINEN JA OLOHUONE.

      Eteisessä yksi kirjahylly:

      1.
      Aapeli Saarisalo: Messiaskuningas. Wsoy 1928. 185 liitekuvasivut.
      "Evankeliumien Jeesus juutalaisen kirjallisuuden valossa."
      Arvostan Saarisalon tuotantoa. Tätä ei ole tullut luettua, kirja on vielä osittain avaamaton eli sivuja reunoistaan kiinni.

      2.
      Muutosten vuosisata, osa 4, 1930 - 1945.
      Kahdeksanosaisen historiasarjan neljäs osa.

      3.
      Kaunis maailma, osa 7, Amerikka.
      Maapallon maisemien ja kulttuurin värikuvasto.

      Eteiskäytävän perällä, eteisen ja olohuoneen rajalla kaksi kirjahyllyä vastakkaisilla seinillä:

      1.
      Robert St. John: Profeettojen kieli. Ristin voitto 1979.
      "Nykyheprean isän kiehtova elämäkerta." Kirjaston poistokirja.

      2.
      Koriste-esineitä. Pieni savinen astia, Pisasta ostettu patsas, Stig Lindbergin sinisävyinen vaasi, sininen kukkamaljakko. Esineiden vieressä kirjapino, seitsemäs kirja ylhäältä päin:
      Floyd McClung: Elämää helvetin esikartanoissa. Päivä 1989. 260.
      Hieno kirja, koskettava, jännittävä, innostava. Floydin ja hänen vaimonsa kertomus kun he lähtevät hippien suosimalle huumereitille rakastamaan ja evankelioimaan näitä ihmisiä, samaistumaan heidän elämäntapaansa ja kysymyksiinsä. Päätyvät Afganistaniin ja perustavat huumetyön keskuksen sinne. Myöhemmin Amstardamiin punaisten lyhtyjen alueelle missä asuvat perheenä, lapsineen, perustavat alueelle kristittyjen yhteisön rohkaisemaan ihmisiä irti prostituution ja huumeiden otteesta.

      3.
      J. I. Packer: Jumalan tunteminen. Uusi tie 1981. 313.
      "On sanottu, että ihmiskunnan varsinainen tutkimusaihe on ihminen. Yhtä totta on se, että kristityn oikea tutkimuskohde on Jumala. Korkeinta tiedettä, ylevintä ajattelua, mahtavinta filosofiaa, mikä koskaan voi vangita Jumalan lapsen mielenkiinnon, ovat suuren Jumalan nimi, olemus, persoona, työ, teot ja olemassaolo - Jumalan, jota kristitty kutsuu Isäkseen. Jumalan tunteminen nöyrryttää ja avartaa mieltä... Meidän heikkoutemme suurin syy on siinä, että tunnemme niin vähän Jumalaa ja elämää Hänen yhteydessään."

      Vastakkainen hylly (hyllyssä lähes yksinomaan myynnissä olevia kirjoja)

      1.
      Paavo Virkkunen: Etsimääni ja löytämääni. Kirjapaja 1955. (myynnissä oleva)

      2.
      Robert R. Heilbroner: Ihmiskunnan uhkapeli. Gummerus 1976.
      "Teollisen kulttuurimme kehitysnäkymiä... Kuuluisa talousmies ja filosofi herättää tässä teoksessaan yllättävän kysymyksen koko teollisen sivilisaation mielekkyydestä..." (myynnissä oleva)

      3.
      Johan Scharffenberg: Personallisuuden vapaus. Wsoy 1923. 52.
      Esitelmä. Pidetty naisten kieltolakikokouksessa Tukholmassa 17. 2. 1921.

      Olohuone ja keittiö ovat samaa yhtenäistä tilaa. Keittiön ja olohuoneen välissä tilaa jakamassa matala, kolmihyllyinen kirjahylly lasiovin:

      1.
      Jakob B. Bull: Hans Nielsen Hauge. Gummerus 1922. 356.
      Erittäin hieno elämäkerta. Tykkäsin kovasti. Puhutteleva kertomus ja kuvaus vainotun herätyskristityn elämänvaiheista 1700-luvun loppupuolella ja 1800-luvun alussa.

      2.
      J. V. Snelman: Kootut teokset, ensimmäinen osa, filosofisia kirjotuksia.
      1930-luvulla ilmestyneen 12-osaisen teossarjan ensimmäinen osa.

      3.
      Yrjö Kivimies: Synonyymisanasto. Otava 1961. Kirjaston poistokirja.

      Olohuoneessa kaksi korkeaa, kattoon asti ulottuvaa kirjahyllyä, pultatut seinään kiinni. Kirjahyllyjen vieressä suuri öljyvärimaalaus "haaksirikkoutuva tarrautuu kiviseen ristiin" Martti Lahtinen 1938. Ollut rukoushuoneessa alttaritauluna.

      Ensimmäinen hylly

      1.
      Bodie Thoene: Münchenin masurkka, Eurooppa-kronikka osa 3. Perussanoma 1996. 451.
      Mielenkiintoinen faktan ja fiktion sekoitus, historiallisiin tositapahtumiin perustuva, viihdyttävästi kirjoitettu kronikka.

      2.
      Billy Graham: Seitsemän kuolemansyntiä. Kuva ja sana 1962. 128.

      3.
      Jakob B. Bull: Tunturimaan herättäjä. Ristin voitto 1971. 257.
      Uusi suomennos kirjasta Hans Nielsen Hauge. Mielenkiintoista huomata että kumpikin kirja osui otokseen. Kyseistä teosta on mulla vain nämä kaksi kappaletta, vanha ja uudempi painos.

      Toinen hylly

      1.
      Richard Halliburton: Ruhtinaallinen retki romantiikan maille. Wsoy 1949. Kuvitettu matkakirja.

      2.
      Helluntai-Herätys Suomessa, muistelmia 20 v. ajalta, toimittanut Pietari Brofeldt. 1932. 288. Kuvitettu.

      3.
      Virpi Turunen: Tobira 1., jännittävä Japani. Sley 1977. 92. Kuvitettu.
      Viisiosaisen japanilaista yhteiskuntaa, elämäntapaa, kulttuuria, uskonnollisuutta ja uskomuksia käsittelevän kirjasarjan ensimmäinen osa.

      MAKUUHUONE

      Iso makuuhuone. Sängyn lisäksi useita kirjahyllyjä, tietokonepöytä ja kaksi työpöytää, stereot vanhojen vinyylien soittamista varten, yöpöytä, vaatekaappi. Tällä hetkellä ulkopuolisen silmin katsottuna luultavasti kaaos. Omasta mielestä kohtalaisen hyvin hallittu epäjärjestys.

      Vuoteen vieressä oleva kapea kirjahylly:

      1.
      Joni Eareckson Tada: Timantteja tomussa. Päivä 1994. 403.
      Päivähartauskirja.
      Jonin elämästä on tehty myös elokuva. Tämä erittäin hyvä taiteilija piirtää ja maalaa pitäen työvälineitä hampaidensa välissä.
      "Tunnettu kirjailija ja taiteilija Joni Eareckson Tada halvaantui jo nuorena tyttönä ja on elänyt siitä lähtien pyörätuolissa ja toisten avun varassa. Kuten arvata saattaa, hän katselee elämää toisenlaisesta näkökulmasta kuin terveet..."

      2.
      J. L. Sherrill.: He puhuvat uusilla kielillä. Ristin Voitto 1969. 203.
      Mielenkiintoinen. Karismaattisen liikkeen historian perusteoksia.

      3.
      Einar Rimmerfors: Aabrahamista Golda Meiriin. Päivä 1973. 259.
      "Lähikuvia Israelin maasta ja kansasta."

      Huonetta jakava matala mutta leveä kaksipuolinen kirjahylly, yksi hyllytaso, hyllyn alla olevassa säilytystilassa myös kirjoja - hyllyn päällä pitäisi olla vain koriste-esineitä kuten vanha savivati, mutta nyt on niiden lisäksi sekalaista rihkamaa ja kirjapinoja.
      Hyllytaso, seitsemäs vasemmalta:

      Elli Hertz: Rukous - lähetystyön suurin tekijä. Päivä 1963. 32.
      Ohut kuvitettu nide.

      Toinen puoli, hyllytason seitsemäs vasemmalta:

      Hans Larsson: Psykologia. Wsoy 1931.
      Wsoyn Sivistys ja tiede -sarjaa.

