eroahdistus?

taas? ko?

hankin juuri alle puolivuotiaan uros dobermannin.aivan mahtava koira kun olemme kahden.mutta,on vain sisäsiisti tasan niin kauan olen samassa huoneistossa.lisäksi haukkuu taukoamatta tuntikausia(naapurien mukaan ,jotka eivät ehkä enää kuulu ystäviin?) kunnes palaan töistä kotiin.( 3 vuorotyö) onko rääpäle saanut ehkä päähänsä että on pomo ja suree kadonnutta lastaan(noin nuorenako????)vai miksi on kuset lattialla jo 10 minuutin poissaolon johdosta??en todellakaan halua luopua koirasta mutta nyt ovat hyvät neuvot kalliit.

5

827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huuhuu

      Tiedän tapauksen...

      Tärkein asia on koiran henkinen väsyttäminen ennen lähtöäsi. Tällä en tarkoita juoksuttamista, jolla saat aikaan vaan fyysisen kunnon kohoamista ja entistä jaksavamman koiran. Tarkoitan tottista ja kaikkein parashan olisi jäljestys. Jäljestäminen rauhoittaa koiraa ja yhden kunnon jälkipätkän jälkeen koira on henkisesti niin väsynyt, että jaksaa nukkua tuntitolkulla. Ihan mikä tahansa aktivointi kuitenkin kelpaa. Aktivointilelut, haut, nakinpalojen piilotus ja etsintä, temppujen opettelu jne jne.

      Kannattaa aloittaa yksinolon harjoittelu vähän kerrallaan. Itse ostaisin koiralle vaikka ison häkin ja opettaisin sille, että häkki on sen turvallinen pesä. Siellä saisi namia ja kaikenmaailman herkkuja ja ennenkaikkea rauhaa. Tässä vaiheessa en vielä jättäisi koiraa yksin. Sitten kun häkistä on tullut koiralle mukava paikka, jättäisin sen sinne yksin vaikka vaan parikis minuutiksi. Lavasta vaikka oma kotoa lähtösi. Pue vaatteet ja ota ne tavarat, jotka muutenkin ottaisit, mutta palaa sitten heti lähdettyäsi takaisin. Tärkeää on, että lähdet ilman mitään showta ja palaat ilman suurempia tervetuloseremonioita, eli kotoa lähtiessäni en kiinnittäisi koiraan mitään huomiota. En lässyttelisi sille mitään heihei-juttuja vaan yksinkertaisesti lähtisin tekemättä asiasta mitään numeroa. Pikkuhiljaa aikaa pidentämällä sitten saataisiin koira olemaan yksin pidempiä aikoja. Moni ihminen pitää häkitystä turhana, mutta minua se on auttanut, sillä eroahdistus johtuu monesti koiran turvattomuuden tunteesta. Häkki on pieni pesä, jossa koira tuntee olevansa turvassa. Sen ei tarvitse siis pelätä. Paras olisi vielä, jos laittaisi häkin päälle lakanan, niin että koiralla olisi pesäluolan tuntua. Muista kuitenkin, että eläinsuojelulaissa on kielletty koiran kokopäiväinen häkittäminen. Häkkiä voidaan käyttää niin monella tavalla myös väärin, että siksi kai tuo kielto. Kotiin palatessasi jos kuulet ulos haukuntaa, niin älä mene sisälle, ennen kun koira on vaiennut. Odota niin kauan, kun se hiljenee, niin se ei koskaan saa ulisemiselleen palkintoa, eli sinua paikalle.

      Ilman häkkiäkin onnistuu. Samalla tavalla pikkuhiljaa kärsivällisesti. Sitruunapanta on käyttökelpoinen apuväline toisille koirille, mutta jos eroahdistus johtuu pelkotiloista, niin se saattaa vain pahentaa tilannetta. Sitruunapanta ei kuitenkaan poista ahdistuksen syytä, vaan ainoastaan sen metelöimisen. Tavoitehan olisi, että koira jäisi kotiin ilman ahdistusta?


