2.5v poikagerbiilillä kasvain?

höh

nii eli 2.5vuotta vanha poikagerbiili o täs hädissää, navankohdalla 0.5-1senttine "reikä/pallo". kauan teidän gerbiilit on eläny kasvaimen kanssa ja millon pitäisi lopettaa?leikata ei aijota kun noin vanhakin tuo gerbiili on. sit viel mitä toiselle pitäis tehdä kun kaveri lähtee taivaaseen?

9

2298

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • suski87

   Kannattaa ennen oman kysymyksen laittamista lueskella myös vanhoja aiheita, niissä on usein käsitelty ihan samojakin asioita. Kopioihin tähän pari aiempaa vastausta muutamasta muusta tämän palstan viestiketjusta:

   "Eläintä näkemättä on mahdotonta sanoa mitään varmaa, mutta kyseessä saattaa hyvinkin olla hajurauhaskasvain. Eläimen iästä/kunnosta riippuen kasvain voi olla mahdollista leikata. Muussa tapauksessa vaihtoehtona on tarkkailla kauanko eläin pystyy elämään normaalia elämää kasvaimen kanssa (ruoka maistuu, eläin on virkeä, liikkuu normaalisti jne.) ja sen jälkeen viedä se lopetettavaksi. Joskus kasvaimet kasvavat hyvinkin nopeaan, välistä taas ne pysyvät lähes samoissa mitoissa kuukausia.

   Varmuuden siitä, mikä patti on kyseessä ja miten sen kanssa kannattaisi edetä saat viemällä gerbiilisi jollekin jyrsijöistä tietävälle eläinlääkärille."

   "Mikäli gerbiilisi on nuori/nuorehko ja/tai tarkoituksesi on jatkaa gerbiiliharrastustasi vielä sen jälkeenkin, suosittelisin hankkimaan sille pari poikasta kavereiksi. Totuttaminen vie yksilöistä riippuen muutamista tunneista viikkoihin. Meillä urosten kohdalla on välillä riittänyt että kaikki on vain laittanut yhtä aikaa puhdistettuun terraarioon, jossa ei ole mitään vanhan gerbiilin omia tavaroita. Useimmiten joudutaan turvautumaan totutusverkkoon, eli terraario jaetaan verkolla kahtia ja puolia vaihdetaan kahdesti päivässä hajujen sekoittumiseksi. Sitten esim. viikon päästä gerbiilit koitetaan päästää yhteen puolueettomalla alueella. Yksi yksinjäänyt aikuinen gerbiili hyväksyy tavallisesti melko helposti luovutusikäiset poikaset kaverikseen.

   Vaikka gerbiilit ovatkin laumaeläimiä, ei yksinolo niitä tapa. Jos nykyisellä gerbiililläsi on jo ikää etkä enää uusia gerbiileitä halua, voit pitää sen myös yksin. Pidät sille vain enemmän seuraa ja järjestät virikkeitä. Kun gerbiililaumani (enimmillään niitä oli meillä 13 kerrallaan) pienentyi yhteen, päädyin olemaan ottamatta enää uutta kaveria Benille. Poitsu oli silloin jo 3-vuotias, joten ajattelin ettei se enää kauaa elä. Poitsu teki kuitenkin meidän lauman ennätyksen ja kuoli vasta ollessaan 4v 3kk. Ihan hyvin se touhuili ja pysyi pirteänä yksinkin tuon elämänsä viimeisen neljänneksen. Kuitenkin jos olisin tiennyt sen vielä noin kauan jaksavan, olisi se ne uudet kaverit tavalla tai toisella saanut."

  • Lady_Duvert

   Gerbiilillä on myös kasvain. Se täyttää pian 4 vuotta. Kavsain ei ole kasvanut vähään aikaan. Kasvu pysähtyi viime kuussa. Gerbiili on hyvin pirteä, mutta jos gerbiilisi näplää kasvainta tai puree sitä niin, että se alkaa vuotamaan. Suosittelen lopettamista, koska tuolloin kasvain häiritsee gerbiilisi elämää.

   Harva eläinlääkäri suostuu leikkaamaan gerbiiliä, koska nukutus aiheuttaa ruuminlämmön tippumista.

   Kasvatus kokemusta jo 7 vuotta

   lady_duvert@luukku.com

  • kasvain...

   mun mielestä se on kasvain koska omalla gerbullani oli kanssa tollanen samallainen ¨rakkula¨ se oli 3 w ja sen pystyi leikata mutta se uusiutui emmekä enään leikkuuttaneet sitä koska se oli jo vanha gerbbu. :/
   :)

  • gerbiili-fani

   moikka!!!
   Ois hyvä juttu jos varaisit eläinlääkäriltä ajan ja veisit sen sinne tutkittavaks!! ja jos se kuolee ja toinen jaa yksin( niinku mulla) niin voit ostaa sille kaverin. Mut jos se on yli 2 vuotta niin sit ei kannata. Pidä sille seuraa paljon. Jos se on poikanen niin sit ois tosi hyvä ostaa sille
   kamu.

  • hmmm....

   moi!
   minusta hänet pitäisi lopettaa sitten kun kasvain alkaa haitata häntä ja aiheuttaa kipua.
   minusta eläin ei saa kärsiä turhaan, vaikka omistaja
   pitäisikin eläintään vielä aivan loppuun asti.
   jos todella pidät gerbiilistäsi anna sille arvokas kuolema.

  • Luppeli

   2,5-vuotias poikani leikattiin. Hajurauhasen vieressä pieni näppy ja leikkauksessa ilmeni, että kaksi kasvainta. Samalla poistettiin toisen kiveksen kohdalta kasvain. Nyt mennyt noin 3 kk leikkauksesta ja kaikki on loistavasti.

   Kyseessä on iso leikkaus pienelle jyrsijälle. Pari päivää meni huilaten, mutta sitten meno vain yltyi. Viikon verran pidin haavan takia levossa.

   Eläinlääkäri myöntyi leikkaukseen, koska herra oli hyvässä kunnossa (sirkeäsilmäinen ja hyvässä lihassa). Nyt ratkaisu tuntuu oikealta. Jokainen tapaus on erilainen ja aina kannattaa kuulla sydämensäkin ääntä järjen äänen lisäks. Niin, ja kaikki eläinlääkärit eivät leikkaa näin pieniä.

   Toiset pari gerbiiliä ovat kasvaimensa kanssa touhunneet hyvin ja heikkeneminen tapahtunut nopeasti. Yhtä en edes ehtinyt viedä lääkäriin nukutettavaksi.

   Ja mitä tehdä toiselle. Voit antaa sen olla yksinään, mikäli sekin on samanikäinen. Voithan tietysti jatkaa gerbiilien parissa ja hankkia lisää. Siitä ovat toiset neuvoneet ja antaneet hyviä ohjeita.

   Iloista joulunaikaa!

  • gerbaliina

   ikävää!! Vie eläinlääkäriin!!!
   Ja sille toiselle ostat kamui (kaks ois hyvä) jos se vanha kuolee. Munki piti ostaa gerbulleni kamu kun toinen kuoli. Minkä ikäi se jol on kasvain???
   Ja laita mulle sähkärii ossaa: koira94@luukku.com niin kerron sit miten teet jos se kuolee. Mul on kokemust ja se on helppoo!!

  • gerbaliina__

   ikävää!! !!
   Vie eläinlääkäriin!!!
   Ja sille toiselle ostat kamui (kaks ois hyvä) jos se vanha kuolee. Munki piti ostaa gerbulleni kamu kun toinen kuoli. Minkä ikäi se jol on kasvain???
   Ja laita mulle sähkärii ossaa: koira94@luukku.com niin kerron sit miten teet jos se kuolee. Mul on kokemust ja se on helppoo!!

  • Anonyymi

   Mikä gerbiiliäni vaivaa? Oireet:turvonnut naama,hikinen mahaalus,ei suo tai juo kunolla eikä liiku paljoa hengitys on kovaa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halpa on lapsen henki

   "POHJOIS-KARJALAN käräjäoikeus on antanut torstaina tuomionsa 4-vuotiaan lapsen kuolemaa koskevasta tapauksesta. Sebast
   Joensuu
   348
   6127
  2. Riikka Purra-leikkuulauta, hyvää huumoria vaiko räikeän mautonta pilkantekoa kansalaisia kohtaan?

   "Riikka Purra vitsaili leikkaamisesta – puisessa leikkuulaudassa viesti" https://www.is.fi/politiikka/art-2000010263746
   Perussuomalaiset
   241
   1665
  3. En olisi voinut kuvitella

   Surullisempaa päätöstä kaikelle mitä meidän välillä ikinä oli kuin se, että päätit ghostata. Nyt tiedän miten helppoa su
   Ikävä
   145
   1371
  4. Kivaa karkauspäivää

   Ystäville ja miksi ei ystävän oloisillekin. :)
   Ystävyys
   228
   1345
  5. Alexander Stubb presidenttipuheessaan: "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa"

   "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa. Tulemme näkemään niin vallan alueellistumista kuin epäpyhiä liitt
   Maailman menoa
   117
   1093
  6. Käteismaksuihin lisättävä 10 % + 2 eur palvelumaksu

   Alla muutama esimerkki, kuinka ostosten loppusummaan lisättävä palvelumaksu kannustaa siirtymään pois kalliista ja hitaa
   Maailman menoa
   244
   953
  7. Mä rakas niin

   haluaisin nähdä sut kun olet mun mielessäni kaiken aikaa. Ja meillähän on sitä yhteistä menneisyyttäkin. Minun suojeluse
   Ikävä
   36
   857
  8. Mitä uskollisuus sinulle merkitsee?

   Vai onko se uskollisuus sinulle tilanne kohtaista. Siis kun toinen pettää niin anteeksi antamatonta mutta kun itse petät
   Ikävä
   100
   826
  9. Elämässä harmittaa jos

   Asioita jää sanomatta tai välit jäävät huonoiksi.
   Ikävä
   50
   806
  10. Olen päättänyt luovuttaa meidän suhteen

   Aika on osoittanut, että et ole lähtenyt selvittämään asioita vaikka tarjosin siihen kuin tarjottimella mahdollisuuden.
   Ikävä
   31
   785
  Aihe