2.5v poikagerbiilillä kasvain?

höh

nii eli 2.5vuotta vanha poikagerbiili o täs hädissää, navankohdalla 0.5-1senttine "reikä/pallo". kauan teidän gerbiilit on eläny kasvaimen kanssa ja millon pitäisi lopettaa?leikata ei aijota kun noin vanhakin tuo gerbiili on. sit viel mitä toiselle pitäis tehdä kun kaveri lähtee taivaaseen?

9

2345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suski87

      Kannattaa ennen oman kysymyksen laittamista lueskella myös vanhoja aiheita, niissä on usein käsitelty ihan samojakin asioita. Kopioihin tähän pari aiempaa vastausta muutamasta muusta tämän palstan viestiketjusta:

      "Eläintä näkemättä on mahdotonta sanoa mitään varmaa, mutta kyseessä saattaa hyvinkin olla hajurauhaskasvain. Eläimen iästä/kunnosta riippuen kasvain voi olla mahdollista leikata. Muussa tapauksessa vaihtoehtona on tarkkailla kauanko eläin pystyy elämään normaalia elämää kasvaimen kanssa (ruoka maistuu, eläin on virkeä, liikkuu normaalisti jne.) ja sen jälkeen viedä se lopetettavaksi. Joskus kasvaimet kasvavat hyvinkin nopeaan, välistä taas ne pysyvät lähes samoissa mitoissa kuukausia.

      Varmuuden siitä, mikä patti on kyseessä ja miten sen kanssa kannattaisi edetä saat viemällä gerbiilisi jollekin jyrsijöistä tietävälle eläinlääkärille."

      "Mikäli gerbiilisi on nuori/nuorehko ja/tai tarkoituksesi on jatkaa gerbiiliharrastustasi vielä sen jälkeenkin, suosittelisin hankkimaan sille pari poikasta kavereiksi. Totuttaminen vie yksilöistä riippuen muutamista tunneista viikkoihin. Meillä urosten kohdalla on välillä riittänyt että kaikki on vain laittanut yhtä aikaa puhdistettuun terraarioon, jossa ei ole mitään vanhan gerbiilin omia tavaroita. Useimmiten joudutaan turvautumaan totutusverkkoon, eli terraario jaetaan verkolla kahtia ja puolia vaihdetaan kahdesti päivässä hajujen sekoittumiseksi. Sitten esim. viikon päästä gerbiilit koitetaan päästää yhteen puolueettomalla alueella. Yksi yksinjäänyt aikuinen gerbiili hyväksyy tavallisesti melko helposti luovutusikäiset poikaset kaverikseen.

      Vaikka gerbiilit ovatkin laumaeläimiä, ei yksinolo niitä tapa. Jos nykyisellä gerbiililläsi on jo ikää etkä enää uusia gerbiileitä halua, voit pitää sen myös yksin. Pidät sille vain enemmän seuraa ja järjestät virikkeitä. Kun gerbiililaumani (enimmillään niitä oli meillä 13 kerrallaan) pienentyi yhteen, päädyin olemaan ottamatta enää uutta kaveria Benille. Poitsu oli silloin jo 3-vuotias, joten ajattelin ettei se enää kauaa elä. Poitsu teki kuitenkin meidän lauman ennätyksen ja kuoli vasta ollessaan 4v 3kk. Ihan hyvin se touhuili ja pysyi pirteänä yksinkin tuon elämänsä viimeisen neljänneksen. Kuitenkin jos olisin tiennyt sen vielä noin kauan jaksavan, olisi se ne uudet kaverit tavalla tai toisella saanut."

    • Lady_Duvert

      Gerbiilillä on myös kasvain. Se täyttää pian 4 vuotta. Kavsain ei ole kasvanut vähään aikaan. Kasvu pysähtyi viime kuussa. Gerbiili on hyvin pirteä, mutta jos gerbiilisi näplää kasvainta tai puree sitä niin, että se alkaa vuotamaan. Suosittelen lopettamista, koska tuolloin kasvain häiritsee gerbiilisi elämää.

      Harva eläinlääkäri suostuu leikkaamaan gerbiiliä, koska nukutus aiheuttaa ruuminlämmön tippumista.

      Kasvatus kokemusta jo 7 vuotta

      [email protected]

    • kasvain...

      mun mielestä se on kasvain koska omalla gerbullani oli kanssa tollanen samallainen ¨rakkula¨ se oli 3 w ja sen pystyi leikata mutta se uusiutui emmekä enään leikkuuttaneet sitä koska se oli jo vanha gerbbu. :/
      :)

    • gerbiili-fani

      moikka!!!
      Ois hyvä juttu jos varaisit eläinlääkäriltä ajan ja veisit sen sinne tutkittavaks!! ja jos se kuolee ja toinen jaa yksin( niinku mulla) niin voit ostaa sille kaverin. Mut jos se on yli 2 vuotta niin sit ei kannata. Pidä sille seuraa paljon. Jos se on poikanen niin sit ois tosi hyvä ostaa sille
      kamu.

    • hmmm....

      moi!
      minusta hänet pitäisi lopettaa sitten kun kasvain alkaa haitata häntä ja aiheuttaa kipua.
      minusta eläin ei saa kärsiä turhaan, vaikka omistaja
      pitäisikin eläintään vielä aivan loppuun asti.
      jos todella pidät gerbiilistäsi anna sille arvokas kuolema.

    • Luppeli

      2,5-vuotias poikani leikattiin. Hajurauhasen vieressä pieni näppy ja leikkauksessa ilmeni, että kaksi kasvainta. Samalla poistettiin toisen kiveksen kohdalta kasvain. Nyt mennyt noin 3 kk leikkauksesta ja kaikki on loistavasti.

      Kyseessä on iso leikkaus pienelle jyrsijälle. Pari päivää meni huilaten, mutta sitten meno vain yltyi. Viikon verran pidin haavan takia levossa.

      Eläinlääkäri myöntyi leikkaukseen, koska herra oli hyvässä kunnossa (sirkeäsilmäinen ja hyvässä lihassa). Nyt ratkaisu tuntuu oikealta. Jokainen tapaus on erilainen ja aina kannattaa kuulla sydämensäkin ääntä järjen äänen lisäks. Niin, ja kaikki eläinlääkärit eivät leikkaa näin pieniä.

      Toiset pari gerbiiliä ovat kasvaimensa kanssa touhunneet hyvin ja heikkeneminen tapahtunut nopeasti. Yhtä en edes ehtinyt viedä lääkäriin nukutettavaksi.

      Ja mitä tehdä toiselle. Voit antaa sen olla yksinään, mikäli sekin on samanikäinen. Voithan tietysti jatkaa gerbiilien parissa ja hankkia lisää. Siitä ovat toiset neuvoneet ja antaneet hyviä ohjeita.

      Iloista joulunaikaa!

    • gerbaliina

      ikävää!! Vie eläinlääkäriin!!!
      Ja sille toiselle ostat kamui (kaks ois hyvä) jos se vanha kuolee. Munki piti ostaa gerbulleni kamu kun toinen kuoli. Minkä ikäi se jol on kasvain???
      Ja laita mulle sähkärii ossaa: [email protected] niin kerron sit miten teet jos se kuolee. Mul on kokemust ja se on helppoo!!

    • gerbaliina__

      ikävää!! !!
      Vie eläinlääkäriin!!!
      Ja sille toiselle ostat kamui (kaks ois hyvä) jos se vanha kuolee. Munki piti ostaa gerbulleni kamu kun toinen kuoli. Minkä ikäi se jol on kasvain???
      Ja laita mulle sähkärii ossaa: [email protected] niin kerron sit miten teet jos se kuolee. Mul on kokemust ja se on helppoo!!

    • Anonyymi

      Mikä gerbiiliäni vaivaa? Oireet:turvonnut naama,hikinen mahaalus,ei suo tai juo kunolla eikä liiku paljoa hengitys on kovaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe