transporterin pyöränlaakerit

transporter

Tervehdys!osaatteko sanoa pystyykö kotioloissa vaihtamaan takapyörän laakerit? en tietenkään omista mitään hienoja prässejä mitä korjaamolla on käytössä, mutta paljon on tullut autojen kanssa "häärättyä".ajokki on itselleni viellä melko tuore hankinta ja siiksi utelen viisaampien neuvoja.
T:tietämätön

11

7700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wolsu

      kyllä nuo kaiken järjen mukaan on kaikissa volkkareissa järjestään kotikonstein vaihdettavissa; passattiin (ja kuplaan; heh) vaihdoin viime syksynä takalaakerit ja kyllä ne ihan kotivermein tuli vaihdettua.

      pitää vain olla tarkkana sisemmän laakerin ulkorengasta irroittaessa/asennettaessa, että ei vaurioita abs-jarrujen hammastusta jarrulevyn sisältä. ja kunnolla esim. skf lgmt laakerirasvaa sisään ja laakereille!

      laakerit tosiaan maksoivat passattiin noin 20 € (muistaakseni) ja työ ei mitään -> stockmann auto olisi ottanut ko työstä noin 170 € per puoli, joten kannattanee ainakin yrittää. hyvää apua saa haynesin korjausoppaista, jotka eivät maksa maltaita, mutta räjäytyskuvat ja asennusohjeet ovat todella käypiä (ainakin vw oppaissa).

      • transporter

        asiahan on niin että tranportterissa on leveä laakeri, ei suinkaan perinteinen kartiolaakeri maljalla.mitä tulee korjausoppaaseen, niin se ohittaa tyylikkäästi koko laakeri vaihdon. siitä ei ole mitään ohjetta.kiitos kuitenkin vastauksesta!!


    • 57 kotka

      2003vm transporterin takalaakerin vaihtoon tarvitset; keskiön ulosvetäjän ja kun laitat uuden keskiön ja laakerin niin siinä pitää olla jonkinlainen erikoinen vehje millä saat painettua keskiön ja laakerin ehjänä takaisin paikoilleen.koko työ laakeri ja keskiö maksoi vw liikkeessä jyväskylässä 406e..eli..tuo on vain oikean puolen osat ja työt..mutta nopeasti teki homman alle tunnissa ja takuu on 2v..

    • patteri51

      Ei kannata itse vaihdella , omasta nelikko porteista molemmat etulaakerit sökönä , mutta toinen menee takuuseen , 2v takuu kun merkkiliikkeessä teettää , pikkupajoihin ei kannata viedä saattaa tulla kalliimmaksi

      • vaginalaatu

        Alle kaksi vuotiaasta menee takalaakerit??? Kyllä on VW-laatu nykyään kohillaan. Iselläni 18- vuotias Transportter, yli 300.000 ajettuna. eikä ainuttakaan pyöränlaakeria ole vaihdettu.


    • VWFanatic

      VW on maailman paras auto, eikä siinä ole koskaan mitään vikoja.

      • vwonpaska

        paskoja vehkeitä


    • hevosennäköinen.paku

      Katsoin yhtenä päivänä että hevonenko se sieltä vastaan tulee niin olikin uusin VW Transporter :D

    • Redevil75

      Itse hankin tuon erikoistyökalun laakerienvaihtoon tuohon meidän t5:een -06 ja eilen juhannuksen kunniaksi ja se kun oli sentään vapaa päivä niin piti pistää vaihtoon oikeanpuoleinen takalaakeri. Ikinä en ole vielä VW laakereita vaihtanut mutta muihin kyllä. Ja täytyy sanoa että seuraavalla kerralla kun tiedän mitä löytyy purkamisen aikana ja mitä purkaa niin menee aika hyvin se 1 tunti koko hommassa tuon työkalun kanssa. Eilen meni 2 tuntia mutta puuttuikin pari muuta kätevää työkalua. Täytyy hankkia varalle eli nuo jousien asennus koukut. Jos kiinnostusta tai tarvetta yseiselle erikoistyökalulle niin olen valmis lainaamaan sitä pienellä korvausella. =)

      • Hidasta

        Naapurilla meni yhden kulman remonttiin koko talvi.


    • remonttiayhtenään

      Volsun laakereita ei kannata itse vaihdella . Niitä kun joudutaan vaihtelemaan kerran parissa viikossa niin muuta ei kerkiikkään tehdä kuin autoremonttia. Muutakin korjattavaa päivittäin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1143
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1091
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe