"kkdeksi usaan"

kiinnostunut tietämään

Kaverini kanssa ollaan mietitty et lähettäis ens vuoden lopulla usaan ..new york tai los angeles ..niin, sen ku tässä osais päättää! :D

kuukauden verran siellä tultais lomaileen.. Miten tätä hommaa kannattais lähteä "purkamaan", mitä ottaa ensimmäiseksi selvää, tärkeät asiat!?!

Tietysti rahaa rahaa rahaa ...ei siellä ilmaseks olla, kannattaako parempaan hotelliin panostaa, onko hotelleilla suuriakin hinta-laatu eroja?

Mitä asioita kannattais nyt ottaa huomioon!? Kaikki info kelpaa, niin hyvät ku huonotki!

Tosiaan, vuosi siihen on vielä aikaa ku tuo suuri toive toivottavasti tulis toteutumaan, joten eikös sitä pitäs jo tässä vaiheessa alkaa ottamaan asioista selvää, joten täältä aloitin!

Kiitos kaikille vastauksista!

4

1014

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chevrolet el camino

      Aika alkutaipaleella olet kun vielä mietit itään vai länteen..... Sama kun miettisit Nairobin ja pariisin välillä. ja Itse menisin ehdottomasti colodaro/wyoming seuduille.

    • tss

      ...ja luultavasti Los Angelesissakin, siellä olen ollut niin kauan aikaa sitten, etten osaa ihan vertailla New Yorkiin. Siis ainakin, jos hotellissa aiotte olla. Hyvä keskitason hotellihuone maksaa veroineen New Yorkissa halvimmillaan USD 150/yö ja sesonkiaikoina paljon enemmän. Hotelleissa ei yleensä ole aamiaista. Hotelleissa on suuria eroja, olen ollut ihan kamalissa hotelleissa, huone haisi homeelle, lukko oli rikki, tapetit repsottivat, lakanat haisivat. Toisaalta olen ollut myös hienoissa hotelleissa, joissa on ollut TV:t kylppäreissä, 24 h huonepalvelut, upeat huoneet ja kaikki kuviteltavissa olevat lisäpalvelut ja eniten hotelleissa jotka ovat jotain tältä väliltä. New Yorkissa hyvä hinta-laatusuhde (paikalliseen hintatasoon suhteutettuna) oli mielestäni Red Roof Manhattanissa, joka on kaksi korttelia Empire State buildingista etelään.
      Ruokailuun löytyy erihintaisia vaihtoehtoja, nähtävyyksien pääsymaksut yms. maksavat myös.

      Muista myös, että aika hyvä lovi budjettiin tulee tipeistä, joita kahviloissa, ravintoloissa yms paikoissa maksetaan vähintään 15% laskusta, vähintään 1 USD drinkistä. Jos lähdet ravintolasta antamatta tippiä, siitä voidaan tulla kadulle asti huomauttamaan. On maan tapa, josta ei sovi laistaa ja on nähtävä osana palvelun hintaa. Takseille ja jopa kampaajile maksetaan tippiä.

      Hintalappuihin ja ruokalistoihin ei ole merkitty arvonlisäveroa, joka lasketaan hintoihin päälle. Eri osavaltioissa verot vaihtelevat, verot ovat muistaakseni 4-9% välillä.

      Lue tämän palstan aiempipa keskusteluja ja esim Tripadvisor.com-sivujen forumin keskusteluja.

    • kasilaukku

      Matkakohdetta valitessa kannattaa ensin varmaan pohtia etta mita haluatte USA:ssa tehda ja nahda? Onko saalla valia?

      Kuukaudessa ehtii nakemaan enemmankin kuin vain yhden kaupungin.

      NYC:ssa ette autoa tarvitse, mutta melkein kaikkialla muualla USA:ssa kylla. Eli kuukauden autovuokra (ja vakuutus ja bensat) kannattaa myoskin lisata budjettiin.

    • Catt

      Moikka!

      Ajattelin nyt vastata sullekin, kun kerran tahan kirjoittamisen "makuun" paasin :)

      Muutama hyva pointti tuli jo mainittua tuolla aikaisemmin, mutta jos nyt taas kerran tyonnan lusikkani tahankin soppaan...

      Eli ensimmaisena varmaan kannattaa miettia mita haluatte tehda. Sinansa yksinkertaista, mutta kuitenkin niin vaikeaa... Lahinna tarkoitan, etta haluatteko luksusloman, shoppailua, teatteria, museoita ja hienon tayspalveluhotellin vai lahdetteko enemmankin seikkailumielessa. Nuohan eivat tietenkaan sulje toisiaan pois, mutta budjetti nayttaa varmaan vahan erilaiselta...

      Siis ihan ensimmaisena miettimaan mita haluatte lomalta ja sen mukaan sitten valikoimaan kohdetta/kohteita. Auto on aika oleellinen suurimmassa osassa USAn kohteita, erityisesti jos haluatte tutkia mita muuta katseltavaa ymparistosta loytyy. Ei missaan tapauksessa pakollinen, mutta yleensa helpottaa elamaa suunnattomasti. Jos tuntuu, etta USAssa ajaminen on turhan suuri seikkailu jo itsessaan (ja eipa siita voi moittia, onhan se erilaista kuin Suomessa) kannataa valita kohde sen mukaan, etta paasette liikkumaan ainakin kohtuu vaivattomasti julkisilla.

      Molemmista kaupungeista voitte tehda lyhyehkoja automatkoja moneen eri suuntaan. esim Nykista Bostoniin ja vaikka tanne Kanadan puolelle paasee suhteellisen inhimillisella ajolla...

      Hotelleja, hostelleja ja kaikkea silta valilta loytyy vaikka kuinka paljon. Se onkin sitten sen jan murhe kun tiedatte koska, minne ja kuinka paljon saa maksaa. Kannataa varmaankin vilkaista huoneistohotelleja tai vastaavia jos meinaatte pysya yhdessa paikassa tuon kuukauden ajan. Niissa ei ole samanlaista siivous-huonepalvelua kuin varsinaisissa hotelleissa, mutta yleensa keittio ja muutenkin mukavat olot halvemmalla hinnalla kuin tayden palvelun hotelleissa.

      Netista loytyy tietoa kunhan vaan rupeatte kaivamaan. Ja muuten pikku huomautus... Jos meinaatte ensi vuoden lopulla lahtea, niin muistakaa, etta Nykissa on aina isot uuden vuoden pippalot, joten hotellihuoneen saaminen saattaa osoittautua aika haasteeksi. Toisaalta onhan se varmasti hieno kokemus jos sinne paasee. Luulisin, etta hotellien varaaminen hyvissa ajoin auttaa asiaa jos sinne haluatte...

      Kai tallakin alkuun paasee, yritan nyt pitaa nama vastauksen vahan lyhyempina... Kysele ihmeessa lisaa jos jotain tulee mieleen.

      Hauskaa suunnittelua!

      Catt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3418
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2098
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1662
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1517
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1097
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      150
      933
    Aihe