Minäkin haluan

Kolumbiaan!!

Onko kukaan käynyt paikassa nimeltä Zipaquira (Sipaquira)?
Siellä on käsittääkseeni suolakaivokseen (?) louhittu kirkko, kiinnostaisi nähdä.

Kuinkas noin muuten; "huomaako" sisällissodan katukuvassa jotenkin?
Mä oon niiiiin kyllästynyt siihen kysymykseen: "Eksä pelkää, et sut kidnapataan?" En pelkää. Jos pelkää ei koskaan näe mitään.

3

905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elama vie

      Olen kaynyt Zipaquirassa, mahtava paikka! Jos tanne tulee kannattaa ehdottomasti kayda siella tutustumassa! Ja kirkko pitaa paikkansa, se on ehka maailman uskonnollisin kyla ja se nakyy. Mutta todellakin kokemuksen arvoinen. Vaikka itse en ole kovin uskovainen niin paikka lammittaa sydanta ja mielta. Varmasti upea kokemus ihan jokaiselle!:)

      No katukuvassa sisallissotaa ei nyt sinansa naa muuten kuin etta armejan miehia pyssyineen on joka puolella, Mika kylla luo turvallisuutta. Jos kayttaa normaalia maalaisjarkea jota varmasti kaikki omistavat taalla on turvallista liikkua. Tietenkin alueella jossa on paljon muita ihmisia jne.. Ei taalla tavallisia ihmisia enaan ole vuosiin kidnapattu ellei ole hyvaa syyta..(no mikahan on hyva syy?)vaikea vastata mutta kylla taalla on turvallista liikkua taksilla ei omalla autolla niinkaan..
      Hienosti ilmaisit tuon etta jos pelkaa ei koskaan nae mitaan. Niin juuri minakin ajattelin kun vaihdoin elamani suomesta tanne Colombiaan!! ja paivaakaan en ole katunut! :)
      Reippaasti reissaamaan! Jos tanne pain eksyt laita vaikka viestia tanne niin mielellani autan ja kerron paljon lisaa maasta. Tai muutenkin jos kiinnostaa niin kerron kylla :)

      • Tengo la camisa negra

        Voitko kertoa hiukan lisää elämän vaihtamisesta Colombiaan? Mistä viisumi pitempiaikaiseen oleskeluun? Mistä toimeentulo? Elääkö 2.000.000 pesolla kuukaudessa? Missä päin Colombiaa asustelet? ym. ym.


      • elama vie
        Tengo la camisa negra kirjoitti:

        Voitko kertoa hiukan lisää elämän vaihtamisesta Colombiaan? Mistä viisumi pitempiaikaiseen oleskeluun? Mistä toimeentulo? Elääkö 2.000.000 pesolla kuukaudessa? Missä päin Colombiaa asustelet? ym. ym.

        Tottakai voin!! Elama taalla on hiukan erilaistan kun Suomessa mutta mukavaa elamaa kuitenkin. Maa on todella kaunis, ihmiset ystavallisia ja kulttuuri kiehtova! Viihdyn taalla erittain hyvin, hyvat mahdollisuuden espanjankielen oppimiseen. Liikenne tosin on hurjaa, valilla saa pelata liikkuessa liikenteenkeskella. Ilmasto on todella monipuolinen, Bogota on viilein koska on korkealla n.2600metrissa,Suomen kesan vertainen mutta alhaalla n. 2h ajomatkan paassa on huomattavasti kuumempaa lahemmaksi 40astetta jossei enemmankin.

        Itsellani ei ole kunnon viisumia viellakaan vaikka olen taalla elanyt jo pitkaan. Maahan tullessa saa turistiviisumin joka on voimassa 3kk ja sen jalkeen taytyy poistua maasta etta saa uuden. Itse tehnyt yhden paivan reissun aina naapurimaihin. Ei ole kovin kallista lentaa paikallisilla yhtioilla esim. Quitoo, Caracasiin tai Panamaan. Kaikkiin on n.tunnin lento. Nain olen itse saastanyt paljon aikaa ja vaivaa. Pidemman aikaisen visa (viisumin) sain haettua joka on voimassa 180paivaa. Mutta ongelma on siina etta sitten samana vuonna ei enaan saa tulla takaisin koska turistipaivat ovat taynna niin kavi minulle viime vuonna mutta siihen valiin jai vain n.viikko joten olin lomalla naapurimaassa joulukuun viimeisen viikon. Jos taalla on laillinen/kunnon tyopaikka saa kunnon viisumin kun hakee, siita tietenkin seuraa pieni paperisota. Tyopaikka varmasti auttaa tassa asiassa. Itse olen menossa paikallisen kanssa naimisiin kesalla joten sitten saan kunnon oleskeluluvan tanne niin sitten itsestaan. Toimeentuloa ei valtiolta taalla tule kenellekaan minun tietaakseni. Toita taytyy tehda jos taalla elaa..(tai kerjata kadulla) 2.000.000pesolla elaa taalla kylla kuukaudessa erittain hyvin, onko tahan summaan laskettu asuminen,ruoka,laskut jne? jos lomalle olet tulossa niin kylla kuukaudeksi tama summa riittaa vallan mainiosti. Ruokaan/takseihin/juomii ei mene taalla paljoo rahaa ne ovat hyvin edullisia taalla.

        Itse tienaan taalla n. 2.400.000 pesoa kk. mika Euroissa ei ole paljon mutta pesoissa on, parjaan hyvin ja elan parempituloisten luokassa..Asustelen Bogotossa maan paakaupungissa, pohjois-osassa, erittain miellyttavaa seutua.
        Ruoka Colombiassa on hyvaa, mutta oikeen perinteinen ruoka on pelkaa lihaa, makkaraa ja laskia. Herkkullisia suurinosa kylla mutta todella raskasta. Mutta talla on tarjolla kaiken nakoista herkullista kevyempaa ruokaa. Ihmiset syo kamalasti lihaa! Hyvia ravintoloita ja baareja on joka kulmassa. Mahtavia ostospaikkoja myoskin. Matkustus maan sisalla on todella halpaa ja suositeltavaa. Tassa maassa on paljon nakemista ja kokemista!!

        Suosittelen lampimasti!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2095
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      173
      1508
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1465
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1199
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1169
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      904
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      785
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      280
      745
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      695
    Aihe