      Kirjahylly jossa lähes pelkästään myyntikirjoja

      1.
      Emerik Lyytinen: Valittuja kertomuksia II. Sley 1928. (myynnissä oleva)

      2.
      Samuli Sirén: Pilvien takana taivas. Ristin Voitto 1989. (myynnissä oleva)

      3.
      Thoralf Gilbrant: Ennustukset toteutuvat 4. Ristin voitto 1974.
      Gilbrantin Ennustukset toteutuvat sarja on minulla sekä itsellä että tällä hetkellä myös myynnissä kaikki osat, tämä kappale ei sattunut olemaan myyntikirja.

      Toinen kirjahylly

      1.
      Yrjö Luotola: V. A. Koskenniemen uskonnollinen maailma. Helsinki 1977. 306.
      Helsingin teologisen kirjallisuusseuran julkaisuja 104.

      2.
      Lennart Koskinen: Mikä on oikein? Etiikan käsikirja. 1995.
      Esilehdellä lyijykynällä kirjoittamani muistiinpano: Saatu kesällä 2004 Joensuun "Laupiaasta Samarialaisesta" vaihdossa kassilliseen hengellistä kirjallisuutta.

      3.
      O. Quentin Hyder: Vapaana. Päivä 1985. 154.
      Englantilaisen lääketieteen tohtorin, psykiatriaan erikoistuneen kristityn kirja kokonaisvaltaisesta terveydestä, käsittelyssä erityisesti tunne-elämän ristiriidat, oikea ja väärä syyllisyys, myös fyysisestä kunnosta huolehtimisen tärkeys, hengellistä näkökulmaa korostaen, kirjoitettu pääasiallisesti niille jotka hyväksyvät raamatullisen pelastuskäsityksen ja tahtovat oppia tuntemaan Jumalan eheyttävän työn periaatteita käytännössä. Ei mielestäni parhaita aiheesta kirjoitettuja mutta sattui olemaan seitsemäs...

      Suurehkon vaatehuoneen riittävyydestä johtuen erilliseen vaatekaapiin ladottu kirjoja, pelkästään myynnissä olevaa kirjallisuutta pinoissa, otetaan jokaiselta hyllyltä vasemmanpuoleisen pinon seitsemäs ylhäältä lukien:

      1.
      Ralph Waldo Emerson: Suuria miehiä. Wsoy 1964. 241.
      Wsoyn Humanitas-sarja 18.
      Tekijä käsittelee ensin ajatusta ”Mitä suuret miehet meille merkitsevät” ja siirtyy sitten tarkastelemaan kuutta "suurena" pitämäänsä henkilöä: Platon, filosofi; Swedenborg, mystikko; Montaigne, epäilijä; Shakespeare, runoilija; Napoleon, maailmanmies; Goethe, kirjailija. (myynnissä oleva)

      2.
      TUL:n Satakunnan piiri R.Y.:n toimintakertomus vuodelta 1958. 24. (myynnissä oleva)

      3.
      Supermikki. Aku Ankan taskukirja 34.
      Hips. Joukkoon oli eksynyt tällainenkin. Sattuipa sopivasti.
      Ei kyllä myynnissä. :-)

      Lopuksi. Toisella työpöydällä oleva kolmitasoinen hyllykkö, sekä omia että myynnissä olevia kirjoja:

      1.
      Niilo Lauttamus: Korpipartio. Gummerus 1962. 222.
      Sotakirja. (myynnissä oleva)

      2.
      Topelius: Linnaisten kartanon viheriä kamari. Wsoy 1975.
      Wsoyn SiniSet -sarjaa. (myynnissä oleva)

      3.
      Olavi Paavolainen: Synkkä yksinpuhelu II. Wsoy 1946.
      Päiväkirjan lehtiä vuosilta 1941 - 1944. Synkkä yksinpuhelu ois kiva kyllä jättää itselle mutta kun kirjatavaraa on kertynyt eikä kaikkea viitsi säilyttää, tämäkin: (myynnissä oleva)

      Kirjahyllyjen lisäksi makuuhuoneessa useita kirjapinoja, lattialla varsin korkeitakin. Makuuhuoneessa ja olohuoneessa kirjalaatikkoja siististi toistensa päälle pinottuina: itselle kerättyjä mutta tällä hetkellä laatikoihin säilöttyjä noin 10 laatikkoa ja myynnissä olevia lajiteltuja ja listattuja yli 30 laatikkoa.

      Myyntihomma ei bisnes, enemmän harrastus. Toisinaan olen antanut kirjoille jopa 100% alennuksen eli siis lähettänyt asiakkaalle postikulujen hinnalla. Tapauksesta riippuen.

      Ei mitenkään paras otos.
      Matkakirjoissakin olisi ollut monia hyviä mutta sattui olemattomin teos seitsemänneksi. Kaipa nämä jotain kuvaa antavat. Hallitusta epäjärjestyksestä.

      • J -- >M -alle

        Olen nähnyt hyllysi ja kun tässä kuvailet niitä
        niin jopa ulkopuolisen silmistä katsottuna
        kaaoksesi keskellä todella on järjestys =)


        T: pikkuinen tytöntylleröpyllerö


      • J -- >M -alle
        J -- >M -alle kirjoitti:

        Olen nähnyt hyllysi ja kun tässä kuvailet niitä
        niin jopa ulkopuolisen silmistä katsottuna
        kaaoksesi keskellä todella on järjestys =)


        T: pikkuinen tytöntylleröpyllerö

        T: hyllerönyllerötryffelipupupatukkamususuukkosuu


      • tytöntylleröpyllerö

        ei milloinkaan ei koskaan
        ole mulla ollut todellista miesystävää
        saanko olla ystäväsi - saanko?

        T: mutustaa suklaata ja satsumaa


      • m.beard
        tytöntylleröpyllerö kirjoitti:

        ei milloinkaan ei koskaan
        ole mulla ollut todellista miesystävää
        saanko olla ystäväsi - saanko?

        T: mutustaa suklaata ja satsumaa

        Ei kaikkea mitä mieleen juolahtaa tarvi heti kirjoittaa nettiin. Vai.
        Slow down.

        Hengitä syvään, asetu rauhassa, älä kouristele, avaa kämmenesi, katso ikkunasta ulos; lepäydy.
        [ vapaa suomennos ]


      • Ceffi
        m.beard kirjoitti:

        Ei kaikkea mitä mieleen juolahtaa tarvi heti kirjoittaa nettiin. Vai.
        Slow down.

        Hengitä syvään, asetu rauhassa, älä kouristele, avaa kämmenesi, katso ikkunasta ulos; lepäydy.
        [ vapaa suomennos ]

        Ei tarvi ei. Olet oikeassa =)

        Hengitin syvään, asetuin makaamaan, rentouduin
        ajoin treinarilla, avasin ikkunan, otin happea
        ja kohta menen lenkille...

        mitäs sie teet?


      • tytöntylleröpyllerö
        Ceffi kirjoitti:

        Ei tarvi ei. Olet oikeassa =)

        Hengitin syvään, asetuin makaamaan, rentouduin
        ajoin treinarilla, avasin ikkunan, otin happea
        ja kohta menen lenkille...

        mitäs sie teet?

        Mutta kuitenkin
        eteisen vieressä on ulkoovi
        ja siinä kahva jonka painan alas
        kun menen ulos
        astun punaiseen autoon
        joka nykii ja yskii
        viimeisillään vetelee
        kohta joutuu romujen hautuumaalle
        voi pientä sievää :(
        mutta siis - kuitenkin
        kun menen ulos
        ja starttaan pihasta
        hakemaan jälkikasvua
        kasvatuslaitoksesta oppimasta
        niin olen toki, olen
        ihan rauhallinen
        tytöntyllerönpyllerö

        ( lempeä lentohali parralle )

        TSAU!


      • m.beard
        Ceffi kirjoitti:

        Ei tarvi ei. Olet oikeassa =)

        Hengitin syvään, asetuin makaamaan, rentouduin
        ajoin treinarilla, avasin ikkunan, otin happea
        ja kohta menen lenkille...

        mitäs sie teet?

        > Hengitin syvään, asetuin makaamaan, rentouduin
        ajoin treinarilla, avasin ikkunan, otin happea
        ja kohta menen lenkille... <
        Ei riitä vielä.

        Asetu peilin eteen. Kohtaa itsesi. Eilinen ilta? Yö? Tämä aamu? Syyllisyyttä synnyttävät tunnemöykyt sisällä. Kaikki mitä on niin vaikea katsoa silmiin.
        Hyväksy itsesi epätäydellisenä ihmisenä. Epätäydellisyyttä ei tarvii paeta. Työstä asioita.
        Älä sivuuta asioiden työstämistä vetomalla epätäydellisyyteen ja heikkouteen. Itsensä hyväksyminen ei tarkoita virheiden käsittelemättä jättämistä ja kasvun prosessin laiminlyömistä, päinvastoin hyväksyminen ja levollisuus antaa mahdollisuuden itsensä kohtaamiseen kouristelematta, karvoineen kaikkineen.
        Armo on tie kasvuun. Ei utopiassa. Ei fantasiassa. Elämän realiteettien keskellä. Sisältää aina kasvukivun.
        Elämä on. Siinä.