      D.A.P. haihduttimesta voi myös olla hyötyä ja eläinlääkäriltä saa myös rauhoittavia lääkkeitä, jotka kuitenkaan ilman käytösterpiaa eivät auta. kaikesta tästä huolimatta saattaa olla, että koirastasi ei kerrostalokoiraa tule. Jotkut koirat vaan ovat tämän inhottavan tavan niin omaksuneet, etteivät luovu siitä oikein millään. Sinultahan koulutus tietysti vaatii paljon ja työssäkäyvälle ihmiselle on mahdotonta alkaa harjoittelemaan yksinoloa pienissä pätkissä, kun on töissäkin pakko käydä. Tässä kohtaa kannattaa käyttää sukulaisten lapset ja muut innokkaat tutut ja naapurit hyväkseen ja palkata heitä "lapsenlikaksi" koiralle alkuun, että saadaan opetus käyntiin. Tsemppiä urakkaan!

      • PoliceGirl82

        Noin lahtisin perustapausta selvittamaan, kokeilemisen arvoista voi hyvinkin olla.


    • PoliceGirl82

      Suosittelen ihan todella yhteydenottoa ammattiauttajaan. Koirasi tarvitsee nyt perusteellisen avustuksen yksinoloon, eli koko hoito alettava alusta. Jos dobberin paastaa kovin pitkalle noiden oireiden kanssa niin on todella hankala saada pois. Eroahdistus on rodulla tavallisempaa kuin monilla muilla. Kannattaa toimia asappina, koirasi on kuitenkin jo pikkupentu-vaiheen ohittanut. Tapausta nakematta en ala mitaan ohjeita antaa, niilla saattaa menna vain pahemmaksi.

    • pylpertti

      Tuon ikäinen pentu alkaa jo protestoimaan yksin jäämistä ja vahtimaankin vissiin jo ruvennu?
      Tee koiralle selväksi että sinä olet pomo (vaatii joskus järempiäkin otteita) mutta mitään pieksämistä en tuolla tarkoita! Ja huutaminen tai äänenkorottaminenkaan ei usein uhmaikäiselle urokselle auta,sllä sillon ne koettelee niitä rajoja...
      Pikkuhiljaa opetat yksinoloa ja silloin ku kusta ei oo ilmestyny lattialle niin palkitset!:) Kannattaa todellakin tehdä nää asiat selväksi koiralle heti kättelyssä, että vältytään ongelmakoirilta ja eroahdistukselta. Mutta TYÖTÄ se vaatii:)!!

    • Nimetön

      Meillä reilu puolivuotias tyttötoope, jolla aivan samanlaiset piirteet.

      Tunnin kestää olla yksin, joskus kaksikin jos olen jättänyt paaaljon tekemistä ja leluja ja ennen lähtöä väsyttänyt kunnolla leikkimällä jne.

      Pidemmät työpäivät onkin kova ongelma.
      Tiedämme varsin hyvin, että omistamme tällä hetkellä ongelma koiran, isolla O:lla ja eroahdistuksesta irti pääsy vie aikaa.
      Mutta kun aikaa ei ole. Ei ole varaa ottaa töistä viikkoa vapaaksi sen tähden että saan minuutti toisensa jälkeen kasvatattua yksinoloaikaa, aluksi niin etten oikeasti edes lähde pois. Liekö viikkokaan riitä.

      Koirakouluttaja on kallis vaihtoehto, ja tiedän mitä sieltä saa vastaukseksi, samat kikat ja keinot kuin mitä joka paikassa muuallakin kerrotaan. Aktiviteetteja, heippa, lähtö, ja heti takas.

      Ostettiin D.A.P pari päivää sitten ja nyt innolla odotetaan miten tuo auttaa tämän meidän vajaan opetuksen ohella.

      Luojan kiitos, että ainakin toistaiseksi on ollut ymmärtäväiset naapurit!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2569
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      203
      2318
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2262
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      176
      1762
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe