Utelen vähän

Raakkeli

Mieleeni tuli, että koska suurperheissä lapsia on paljon, miten teillä suoritetaan kaikki hygieniajutut, ja kuinka usein?

Eikö kuudenkin lapsen jokailtainen suihkussakänti kuluta vettä aika paljon, ja lapsethan ei edes hikoile näennäisen paljon, eikä hiuksetkaan rasvoitu
alle kouluikäisellä juuri yhtään...

Entäs lakanoiden vaihto? Kuinka usein? Kaikkiko vaihtaa samana päivänä vai miten? Pyykkiä tulee kilokaupalla varmasti....

Ja vaatteet... Miten usein saa vaihtaa uudet päällysvaattet? Meidän lapsi vaihtaisi viisikin kertaa uudet vatteet jos ei vähän rajoittaisi... Ja kertakäyttämän jälkeen heti pyykkiin... Suurperheissä ei varmaan VOI toimia näin...

Entä miten se äippä kerkeää huolehtia jokaisen lapsen käsienpesut ulkoa tultaessa, ennen ruokaa ja vessassa käynnin jälkeen? Osaako lapset muka niin hyvin itse? Meidän lasta piti kokoajan muistuttaa kun oli pienempi, vaikka yrittikin kovasti muistaa...

Ja miten usein teillä alle kouluikäiset peseytyvät kunnolla suihkussa, ja kuinka usein hiukset pestään? Entäs sitten sellaiset ala-asteikäiset, miten usein he? Murkkuikäiset varmaaan päivittäin...

Tuossa yhdessä ektjussa aloitettiin asian vierestä keskustelu tästä aiheesta, joten oma ketju voisi olla paikallaan.

39

4914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ole..

      yhtään lasta, mutta en kyllä joka päivä kokovartalosuihkua mielellään itsekään ottaisi, vaikka käytännössä melkein tuleekin käytyä.

    • 2-10-vuotiaita

      En tiiä, miten muilla, mutta meillä tämä toimii ihan hyvin näin (vastaan järjestyksessä sun kysymyksiin):
      Lapset käyvät 2krt vkossa saunassa pesulla, jolloin pestään siis kaikki.

      Lakanat vaihdetaan 2-3vkon välein ja kaikki kerralla. Kiitos pesukoneen ja kuivausrummun keksijälle.

      Alusvaatteet vaihdetaan päivittäin, päälivaatteet tarpeen mukaan, vähintään niin, että ma puhtaat, ke puhtaat ja vkl puhtaat.

      Käsienpesu meillä on kotiin tultaessa, ennen ruokaa, veskissä käytäessä jne... Jokainen isompi osaa sen tehdä ihan itse, pienimpien kädet käydään pesemässä siinä samalla kun pestään omat kädet.

      Tässä tais olla vastaus sun kysymyksiin, kysele, jos tulee vielä muuta =)

      Näissä jutuissahan ei ole isossa perheessä kyse kuin organisoinnista!

    • ei suurperheläinen

      Osui sattumalta tämä viesti silmiin ja päätimpä vastata siihen vaikkei kolmen lapsen perhettä kai suurperheeksi katsota.
      Ei missään nimessä lapsia (alle murkkuikäisiä) tarvitse pestä ja suihkutella päivittäin. Meillä kaksi alle kouluikäistä käy oikeastaan kerta viikkoon kunnon pesulla, muuten sitten tarpeen mukaan pepun pesu, tms. Kouluikäinen käy lauantaisen saunomisen lisäksi (liikuntaharrastuksen vuoksi) kaksi kertaa saunomisen lisäksi suihkussa. Alusvaatteet ja sukat vaihdetaan joko päivittäin tai joka toinen päivä viimeistään. Pitää muistaa se mitä on pitkään puhuttu, että liika hygieniakin on vain pahasta eikä meillä siksi jo muutenkin kuivaihoisia lapsia turhaan lotrata vedellä eikä varsinkaan millään suihkusaippuoilla. Eri asia on sitten kun murrosikä tulee ja alkaa hiki ja muut eritteet haista. Täytyy sanoa ettei käsiäkään aina pestä "joka välissä", vaan tarpeen mukaan siitä riippuen mitä on tehty. Jos lapsi on hanskat tai rukkaset kädessä ulkona niin miksi kädet pitäisi ulkoilun jälkeen pestä jos hanskat on ihan kuivat? Se on ainut ehdottoman tärkeä asia jota aina painotan lapsille, että wc-käynnin jälkeen pestään aina kädet.

    • äitee +4

      Ota huomioon, että jo kouluikäinen ehkä nuorempikin osaa hoitaa pesuaan aika hyvin itsenäisesti. Ja moneen asiaan oppii kun ei ole kukaan koko jana paapomassa kun on muutakin hommaa kotosalla..

      Nuorimmainen käy isän kanssa saunassa joka toinen ilta ja tukka pestään kerran viikossa ellei ole likainen. Useimmiten huuhtelu riittää ja nahka kuivuu useammasta pesusta. Rasvan erityshän alle kouluikäisellä on olematon..

      Kymmenen vuoden seutuun suihku illalla on paikallaan ja samalla menee alusvaatteet pyykkiin. Teinit lotraa aamuisin ja huolehtii jo kaiken itse. Tukannysä huuhtoutuu joka toinen ilta kaikilla.

      Vettä todella kuluu aika paljon ja siksi pesuaikaan on kiinnitettävä pienenä jo huomiota. Toisaalta siksi myös hankittiin amme jossa voi lota halutessaan pitkään eikä se kuitenkaan ole suuressa käytössä alun jälkeen. Siihen vettä menee aikuisen lisäksi noin 70litraa joten nuorimmaisella vettä pohjalle ei paljoakaan tarvita..

      Lakanat vaihdetaan tarpeen mukaan tietysti, muutoin joka toinen viikko. Jossain vaiheessa useaminkin kun murkkuikä alkaa oireilla ja hikoilee yms. Koululaiset huolehtii lakanansa itse ja pienemmät avustetaan eli ovat jo mukana touhussa.

      Pyykkiä riittää silloin kyllä ja kuivausrumpu jyrää hartaasti. Narulla kuivatus on kesällä kunniassa.

      Vaatteet vaihdetaan tarpeen mukaan paitsi alusvaatteet joka päivä. Tässä on eroja kyllä lasten välillä. Lopputulos on kuitenkin se, että koneellinen tai kakais on vaatepyykkiä päivässä ja muut päälle. Isoa konetta en ole halunnut vaikka sitä joskus haaveilinkin jotta saa pestyä saman värisiä mahdollisimman helposti koneellisen eikä värjääntyminen/haalistuminen ole ongelma ja kuluta vaatteita ennen aikojaan.

      Kädet pestään aina ulkoa tullessa. Kun kengät jää kuraeteiseen on siinä vieressä allas ja siinä pesu sujuu ihan rutiinilla jopa kavereiltakin.. On siis myös kodin suunnittelua saada asiat rullaamaan hienosti.

      Koominen näky on tuo pesuaineiden määrä. Meillä kun yhdellä on vaalealle tukalle ja toisella punaiselle ja kolmannella ruskealle shampoot ja hoitoaineet, yhdellä shampoo ja vartalo yhdessä, iskällä omat jne. takunkesyttäjää unohtamatta! Käytännössä homma toimii niin, että viikonloppukaupassa usein haen pesuaineet puutelistan mukaan seudun halvimmasta ostoopaikasta.. Joillakin on vain yksi viiden litran kannu, mutta ei kiitos!

      Niin ja pyyhkeet vaihtuu viikoittain. Käsipyyhkeet yms vaihtuu päivittäin. Ja arvaas kuinka kuluu vessapaprua?

    • eli ei nyt varsinainen suur...

      mutta vastaan silti :)

      Saunomme 2-3 x viikossa, kaikki saunovat. Saunan jälkeen pestään aina hiukset ja suihkutellaan kunnolla kun ollaan kerran saunassa hiottu. Muina iltoina 12-vuotias tyttö käy joka ilta suihkussa, koska haluaa. 3- ja 5-vuotiaat lapset käy "kunnon pesulla" yleensä vain noina saunapäivinä eli muutaman päivän välein. Muuten pikkupesuilla tarpeen mukaan, kädet useamman kerran päivässä jne. ja meillä on tapa että ulkoa tultaessa ja vessassa käydessä aina pestään kädet.

      Lakanat, pussilakanat ja tyynyliinat vaihdetaan jokaiselta kerran viikossa, se on mun lapsuudenkodistani oppima juttu josta en jousta. Kaikkien sänkyihin on kahdet lakanat ja pussilakanat. Pahimmilla kesähelteillä kun oikein herää hikisenä aamulla, vaihdan meidän omat lakanat jokaisen saunassa käynnin jälkeen ja viime kesänä 12-vuotias halusi myös vaihtaa ;) Kyllä niistä helleviikkojen pyykeistäkin selvitään ja hyvin nuo narulla ulkona kuivuvat. Pyykkiä pestään päivittäin, meillä on lisäksi koiria vielä ja koirat syö BARF-ruokaa eli tuoreruokaa joten siitä tulee kans pyykkiä ("verisiä" luita you see). Talvella mulla on käytössä sekä kuivausrumpu että narut ja usein pesen pyykit niin että ensimmäinen erä naruille ja toinen kuivausrumpuun ja kahta satsia enempää en pese päivässä.

      Vaatteista, aikuiset pitää samaa paitaa 2 päivää, samoin lapset jos ei sotke sitä ennen mitä noi nuoremmat kyllä tekee usein... farkut menee muutaman päivän pitempään. Alusvaatteet jokainen vaihtaa päivittäin, jopa mies *reps*

      Ihan hyvin pärjäillään :)

    • 8 lasta

      Sauna meillä lämpiää 2*viikossa. Silloin kaikki käyvät pesulla. Yli 11v. käyvät vielä 2-3 kertaa suihkussa ja päivittäin pesevät intiimit paikat kainalot, kasvot yms. Pienemmät pestään iltaisin alapesusuihkulla pylly ja lavuaarilla kasvot yms. päivittäin. Kädet ennen ateriaa ja vessassa käynnin jälkeen. Hyvin ovat sen sisäistäneet, joskus kuuntelen vessan oven takana, että kanssa pesevät. Vettä kuluu, mutta on hankittu saunaan sellaiset suihkut, joissa on sensori, että vettä tulee silloin kun sen alla kanssa on ja lopettaa jos poistuu.

    • hygieeninen

      Karmeaa lukea yo. vastauksista, miten yli 10- vuotiaatkin kakarat eivät käy päivittäin kokopesulla!!! Ei ihme, että aikuisina haistaan hielle ja paskalle, kun kotona ei ole opetettu joka päivä peseytymään!

      Kyllä jokaisen pitää AINAKIN kerran päivässä peseytyä joka paikasta, hiuksistakin. Johan ympäristösaasteetkin kerääntyvät hiuksiin ja iholle. Samaten on vaihdettava puhtaat vaatteet joka päivä ja lakanat jne. kerran viikossa. Ei sitä muuten kestä siistinä ja freshinä!

      Puhtaus on puoliruokaa ja jos sitä ette pysty totetuttamaan, jättäkää kersat tekemättä. Mikään ei ole niin kuvottavaa kuin hien- ja lianhajuinen mukula!

      • kysyn vaan

        Miksi ihmeessä vaatteet pitäisi vaihtaa joka päivä? Sen ymmärrän että pikkarit ja sukat, mutta miksi vaihdetaanko teillä housutkin (esim. farkut) joka päivä? Aika uskomatonta. Meillä ainakin on ulkoiluvaatteet erikseen joita kyllä pestään tarpeen mukaan (siis kurakeleillä) melkein päivittäin, mutta jos pusero on puhdas niin ei sitä nyt joka päivä vaihdeta. Johan meillä saisi pyykkikone huutaa aamusta iltaan... mietihän vähän mikä määrä pesuainevettä viemäriin...


      • huh huh

        Siis mitä?? Eihän normi työtä tekevä ihminen saatika lapsi tartte joka pv käydä pesulla ja pestä itsensä shamppoolla ja saippualla. joka toinen pv riittää vallan mainiosti. sulla jokin pöpö kammo. ihme et suomessa nykyään paljon iho onkelmia. ihon oma rasva suojaa kaikilta ulkoo tulevilta pöpöiltä!! asia erikseen jos öljyssä ryvetään muutoin järki käteen!!! pikkasen yli mennyt jos joka pv pesulla.


      • sinä et
        huh huh kirjoitti:

        Siis mitä?? Eihän normi työtä tekevä ihminen saatika lapsi tartte joka pv käydä pesulla ja pestä itsensä shamppoolla ja saippualla. joka toinen pv riittää vallan mainiosti. sulla jokin pöpö kammo. ihme et suomessa nykyään paljon iho onkelmia. ihon oma rasva suojaa kaikilta ulkoo tulevilta pöpöiltä!! asia erikseen jos öljyssä ryvetään muutoin järki käteen!!! pikkasen yli mennyt jos joka pv pesulla.

        kyllä normi-ihminen hikoaa ja haisee jos ei huolehdi päivittäisestä pesusta. ja haisee se pienenkin alapää, ellei sitä pestä päivittäin.

        joka päivä meillä ainaskin lapset pesee kaikki itsensä suihkussa, 5 lasta, iät 5-12. vesi riittää pienemmille, mutta jo tuossa 10 korvilla alkaa lapsenkin hiki haista, pojan kainalot ainakin tuoksahtavat, joten ne pesee jo saippualla.

        alusvaatteet ja sukat vaihdetaan päivittäin, muut tarpeen mukaan. pyyhe uuteen kerran viikossa, vessanpyyhe päivittäin, kun siellä on vaan 1, lakana ja tyynyliinat viikottain, pussilakana 2 viikon välein.

        hyi kun täällä on paskaista sakkia. en enää ihmettele, että jotkut lasten kavereista suorastaan haisevat!


      • =) =) =)
        sinä et kirjoitti:

        kyllä normi-ihminen hikoaa ja haisee jos ei huolehdi päivittäisestä pesusta. ja haisee se pienenkin alapää, ellei sitä pestä päivittäin.

        joka päivä meillä ainaskin lapset pesee kaikki itsensä suihkussa, 5 lasta, iät 5-12. vesi riittää pienemmille, mutta jo tuossa 10 korvilla alkaa lapsenkin hiki haista, pojan kainalot ainakin tuoksahtavat, joten ne pesee jo saippualla.

        alusvaatteet ja sukat vaihdetaan päivittäin, muut tarpeen mukaan. pyyhe uuteen kerran viikossa, vessanpyyhe päivittäin, kun siellä on vaan 1, lakana ja tyynyliinat viikottain, pussilakana 2 viikon välein.

        hyi kun täällä on paskaista sakkia. en enää ihmettele, että jotkut lasten kavereista suorastaan haisevat!

        Kyllä ymmärrän jos vaippa-ikäisestä kyse et pesee joka pv pyllyn mutta normi lapselta jolla ei ole pidättäytymisongelmia ei tartte joka päivä pyllyä pestä.

        Mitä enemmän peset sitä enemmän alkaa eritteitä tuottamaan. en ole tumpelo, itelläkin 4 lasta daa ja tiedän (terveysalalla kun olen) että naisilla eli siis myös tytöillä on tiettyjä eritteitä joita kuuluu olla ja joita ei tartte hingata pois.

        Ymmärrät kait aikuisena ihmisenä, että ihminen tuottaa myös tarpeellisia aineita jotka suojaa elimistöä ja kehoa. eli mitä enemmän peset alapäätä niin sitä pahemmalle alkaa haista ku limakalvot kuivuu ja tuottaa sitä kautta enemmän eritettä. kyllä nyt aikuinen voi peseytyä vaik joka pv jos niin haluaa..ja muuten, miksi pitää ihmisen luontaiset tuoksut peittää jonkun dödön taakse? nehän vasta haiseekin pahalle ja tuottavat päänsärkyä. suosittelen sinun puhuvan vaikka neuvolassa siitä sun pesemisneuroosista.