        Nyt tuli liikaa tekstiä...

        Parhaiten varmaan tekisin kun deletoisin tään viestin? No, menköön. Jos tuli sanottua turhia sanoja anna mennä ohi. Palaa edelliseen viestiini. Siinä se on. Lyhyesti.
        Slow down. - Asetu lepoon.


      • tytönttttttyyttt
        m.beard kirjoitti:

        > Hengitin syvään, asetuin makaamaan, rentouduin
        ajoin treinarilla, avasin ikkunan, otin happea
        ja kohta menen lenkille... <
        Ei riitä vielä.

        Asetu peilin eteen. Kohtaa itsesi. Eilinen ilta? Yö? Tämä aamu? Syyllisyyttä synnyttävät tunnemöykyt sisällä. Kaikki mitä on niin vaikea katsoa silmiin.
        Hyväksy itsesi epätäydellisenä ihmisenä. Epätäydellisyyttä ei tarvii paeta. Työstä asioita.
        Älä sivuuta asioiden työstämistä vetomalla epätäydellisyyteen ja heikkouteen. Itsensä hyväksyminen ei tarkoita virheiden käsittelemättä jättämistä ja kasvun prosessin laiminlyömistä, päinvastoin hyväksyminen ja levollisuus antaa mahdollisuuden itsensä kohtaamiseen kouristelematta, karvoineen kaikkineen.
        Armo on tie kasvuun. Ei utopiassa. Ei fantasiassa. Elämän realiteettien keskellä. Sisältää aina kasvukivun.
        Elämä on. Siinä.

        Nyt tuli liikaa tekstiä...

        Parhaiten varmaan tekisin kun deletoisin tään viestin? No, menköön. Jos tuli sanottua turhia sanoja anna mennä ohi. Palaa edelliseen viestiini. Siinä se on. Lyhyesti.
        Slow down. - Asetu lepoon.

        Painoimme yhtä aikaa =))))

        Joo, olet taas oikeassa.

        Sattuu vaan ihan älyttömän kovasti
        kun käänsit eilen selän ja menit
        toisten naisten pöytään. menin ihan rikki kun itkin autossa - mutta tässäpä vielä istun.
        Epätäydellisyyteni tässä kasvukivussa
        kun näen sinut iskee kuin nyrkki silmään
        sillä katsot minua huomaamatta
        ja siinä katseessa meinaan hajota.
        Elämän realiteetti on hyväksyä
        että enää et minua halua
        sinun ei tarvi olla kanssani
        ja toki saat kääntää selkääsi
        minne tahansa itse haluat
        ja viettää aikaasi kenen kanssa
        tahansa mutta ei minun kanssani.

        NIIN.

        Olisin toivonut voivani -
        olla sinulle edes ihminen ihmisten joukossa?


      • m.beard
        tytönttttttyyttt kirjoitti:

        Painoimme yhtä aikaa =))))

        Joo, olet taas oikeassa.

        Sattuu vaan ihan älyttömän kovasti
        kun käänsit eilen selän ja menit
        toisten naisten pöytään. menin ihan rikki kun itkin autossa - mutta tässäpä vielä istun.
        Epätäydellisyyteni tässä kasvukivussa
        kun näen sinut iskee kuin nyrkki silmään
        sillä katsot minua huomaamatta
        ja siinä katseessa meinaan hajota.
        Elämän realiteetti on hyväksyä
        että enää et minua halua
        sinun ei tarvi olla kanssani
        ja toki saat kääntää selkääsi
        minne tahansa itse haluat
        ja viettää aikaasi kenen kanssa
        tahansa mutta ei minun kanssani.

        NIIN.

        Olisin toivonut voivani -
        olla sinulle edes ihminen ihmisten joukossa?

        En olisi arvannut että sulta tulee näinkin suora viesti. Etistystä. Etistystä.
        Hyvä ettet jatka sitä lepertelyä enää.
        Joskus tuntuu että koneessasi on vaan kytkimen ääriasennot: sweet nami nami tai sitten hillitön raivo.
        Kiva jos löydät keskiasennon.
        Se ei tosiaankaan synny puristamalla vaan omaksi itsekseen asettuen, siinä kohdaten tunnemöykkynsä kaikki, myös vihantunteet, opetellen muistamaan ettei oma tunne asiasta ole asian todellisuus, vaan on osatotuus, sellaisena subjektiivinen ja tunnehaavoihin sidottu kokemus, tulkinta.

        Ajattelin, että jos yhä jatkat keskustelua - kuten näemmä teit - vastaan minäkin kerran vielä - ja kirjoitin valmiiksi paperille tekstin, laitanpa tähän:

        Tuli vaan jotenkin sellainen mielikuva että pakenet itseäsi (tai jotakin) tuollaiseen pakonomaiseen lepertelyyn, kuin yrittäisit "hyvittää" jotakin (en kyllä tiedä miksi tai kenelle, minulle?) tunteellisella höpinällä: mussukka, söpöparta, hyvin kyllä pidät kaaoksesi järjestyksessä ulkopuolisenkin silmin, suloinen kirjahyllymies, hali hali.
        Äh. En minä väitä ettei sulla oo mua kohtaan lempeitä tunteita mutta jotenkin särähtää. Siksi sanoinkin slow down. Jos sulla vaikka on sisällä kätkettyä pelkoa mun menettämisestä (vaikka emme enää edes seurustele, oletko kohdannut sen?) johon liittyy itsevihaa (ja varsinkin vihaa ja raivoa minua kohtaan, syytöstä, kouristuksenomaista kiinnipitämistä) niin "mussukkani, söpö kirjahyllymies" on valhe johon pakenet. Se ei ole aito hellyyden tunnustus vaan on sanamaalailua jolla yrität peittää (itsellesi) jotain ja vakuuttaa (minulle) jotain.
        Ja jos tämä on vaan mun kuvitelmaa, sitten tuli huti. Sanonpa kuitenkin. Jollain tapaa puheesi nyt särähtävät - - vaikka voi olla omassa korvassani, kuten tiedät en kykene ottamaan sulta tuollaisia sanoja vastaan ja varsinkin kun hokemisessasi AIVAN SELVÄSTI on tänään jotakin perin falskia ja kouristuksenomaista?
        Jos sinun tekee mieli sanoa:
        HITTO, MUSTA TUNTUU TOSI KURJALTA KUN SÄ OHITAT MINUT JA OOT NIINKUIN ET HUOMAIS! Viime yönä kun en saanu heti nukutuksi ja ajattelin sun käyttäytymistä ja eleitä tuli tunne että ois tehny mieli lähteä keskellä yötä ja OTTAA SUA PILLISTÄ KIINNI JA POTKAISTA PÄIN NÄKÖÄ, SE OIS SULLE IHAN OIKEIN!
        sano sitten niin.
        Jos tekee mieli sanoa:
        ETHÄN VAAN MENNYT SEN MUIJAN LUO EILEN? ETTEHÄN VAAN HALANNEET? ETTEHÄN VAAN PUSSANNEET?
        sano sitten niin.
        Jos tekee mieli sanoa:
        TEIN TAAS JOTAIN SELLAISTA, JOTA MUN EI OLIS SAANU TEHDÄ - annoin valtaa väärille ajatuksille tai teoille - JA NYT PELKÄÄN ETTÄ NIISTÄ SEURAA IKÄVYYKSIÄ!
        sano sitten niin, äläkä yritä falskisti hyvittää tai todistella jotain.
        Jos tekee mieli sanoa:
        MIKÄ KAIKKITIETÄVÄ PYHIMYS LUULET OLEVASI TEKOPYHÄ NARSISTINEN TUNNEKYLMÄ HYVÄKSIKÄYTTÄJÄ JA MOUKKA!
        sano sitten, äläkä höpise:
        kiva kiva fazerin sinistä nami nami tryffelileivos.

        Tällaisen bangin kirjoitin minä samaan aikaan kuin sinä bangisi.
        Vielä loppuun bängäytän - bang, but not banging, maybe it's just pänks, sweet - loppulauseeksi:

        Jos haluat purkaa minulle tuntojasi tee se jollain toisella palstalla, please, mutta älä joka palstalla äläkä jokaisessa keskustelussa missä olen. Tee se vaikka tuolla runopalstalla. Siellä olen siihen jo tottunut ja osaan olla vastaamatta.

        Ja nyt, etten saisi viimeistä sanaa, vastaa yksi kerta vielä.
        Mikä kirjahyllyssäsi on ylimmällä hyllyllä seitsemäs kirja vasemmalta?
        Siinä vaaleapuisessa matalassa hyllyssä, jos se on sulla vielä.
        Älä fuskaa.


      • r.tytto
        m.beard kirjoitti:

        En olisi arvannut että sulta tulee näinkin suora viesti. Etistystä. Etistystä.
        Hyvä ettet jatka sitä lepertelyä enää.
        Joskus tuntuu että koneessasi on vaan kytkimen ääriasennot: sweet nami nami tai sitten hillitön raivo.
        Kiva jos löydät keskiasennon.
        Se ei tosiaankaan synny puristamalla vaan omaksi itsekseen asettuen, siinä kohdaten tunnemöykkynsä kaikki, myös vihantunteet, opetellen muistamaan ettei oma tunne asiasta ole asian todellisuus, vaan on osatotuus, sellaisena subjektiivinen ja tunnehaavoihin sidottu kokemus, tulkinta.

        Ajattelin, että jos yhä jatkat keskustelua - kuten näemmä teit - vastaan minäkin kerran vielä - ja kirjoitin valmiiksi paperille tekstin, laitanpa tähän:

        Tuli vaan jotenkin sellainen mielikuva että pakenet itseäsi (tai jotakin) tuollaiseen pakonomaiseen lepertelyyn, kuin yrittäisit "hyvittää" jotakin (en kyllä tiedä miksi tai kenelle, minulle?) tunteellisella höpinällä: mussukka, söpöparta, hyvin kyllä pidät kaaoksesi järjestyksessä ulkopuolisenkin silmin, suloinen kirjahyllymies, hali hali.
        Äh. En minä väitä ettei sulla oo mua kohtaan lempeitä tunteita mutta jotenkin särähtää. Siksi sanoinkin slow down. Jos sulla vaikka on sisällä kätkettyä pelkoa mun menettämisestä (vaikka emme enää edes seurustele, oletko kohdannut sen?) johon liittyy itsevihaa (ja varsinkin vihaa ja raivoa minua kohtaan, syytöstä, kouristuksenomaista kiinnipitämistä) niin "mussukkani, söpö kirjahyllymies" on valhe johon pakenet. Se ei ole aito hellyyden tunnustus vaan on sanamaalailua jolla yrität peittää (itsellesi) jotain ja vakuuttaa (minulle) jotain.
        Ja jos tämä on vaan mun kuvitelmaa, sitten tuli huti. Sanonpa kuitenkin. Jollain tapaa puheesi nyt särähtävät - - vaikka voi olla omassa korvassani, kuten tiedät en kykene ottamaan sulta tuollaisia sanoja vastaan ja varsinkin kun hokemisessasi AIVAN SELVÄSTI on tänään jotakin perin falskia ja kouristuksenomaista?
        Jos sinun tekee mieli sanoa:
        HITTO, MUSTA TUNTUU TOSI KURJALTA KUN SÄ OHITAT MINUT JA OOT NIINKUIN ET HUOMAIS! Viime yönä kun en saanu heti nukutuksi ja ajattelin sun käyttäytymistä ja eleitä tuli tunne että ois tehny mieli lähteä keskellä yötä ja OTTAA SUA PILLISTÄ KIINNI JA POTKAISTA PÄIN NÄKÖÄ, SE OIS SULLE IHAN OIKEIN!
        sano sitten niin.
        Jos tekee mieli sanoa:
        ETHÄN VAAN MENNYT SEN MUIJAN LUO EILEN? ETTEHÄN VAAN HALANNEET? ETTEHÄN VAAN PUSSANNEET?
        sano sitten niin.
        Jos tekee mieli sanoa:
        TEIN TAAS JOTAIN SELLAISTA, JOTA MUN EI OLIS SAANU TEHDÄ - annoin valtaa väärille ajatuksille tai teoille - JA NYT PELKÄÄN ETTÄ NIISTÄ SEURAA IKÄVYYKSIÄ!
        sano sitten niin, äläkä yritä falskisti hyvittää tai todistella jotain.
        Jos tekee mieli sanoa:
        MIKÄ KAIKKITIETÄVÄ PYHIMYS LUULET OLEVASI TEKOPYHÄ NARSISTINEN TUNNEKYLMÄ HYVÄKSIKÄYTTÄJÄ JA MOUKKA!
        sano sitten, äläkä höpise:
        kiva kiva fazerin sinistä nami nami tryffelileivos.

        Tällaisen bangin kirjoitin minä samaan aikaan kuin sinä bangisi.
        Vielä loppuun bängäytän - bang, but not banging, maybe it's just pänks, sweet - loppulauseeksi:

        Jos haluat purkaa minulle tuntojasi tee se jollain toisella palstalla, please, mutta älä joka palstalla äläkä jokaisessa keskustelussa missä olen. Tee se vaikka tuolla runopalstalla. Siellä olen siihen jo tottunut ja osaan olla vastaamatta.

        Ja nyt, etten saisi viimeistä sanaa, vastaa yksi kerta vielä.
        Mikä kirjahyllyssäsi on ylimmällä hyllyllä seitsemäs kirja vasemmalta?
        Siinä vaaleapuisessa matalassa hyllyssä, jos se on sulla vielä.
        Älä fuskaa.

        Olit osin oikeassa, sillä pettymys sua kohtaan kun näen miten kauniisti itse lirkuttelet naisille joka puolella maailmaa ym ym...
        NIIN TEKI MIELENI HUUTAA että Haista P***A
        sillä monien muittenkin mielestä teit huom: MEILLE
        P.....sti. No, olenhan minäkin sulle tehnyt ja se siitä. Bänks. Niin. Olen vaan niin turhautunut
        miesten kaksimielisyyteen, ensin kelvataan ja sitten ei, kun ei enää miellytä - niin katsonpa uuden
        että sitä rataa - suklaata sataa - kohtahan onkin jo joulu ;)


        Keskiasento on hyvä. Siinä voi pitempään tutkiskella, eikä niin äkkiä tee vääriä johtopäätöksiä, en selittele miksi sulle " lepertelin " ehkä kaipaan yksinkertaisesti naisena sitä, että olisin rakastettu ja tärkeä. Mutta
        minuahan sinä et usko, sanoisinpa sulle mitä vaan
        nämä mitä kirjoitin oli kyllä minussa olevia todellisia lämpimiä tunteita sinua kohtaan
        mutta sulla on epäluulo ensisijainen tunne mua kohtaan - joten kohtamme ei natsaa eikä kohtaa.


        Muuri on jo niin korkea.


        Ihan saat täällä palstoilla kirjoitella
        sillä tiedän että terävin kärki on jo poikki
        eikä mun tarvi sua täältä etsiä ja varsinkaan teksteihisi kommentoida koska on
        ihan oikeesti hei - mulla omakin elämä!

        Olen paennut itseäni ja haluan löytää
        kipukohtani ja tässä olen tosissani.
        Mutta rakkauteni sua kohtaan on niin aito
        kun vaan voi olla ja jos se ei sulle sovi
        niin ei sitten, mutta en pysty sitä poiskaan repimään ja " viisaat " sanovat, että rakkauskin kuolee, jos sitä ei pidä hengissä. Voihan se niin olla. Myönnän kun alan huomaamaan, ettet sinä
        mikään niin kovin ihmeellisempi ihminen ole kuin kukaan muukaan eli otan pois ne ruusunpunaiset lasit silmiltäni ja alan nähdä myös metsää puilta.

        Oikeesti uskon rehellisyyteesi ja aitouteesi
        vaikka ihminen on lihassa heikko, niin kuitenkin
        loppujen lopuksi seuraat sitä mikä oikein on.
        Kummallista vaan ettet vieläkään pysty muulla lailla puhumaan, kun tämän yleisen foorumin kautta
        että kaikki lukevat tätä meidän kahden keskistä keskustelua, mutta ehkä se tuo sulle jotain turvaa / tukea
        sillä olenhan sua niin paljon loukannut?

        Olisiko myös niin, että sinäkin pakenet itseäsi
        ainakin tunteitasi tai jotain?? en tiedä.

        *

        Miksi kysyt tuota seitsemättä kirjaa?
        ja luulisit että fuskaan...
        Muistatko mikä siellä on?
        ( menen katsomaan-----> )


      • r.tytto
        r.tytto kirjoitti:

        Olit osin oikeassa, sillä pettymys sua kohtaan kun näen miten kauniisti itse lirkuttelet naisille joka puolella maailmaa ym ym...
        NIIN TEKI MIELENI HUUTAA että Haista P***A
        sillä monien muittenkin mielestä teit huom: MEILLE
        P.....sti. No, olenhan minäkin sulle tehnyt ja se siitä. Bänks. Niin. Olen vaan niin turhautunut
        miesten kaksimielisyyteen, ensin kelvataan ja sitten ei, kun ei enää miellytä - niin katsonpa uuden
        että sitä rataa - suklaata sataa - kohtahan onkin jo joulu ;)


        Keskiasento on hyvä. Siinä voi pitempään tutkiskella, eikä niin äkkiä tee vääriä johtopäätöksiä, en selittele miksi sulle " lepertelin " ehkä kaipaan yksinkertaisesti naisena sitä, että olisin rakastettu ja tärkeä. Mutta
        minuahan sinä et usko, sanoisinpa sulle mitä vaan
        nämä mitä kirjoitin oli kyllä minussa olevia todellisia lämpimiä tunteita sinua kohtaan
        mutta sulla on epäluulo ensisijainen tunne mua kohtaan - joten kohtamme ei natsaa eikä kohtaa.


        Muuri on jo niin korkea.


        Ihan saat täällä palstoilla kirjoitella
        sillä tiedän että terävin kärki on jo poikki
        eikä mun tarvi sua täältä etsiä ja varsinkaan teksteihisi kommentoida koska on
        ihan oikeesti hei - mulla omakin elämä!

        Olen paennut itseäni ja haluan löytää
        kipukohtani ja tässä olen tosissani.
        Mutta rakkauteni sua kohtaan on niin aito
        kun vaan voi olla ja jos se ei sulle sovi
        niin ei sitten, mutta en pysty sitä poiskaan repimään ja " viisaat " sanovat, että rakkauskin kuolee, jos sitä ei pidä hengissä. Voihan se niin olla. Myönnän kun alan huomaamaan, ettet sinä
        mikään niin kovin ihmeellisempi ihminen ole kuin kukaan muukaan eli otan pois ne ruusunpunaiset lasit silmiltäni ja alan nähdä myös metsää puilta.

        Oikeesti uskon rehellisyyteesi ja aitouteesi
        vaikka ihminen on lihassa heikko, niin kuitenkin
        loppujen lopuksi seuraat sitä mikä oikein on.
        Kummallista vaan ettet vieläkään pysty muulla lailla puhumaan, kun tämän yleisen foorumin kautta
        että kaikki lukevat tätä meidän kahden keskistä keskustelua, mutta ehkä se tuo sulle jotain turvaa / tukea
        sillä olenhan sua niin paljon loukannut?

        Olisiko myös niin, että sinäkin pakenet itseäsi
        ainakin tunteitasi tai jotain?? en tiedä.

        *

        Miksi kysyt tuota seitsemättä kirjaa?
        ja luulisit että fuskaan...
        Muistatko mikä siellä on?
        ( menen katsomaan-----> )

        Otin kirjan tähän eli vas.ylärivistä seitsemäs
        kirja on sininen ja nimi on: Minä tulen pian/
        Karl Hartenstein - Johanneksen ilmestyksen selitys seurakunnalle.

        Näin! muistitko tämän?


      • tytöntyl
        m.beard kirjoitti:

        En olisi arvannut että sulta tulee näinkin suora viesti. Etistystä. Etistystä.
        Hyvä ettet jatka sitä lepertelyä enää.
        Joskus tuntuu että koneessasi on vaan kytkimen ääriasennot: sweet nami nami tai sitten hillitön raivo.
        Kiva jos löydät keskiasennon.
        Se ei tosiaankaan synny puristamalla vaan omaksi itsekseen asettuen, siinä kohdaten tunnemöykkynsä kaikki, myös vihantunteet, opetellen muistamaan ettei oma tunne asiasta ole asian todellisuus, vaan on osatotuus, sellaisena subjektiivinen ja tunnehaavoihin sidottu kokemus, tulkinta.

        Ajattelin, että jos yhä jatkat keskustelua - kuten näemmä teit - vastaan minäkin kerran vielä - ja kirjoitin valmiiksi paperille tekstin, laitanpa tähän:

        Tuli vaan jotenkin sellainen mielikuva että pakenet itseäsi (tai jotakin) tuollaiseen pakonomaiseen lepertelyyn, kuin yrittäisit "hyvittää" jotakin (en kyllä tiedä miksi tai kenelle, minulle?) tunteellisella höpinällä: mussukka, söpöparta, hyvin kyllä pidät kaaoksesi järjestyksessä ulkopuolisenkin silmin, suloinen kirjahyllymies, hali hali.
        Äh. En minä väitä ettei sulla oo mua kohtaan lempeitä tunteita mutta jotenkin särähtää. Siksi sanoinkin slow down. Jos sulla vaikka on sisällä kätkettyä pelkoa mun menettämisestä (vaikka emme enää edes seurustele, oletko kohdannut sen?) johon liittyy itsevihaa (ja varsinkin vihaa ja raivoa minua kohtaan, syytöstä, kouristuksenomaista kiinnipitämistä) niin "mussukkani, söpö kirjahyllymies" on valhe johon pakenet. Se ei ole aito hellyyden tunnustus vaan on sanamaalailua jolla yrität peittää (itsellesi) jotain ja vakuuttaa (minulle) jotain.
        Ja jos tämä on vaan mun kuvitelmaa, sitten tuli huti. Sanonpa kuitenkin. Jollain tapaa puheesi nyt särähtävät - - vaikka voi olla omassa korvassani, kuten tiedät en kykene ottamaan sulta tuollaisia sanoja vastaan ja varsinkin kun hokemisessasi AIVAN SELVÄSTI on tänään jotakin perin falskia ja kouristuksenomaista?
        Jos sinun tekee mieli sanoa:
        HITTO, MUSTA TUNTUU TOSI KURJALTA KUN SÄ OHITAT MINUT JA OOT NIINKUIN ET HUOMAIS! Viime yönä kun en saanu heti nukutuksi ja ajattelin sun käyttäytymistä ja eleitä tuli tunne että ois tehny mieli lähteä keskellä yötä ja OTTAA SUA PILLISTÄ KIINNI JA POTKAISTA PÄIN NÄKÖÄ, SE OIS SULLE IHAN OIKEIN!
        sano sitten niin.
        Jos tekee mieli sanoa:
        ETHÄN VAAN MENNYT SEN MUIJAN LUO EILEN? ETTEHÄN VAAN HALANNEET? ETTEHÄN VAAN PUSSANNEET?
        sano sitten niin.
        Jos tekee mieli sanoa:
        TEIN TAAS JOTAIN SELLAISTA, JOTA MUN EI OLIS SAANU TEHDÄ - annoin valtaa väärille ajatuksille tai teoille - JA NYT PELKÄÄN ETTÄ NIISTÄ SEURAA IKÄVYYKSIÄ!
        sano sitten niin, äläkä yritä falskisti hyvittää tai todistella jotain.
        Jos tekee mieli sanoa:
        MIKÄ KAIKKITIETÄVÄ PYHIMYS LUULET OLEVASI TEKOPYHÄ NARSISTINEN TUNNEKYLMÄ HYVÄKSIKÄYTTÄJÄ JA MOUKKA!
        sano sitten, äläkä höpise:
        kiva kiva fazerin sinistä nami nami tryffelileivos.

        Tällaisen bangin kirjoitin minä samaan aikaan kuin sinä bangisi.
        Vielä loppuun bängäytän - bang, but not banging, maybe it's just pänks, sweet - loppulauseeksi:

        Jos haluat purkaa minulle tuntojasi tee se jollain toisella palstalla, please, mutta älä joka palstalla äläkä jokaisessa keskustelussa missä olen. Tee se vaikka tuolla runopalstalla. Siellä olen siihen jo tottunut ja osaan olla vastaamatta.

        Ja nyt, etten saisi viimeistä sanaa, vastaa yksi kerta vielä.
        Mikä kirjahyllyssäsi on ylimmällä hyllyllä seitsemäs kirja vasemmalta?
        Siinä vaaleapuisessa matalassa hyllyssä, jos se on sulla vielä.
        Älä fuskaa.

        En muuten ole sanonut sua koskaan mussukaksi tai edes söpöksi ( sekoitat johonkin toiseen ihailijaasi ) en edes pidä sanasta " mussukka "
        ja söpöksi en sua kyllä sanoisi hö..:)

        sweetman olit mulle alusta asti
        ja suloiseksi tänäänkin sanoin
        että näin.


      • r.tytto
        m.beard kirjoitti:

        En olisi arvannut että sulta tulee näinkin suora viesti. Etistystä. Etistystä.
        Hyvä ettet jatka sitä lepertelyä enää.
        Joskus tuntuu että koneessasi on vaan kytkimen ääriasennot: sweet nami nami tai sitten hillitön raivo.
        Kiva jos löydät keskiasennon.
        Se ei tosiaankaan synny puristamalla vaan omaksi itsekseen asettuen, siinä kohdaten tunnemöykkynsä kaikki, myös vihantunteet, opetellen muistamaan ettei oma tunne asiasta ole asian todellisuus, vaan on osatotuus, sellaisena subjektiivinen ja tunnehaavoihin sidottu kokemus, tulkinta.

        Ajattelin, että jos yhä jatkat keskustelua - kuten näemmä teit - vastaan minäkin kerran vielä - ja kirjoitin valmiiksi paperille tekstin, laitanpa tähän:

        Tuli vaan jotenkin sellainen mielikuva että pakenet itseäsi (tai jotakin) tuollaiseen pakonomaiseen lepertelyyn, kuin yrittäisit "hyvittää" jotakin (en kyllä tiedä miksi tai kenelle, minulle?) tunteellisella höpinällä: mussukka, söpöparta, hyvin kyllä pidät kaaoksesi järjestyksessä ulkopuolisenkin silmin, suloinen kirjahyllymies, hali hali.
        Äh. En minä väitä ettei sulla oo mua kohtaan lempeitä tunteita mutta jotenkin särähtää. Siksi sanoinkin slow down. Jos sulla vaikka on sisällä kätkettyä pelkoa mun menettämisestä (vaikka emme enää edes seurustele, oletko kohdannut sen?) johon liittyy itsevihaa (ja varsinkin vihaa ja raivoa minua kohtaan, syytöstä, kouristuksenomaista kiinnipitämistä) niin "mussukkani, söpö kirjahyllymies" on valhe johon pakenet. Se ei ole aito hellyyden tunnustus vaan on sanamaalailua jolla yrität peittää (itsellesi) jotain ja vakuuttaa (minulle) jotain.
        Ja jos tämä on vaan mun kuvitelmaa, sitten tuli huti. Sanonpa kuitenkin. Jollain tapaa puheesi nyt särähtävät - - vaikka voi olla omassa korvassani, kuten tiedät en kykene ottamaan sulta tuollaisia sanoja vastaan ja varsinkin kun hokemisessasi AIVAN SELVÄSTI on tänään jotakin perin falskia ja kouristuksenomaista?
        Jos sinun tekee mieli sanoa:
        HITTO, MUSTA TUNTUU TOSI KURJALTA KUN SÄ OHITAT MINUT JA OOT NIINKUIN ET HUOMAIS! Viime yönä kun en saanu heti nukutuksi ja ajattelin sun käyttäytymistä ja eleitä tuli tunne että ois tehny mieli lähteä keskellä yötä ja OTTAA SUA PILLISTÄ KIINNI JA POTKAISTA PÄIN NÄKÖÄ, SE OIS SULLE IHAN OIKEIN!
        sano sitten niin.
        Jos tekee mieli sanoa:
        ETHÄN VAAN MENNYT SEN MUIJAN LUO EILEN? ETTEHÄN VAAN HALANNEET? ETTEHÄN VAAN PUSSANNEET?
        sano sitten niin.
        Jos tekee mieli sanoa:
        TEIN TAAS JOTAIN SELLAISTA, JOTA MUN EI OLIS SAANU TEHDÄ - annoin valtaa väärille ajatuksille tai teoille - JA NYT PELKÄÄN ETTÄ NIISTÄ SEURAA IKÄVYYKSIÄ!
        sano sitten niin, äläkä yritä falskisti hyvittää tai todistella jotain.
        Jos tekee mieli sanoa:
        MIKÄ KAIKKITIETÄVÄ PYHIMYS LUULET OLEVASI TEKOPYHÄ NARSISTINEN TUNNEKYLMÄ HYVÄKSIKÄYTTÄJÄ JA MOUKKA!
        sano sitten, äläkä höpise:
        kiva kiva fazerin sinistä nami nami tryffelileivos.

        Tällaisen bangin kirjoitin minä samaan aikaan kuin sinä bangisi.
        Vielä loppuun bängäytän - bang, but not banging, maybe it's just pänks, sweet - loppulauseeksi:

        Jos haluat purkaa minulle tuntojasi tee se jollain toisella palstalla, please, mutta älä joka palstalla äläkä jokaisessa keskustelussa missä olen. Tee se vaikka tuolla runopalstalla. Siellä olen siihen jo tottunut ja osaan olla vastaamatta.

        Ja nyt, etten saisi viimeistä sanaa, vastaa yksi kerta vielä.
        Mikä kirjahyllyssäsi on ylimmällä hyllyllä seitsemäs kirja vasemmalta?
        Siinä vaaleapuisessa matalassa hyllyssä, jos se on sulla vielä.
        Älä fuskaa.

        Kun sanot olenko käsitellyt seurustelumme loppumista
        niin olen. Ja paljon. Luuletko että on ollut joku helppo asia? ja miksi aina painotat juuri sitä täällä palstoilla? Luulen ( huom.luulo - ei tieto ) että HALUAT kaikkien tietävän
        että nyt olet vapaa ja jokainen täälläkin nettimaailmassa oleva hameenhelma voi iloiten ottaa sinuun yhteyttä ja voikin totta toki, sehän on selvä. Minua kohtaan SITOUTUMINEN olisi ollut sulle sitomista ja varmaankin siksi painotat joka kerta tätä, ettemme enää seurustele.

        ( ei tarvi enää, kyllä se jo tiedetään )


      • m.beard
        r.tytto kirjoitti:

        Kun sanot olenko käsitellyt seurustelumme loppumista
        niin olen. Ja paljon. Luuletko että on ollut joku helppo asia? ja miksi aina painotat juuri sitä täällä palstoilla? Luulen ( huom.luulo - ei tieto ) että HALUAT kaikkien tietävän
        että nyt olet vapaa ja jokainen täälläkin nettimaailmassa oleva hameenhelma voi iloiten ottaa sinuun yhteyttä ja voikin totta toki, sehän on selvä. Minua kohtaan SITOUTUMINEN olisi ollut sulle sitomista ja varmaankin siksi painotat joka kerta tätä, ettemme enää seurustele.

        ( ei tarvi enää, kyllä se jo tiedetään )

        Haluan painottaa asioita jotka ovat totta ja teen sen ilman taka-ajatuksia.
        Varsinkin painotan tosiasioita jotka sinun on vaikea hyväksyä. Muuten keskustelu jää liirum laarumiksi. En kykene käymään keskustelua jossa todelliset asiat jätetään pinnan alle ja puhutaan puuta heinää. Se on kuin kivi kengässä. Voi tuntua kipeältä katsoa maton alle mutta parempi on tehdä niin. Kaikki kohtaamaton roina kuitenkin on siellä ja tulee näkyviin monenlaisena oireiluna, jos asioita ei käsittele.

        Varmasti tiedät etten ole täällä naisia metsästämässä, koko ajatuskin on älytön. Kun kohtauksesi menee ohitse voit nähdä selvemmin ja ymmärtää jälleen.

        Mutta totta on, että olen täysin vapaa solmimaan ihmisten kanssa yhteyksiä. Ja jos satun ihastumaan voin mennä ihan niin pitkälle kuin minua ja häntä huvittaa, sinulta lupaa kysymättä. Se on meidän asiamme. Omatuntoni ja moraalini vetää rajan, et sinä.

        On oman etusi ja hyvinvointisi mukaista hyväksyä realiteetit. Muuten turhaan kiusaat itseäsi kapinoimalla maailmaa ja elämää vastaan.

        - -

        Ihan muistin että olisit sanonut mua söpöksi montakin kertaa.
        Mutta olet varmaan oikeassa. Sekoitan johonkin toiseen ihailijaani. *hymiö*

        Oliko minulla nyt asiaa. Kyllä, ystävällisenä ehdotuksena ja neuvona, käytä yhdessä keskustelussa mieluiten samaa nimimerkkiä, ei jokaisessa viestissä uutta, nytkin ainakin 6 nikkiä sulla.
        Joku voi vaikka luulla että räpistelevä parvi tytönheitukoita minua piirittää jos eivät huomaa yhdistää nikkejäsi saman henkilön tekemix.

        Kirjaa en muista mikä hyllyssäsi siinä kohtaa on ja kuinka voisin muistaa. Enhän oo edes käyny teillä muutettuanne uuteen paikkaan. Mutta kysyin asiaa, palauttaakseni keskustelua varsinaiseen aiheeseen.

        [ Seitsemäs sivu, seitsemäs lause ylhäältä lukien? ]

        - -

        Lopuksi vielä jatkan tätä hyödytöntä yleistä pelinpitoa ja vänkäämistä hivenen, nimimerkki r.tyttö kirjoitti:
        > Kummallista vaan ettet vieläkään pysty muulla lailla puhumaan, kun tämän yleisen foorumin kautta että kaikki lukevat tätä meidän kahden keskistä keskustelua, mutta ehkä se tuo sulle jotain turvaa / tukea sillä olenhan sua niin paljon loukannut? <

        Ei tämä minulle tuo hiukkaakaan turvaa tai tukea. Päinvastoin olen pyytänyt että antaisit olla rauhassa, mutta kun kerta toisensa jälkeen lähdet niin kuin nytkin täysin ulkokirjallisilla ja aiheeseen liittymättömillä kommenteilla kiusaamaan keskusteluja mitä käyn, milloin lepertelet pehmeitä ja milloin taas on kellossa toinen ääni että syytät perättömistä ja menet henkilökohtaisuuksiin, joskus tulee sitten vastatuksi näinkin.

        Parempi kun olisin pysynyt ensimmäisessä kommentissani. Kun koin että et puhu levosta käsin vaan jotenkin pakenet itseäsi ja ajatustesi kohtaamista sanoin erittäin ystävällisesti ja joka kohdassa hyvää tarkoittaen slow down. Mitä sen jälkeen on tässä tullut höpistyä on liikaa.


      • r.tytto
        m.beard kirjoitti:

        Haluan painottaa asioita jotka ovat totta ja teen sen ilman taka-ajatuksia.
        Varsinkin painotan tosiasioita jotka sinun on vaikea hyväksyä. Muuten keskustelu jää liirum laarumiksi. En kykene käymään keskustelua jossa todelliset asiat jätetään pinnan alle ja puhutaan puuta heinää. Se on kuin kivi kengässä. Voi tuntua kipeältä katsoa maton alle mutta parempi on tehdä niin. Kaikki kohtaamaton roina kuitenkin on siellä ja tulee näkyviin monenlaisena oireiluna, jos asioita ei käsittele.

        Varmasti tiedät etten ole täällä naisia metsästämässä, koko ajatuskin on älytön. Kun kohtauksesi menee ohitse voit nähdä selvemmin ja ymmärtää jälleen.

        Mutta totta on, että olen täysin vapaa solmimaan ihmisten kanssa yhteyksiä. Ja jos satun ihastumaan voin mennä ihan niin pitkälle kuin minua ja häntä huvittaa, sinulta lupaa kysymättä. Se on meidän asiamme. Omatuntoni ja moraalini vetää rajan, et sinä.

        On oman etusi ja hyvinvointisi mukaista hyväksyä realiteetit. Muuten turhaan kiusaat itseäsi kapinoimalla maailmaa ja elämää vastaan.

        - -

        Ihan muistin että olisit sanonut mua söpöksi montakin kertaa.
        Mutta olet varmaan oikeassa. Sekoitan johonkin toiseen ihailijaani. *hymiö*

        Oliko minulla nyt asiaa. Kyllä, ystävällisenä ehdotuksena ja neuvona, käytä yhdessä keskustelussa mieluiten samaa nimimerkkiä, ei jokaisessa viestissä uutta, nytkin ainakin 6 nikkiä sulla.
        Joku voi vaikka luulla että räpistelevä parvi tytönheitukoita minua piirittää jos eivät huomaa yhdistää nikkejäsi saman henkilön tekemix.

        Kirjaa en muista mikä hyllyssäsi siinä kohtaa on ja kuinka voisin muistaa. Enhän oo edes käyny teillä muutettuanne uuteen paikkaan. Mutta kysyin asiaa, palauttaakseni keskustelua varsinaiseen aiheeseen.

        [ Seitsemäs sivu, seitsemäs lause ylhäältä lukien? ]

        - -

        Lopuksi vielä jatkan tätä hyödytöntä yleistä pelinpitoa ja vänkäämistä hivenen, nimimerkki r.tyttö kirjoitti:
        > Kummallista vaan ettet vieläkään pysty muulla lailla puhumaan, kun tämän yleisen foorumin kautta että kaikki lukevat tätä meidän kahden keskistä keskustelua, mutta ehkä se tuo sulle jotain turvaa / tukea sillä olenhan sua niin paljon loukannut? <

        Ei tämä minulle tuo hiukkaakaan turvaa tai tukea. Päinvastoin olen pyytänyt että antaisit olla rauhassa, mutta kun kerta toisensa jälkeen lähdet niin kuin nytkin täysin ulkokirjallisilla ja aiheeseen liittymättömillä kommenteilla kiusaamaan keskusteluja mitä käyn, milloin lepertelet pehmeitä ja milloin taas on kellossa toinen ääni että syytät perättömistä ja menet henkilökohtaisuuksiin, joskus tulee sitten vastatuksi näinkin.

        Parempi kun olisin pysynyt ensimmäisessä kommentissani. Kun koin että et puhu levosta käsin vaan jotenkin pakenet itseäsi ja ajatustesi kohtaamista sanoin erittäin ystävällisesti ja joka kohdassa hyvää tarkoittaen slow down. Mitä sen jälkeen on tässä tullut höpistyä on liikaa.

        Olet kärkäs, tyly ja negatiivinen mua kohtaan
        yhtään ystävällisyyttä ei tule, ainoastaan
        joka kerta kritiikkiä miten väärin toimin SINUN mielestäsi.
        Nyt sitten kuitataan kaikki, sanomalla: sisko!
        Eli itse pakenet torjumalla minut.

        " huh, huh. hengitä sisko syvään. "

        Veli hei, missä on sinun vastuusi? kysyn vaan...


      • reksulaäksyntööö
        m.beard kirjoitti:

        Haluan painottaa asioita jotka ovat totta ja teen sen ilman taka-ajatuksia.
        Varsinkin painotan tosiasioita jotka sinun on vaikea hyväksyä. Muuten keskustelu jää liirum laarumiksi. En kykene käymään keskustelua jossa todelliset asiat jätetään pinnan alle ja puhutaan puuta heinää. Se on kuin kivi kengässä. Voi tuntua kipeältä katsoa maton alle mutta parempi on tehdä niin. Kaikki kohtaamaton roina kuitenkin on siellä ja tulee näkyviin monenlaisena oireiluna, jos asioita ei käsittele.

        Varmasti tiedät etten ole täällä naisia metsästämässä, koko ajatuskin on älytön. Kun kohtauksesi menee ohitse voit nähdä selvemmin ja ymmärtää jälleen.

        Mutta totta on, että olen täysin vapaa solmimaan ihmisten kanssa yhteyksiä. Ja jos satun ihastumaan voin mennä ihan niin pitkälle kuin minua ja häntä huvittaa, sinulta lupaa kysymättä. Se on meidän asiamme. Omatuntoni ja moraalini vetää rajan, et sinä.

        On oman etusi ja hyvinvointisi mukaista hyväksyä realiteetit. Muuten turhaan kiusaat itseäsi kapinoimalla maailmaa ja elämää vastaan.

        - -

        Ihan muistin että olisit sanonut mua söpöksi montakin kertaa.
        Mutta olet varmaan oikeassa. Sekoitan johonkin toiseen ihailijaani. *hymiö*

        Oliko minulla nyt asiaa. Kyllä, ystävällisenä ehdotuksena ja neuvona, käytä yhdessä keskustelussa mieluiten samaa nimimerkkiä, ei jokaisessa viestissä uutta, nytkin ainakin 6 nikkiä sulla.
        Joku voi vaikka luulla että räpistelevä parvi tytönheitukoita minua piirittää jos eivät huomaa yhdistää nikkejäsi saman henkilön tekemix.

        Kirjaa en muista mikä hyllyssäsi siinä kohtaa on ja kuinka voisin muistaa. Enhän oo edes käyny teillä muutettuanne uuteen paikkaan. Mutta kysyin asiaa, palauttaakseni keskustelua varsinaiseen aiheeseen.

        [ Seitsemäs sivu, seitsemäs lause ylhäältä lukien? ]

        - -

        Lopuksi vielä jatkan tätä hyödytöntä yleistä pelinpitoa ja vänkäämistä hivenen, nimimerkki r.tyttö kirjoitti:
        > Kummallista vaan ettet vieläkään pysty muulla lailla puhumaan, kun tämän yleisen foorumin kautta että kaikki lukevat tätä meidän kahden keskistä keskustelua, mutta ehkä se tuo sulle jotain turvaa / tukea sillä olenhan sua niin paljon loukannut? <

        Ei tämä minulle tuo hiukkaakaan turvaa tai tukea. Päinvastoin olen pyytänyt että antaisit olla rauhassa, mutta kun kerta toisensa jälkeen lähdet niin kuin nytkin täysin ulkokirjallisilla ja aiheeseen liittymättömillä kommenteilla kiusaamaan keskusteluja mitä käyn, milloin lepertelet pehmeitä ja milloin taas on kellossa toinen ääni että syytät perättömistä ja menet henkilökohtaisuuksiin, joskus tulee sitten vastatuksi näinkin.