        Ihminen joka peseytyy vaikka joka toinen pv ei ole likainen =) paitsi jos ryvennyt *askassa ;)


      • kenellä?
        =) =) =) kirjoitti:

        Kyllä ymmärrän jos vaippa-ikäisestä kyse et pesee joka pv pyllyn mutta normi lapselta jolla ei ole pidättäytymisongelmia ei tartte joka päivä pyllyä pestä.

        Mitä enemmän peset sitä enemmän alkaa eritteitä tuottamaan. en ole tumpelo, itelläkin 4 lasta daa ja tiedän (terveysalalla kun olen) että naisilla eli siis myös tytöillä on tiettyjä eritteitä joita kuuluu olla ja joita ei tartte hingata pois.

        Ymmärrät kait aikuisena ihmisenä, että ihminen tuottaa myös tarpeellisia aineita jotka suojaa elimistöä ja kehoa. eli mitä enemmän peset alapäätä niin sitä pahemmalle alkaa haista ku limakalvot kuivuu ja tuottaa sitä kautta enemmän eritettä. kyllä nyt aikuinen voi peseytyä vaik joka pv jos niin haluaa..ja muuten, miksi pitää ihmisen luontaiset tuoksut peittää jonkun dödön taakse? nehän vasta haiseekin pahalle ja tuottavat päänsärkyä. suosittelen sinun puhuvan vaikka neuvolassa siitä sun pesemisneuroosista.

        Ihminen joka peseytyy vaikka joka toinen pv ei ole likainen =) paitsi jos ryvennyt *askassa ;)

        sinulla ja muutamilla muilla täällä tuntuu olevan pesemättömyysneuroosi. minun lapseni käyvät joka päivä suihkussa ja se ei ole neuroosia vaan normaalia puhtautta. poikani on 9, urheilee paljon ja kyllä hänellä jo hiki haisee. tyttöni 7, urheilee myös, hiki ei haise mutta alapää kylläkin, mikäli ei käy pesulla.

        ja muutamista lapsista, jotka käyvät meillä leikkimässä todella haistaa, että he eivät peseydy niin usein kuin pitäisi.


      • =) =) =)
        kenellä? kirjoitti:

        sinulla ja muutamilla muilla täällä tuntuu olevan pesemättömyysneuroosi. minun lapseni käyvät joka päivä suihkussa ja se ei ole neuroosia vaan normaalia puhtautta. poikani on 9, urheilee paljon ja kyllä hänellä jo hiki haisee. tyttöni 7, urheilee myös, hiki ei haise mutta alapää kylläkin, mikäli ei käy pesulla.

        ja muutamista lapsista, jotka käyvät meillä leikkimässä todella haistaa, että he eivät peseydy niin usein kuin pitäisi.

        Ei mun tytöt vaan haise vaikkei joka pv käy pesulla. Olisko sun lasten alapäässä jonkin bakteerin tasapaino päin brinkkalaa, voi lapsellakin tulehduksia tulla..jopa liika peseytymisestä. Tiesithän ettei tytön/naisen alapäätä saa pestä saippualla. Käytä ihmeessä lääkärissä niin mä tekisin.Musta tuntuu et sun neään haisee vaikka ei mikään haisis, eli neuroosi =) mutta joo mun puolesta asukaa vaik siel suihkussa...


      • äiti myös ja "terveysa...
        =) =) =) kirjoitti:

        Ei mun tytöt vaan haise vaikkei joka pv käy pesulla. Olisko sun lasten alapäässä jonkin bakteerin tasapaino päin brinkkalaa, voi lapsellakin tulehduksia tulla..jopa liika peseytymisestä. Tiesithän ettei tytön/naisen alapäätä saa pestä saippualla. Käytä ihmeessä lääkärissä niin mä tekisin.Musta tuntuu et sun neään haisee vaikka ei mikään haisis, eli neuroosi =) mutta joo mun puolesta asukaa vaik siel suihkussa...

        Vastaan nyt viestiisi myös "terveysalan ihmisenä" (mikä sitten lienetkin, hiukan kyllä epäilyttävältä kuulostat), olen siis itse sairaanhoitaja, sinä?
        En puhu nyt lasten hygieniasta pelkästään, vaan yleensä hygieniasta. Alapesu tulee pestä vähintään kerran päivässä, ja siinä suositellaan käytettäväksi jotain PH:ltaan neutraalia pesuainetta (ei siis saippuaa). Poikien pippelin pesussa iän myötä miedon pesuaineen käyttö on erityisen tärkeää! Jos alapäätä ei pestä (lapselta tai aikuiselta) päivittäin, se varmasti tuntuu inhottavalta (kutisee pian ja haisee). Vai oletko itse ilman alapesua kaksi päivää? Hyi....... tiedätkö, miten niitä tulehduksia sinne alapäähän saadaan? LIIKApesu voi aiheuttaa limakalvojen ohenemista ja luonnollisen bakteerisuojan poistumista, mutta kerran tai kahdesti päivässä (kuukautisten aikaan suositellaan alapesua aina siteen vaihdon yhteydessä) tapahtuva pesu sopivalla pesuaineella ei ole liikaa! Eikä ne naisen limakalvojen eritteet haise, vaan VANHA virtsa, uloste ja valkovuoto, jotka siellä alapäässä pesemättä muhivat! Yök yök yök. Ja kuka nainen tuntee olonsa ylipäätään naiselliseksi tai seksikkääksi, jos on likainen pimpsastaan? Sinun kaltaisesi äidit varmaan kasvattavat niitä semmoisia miehiäkin, jotka eivät liikoja alapään hygieniasta huolehdi... varsinaisia kammotuksia. Kun lapselle jo pienenä opettaa hygienian alkeet, niin sitten he osaavat isompanakin huolehtia itsestään ja puhtaudestaan, eivätkä esim. koulussa joudu toisten silmätikuksi, kun hiki haisee, ja ties mikä muu... :(
        Atoopikot ja muut ongelmaioiset ovat oma lukunsa, mutta nyt puhuin normaali-ihoisista ihmisistä!


      • Tiukkis2
        äiti myös ja "terveysa... kirjoitti:

        Vastaan nyt viestiisi myös "terveysalan ihmisenä" (mikä sitten lienetkin, hiukan kyllä epäilyttävältä kuulostat), olen siis itse sairaanhoitaja, sinä?
        En puhu nyt lasten hygieniasta pelkästään, vaan yleensä hygieniasta. Alapesu tulee pestä vähintään kerran päivässä, ja siinä suositellaan käytettäväksi jotain PH:ltaan neutraalia pesuainetta (ei siis saippuaa). Poikien pippelin pesussa iän myötä miedon pesuaineen käyttö on erityisen tärkeää! Jos alapäätä ei pestä (lapselta tai aikuiselta) päivittäin, se varmasti tuntuu inhottavalta (kutisee pian ja haisee). Vai oletko itse ilman alapesua kaksi päivää? Hyi....... tiedätkö, miten niitä tulehduksia sinne alapäähän saadaan? LIIKApesu voi aiheuttaa limakalvojen ohenemista ja luonnollisen bakteerisuojan poistumista, mutta kerran tai kahdesti päivässä (kuukautisten aikaan suositellaan alapesua aina siteen vaihdon yhteydessä) tapahtuva pesu sopivalla pesuaineella ei ole liikaa! Eikä ne naisen limakalvojen eritteet haise, vaan VANHA virtsa, uloste ja valkovuoto, jotka siellä alapäässä pesemättä muhivat! Yök yök yök. Ja kuka nainen tuntee olonsa ylipäätään naiselliseksi tai seksikkääksi, jos on likainen pimpsastaan? Sinun kaltaisesi äidit varmaan kasvattavat niitä semmoisia miehiäkin, jotka eivät liikoja alapään hygieniasta huolehdi... varsinaisia kammotuksia. Kun lapselle jo pienenä opettaa hygienian alkeet, niin sitten he osaavat isompanakin huolehtia itsestään ja puhtaudestaan, eivätkä esim. koulussa joudu toisten silmätikuksi, kun hiki haisee, ja ties mikä muu... :(
        Atoopikot ja muut ongelmaioiset ovat oma lukunsa, mutta nyt puhuin normaali-ihoisista ihmisistä!

        Pesu kuuluun suorittaa joka päivä. Kainalot, alapää, jalat, kädet, kasvot... ei siellä suihkussa asua tarvi eikä saippuaa käyttää. Rasvata voi, jos iho kuivuu. Tosin olen huomannut, että mitä enemmän rasvaa k'yttää, sitä enemmän iho sitä rasvaa kaipaa.

        Ei siellä lapsenkaan alapäässä mitkään bakteerit muhi, yleensä ainakaan. Vaan siellä haisee pesemättömät eritteet.


      • Tiukkis2
        =) =) =) kirjoitti:

        Ei mun tytöt vaan haise vaikkei joka pv käy pesulla. Olisko sun lasten alapäässä jonkin bakteerin tasapaino päin brinkkalaa, voi lapsellakin tulehduksia tulla..jopa liika peseytymisestä. Tiesithän ettei tytön/naisen alapäätä saa pestä saippualla. Käytä ihmeessä lääkärissä niin mä tekisin.Musta tuntuu et sun neään haisee vaikka ei mikään haisis, eli neuroosi =) mutta joo mun puolesta asukaa vaik siel suihkussa...

        Ettei haise meinaan. Ei tarvitse metrien päähän lemutakaan. Kerrankin tyttöni luona oli yökylässä 8 vuotias tyttö. Tyttöni kävi pesulla, tämä ei. Vieraalla tytöllä oli joku lappu yöhousuissa, joka hankasi ja pyysi minua leikkaamaan sen pois. Minähän leikkasin. Ja huh, kun raotin yöpöksyjä, niin siellähän lemahti. Ja vieraileva tyttö oli ihan siistin oloinen, puhtaissa vaatteissa. Äitinsä muuten on joku laitosapulainen sairaalassa, sinuko tyttö?


      • =) =) =)
        äiti myös ja "terveysa... kirjoitti:

        Vastaan nyt viestiisi myös "terveysalan ihmisenä" (mikä sitten lienetkin, hiukan kyllä epäilyttävältä kuulostat), olen siis itse sairaanhoitaja, sinä?
        En puhu nyt lasten hygieniasta pelkästään, vaan yleensä hygieniasta. Alapesu tulee pestä vähintään kerran päivässä, ja siinä suositellaan käytettäväksi jotain PH:ltaan neutraalia pesuainetta (ei siis saippuaa). Poikien pippelin pesussa iän myötä miedon pesuaineen käyttö on erityisen tärkeää! Jos alapäätä ei pestä (lapselta tai aikuiselta) päivittäin, se varmasti tuntuu inhottavalta (kutisee pian ja haisee). Vai oletko itse ilman alapesua kaksi päivää? Hyi....... tiedätkö, miten niitä tulehduksia sinne alapäähän saadaan? LIIKApesu voi aiheuttaa limakalvojen ohenemista ja luonnollisen bakteerisuojan poistumista, mutta kerran tai kahdesti päivässä (kuukautisten aikaan suositellaan alapesua aina siteen vaihdon yhteydessä) tapahtuva pesu sopivalla pesuaineella ei ole liikaa! Eikä ne naisen limakalvojen eritteet haise, vaan VANHA virtsa, uloste ja valkovuoto, jotka siellä alapäässä pesemättä muhivat! Yök yök yök. Ja kuka nainen tuntee olonsa ylipäätään naiselliseksi tai seksikkääksi, jos on likainen pimpsastaan? Sinun kaltaisesi äidit varmaan kasvattavat niitä semmoisia miehiäkin, jotka eivät liikoja alapään hygieniasta huolehdi... varsinaisia kammotuksia. Kun lapselle jo pienenä opettaa hygienian alkeet, niin sitten he osaavat isompanakin huolehtia itsestään ja puhtaudestaan, eivätkä esim. koulussa joudu toisten silmätikuksi, kun hiki haisee, ja ties mikä muu... :(
        Atoopikot ja muut ongelmaioiset ovat oma lukunsa, mutta nyt puhuin normaali-ihoisista ihmisistä!

        Teillä suvussa sitten eritetään alapään kautta normaalia enemmän. Jos joka toinen pv käy pesulla niin miten ihmeessä saat siitä et 2 pv ilman pesua? Lienee lääkeaineopin laskut mennyt huti ton laskuopin mukaan :D. Oli puhe lapsista..harvalla tyyliin 10v ja alle on ees menkat. Silloin tietty pesu joka pv suotavaa. Normi lapsi ei eritä alapään kautta kilotolkulla mönjää joka sit haisee. Mulla tytöillä ei ole ikinä pimpit haissut vaik joka toinen pv käykin pesulla. Kesällä jos myllertävät ulkona paljon niin käyvät suihkussa huutelemassa itsensä iltaisin mutta en anna pestä saippualla joka pv. Meillä on atooppista ihoa mutta se on nyt sivuseikka. En pidä nyt enkä tule pitämään tarpeellisena joka pv suihkussakäyntiä käyttäen pesuaineilla. Soot varmaan käynyt koulus vuonna 1 ja 2. Nykyään ei opeteta, että pitää hinkata itsensä joka pv jotta olis puhdas. Kuten sanoin..asukaa siel suihkun alla jos haluatte. Ihmin kyl sun ammattitaitoas..


      • =) =) =)
        Tiukkis2 kirjoitti:

        Ettei haise meinaan. Ei tarvitse metrien päähän lemutakaan. Kerrankin tyttöni luona oli yökylässä 8 vuotias tyttö. Tyttöni kävi pesulla, tämä ei. Vieraalla tytöllä oli joku lappu yöhousuissa, joka hankasi ja pyysi minua leikkaamaan sen pois. Minähän leikkasin. Ja huh, kun raotin yöpöksyjä, niin siellähän lemahti. Ja vieraileva tyttö oli ihan siistin oloinen, puhtaissa vaatteissa. Äitinsä muuten on joku laitosapulainen sairaalassa, sinuko tyttö?

        Niin , että vaikkei joka pv käy pesulla pesten pesuaineella niin ei tarkoita et haisee. Kyllä joka toinen pv riittää. Sanoin myös et jos ei ole pidättäytymisongelmia (siis ettei pissi/kakka
        tule tahtomatta pöksyihin) niin sit ei kyl pitäis haiskahtaa. Jos noita onkelmia niin asia erikseen ja lapsi ei sille välttämättä mtn voi..silloin olis varmaan suotavaa käydä suihkuttelemassa kakat ja pissat pois jos vahinko käy. Yrititkö tahalteen ymmärtää kirjoittamiseni väärin vai ymmärryksessä vika?


      • =) =) =)
        äiti myös ja "terveysa... kirjoitti:

        Vastaan nyt viestiisi myös "terveysalan ihmisenä" (mikä sitten lienetkin, hiukan kyllä epäilyttävältä kuulostat), olen siis itse sairaanhoitaja, sinä?
        En puhu nyt lasten hygieniasta pelkästään, vaan yleensä hygieniasta. Alapesu tulee pestä vähintään kerran päivässä, ja siinä suositellaan käytettäväksi jotain PH:ltaan neutraalia pesuainetta (ei siis saippuaa). Poikien pippelin pesussa iän myötä miedon pesuaineen käyttö on erityisen tärkeää! Jos alapäätä ei pestä (lapselta tai aikuiselta) päivittäin, se varmasti tuntuu inhottavalta (kutisee pian ja haisee). Vai oletko itse ilman alapesua kaksi päivää? Hyi....... tiedätkö, miten niitä tulehduksia sinne alapäähän saadaan? LIIKApesu voi aiheuttaa limakalvojen ohenemista ja luonnollisen bakteerisuojan poistumista, mutta kerran tai kahdesti päivässä (kuukautisten aikaan suositellaan alapesua aina siteen vaihdon yhteydessä) tapahtuva pesu sopivalla pesuaineella ei ole liikaa! Eikä ne naisen limakalvojen eritteet haise, vaan VANHA virtsa, uloste ja valkovuoto, jotka siellä alapäässä pesemättä muhivat! Yök yök yök. Ja kuka nainen tuntee olonsa ylipäätään naiselliseksi tai seksikkääksi, jos on likainen pimpsastaan? Sinun kaltaisesi äidit varmaan kasvattavat niitä semmoisia miehiäkin, jotka eivät liikoja alapään hygieniasta huolehdi... varsinaisia kammotuksia. Kun lapselle jo pienenä opettaa hygienian alkeet, niin sitten he osaavat isompanakin huolehtia itsestään ja puhtaudestaan, eivätkä esim. koulussa joudu toisten silmätikuksi, kun hiki haisee, ja ties mikä muu... :(
        Atoopikot ja muut ongelmaioiset ovat oma lukunsa, mutta nyt puhuin normaali-ihoisista ihmisistä!

        Meillä toki vaihdetaan vaatteet joka pv..neidit parhaimmillaan monta kertaa päivässä pikkareista alkaen (siin iässä nyt et täytyy mallailla )
        Jos lapset käy esim nyt suihkussa ja seuraavan kerran perjantaina eli siin 1 pv välissä niin miten ihmeessä ne voi olla likaisia? Ei mun tytöt sottaille kakalla tai ruualla tai millään mulla. En käsitä mitä ihmeen puhtausneurooseja olette..Oletteko miettineet et olisitte viel puhtaampia jos kävisitte aamulla ja illalla..meinaan päivän aikana voi kertyä pöpöjä ;D


      • olet ;=]
        =) =) =) kirjoitti:

        Niin , että vaikkei joka pv käy pesulla pesten pesuaineella niin ei tarkoita et haisee. Kyllä joka toinen pv riittää. Sanoin myös et jos ei ole pidättäytymisongelmia (siis ettei pissi/kakka
        tule tahtomatta pöksyihin) niin sit ei kyl pitäis haiskahtaa. Jos noita onkelmia niin asia erikseen ja lapsi ei sille välttämättä mtn voi..silloin olis varmaan suotavaa käydä suihkuttelemassa kakat ja pissat pois jos vahinko käy. Yrititkö tahalteen ymmärtää kirjoittamiseni väärin vai ymmärryksessä vika?

        Kyllä pikkuisella haisee muukin kuin pissa ja kakka. Minkäs ikäisiä neitejä siellä elättelet, sillä ihan vauva voi olla haiskahtamatta ellei pestä, mutta vauvan pyllyhän pestään usein. Kumma juttu kun se pesu jää kun lapsille tulee ikää? Kerropas nyt sairaanhoitajana, miksi? Jos puolivuotiaan pylly pestään päivittäin, miksi ei enää 2 vuotiaan?

        Sinä et luultavasti enää haista hajuja. Seuraavan kerran kun tyttösi vaihtaa alkkareita, niin nuuhkaisepa kokeeksi, haisee varmasti. niin se kakkaosasto pyllystä ja pimpan kohtakin. Ja jos alkkarit haisee, haisee peräpeilikin.

        Minä väitän, että teillä haistaan. Sinä et sitä vain halua myöntää.

        Minunkin tyttöni valittaa muutamista luokkalaisistaan, että kun he vaihtavat liikuntatunnille vaatteita, niin he haisevat. Varsinkin housujen vaihdossa tän huomaa. Ja nää likat kanssa ihmettelevät, että "miten teillä nyt joka päivä pestään?"

        Ja jos joka toinen päivä käy pesulla, tulee siitä 2 pesemätöntä päivää. Jos tänään menet klo 19 ja seur. kerran perjantaina samaan aikaan, olet varmasti ollut 2 vuorokautta pesemättä.


      • =) =) =)
        olet ;=] kirjoitti:

        Kyllä pikkuisella haisee muukin kuin pissa ja kakka. Minkäs ikäisiä neitejä siellä elättelet, sillä ihan vauva voi olla haiskahtamatta ellei pestä, mutta vauvan pyllyhän pestään usein. Kumma juttu kun se pesu jää kun lapsille tulee ikää? Kerropas nyt sairaanhoitajana, miksi? Jos puolivuotiaan pylly pestään päivittäin, miksi ei enää 2 vuotiaan?

        Sinä et luultavasti enää haista hajuja. Seuraavan kerran kun tyttösi vaihtaa alkkareita, niin nuuhkaisepa kokeeksi, haisee varmasti. niin se kakkaosasto pyllystä ja pimpan kohtakin. Ja jos alkkarit haisee, haisee peräpeilikin.

        Minä väitän, että teillä haistaan. Sinä et sitä vain halua myöntää.

        Minunkin tyttöni valittaa muutamista luokkalaisistaan, että kun he vaihtavat liikuntatunnille vaatteita, niin he haisevat. Varsinkin housujen vaihdossa tän huomaa. Ja nää likat kanssa ihmettelevät, että "miten teillä nyt joka päivä pestään?"

        Ja jos joka toinen päivä käy pesulla, tulee siitä 2 pesemätöntä päivää. Jos tänään menet klo 19 ja seur. kerran perjantaina samaan aikaan, olet varmasti ollut 2 vuorokautta pesemättä.

        Mieti nyt, vauva kakkaa ja pissaa vaippaan joka on kosketuksessa pyllyyn ja pimppiin..samaa mieltä? Noniin ja sit tulee mun 5 ja 7 vuotiaat. Ne ei kakkaa eikä pissi housuihin. Vaihtavat puhtaat joka pv ja minä pyyhin 5v tytöltä pyllyn jotta ei jää mtn sinne jotka aiheuttais hajuhaittoja :) mutta ikävää jos jollakin ei tämä toimi ja hajuhaittoja tulee. ikinä ei ole kukaan valittanut et haistaan ja ei tule valittamaan. jos likainen niin pesulle mutta jos ei ole niin miksi pitää peseytyä? Mutta edelleen..voitte mun puolesta peseytyä vaikka aamuin illoin =) eipä ole minun ihosta ja kehosta kyse. Meillä sitäpaitsi tuuletetaan petivaatteet joka pv ja vaidetaan viikottain lakanat jne...joten tääl ei haise mikään!


      • tyttöjes
        =) =) =) kirjoitti:

        Mieti nyt, vauva kakkaa ja pissaa vaippaan joka on kosketuksessa pyllyyn ja pimppiin..samaa mieltä? Noniin ja sit tulee mun 5 ja 7 vuotiaat. Ne ei kakkaa eikä pissi housuihin. Vaihtavat puhtaat joka pv ja minä pyyhin 5v tytöltä pyllyn jotta ei jää mtn sinne jotka aiheuttais hajuhaittoja :) mutta ikävää jos jollakin ei tämä toimi ja hajuhaittoja tulee. ikinä ei ole kukaan valittanut et haistaan ja ei tule valittamaan. jos likainen niin pesulle mutta jos ei ole niin miksi pitää peseytyä? Mutta edelleen..voitte mun puolesta peseytyä vaikka aamuin illoin =) eipä ole minun ihosta ja kehosta kyse. Meillä sitäpaitsi tuuletetaan petivaatteet joka pv ja vaidetaan viikottain lakanat jne...joten tääl ei haise mikään!

        takapuolet. Haisevat.


      • =) =) =)
        tyttöjes kirjoitti:

        takapuolet. Haisevat.

        Jos et kerta muuta keksi niin olkoon. säälittävä olet. jos haistaan niin haistaan, eipä sen takapuoltas kutita.Pitäiskö sun käydä nyt päiväpesulla ettei pimppis ala haisemaan..muistathan hajuhaitat hyi hyi..


      • Tiina-Leena
        =) =) =) kirjoitti:

        Jos et kerta muuta keksi niin olkoon. säälittävä olet. jos haistaan niin haistaan, eipä sen takapuoltas kutita.Pitäiskö sun käydä nyt päiväpesulla ettei pimppis ala haisemaan..muistathan hajuhaitat hyi hyi..

        Vai miten sulla on aikaa täällä näin rajattomasti touhuta?

        Käyttäisit tämänkin ajan vaikka saunan lämmitykseen.

        Mun mielestä lapsi on hyvä opettaa päivittäisiin pesuihin jo pienestä. Murkkuiässä, kun muutenkin oma keho alkaa olla outo se voi olla myöhäistä. Sen pesun ei tarvi olla suihku, mutta ihan oikeasti; kyllä se alapää ja varpaat suositellaan päivittäin pestäviksi. Kuten kädet ja kasvotkin. Miksi muuten sitten peset käsiä? No, kädet koskettelevat päivän mittaan vaikka mitä. Entäs se alapää? Tiedät, kyllä minkä kanssa se on kosketuksissa, vaikka kuinka hyvin pyyhkisit. Jos lapsesi käsiin menee kakkaa, ihan varmasti peset ne saippualla ja vedellä. Sama juttu se on alapään kanssa, vaikkei siihen sitä saippuaa suositellakaan.

        Vaikka se pesu ei suihku tarvi ollakaan, en silti ymmärrä näitä wc-suihkujen käyttäjiä ja lavuaarin päällä jonglööräileviä taitureita.

        Aikaa ei mee kuin pari minuuttia. Mutta se taitaa olla äidin viitseliäisyydestä kyse enemmänkin kuin siitä, pidetäänkö sitä tarpeellisena.


      • joha selkis
        =) =) =) kirjoitti:

        Kyllä ymmärrän jos vaippa-ikäisestä kyse et pesee joka pv pyllyn mutta normi lapselta jolla ei ole pidättäytymisongelmia ei tartte joka päivä pyllyä pestä.

        Mitä enemmän peset sitä enemmän alkaa eritteitä tuottamaan. en ole tumpelo, itelläkin 4 lasta daa ja tiedän (terveysalalla kun olen) että naisilla eli siis myös tytöillä on tiettyjä eritteitä joita kuuluu olla ja joita ei tartte hingata pois.

        Ymmärrät kait aikuisena ihmisenä, että ihminen tuottaa myös tarpeellisia aineita jotka suojaa elimistöä ja kehoa. eli mitä enemmän peset alapäätä niin sitä pahemmalle alkaa haista ku limakalvot kuivuu ja tuottaa sitä kautta enemmän eritettä. kyllä nyt aikuinen voi peseytyä vaik joka pv jos niin haluaa..ja muuten, miksi pitää ihmisen luontaiset tuoksut peittää jonkun dödön taakse? nehän vasta haiseekin pahalle ja tuottavat päänsärkyä. suosittelen sinun puhuvan vaikka neuvolassa siitä sun pesemisneuroosista.

        Ihminen joka peseytyy vaikka joka toinen pv ei ole likainen =) paitsi jos ryvennyt *askassa ;)

        että mitä enemmän peset enemmän myös haiset. eli käykäämme kerran viikossa pesulla, niin ei hikoakaan yhtään.

        kainaloita kun hinkkaa päivittäin ilmeisesti ne sitten erittää sitä enemmän hikeä ja hajuja. älä pese -et hikoa.

        huh huh. ja vielä väität olevas terveysalalla. toivottavasti en joudu sun hoidettavaks koskaan.


      • edelleen se oikea sairaanho...
        =) =) =) kirjoitti:

        Teillä suvussa sitten eritetään alapään kautta normaalia enemmän. Jos joka toinen pv käy pesulla niin miten ihmeessä saat siitä et 2 pv ilman pesua? Lienee lääkeaineopin laskut mennyt huti ton laskuopin mukaan :D. Oli puhe lapsista..harvalla tyyliin 10v ja alle on ees menkat. Silloin tietty pesu joka pv suotavaa. Normi lapsi ei eritä alapään kautta kilotolkulla mönjää joka sit haisee. Mulla tytöillä ei ole ikinä pimpit haissut vaik joka toinen pv käykin pesulla. Kesällä jos myllertävät ulkona paljon niin käyvät suihkussa huutelemassa itsensä iltaisin mutta en anna pestä saippualla joka pv. Meillä on atooppista ihoa mutta se on nyt sivuseikka. En pidä nyt enkä tule pitämään tarpeellisena joka pv suihkussakäyntiä käyttäen pesuaineilla. Soot varmaan käynyt koulus vuonna 1 ja 2. Nykyään ei opeteta, että pitää hinkata itsensä joka pv jotta olis puhdas. Kuten sanoin..asukaa siel suihkun alla jos haluatte. Ihmin kyl sun ammattitaitoas..

        Joka toinen päivä suihkussa on minusta kaksi päivää ilman pesua, sorry vaan ;) (Eli jos käy suihkussa suunnilleen samaan aikaan päivästä, niin 48 tuntia siinä lienee väliä vierähtänyt..)Jos käyt kerran päivässä suihkussa, olet ollut sen yhden päivän (vuorokauden) pesemättä, joka toinen päivä käydessäsi olet kerennyt olla jo kaksi päivää (vuorokautta) p...ssasi. Ymmärsitkö, vai haenko rautalankaa?
        Ja nykyään muuten opetetaan, että pitää pestä joka päivä, että on puhdas, paitsi tiettyjen iho-ongelmista kärsivien, mutta he tietävät itse parhaiten, mitä heidän ihonsa kestää...
        Pieni vinkki muuten, jos teillä kärsitään atopiasta, niin kannattaisi jättää saippua pois kokonaan, ja siirtyä miedompiin pesuaineisiin!
        Pakko vielä jankata, vaikka hullun kanssa se lieneekin turhaa, mutta etkö oikeasti itsekään käy suihkussa, kun kahden päivän välein?


      • sairaanhoitaja ja äiti
        =) =) =) kirjoitti:

        Teillä suvussa sitten eritetään alapään kautta normaalia enemmän. Jos joka toinen pv käy pesulla niin miten ihmeessä saat siitä et 2 pv ilman pesua? Lienee lääkeaineopin laskut mennyt huti ton laskuopin mukaan :D. Oli puhe lapsista..harvalla tyyliin 10v ja alle on ees menkat. Silloin tietty pesu joka pv suotavaa. Normi lapsi ei eritä alapään kautta kilotolkulla mönjää joka sit haisee. Mulla tytöillä ei ole ikinä pimpit haissut vaik joka toinen pv käykin pesulla. Kesällä jos myllertävät ulkona paljon niin käyvät suihkussa huutelemassa itsensä iltaisin mutta en anna pestä saippualla joka pv. Meillä on atooppista ihoa mutta se on nyt sivuseikka. En pidä nyt enkä tule pitämään tarpeellisena joka pv suihkussakäyntiä käyttäen pesuaineilla. Soot varmaan käynyt koulus vuonna 1 ja 2. Nykyään ei opeteta, että pitää hinkata itsensä joka pv jotta olis puhdas. Kuten sanoin..asukaa siel suihkun alla jos haluatte. Ihmin kyl sun ammattitaitoas..

        Tässä suora lainaus Allergia- ja astmaliiton sivuilta:

        "Koska atooppinen iho on luonnostaan kuiva, on aiemmin tiukasti pyritty vähentämään pesukertoja. Vauvalle voi antaa lyhytaikaisia kylpyjä, mutta mieluimmin käyttää suihkussa kuten vanhempiakin lapsia vaikka päivittäin; harjaa tai sientä ei pidä käyttää. Saippuan asemesta kuivaihoinen voi pestessään käyttää pesuaineena perusvoidetta. Mitä enemmän ihottumaa on, sitä tärkeämpää pesu on. Pesulla iho saadaan puhtaaksi liasta, hiestä ja pölystä."
        Mutta niinkuin todettu, kukin tyylillään. Ei kaikki hoida muutenkaan lapsiaan hyvin.


      • terveydenhuolto-alalla
        =) =) =) kirjoitti:

        Jos et kerta muuta keksi niin olkoon. säälittävä olet. jos haistaan niin haistaan, eipä sen takapuoltas kutita.Pitäiskö sun käydä nyt päiväpesulla ettei pimppis ala haisemaan..muistathan hajuhaitat hyi hyi..

        tai jos oot, niin kork. siivooja sairaalassa tai keittiöapulainen ja nekin kirjoittaa fiksummin. sairaanhoitajalla on nyk opisto tai amk-tutkinto (onko edes opistotasoinen enää) ja siellä ei noin räävittömiä opita vaan päinvastoin.

        hyh hyh. siivoa ensin suus, jos sen jälkeen onnistuu sen alapääskin putsaus paremmin - ei molemmista tarvi törkyä tulla.


      • =) =) =)
        terveydenhuolto-alalla kirjoitti:

        tai jos oot, niin kork. siivooja sairaalassa tai keittiöapulainen ja nekin kirjoittaa fiksummin. sairaanhoitajalla on nyk opisto tai amk-tutkinto (onko edes opistotasoinen enää) ja siellä ei noin räävittömiä opita vaan päinvastoin.

        hyh hyh. siivoa ensin suus, jos sen jälkeen onnistuu sen alapääskin putsaus paremmin - ei molemmista tarvi törkyä tulla.

        Osaatko sinä lukea ollenkaan? olenko Minä sanonut, että mitä enemmän hikoilee niin harvemmin suihkuun. Pidän sinua nyt aika idioottina ku et ilm osaa ees lukee. kaikki alkoi siitä ku sanoin, että pientä laste eli poikkeus vaippaikäistä niin sitä ei tartte päivittäin käyttää pesulla. kirjoitin myös, että jos kesällä leikkii ulkona niin voi käydä viruttamassa itsensä suihkussa illalla enneku menee nukkumaan mutta en pese lapsiani.saippualla. jalat ja kädet voi pestä mutta en muuta kroppaa. ihmiset hikoilee erilailla, lapset harvemmin..ainakaan pienet. murkkuikäiset asia erikseen. itse en harrasta urheilua enkä muutakaan fyysistä joten en hinkoile.en harrasta seksiä päivittäin joten en sotkeudu senkään takia. jos mä illalla käyn suihkussa eli nyt on to ja seuraavankerran pe aamuna niin tekeekö se minusta paskaisen ihmisen. jos näin on niin ok sit moon likainen. tunnen ihmisiä jotka käy aamuin ja illoin, jotka käy 2 kertaa viikossa jotka käy miten sattuu eli kun tarpeen tulee. tämä et minulla on 1 1/2 vrk suihkujen välillä ei todellakaan tee minusta tai perheestäni huonompaa ihmistä/ihmisiä. minusta tuntuu et te jotka vaahtoatte nyt aiheesta niin teil mättää jokin ja pahasti. yleensä se joka vaahtoaa muista siirtääkin huomion pois itsestään :) mun on hyvä olla ja niin on mun lapsillakin. eipä neuvolatantta ole mtn sanonut et likaisia lapsia..tiedän että puuttuvat jos aihetta olis ja hyvä niin. Niin ja toi atooppisen ihon hoito. ok jos likainen voi pestä ja kuuluukin sen tiedän mutta olen huomannut et jos joka toinen pv pesen niin rasvaa ei tartte yhtä paljon ja iho pysynyt huomattavasti parempana. kyllä vesikin kuivattaa..inhottavaa lapsen olla jos iho menee vereslihalle. niin ja meillä vaihdetaan vaatteet joka pv siis kaikki vaatteet. mä kyl jaksan pyykätä ja suihkupyyhettä käytetään kerran ja pyykkiin..petivaatteet vaihdetaan viikottain. mitä molen lukenut niin harvemmin te muut vaihdatte petivaatteita jne ku mä..kuka likainen ja kuka ei..siin hyvä kysymys..PS) kaikki ei mee niinku kirjoissa lukee, tark nyt esim atooppista ihoa ja sen hoitia ;)


      • vai viiraako ymmärrys?
        =) =) =) kirjoitti:

        Osaatko sinä lukea ollenkaan? olenko Minä sanonut, että mitä enemmän hikoilee niin harvemmin suihkuun. Pidän sinua nyt aika idioottina ku et ilm osaa ees lukee. kaikki alkoi siitä ku sanoin, että pientä laste eli poikkeus vaippaikäistä niin sitä ei tartte päivittäin käyttää pesulla. kirjoitin myös, että jos kesällä leikkii ulkona niin voi käydä viruttamassa itsensä suihkussa illalla enneku menee nukkumaan mutta en pese lapsiani.saippualla. jalat ja kädet voi pestä mutta en muuta kroppaa. ihmiset hikoilee erilailla, lapset harvemmin..ainakaan pienet. murkkuikäiset asia erikseen. itse en harrasta urheilua enkä muutakaan fyysistä joten en hinkoile.en harrasta seksiä päivittäin joten en sotkeudu senkään takia. jos mä illalla käyn suihkussa eli nyt on to ja seuraavankerran pe aamuna niin tekeekö se minusta paskaisen ihmisen. jos näin on niin ok sit moon likainen. tunnen ihmisiä jotka käy aamuin ja illoin, jotka käy 2 kertaa viikossa jotka käy miten sattuu eli kun tarpeen tulee. tämä et minulla on 1 1/2 vrk suihkujen välillä ei todellakaan tee minusta tai perheestäni huonompaa ihmistä/ihmisiä. minusta tuntuu et te jotka vaahtoatte nyt aiheesta niin teil mättää jokin ja pahasti. yleensä se joka vaahtoaa muista siirtääkin huomion pois itsestään :) mun on hyvä olla ja niin on mun lapsillakin. eipä neuvolatantta ole mtn sanonut et likaisia lapsia..tiedän että puuttuvat jos aihetta olis ja hyvä niin. Niin ja toi atooppisen ihon hoito. ok jos likainen voi pestä ja kuuluukin sen tiedän mutta olen huomannut et jos joka toinen pv pesen niin rasvaa ei tartte yhtä paljon ja iho pysynyt huomattavasti parempana. kyllä vesikin kuivattaa..inhottavaa lapsen olla jos iho menee vereslihalle. niin ja meillä vaihdetaan vaatteet joka pv siis kaikki vaatteet. mä kyl jaksan pyykätä ja suihkupyyhettä käytetään kerran ja pyykkiin..petivaatteet vaihdetaan viikottain. mitä molen lukenut niin harvemmin te muut vaihdatte petivaatteita jne ku mä..kuka likainen ja kuka ei..siin hyvä kysymys..PS) kaikki ei mee niinku kirjoissa lukee, tark nyt esim atooppista ihoa ja sen hoitia ;)

        käytät sanontoja "paskainen", "neuvolatantta" ja yhdessä viestissä kirjoitat näin: "jos haistaan niin haistaan, eipä sen takapuoltas kutita.Pitäiskö sun käydä nyt päiväpesulla ettei pimppis ala haisemaan"

        aika törkeää tekstiä mielestäni. en puuttunut käsitykseesi riittävästä hygieniasta vaan kirjoitustapaasi.

        aika ihmeellistä jos terveysalalla toimiva ihminen kirjoittaa noin. eli siivoa suusi ja sen jälkeen peräpääsi.


      • =) =) =)
        vai viiraako ymmärrys? kirjoitti:

        käytät sanontoja "paskainen", "neuvolatantta" ja yhdessä viestissä kirjoitat näin: "jos haistaan niin haistaan, eipä sen takapuoltas kutita.Pitäiskö sun käydä nyt päiväpesulla ettei pimppis ala haisemaan"

        aika törkeää tekstiä mielestäni. en puuttunut käsitykseesi riittävästä hygieniasta vaan kirjoitustapaasi.

        aika ihmeellistä jos terveysalalla toimiva ihminen kirjoittaa noin. eli siivoa suusi ja sen jälkeen peräpääsi.

        Neuvolatantta ei ole pahasti tai rumasti sanottu. ja kyllä sinä väitit, että ollaan likaisia "törkyä ylä kuin alapäästä" tyyliin..
        paskainen..tätä muutkin käyttävät, mee ja lue
        toisten kirjoittamia. Niin ja jos me haistaan josnkun mielestä niin haistaan. Minkäs minä sille voin. Kuten kaikki tietää niin ihmiset erittää eritteitään erilailla siis eli kaikki ei hikoile yhtä paljon jne. Joten minusta on todellakin typerää väitää et jos joku käy pesulla 1 1/2 pv välein et se on likainen ja haisee. Tapauskohtaista!!! Jos tekisin ruumiillista työtä ja jos olisin esim sairaalassa nyt töissä niin pakko olis käydä pesulla koska pöpöjä liikkuu joita ei ole esim kotona, koulussa ja pkssa.. Älytöntä, että joku viitsii ees väittää et väkisten likainen jos ei joka pv pese itseään kunnolla. Kyllähän terve maalaisjärki sallittua ja jos likainen tän 1 1/2 pv välis niin kyllähän me pesulla käydään. Minä huolehdin kodin siisteydestä päivittäin jota muut ei välttämättä edes ennätä tehdä. Käytän petivaatteet ulkona päivittäin jne..peruspuhtaus ja siisteys meillä varmaan parempi kuin monella muulla. Tämä koska minulla nyt on aikaa. pakko kait jostain sit joustaa kun töihin palaan eli ei välttämättä joka pv ennätä siistiä kotia niinkuin nyt. Mutta kuitenkin hyvää uuttavuotta kaikille tasapuolisesti. Olitte puhtaita tai ei =)


      • olet jo
        =) =) =) kirjoitti:

        Neuvolatantta ei ole pahasti tai rumasti sanottu. ja kyllä sinä väitit, että ollaan likaisia "törkyä ylä kuin alapäästä" tyyliin..
        paskainen..tätä muutkin käyttävät, mee ja lue
        toisten kirjoittamia. Niin ja jos me haistaan josnkun mielestä niin haistaan. Minkäs minä sille voin. Kuten kaikki tietää niin ihmiset erittää eritteitään erilailla siis eli kaikki ei hikoile yhtä paljon jne. Joten minusta on todellakin typerää väitää et jos joku käy pesulla 1 1/2 pv välein et se on likainen ja haisee. Tapauskohtaista!!! Jos tekisin ruumiillista työtä ja jos olisin esim sairaalassa nyt töissä niin pakko olis käydä pesulla koska pöpöjä liikkuu joita ei ole esim kotona, koulussa ja pkssa.. Älytöntä, että joku viitsii ees väittää et väkisten likainen jos ei joka pv pese itseään kunnolla. Kyllähän terve maalaisjärki sallittua ja jos likainen tän 1 1/2 pv välis niin kyllähän me pesulla käydään. Minä huolehdin kodin siisteydestä päivittäin jota muut ei välttämättä edes ennätä tehdä. Käytän petivaatteet ulkona päivittäin jne..peruspuhtaus ja siisteys meillä varmaan parempi kuin monella muulla. Tämä koska minulla nyt on aikaa. pakko kait jostain sit joustaa kun töihin palaan eli ei välttämättä joka pv ennätä siistiä kotia niinkuin nyt. Mutta kuitenkin hyvää uuttavuotta kaikille tasapuolisesti. Olitte puhtaita tai ei =)

        paljastanut typeryytesi!!!

        Samaa asiaa, muka "terveysalan ihminen"

        Sivistymätön, hygienistaan ja lastensa hygieniasta piittaamaton.


    • **ihq**

      Meillä on sauna kerran viikossa, me asutaan kerrostalossa ja meillä on kaksi saunavuoroo ja tiistaisin lenkkisauna, mut siä me käydää harvemmin, iskä kyl käy.

      Tytöt käyvät yleensä eka ja sitten pojat, meitä on 12 lasta ja tietty äiti ja iskä.

      Me saadaa käydä suihkussa koska vaan, kun se kai oli sillain, että vesi kuuluu vuokraan.
      Aikasemmassa kodissa me ei saatu käydä, kun kerran viikossa suihkussa.

      Petivehkeitä me vaihdetaan kerran viikossa, koska meillä on pölyallergiaa perheessä.
      Kaikki vaihtaa samana päivänä yleensä perjantaisin.
      Me käydää noin kaksi kertaa viikossa pesutuvalla pesemässä lakanat ja vaatteet.

      Meillä vaihdetaan alusvaatteet jokapäivä ja sit on erikseen kouluvaatteet ja kotivaatteet niitä pidetään koko viikko, paitsi jos on ihan paska...sena, niin sit tietty vaihdetaan useemmi.

      Kai meillä käsiäkin pestään, mä ainakin.

      Mun isosiskot pesee hiuksiaan joka päivä, mä en jaksa, ku ehkä 4 kertaa viikossa.

      • A.Virtanen

        Meillä kaikki käyvät suihkussa päivittäin. Kalsarit/pikkuhousut vaihdetaan tietysti päivittäin. 16-vuotias isoveli vaihtaa sukat 3 krt viikossa, 12-vuotias poika kerran viikossa ja 11-vuotias tyttö kerran puolessatoistassa viikossa. 7-vuotias poika vaihtaa sukkia joka 2.viikko. 5 ja 4-vuotiaiden tyttöjen ei tarvitse sukkia vaihtaa kuin ehkä joka 3. viikko, sillä ovat sen verran pieniä ettei vielä haise. Alushousut vaihdetaan, sillä niihin on saattanut päästä kaikkea iljettävää eritettä.


      • Sanni-maaria
        A.Virtanen kirjoitti:

        Meillä kaikki käyvät suihkussa päivittäin. Kalsarit/pikkuhousut vaihdetaan tietysti päivittäin. 16-vuotias isoveli vaihtaa sukat 3 krt viikossa, 12-vuotias poika kerran viikossa ja 11-vuotias tyttö kerran puolessatoistassa viikossa. 7-vuotias poika vaihtaa sukkia joka 2.viikko. 5 ja 4-vuotiaiden tyttöjen ei tarvitse sukkia vaihtaa kuin ehkä joka 3. viikko, sillä ovat sen verran pieniä ettei vielä haise. Alushousut vaihdetaan, sillä niihin on saattanut päästä kaikkea iljettävää eritettä.

        Tuo ei voi olla totta!

        Meillä vaihdetaan sukat joka päivä!

        Lattioilta tulee kaikkea paskaa, sekä jalat hikoilee.


    • taas yksi miinus

      lisää suurperheille. Suurin osa tuntuu olevan sitä mieltä, että päivittäin ei tarvi pestä.

      Tehkää lapsia vähemmän, että pystytte huolehtimaan jokaisesta. Niin pesuista kuin muustakin.

      • suurpäär

        Älä yleistä on meitä puhtaitakin suurperheitä.

        Meillä lapset käyvät pesulla päivittäin ja alusvaatteet ja sukat vaihdetaan päivittäin, päällysvaatteet tarpeen mukaan, mutta väh. kerran viikossa.


      • wille22
        suurpäär kirjoitti:

        Älä yleistä on meitä puhtaitakin suurperheitä.

        Meillä lapset käyvät pesulla päivittäin ja alusvaatteet ja sukat vaihdetaan päivittäin, päällysvaatteet tarpeen mukaan, mutta väh. kerran viikossa.

        Meillä asuu kotona 15-vuotias poika, 13-vuotias tyttö, 11-vuotias poika, 9-vuotias poika sekä 8-vuotias tyttö. Sekä tietysti vanhemmat.

        Pesulla käy koko perhe joka päivä, iltaisin. Myös kalsarit vaihdetaan joka päivä. Poika 15 v vaihtaa sukat n. 4 kertaa/vko, tyttö 13 v 1 krt/vko, pojat 11 ja 9 v 1 krt/½ vko ja tyttö 8 v 1 krt/ 2 vko. Saattaa tuntua epähygieeniseltä, mutta mitä järkeä vaihtaa sukkia joka päivä jos ne ei haise?
        Lakanat petivaatteet sun muut vaihdetaan yleensä n. kerran 1 viikossa. Housut ja paidat vaihdetaan likaisuuden mukaan.


      • Anonyymi
        wille22 kirjoitti:

        Meillä asuu kotona 15-vuotias poika, 13-vuotias tyttö, 11-vuotias poika, 9-vuotias poika sekä 8-vuotias tyttö. Sekä tietysti vanhemmat.

        Pesulla käy koko perhe joka päivä, iltaisin. Myös kalsarit vaihdetaan joka päivä. Poika 15 v vaihtaa sukat n. 4 kertaa/vko, tyttö 13 v 1 krt/vko, pojat 11 ja 9 v 1 krt/½ vko ja tyttö 8 v 1 krt/ 2 vko. Saattaa tuntua epähygieeniseltä, mutta mitä järkeä vaihtaa sukkia joka päivä jos ne ei haise?
        Lakanat petivaatteet sun muut vaihdetaan yleensä n. kerran 1 viikossa. Housut ja paidat vaihdetaan likaisuuden mukaan.

        Pois pois pois


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      682
      5087
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3534
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3287
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2543
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2369
    6. 261
      1960
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1487
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1389
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1369
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1150
    Aihe