        Parempi kun olisin pysynyt ensimmäisessä kommentissani. Kun koin että et puhu levosta käsin vaan jotenkin pakenet itseäsi ja ajatustesi kohtaamista sanoin erittäin ystävällisesti ja joka kohdassa hyvää tarkoittaen slow down. Mitä sen jälkeen on tässä tullut höpistyä on liikaa.

        Ja ihan täysin MUN asia montaako nikkiä käytän
        tiedän että se ärsyttää sua ja siksi laitoin
        ehkä sun olisi hyvä kohdata, mikä siinä ärsyttää
        ettet AINA pakenisi jonkun selän taa.


      • r.tytto
        m.beard kirjoitti:

        Haluan painottaa asioita jotka ovat totta ja teen sen ilman taka-ajatuksia.
        Varsinkin painotan tosiasioita jotka sinun on vaikea hyväksyä. Muuten keskustelu jää liirum laarumiksi. En kykene käymään keskustelua jossa todelliset asiat jätetään pinnan alle ja puhutaan puuta heinää. Se on kuin kivi kengässä. Voi tuntua kipeältä katsoa maton alle mutta parempi on tehdä niin. Kaikki kohtaamaton roina kuitenkin on siellä ja tulee näkyviin monenlaisena oireiluna, jos asioita ei käsittele.

        Varmasti tiedät etten ole täällä naisia metsästämässä, koko ajatuskin on älytön. Kun kohtauksesi menee ohitse voit nähdä selvemmin ja ymmärtää jälleen.

        Mutta totta on, että olen täysin vapaa solmimaan ihmisten kanssa yhteyksiä. Ja jos satun ihastumaan voin mennä ihan niin pitkälle kuin minua ja häntä huvittaa, sinulta lupaa kysymättä. Se on meidän asiamme. Omatuntoni ja moraalini vetää rajan, et sinä.

        On oman etusi ja hyvinvointisi mukaista hyväksyä realiteetit. Muuten turhaan kiusaat itseäsi kapinoimalla maailmaa ja elämää vastaan.

        - -

        Ihan muistin että olisit sanonut mua söpöksi montakin kertaa.
        Mutta olet varmaan oikeassa. Sekoitan johonkin toiseen ihailijaani. *hymiö*

        Oliko minulla nyt asiaa. Kyllä, ystävällisenä ehdotuksena ja neuvona, käytä yhdessä keskustelussa mieluiten samaa nimimerkkiä, ei jokaisessa viestissä uutta, nytkin ainakin 6 nikkiä sulla.
        Joku voi vaikka luulla että räpistelevä parvi tytönheitukoita minua piirittää jos eivät huomaa yhdistää nikkejäsi saman henkilön tekemix.

        Kirjaa en muista mikä hyllyssäsi siinä kohtaa on ja kuinka voisin muistaa. Enhän oo edes käyny teillä muutettuanne uuteen paikkaan. Mutta kysyin asiaa, palauttaakseni keskustelua varsinaiseen aiheeseen.

        [ Seitsemäs sivu, seitsemäs lause ylhäältä lukien? ]

        - -

        Lopuksi vielä jatkan tätä hyödytöntä yleistä pelinpitoa ja vänkäämistä hivenen, nimimerkki r.tyttö kirjoitti:
        > Kummallista vaan ettet vieläkään pysty muulla lailla puhumaan, kun tämän yleisen foorumin kautta että kaikki lukevat tätä meidän kahden keskistä keskustelua, mutta ehkä se tuo sulle jotain turvaa / tukea sillä olenhan sua niin paljon loukannut? <

        Ei tämä minulle tuo hiukkaakaan turvaa tai tukea. Päinvastoin olen pyytänyt että antaisit olla rauhassa, mutta kun kerta toisensa jälkeen lähdet niin kuin nytkin täysin ulkokirjallisilla ja aiheeseen liittymättömillä kommenteilla kiusaamaan keskusteluja mitä käyn, milloin lepertelet pehmeitä ja milloin taas on kellossa toinen ääni että syytät perättömistä ja menet henkilökohtaisuuksiin, joskus tulee sitten vastatuksi näinkin.

        Parempi kun olisin pysynyt ensimmäisessä kommentissani. Kun koin että et puhu levosta käsin vaan jotenkin pakenet itseäsi ja ajatustesi kohtaamista sanoin erittäin ystävällisesti ja joka kohdassa hyvää tarkoittaen slow down. Mitä sen jälkeen on tässä tullut höpistyä on liikaa.

        Sanon tämän: tottakai ihastut vielä johonkin
        sehän on selvää ja sitten tämäkin on jo unhoitettu
        näinhän se menee... kestää pitkään kestää
        tämä loukkaus! kun olit niin ihastunut, rakastunut?
        minuun ja tiesit vastuusi kun tulimme perässäsi tähän kaupungiin - VAI?


    • Billie_Pop

      1. Kyoko Mori : Shizukon tytär

      "Minä haluan tehdä ahkerasti työtä ja olla onnellinen, koska äiti halusi niin.
      Minä lupasin hänelle, että jatkaisin elämääni."

      2.Cervantes : Don Quijote II

      (ei tekstiä takakannessa.)

      3.Irvine welsh : Trainspotting

      Undergroundin uuden profeetan anarkistinen kulttikirja.
      trainspotting on täydellistä piittaamattomuutta omasta ja muiden elämästä. Tämä energinen, raju, räävitön ja loistavasti kirjoitettu tarina kertoo Mark Rentonista ja hänen renttukavereistaan, jotka elävät kuin vieras heimo tavallisten ihmisten keskellä. Heidän tulevaisuutensa ei ulotu seuraavaa piikkiä pidemmälle.

      • Mun kirjahyllyltä löytyy:

        Sujata Masseyn kaikki paitti kaks Rei Shimura kirjat!!

        1. Rei Shimura - Ensimmäinen tapaus.

        2. Rei Shimura - Zen-temppelin arvoitus

        (välistä puuttuu 3. Rei Shimura ja ikebana- Mestari)

        4. Rei Shimura ja tappava Manga

        5. Rei Shimura ja Morsiuskimono

        (tästä puuttuu 6. Rei Shimura ja Samurain tytär)

        7. Rei Shimura ja Helmenkalastaja

        8. Rei Shimura taifuunin silmässä

        9. Rei Shimura Yakuzan jäljillä

        10. Rei Shimura Havaijilla

        Noin jos mennää kirjojen ilmestymis järjestyksen mukaan.


      • kaaos yläkerrassa
        sada_ko kirjoitti:

        Mun kirjahyllyltä löytyy:

        Sujata Masseyn kaikki paitti kaks Rei Shimura kirjat!!

        1. Rei Shimura - Ensimmäinen tapaus.

        2. Rei Shimura - Zen-temppelin arvoitus

        (välistä puuttuu 3. Rei Shimura ja ikebana- Mestari)

        4. Rei Shimura ja tappava Manga

        5. Rei Shimura ja Morsiuskimono

        (tästä puuttuu 6. Rei Shimura ja Samurain tytär)

        7. Rei Shimura ja Helmenkalastaja

        8. Rei Shimura taifuunin silmässä

        9. Rei Shimura Yakuzan jäljillä

        10. Rei Shimura Havaijilla

        Noin jos mennää kirjojen ilmestymis järjestyksen mukaan.

        Alakerran hyllystä löytyy kaikkea. Romaaneja, tietokirjoja, Mitä missä jne.., nuottivihkoja, 1,5 metriä vinyyliä, Siirtokarjalaisen tie, pahkasikoja vuosien takaa, valokuva-albumeja, runoja, auton huolto-ohjekirjoja ja vaikka mitä. Yläkerran aarrekammiosta löytyy em. lisäksi Aikakauslehtiä vuosilta 1919-1920....-27-28 vuosikerrat mm. Suomen kuvalehti jne.. Seura sota-ajalta 1940-1945, Kotiliesi monia vuosikertoja. -40--50 luvulta. Kotiliesi "perhe on yhteiskunnan sydän", Hakkapeliittaakin löytyy. Lähihistorian paikallislehtiä. Parhaat otokset ovat sota-ajalta, kun paikallisessa lehdessä oli terveiset "sieltä jostain" isältä, äidilleni 15-vuotta ennen syntymääni. Valokuvia ja vaikka mitä. En ole noita luokitellut ja lisää keräillään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2136
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2001
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe